Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Ja sitten porukka vielä ihmettelee, että miksi taloudellisista asioista edes alkeet ymmärtävät ihmiset kutsuvat järjestelmää ponzihuijaukseksi :rofl:

2 tykkäystä

Tesla-ketju muistuttaa etäisesti länsirintamaa 1916 kieltämättä.

Lieköhän jollain ketjun aktiivilla jo työn alla kirja “Tesla-ketjusta ei mitään uutta”.

20 tykkäystä

Näihin ja muihin kommentteihin pitää todeta, että aikoinaan eläketsydeemi mietittiin niin, että ainakin miehet kuolevat suunnilleen eläkkeen alkaessa.

Eliniänodote on noussut valtavasti. Samoin ihmisten työkyky. Siten on loogista, että eläkeikäkin nousee. :smiley:

Amerikassa tehdään pitkiä uria, osin pakosta mutta vanhoja toimareita katsellen varmasti myös intohimosta. Pitäisi miettiä enemmän niin, että pääsisi ohjautumaan oman intohimon äärelle sorvaamaan. Toki kaikilla ei ole tilanne näin, mutta ihanteena tuo on hyvä.

22 tykkäystä

Onkohan tuossa kuitenkin pilkkuvirhe…satoja tuhansia… :grin:

Jos ihmisen bruttopalkka on 60k, hänellä menee karkeasti 15k vuodessa eläkeponziin (työnantajan + työntekijän eläkemaksut). Jos meillä ei olisi nykyisenkaltaista systeemiä, esimerkin henkilö voisi sijoittaa henkilökohtaiselle eläkesäästötililleen 15k vuodessa sen sijaan, että tuo rahasumma menisi nykysysteemin kaltaisesti Varman, Ilmarisen ja kumppanien loputtomaan molokin kitaan. Kuinkahan suureksi tuo henkilökohtainen eläkesäästötilille kerrytetty potti kasvaisi vuosikymmenien saatossa korkoa korolle -ilmiön myötä :slightly_smiling_face: :+1:. Nykysysteemin vaihtoehtoiskustannus on järkyttävän suuri.

53 tykkäystä

Pyykkönen kirjoittaa " Lisäksi hän toivoo verotusoikeuden tuomista hyvinvointialueille yhtenä keinona hillitä ”käsistä riistäytyviä” sosiaali- ja terveydenhuollon menoja."

Millä mekanismilla tuo hyvinvointialueiden verotusoikeus hillitsisi sote-menoja?
Varmaankin oletus olisi, että Valtion verotus laskisi nykyisin hyvinvointialueille maksettavien rahojen verran.

9 tykkäystä

" Vuonna 2024 yksityisalojen työntekijöiden eläkelain eli TyEL:n mukainen työeläkemaksu on keskimäärin 24,81 prosenttia työntekijälle maksettavasta palkkasummasta."

Tällä kaavalla kun laskee, niin aika moni vähänkin pidemmän hyvätuloisen uran tehnyt on satoja tuhansia maksanut. Siitä voi viisastella, että työnantaja on maksanut osan, mutta samoja kustannuksia ja maksuja ne lopulta ovat.

16 tykkäystä

Italiassa tehdään tänä vuonna 200 miljardilla EU-avustuksella uutta rautatietä, Espanjassa autoille miljardisiltoja kaupunginosien yli.
3-4miljardia suomen osuus, sinne ne meni, tällä keskitytään väistelemään routakuoppia ja toivotaan että renkaat edes pysyy kiinni Mutta se on vaan demokratiaa, suomalaisten äänestäjien tahto.

19 tykkäystä

Jos jotain positiivista hakea niin onneksi päästään kohta saamapuolelle tätä menoa ja hyvin nopeasti :kissing_smiling_eyes:

2 tykkäystä

Jos niin ajattelee, niin mitä nopeammin sen parempi. Tosin säästöt voi pilata hyvän kehityksen kohden saamapuolta. Italiassa ja Espanjassa ei turhia säästellä vaan laitetaan raha menemään.

Niin ehkä valtiotasolla mutta henkilötasolla asia on päinvastoin… Siellä ollaan varakkaampia kuin suomessa.

12 tykkäystä

Italiassa ja Espanjassa ihmiset ovat varakkaita valtio köyhä. Suomessa oli ennen toisin päin, nykyään taitaa myös valtio olla köyhä.

20 tykkäystä

En ole oikein onnistunut muodostamaan mielipidettä suuntaan taikka toiseen Sukarin Topista. Tämä uutinen sai kuitenkin hyvälle mielelle. Hattu pois päästä

Topi Sukari järkyttyi kouluampumisesta – lahjoittaa 70 000 euroa lasten ja nuorten mielenterveystyöhön

Marbellan-kodissaan Espanjan Aurinkorannikolla parhaillaan lomaileva liikemies Toivo “Topi” Sukari haastaa kaikki suomalaiset mukaan auttamaan nuoria ja lapsia.

51 tykkäystä

Minä olen yrittänyt kantaa korteni kekoon sillä, että meidän perhe on osallistunut tukiperhetoimintaan. Siinä saa tarjottua lapsille/nuorille parhaimmillaan erittäin merkityksellisiä, turvallisia ja tärkeitä ihmissuhteita. Ihmissuhde, joka on lämmin ja täynnä luottamusta, voi olla jopa käänteentekevä muutos nuoren elämässä.

Haastan muistakin pohtimaan että voisiko olla paukkuja tähän toimintaan :slight_smile:

80 tykkäystä

Jahah. Ei nuoremmat vaan osaa eikä tiedä. Sinulla on kuules nyt väärä Kraftwerk.

Tässä on oikea Kraftwerk: https://www.youtube.com/watch?v=D_8Pma1vHmw

3 tykkäystä

Juurikin näin ja kaiken lisäksi pitää olla valmiina ampumaan jos vaikka sattuu onnistumaan!

1 tykkäys

Kaveri ei arvostanut, kun soitin Autobahn -biisin pidemmän version (kesto 22:48). :face_with_diagonal_mouth:

Spotifyn kautta olen kuunnellut vajaa 1100 kertaa Kraftwerkkiä, tosin kuuntelukertoja on varmasti enemmän, koska olen kuunnellut muualtakin sitä esim. Tubesta. Ihan huigiaa musaa

Tällä Fortum avaa CMD:nsä.

:radioactive:

12 tykkäystä

Muistelenkos oikein, että Kraftwerkin Trans Europe Express (engl.). ja Trans Europa Express (saks.) -levyillä on vähän erilainen jarrujen kirskunta?

Aah, silloin osattiin tehdä musiikkia!

2 tykkäystä

Hieman kieltämättä häiritsi uusimmassa Trades Clubin jaksossa kakun ihmettely. Joillain alkuperäiskansoilla tapana viedä vastustajan päänahka, Trades Clubilla se on ilmeisesti silmä. Tarina ei kerro kenen silmä kakussa oikein mahtaa olla.

1 tykkäys

Tyypillä on siis jonkun hulppean kesämökin verran rahaa kiinni Pohjolan pankkipriimuksessa.

Vilpitön arvostukseni :+1: :v:

20 tykkäystä