Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Jep, teit virheen tässä. Tuo viestissä tarjottu setti on se millä mennään, lähetys myöhästyi. Jos et valitse, he jossain vaiheessa valitsevat jonkun sattumanvaraisesti ja sitten yrittävät toimittaa. Tilausvaiheessa valitut vaihtoehdot ovat sellainen ehkä-teoriassa-jos-kaikki-menee-hyvin.

Taas on osinkokiimaisille pornoa tarjolla. Taloussanomat listaa suurimmat osingon maksajat.

Täkynä vielä termi kansanosake.

8 tykkäystä

Ehtihän se tovin valua alaspäinkin. Useampi plusmerkkinen kvartaali takana ja tosiaan hopealle on kysyntää.

Onnittelut, loit tulevan kesän suurimman Suomi-hitin parissa minuutissa. :grin: Ok vähän pitää ehkä sanoja viilata vielä tuulipukusuuntaan.

Taitaa olla vain ajan kysymys, milloin tulee ensimmäinen skandaali, kun joku kansanväliseksi hitiksi noussut biisi/artisti paljastuu tekoälyn luomaksi.

2 tykkäystä

Ei hitto aika kova. Kaikkeen sitä nykyään pystyy :smiley:

1 tykkäys

Tervehdys arvon foorumilaiset!

HeikkiläVilenit ja meikäläisen muut höpinät menee väliaikaisesti tauolle, sillä jään 1.5 alkaen sapattivapaalle. Ollaan sovittu että palaan töihin viimeistään 1.1.2025. Olen tämmöisestä pidemmästä vapaasta haaveillut jo pidempään ja nyt on oikeastaan ensimmäinen kerta, kun tämä on työasioiden puolesta järkevästi järjestettävissä :slight_smile: Selvyyden vuoksi, ollaan sovittu tästä sisäisesti jo vuodenvaihteessa. Tarkoitus siis myös Foorumin osalta olla lukijan roolissa loppuvuoden ajan :face_with_monocle:

Käytännön hommien osalta seurannasta vastaa mun poissa ollessa @Kasper_Mellas (sekä kesän jälkeen myös @Kaisa_Vanha-Perttula on Kasperin jeesinä). NoHossa @Arttu hyppää ravintolan tiskille notkumaan mun tilalle. Analyysiliiketoiminnasta vastaa @Antti_Viljakainen, jonka kanssa ollaan jo vuosia pyöritetty tätä yhdessä.

Mitä aion tehdä? Klassinen (ja tylsä) vastaus, vietän enemmän aikaa perheen kanssa (lapset päiväkoti-iässä), olen paljon mökillä ja aion treenata ultrakisoja varten vielä aiempaa systemaattisemmin. Mutta painetaan tässä vielä vajaa kuukausi hommia ja yritetään saada vielä yksi HV sekä Inderespodi purkkiin :slight_smile:

248 tykkäystä

DDR - Dividend Distribution Republic, jossa jäsenet hallitsevat tiukan valvonnan alla minimiosingonjakosuhdetta.

9 tykkäystä

Kiitos tiedosta @Sauli_Vilen ja oikein mukavaa sapattia sinulle. :blush: Kevät onkin oiva aika aloittaa töistä “vapailu” kun koko kesä on vielä edessä :parasol_on_ground: :tropical_drink:

13 tykkäystä

En kyllä puhunut tuosta älyllisestä nöyryydestä.

Kontekstini oli(ja on ollut) koko ajan että markkinalla pitää olla nöyrä. Jälkikäteen on omista onnistumisista mahdotonta ottaa pois onnen vaikutus kokonaisuudessaan. Jos siitä ylpistyy tulee todennäköisesti menemään poikki ennen pitkää.

Työelämässä taas pystyt vaikuttamaan tuloksiin huomattavasti enemmän. Jos minä kirjoitan hyvää koodia tai keksin uuden algoritmin niin ei tässä tarvitse pohtia oliko kyseessä vain säkää tai poikkeuksellinen markkinaympäristö. Voin siis olla täysimääräisesti ylpeä omista tuloksistani.

5 tykkäystä

Sinullahan on Juurikkiakin pitempi kesäloma. Eräänlaisena freelancerina sitä aina luulee, että voi pitää vaikka 4 kk kesäloman, mutta aina tulee tulipaloja sammutettavaksi. Ei asiakkaita voi hätäänkään jättää, joss tilanne on akuutti. Sitä paitsi lomaa arvostaa enemmän, kun ei ehdi siihen kyllästyä. Ainakin Juurikille ovat pienet työprojektit kesken pitkän loman olleet ihan piristäviä. Tämä oli johdanto.

Varsinainen asia on, että kun siellä Inderesissä teillä työntekijöillä on niin paljon valtaa sopia töistä oman tiimin kanssa, niin pyydä ihmeessä optio, että voit itse niin halutessasi ottaa työn alle siellä laiturin nokassa jonkun työhön liittyvän älyllisen haasteen, ettet sentään sudokuja joudu pähkäilemään kun älykohtaus iskee päälle.

Loppuvuoden aikana on varainhoitosektorilla tapahtumassa isoja liikkeitä ja pelikentän muuttuessa olisi hyvä uudelleenarvioida tilanne. Nyt vaan on niin, että satut olemaan varainhoitosektorin paras asiantuntija ainakin Suomen osalta, niin olisi kiva kuulla ainakin kommentteja. Syvällisiin analyyseihin ehtii sitten lomien jälkeen.

Silloin on osattava irtautua, kun lapset on pieniä. Lapsellehan juuri päiväkoti-ikäisenä on maailma uusi ja ihmeellinen. Merkityksen kasvua voi mitata myös numeraalisesti, joskin epätieteellisesti. Yksivuotiaasta kaksivuotiaaksi tulee elämänkokemusta 100 % lisää. 2-vuotiaasta 3-vuotiaaksi elämänihmeitä löytyy lisää 50 %. 3-vuotiaasta 4-vuotiaaksi 25 % jne. Mitä enemmän tulee vuosia, sitä lyhyemmiltä vuodet tuntuvat.

Hyvää lomaa! Olet sen ansainnut.

21 tykkäystä

…Niin.

Liki koko loma meni kipeänä ollessa, kun pihallakin alkoi olemaan jo kivat kevätkelit. Olen kököttänyt neljän seinän sisällä viikon. Helekutti, aena miulle käy näin :face_vomiting:

1 tykkäys

Oikein virkistävää sapattivapaata. Sinä ja perheesi ansaitsette sen. Nyt kaikki itsesi ja oman perheen ehdoilla. Pyyntöjä ja vaatimuksia erilaisille projekteille varmasti tulee kun sana kiirii. Näkisin, että nyt voi ottaa asenteen, että kalenteri on jo täynnä vuoden loppuun asti. Veikkaan, että enemmän harmittaisi jälkikäteen se, jos on vähänkään joustanut omista ehdoista kuin se, että äärimmäisen tiukasti sanoo kaikelle oheistoiminnalle ei.

8 tykkäystä

Periaatteessahan kun sairastuu loman aikana, niin voi ottaa ne päivät sairaspäivinä lomapäivien sijaan ja pitää siis loman “uudelleen”.

3 tykkäystä

Finanssialan johtava asiantuntija Mariia Somerla on tviitannut rahastojutuista. :slight_smile:

https://twitter.com/Mariia_Somerla/status/1777675283811782852

Tässä on vielä linkki ite rapsaan:

https://twitter.com/Mariia_Somerla/status/1777678398514491781

12 tykkäystä

Yksi ei näytä oikein kuuluvan joukkoon :smiley: On se vain kumma.

21 tykkäystä

Juups… Käytännössä ne eivät olleet vuosilomapäiviä, vaan saldovapaita ja ylityövapaita. Sinisilmäisesti toki kuvittelin, että kun se alkoi (ja pysyi ensimmäiset neljä päivää) pelkkänä kurkkukipuna josta sitten tuli flunssan muita oireita ilman kuumetta, että “no eiköhän tämä tässä nyt mene ohi kun juo vaan lämmintä juomaa ja vähän hunajaa huitaisee sekaan” vaan eipä se ihan niin vain lähtenytkään. En edes muista, koska olisi ollut näin sitkeässä tauti.

Mietin myös samalla, että olisinko voinut tehdä töitä kun tuo kurkkukipu olisi ollut päällä… Hölmöähän se on kipeänä töissä olla, vaan hölmöhän minä olenkin, ja osittain olisin varmasti voinutkin työskennellä… Ainakin ensimmäisen kipeän päivän.

Vaikka toki jälkijättöisesti tätä asiaa huomenna aion kysyä ja melkein arvaan vastauksen, niin kyllä tässä silti stressitasot ovat laantuneet, kun ei ole tarvinnut olla puhelimen eikä muidenkaan viestintälaitteiden tavoitettavissa.

3 tykkäystä

On kyllä pöljä systeemi tuo uusi ajokortti laki.
Esimerkiksi jos:
Ajokortti katoaa tai tuhoutuu ja tilaat uuden niin jatkossakin se pitää uusia joka 5-vuoden välein, jos kortissa lukee C tai ylempi luokka. 24€ per kortin uusiminen + lääkärintodistus 44,5vuotiailta tai vanhemmilta. Hohhoijjaa mitä rahastusta taas…

23 tykkäystä

Kylmähermoinen kaveri. Molemmissa päissä puhelinta.

14 tykkäystä

Lisäksi tarvitaan useimmissa tapauksissa myös ammattipätevyys henkilö- tai tavaraliikennepuolelle.
Ajossa on mukana oltava siis ammattipätevyyskortti tai vaihtoehtoisesti ajokortti, missä on merkintä ampista.

Ammattipätevyyden perustason suorittamisen jälkeen ammattipätevyys uusitaan viiden vuoden välein ja kustannukset on 300-600€ nurkilla.
Toki jos ajelee raskaalla kalustolla terveisiä tai omia romuja esim. työmaalle, niin ammattipätevyyttä ei tarvita.

3 tykkäystä

Tviittiketju kertoo yritysmaailman sulautumisista ja yritysostoista (M&A), jotka ovat epäonnistuneet pahasti.

https://twitter.com/QCompounding/status/1777735486984835283

21 tykkäystä