Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Oli ankkurit sitten missä tahansa, niin en oikein sepeä tai nassea ainakaan saa halvaksi millään, kun katsotaan current P/E:tä mittarina (täysin vanhentunutta mittaria tietenkin) joka on S&P 28+ ja Nasdaq 29+. Myös DAX yli keskiarvon. Hesuli nyt on mitä on. En kyllä silti sanoisi, että nyt kannattaa istua rahakasan päällä ja odottaa, että UPM 15e. :smiley:

2 tykkäystä

Joo ihan mahdon enää ostaa Nestettä, Tyresiä tai Admicomia reilusti. Onneksi YIT kyytin pääsee vielä.

12 tykkäystä

S-Pankin päästrategin tviitti Hesulista ja @Verneri_Pulkkinen:n lempiarvostuskertoimesta. :slight_smile:

https://twitter.com/LippoSuominen/status/1777952393348501839

9 tykkäystä

Aikamoista :joy:
Itse touhuan maksuvälityksien kanssa ja vastaavat kyselyt tuttuja. Siellä tosin tulevat yleensä 1 kerrallaan, noin montaa kysymystä ei yhteen viestiin saa.

Saako kuvaa jakaa eteenpäin?

En kyllä löydä kuvaajasta hesulin osinkoprosenttia? Varmaan joku virhe käynyt

6 tykkäystä

Alalla olevakin joku ihmetteli, että miten Admicom onnistuu tuossa. :slight_smile:

Myös toisessa aika “nopeassa” yhtiössä ihasteltiin Admicomin nopeutta. Kyllä tuo ainakin jotain todistaa Admicomista. :+1:

7 tykkäystä

Admicomihan on vielä hidastanut tahtia. :smiley: Ennen nuo tuli pari päivää kvartaalin loppumisen jälkeen. Mutta lienevät myös lukuisat yritysotot tuoneet hieman kompleksisuutta taloon. Kertoo kyllä firman softan kyvykkyydestä jotain tämä nopeus.

Toisaalta kait monella muullakin olisi halua ollessa kyvykkyys pistää nopeasti numerot ulos, kun ne pitäisi olla tiedossa koko ajan muutenkin.

Miettikää, että esim. massiiviset amerikkalaispankit biljoonataseineen tulevat ulos tällä ja ensi viikon alussa.

Nordea tulee nopeahkosti ulos ensi torstaina, jne.

14 tykkäystä

Jos näkevät tulevan synkkänä, niin sitten valitaan ruuhkaviikon ruuhkatorstai ihan sattumalta. :cowboy_hat_face:

Oho, osui viisitoista tulosjulkistajaa samalle päivälle. Eihän tätä etukäteen voinut arvata tai päätellä

4 tykkäystä

Jep. :smiley: Kaikille firmoille näkyvyys ja joukosta erottuminen ei ole suinkaan haluttua. :smiley:

5 tykkäystä

Kamuxin taktiikka on toimiva. Julkaise tulos käytännössä viimeisenä ja panttaa negaria osari päivään. Toivo että ihmisillä jo sellainen tuloskausiähky ettei kukaan huomaa.

27 tykkäystä

Jep, viestintä on tärkeää:

Kun Kallessa torstaina kello 04.25 joku kertoo tilanneensa Premiumin sun mainostuksen takia, niin kutsut kaikki koolle keittiöön ja tiedotat asiasta.

Jos Vernerin Vartin osinkoroastin takia kolme osinkoyhtiötä ovat irtisanoneet sopparin Inderesin kanssa, niin mainitset ohi mennen käytävällä @Mikael_Rautanen:lle esim. näin:

“Keitin juuri tuossa kahvia. On muuten kaunis päivä. Kävi sillä lailla hassusti, että kolme yhtiötä ovat irtisanoneet sopparin aamulla. Oletko muuten miettinyt, että voisimme vaihtaa Presidentti Kahvin täällä toimistolla Lidlin Intensoon, sillä saa kustannuksia hieman alas. Oho, aika rientää, pitää mennä… hei hei”

11 tykkäystä

Sijoitin yhtiöön, joka maksoi osingon heti tammikuussa. Ajatelkaas, kuinka paljon enemmän se tuottaa uudelleensijoitettuna korkoa korolle kuin joskus toukokuussa maksettu osinko.

13 tykkäystä

Onko osinkopuolue teettänyt selvitystä osingonmaksun maksimaalisesta hyödystä? Kannattaako maksaa yhdessä vai useammassa osassa ja kannattaako ajoittaa tiettyihin kuukausiin? Entä onko osinkojen euromääräisyydessä eroja? Onko esim. parempi, että osake on 1€ja osinko 5snt? Osake 10€ ja osinko 50snt? Vai kerralla jenkkityyliin, että osake 2000 € ja osinko 100 €? Jos yhtiö tekee vaikka käänteisen splitin joka vuosi, niin voidaan pitää nouseva osinkotaso :thinking:

11 tykkäystä

Osingot voitaisiin maksaa tämmöisillä lainoilla mahdollisimman alkuvuodesta.

4 tykkäystä

Tuli vielä mieleen, että kun esim. Finnair on osoittanut, että merkittävä määrä sijoittajista ei ymmärrä, miten kuponkianti toimii, niin onko vähän röyhkeästi toimivalla firmalla mahdollisuus luoda lisäarvoa ajoittamalla sopivasti kuponkianteja ja omien osakkeiden ostoja? :thinking:

8 tykkäystä

Ei lisäarvoa, mutta se voi “siirtää arvoa” omistajille (tai omistajilta myyjille) veivaamalla.

Kts. taulukko tässä Vartissa.

4 tykkäystä

Onko tiedossa hok-elannon vaaleissa ehdokasta, joka äänestäisi osuusmaksun koron palauttamisen puolesta?

2 tykkäystä

Jussi Hartikainen numero 20. Tämä ei ole äänestyssuositus.

3 tykkäystä

Kommentoin tuonne Norse Atlantic ketjuun jo aiemmin , että alkaa tuo Boeingilla lentely olemaan vähän siinä ja tässä, kun koneet hajoilee kirjaimellisesti osiin.

Nyt näyttää siltä että päivittäin jossain maailman kolkassa 7:lla alkava alumiiniputki hajoaa.

Taidan pitäytyä eurooppalaisessa.

Edit: vaikka tilanne on tietysti kohtalaisen karmea, kun on vain ajan kysymys kun jollekin Boeing koneelle käy oikeasti huonosti, niin ei tämä huono tilanne Finnairille ole.

Varmasti huollolla on tässä suuri merkitys. Kysymys on kaiketi siitä meneekö tämä kuluttajalle jakeluun vai ei. Ja kyllä niitä onnettomia sattumia on ollut tänäkin vuonna myös 737-800 konetyypille, mikä tietääkseni on Norsen operoima tyyppi.

8 tykkäystä

Voin paljastaa että kyseessä ei ollut mun oma viesti enkä asu Tampereella tai käytä OP:n palveluita :grimacing:

Ei taida tuo tilanne olla lentokonevalmistajan vaan lentokoneoperaattorin huoltoukkojen syytä. Toki ei poista sitä, että Boeingin 737 MAX on ollut ongelmallinen lentokonetyyppi. En laittaisi kaikkia lentokonevalmistajan koneita boikottiin vaan tuon yhden mallin ongelmien vuoksi. Selvyyden vuoksi sanottakoon, että Norsella ei ole huonoja malleja käytössänsä.

12 tykkäystä