Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Aikoinaan Leppävaarassa ollut Maxi-Market pyysi tarjouksia videovalvontajärjestelmistä ja huomasivat tarjousten tultua sen maksavan paljon. Maxi Marketin johto päättikin laittaa kustannussyistä feikkikamera valvonnan. Aluksi myymälävarkaudet tipahtivat kunnolla, hetken päästä niiden määrä suorastaan räjähti kun epärehellinen poppoo huomasi ettei kameravalvonta toimi.

7 tykkäystä

Mitä noille valvontakameroiden kuville oikein tehdään? Ihminen on käynyt kuussa, mutta valvontakameroiden kuvista näkee laskea pikselit ja yhdestäkään naamasta ei saa vahingossakaan selvää. Huononnetaanko noita tarkoituksella julkistettaessa vai voivatko ne oikeasti olla noin surkeita 2024

18 tykkäystä

En osaa olla kanssasi eri mieltä. Tuo on mielestäni hyvin kiteytetty.

Vastakysymykseni ehkä onkin, että onko ahneus, (yli)itseluottamus, röyhkeys tai jopa ylivertaisuusharha sellaisia asioita, jotka lisäävät henkilön itsensä tai hänen ympäristönsä ja yhteisönsä hyvinvointia ja kukoistusta? Vai voisiko olla niin, että hienoinen irti rimpuilu näistä ominaisuuksista olisi eduksi sekä yhteisölle että yksilölle itselleen, olkoonkin, että se saattaisi johtaa tilanteeseen, jossa johtajatitteli, suurempi palkka, maine ja kunnia jäisi saavuttamatta?

Minä en osaa tähän vastata, mutta olisi taipuvainen kallistumaan siihen suuntaan, että jos maailmassa olisi enemmän älyllistä nöyryyttä ja vähemmän ahneutta tai peräti röyhkeyttä, niin kokonaisvaikutus olisi positiivinen.

Ymmärrän, että ajatus on varsinkin 2020-luvun länsimaalaiselle idealistinen ja naiivi, mutta tällaisen voin tuosta Robsonin kirjasta vielä poimia:

Länsimaalaiset kuvailevat muita todennäköisemmin omia persoonallisuuden piirteitään ja saavutuksiaan, kun taas itäaasialaiset kuvaavat sen sijaan asemaansa yhteisössä. Tällainen vähemmän individualistinen, holistisempi tapa tarkastella ympärillä olevaa maailmaa on havaittavissa myös Intiassa, Lähi-Idässä ja Etelä-Amerikassa.

Luulen, että useimmille meistä tekisi hyvää olla toisinaan vähän enemmän raimohelmisiä. Siis niitä raimohelmisiä, jotka syöttävät vielä avopaikasta ketjukaverille, joka sai sinetöidä voittomaalin ja ottaa suurimman kunnian itselleen. Ei niitä raimohelmisiä, jotka rikkovat jäähyennätyksiä.

9 tykkäystä

Niitä huononnetaan tarkoituksella, jotta vain csi Miami hyötyisi niistä. Kannattaa googlettaa rotchild cia kennedy theory 9/11.

Tästä en osaa olla erimieltä. :smiley: älyllinen nöyryys ja empatia ovat ulottuvuuksia, joiden vaikutus ulottuu todella paljon yksilön itsensä ulkopuolelle. Silloin niiden vaikutusta on helppo ylenkatsoa. Mutta niitä ei parane sivuuttaa täysin varsinkaan silloin jos yksilötasolla vaaditaan samaan aikaan kovasti muilta.

3 tykkäystä

Tämä on keskivertokuukauteni ja saatte tästä täysin realistisen käsityksen sijoitustaidoistani.

38 tykkäystä

Ihmisillä menee harmillisesti valtavan usein sekaisin vierekkäiset ominaisuudet mm. itseluottamus ja ylimielisyys, epävarmuus ja älyllinen rehellisyys sekä vaikkapa aggressiivisuus ja vahvuus.

Helminen on tuossa tilanteessa hyvä esimerkki heikosta ihmisestä, joka kokee mielestänsä vääryyttä mihin hän ei voi vaikuttaa ja impotentissa raivossa menettää hallinnan kehostansa. Tämän vastakohta ei ole nöyryys vaan vahvuus.

Me tarvitsisimme lisää vahvoja ihmisiä, jotka ovat sinut itsensä ja ympäristönsä kanssa ja ylpeitä siitä mikä on kaunista, oikein ja totta. Se että lataavatko nämä tyypit kiekon itse maaliin vai syöttävätkö kaverille maaliviivalla onkin sitten aika toissijainen juttu :smiley:

6 tykkäystä

Jos näette jossain kuvakaappauksia salkustani aikaväliltä 17.11.2021-11.10.2022, jossa tuotot ovat −54,48% −46 666,54 EUR, niin kyseessä on vain väärinkäsitys ja se voidaan jättää huomioimatta.

22 tykkäystä

Eikös ne kuvat ole AI:lla luotuja valekuvia, joita kateelliset levittelevät somessa?

26 tykkäystä

Kyllä.

terveisin sijoitusalan ammattilainen, sosiaalipolitiikan erikoisasiantuntija, työmarkkinaexpertti, nojatuolikenraali, life coach, valemedian vastustaja ja varman tiedon edustaja sekä ihmiskunnan suuri uhri, mutta siitä huolimatta 100-prosenttisesti omilla ansioillaan menestynyt.

PS. Nyt menen soittamaan Kansanradioon ja kertomaan humpuukiasiantuntijoille, miten asiat ovat.

31 tykkäystä

Inden kahvihuone on nykypäivän Kansanradio. Täällä saa melkein vapaasti kertoa, mistä ollaan pahoitettu mieli ja mikä on aiheuttanut ilon kyyneleitä. Hyvä niin !

18 tykkäystä

Mikä järki tässä Postin touhussa on? Tilasin lapselle patjan Ikeasta ja tilausvaiheessa nimenomaan kysyttiin haluttu toimitusaika. Laitoin tälle päivälle 9.4. ja aikaväli 9-12. Patjaa ei ole näkynyt eikä kukaan postista soitellut :thinking: Tekstiviestejä tuli kyllä monet, yhdessä niistä sanottiin että “Jos nykyinen toimitustapa on sopiva, sinun ei tarvitse tehdä mitään” Toisessa viestissä joka tuli tänä aamuna luki: “Lähetyksesi kotiikuljetus lähestyy, valitse toimitusaika” ja linkki perässä, jossa toimitusaika vaihtoehdot oli ihan jokin muu päivä :face_with_spiral_eyes: no en valinnut kun luulin että aiempi jo tilausvaiheessa vahvistettu toimitustapa päti edelleen, mutta ei näköjään, prkl!!!
Täytyykö tästä kirveen kanssa terminaalille lähteä? :smile:

2 tykkäystä

Samaa mieltä! :slight_smile:


Puolijohdeteollisuus liikevaihdon perusteella:

https://twitter.com/SavvyTrader/status/1777335224738742580


En kyllä tiedä, että onko tässä/näissä huomiotua kaikkea ja kaikkia muuttujia. :slight_smile:

https://twitter.com/MebFaber/status/1777536823201550735

https://twitter.com/MebFaber/status/1777540524490297796

image

2 tykkäystä

42 tykkäystä

Jep, teit virheen tässä. Tuo viestissä tarjottu setti on se millä mennään, lähetys myöhästyi. Jos et valitse, he jossain vaiheessa valitsevat jonkun sattumanvaraisesti ja sitten yrittävät toimittaa. Tilausvaiheessa valitut vaihtoehdot ovat sellainen ehkä-teoriassa-jos-kaikki-menee-hyvin.

Taas on osinkokiimaisille pornoa tarjolla. Taloussanomat listaa suurimmat osingon maksajat.

Täkynä vielä termi kansanosake.

8 tykkäystä

Ehtihän se tovin valua alaspäinkin. Useampi plusmerkkinen kvartaali takana ja tosiaan hopealle on kysyntää.

Onnittelut, loit tulevan kesän suurimman Suomi-hitin parissa minuutissa. :grin: Ok vähän pitää ehkä sanoja viilata vielä tuulipukusuuntaan.

Taitaa olla vain ajan kysymys, milloin tulee ensimmäinen skandaali, kun joku kansanväliseksi hitiksi noussut biisi/artisti paljastuu tekoälyn luomaksi.

2 tykkäystä

Ei hitto aika kova. Kaikkeen sitä nykyään pystyy :smiley:

1 tykkäys

Tervehdys arvon foorumilaiset!

HeikkiläVilenit ja meikäläisen muut höpinät menee väliaikaisesti tauolle, sillä jään 1.5 alkaen sapattivapaalle. Ollaan sovittu että palaan töihin viimeistään 1.1.2025. Olen tämmöisestä pidemmästä vapaasta haaveillut jo pidempään ja nyt on oikeastaan ensimmäinen kerta, kun tämä on työasioiden puolesta järkevästi järjestettävissä :slight_smile: Selvyyden vuoksi, ollaan sovittu tästä sisäisesti jo vuodenvaihteessa. Tarkoitus siis myös Foorumin osalta olla lukijan roolissa loppuvuoden ajan :face_with_monocle:

Käytännön hommien osalta seurannasta vastaa mun poissa ollessa @Kasper_Mellas (sekä kesän jälkeen myös @Kaisa_Vanha-Perttula on Kasperin jeesinä). NoHossa @Arttu hyppää ravintolan tiskille notkumaan mun tilalle. Analyysiliiketoiminnasta vastaa @Antti_Viljakainen, jonka kanssa ollaan jo vuosia pyöritetty tätä yhdessä.

Mitä aion tehdä? Klassinen (ja tylsä) vastaus, vietän enemmän aikaa perheen kanssa (lapset päiväkoti-iässä), olen paljon mökillä ja aion treenata ultrakisoja varten vielä aiempaa systemaattisemmin. Mutta painetaan tässä vielä vajaa kuukausi hommia ja yritetään saada vielä yksi HV sekä Inderespodi purkkiin :slight_smile:

247 tykkäystä