Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Onko tiedossa hok-elannon vaaleissa ehdokasta, joka äänestäisi osuusmaksun koron palauttamisen puolesta?

2 tykkäystä

Jussi Hartikainen numero 20. Tämä ei ole äänestyssuositus.

3 tykkäystä

Kommentoin tuonne Norse Atlantic ketjuun jo aiemmin , että alkaa tuo Boeingilla lentely olemaan vähän siinä ja tässä, kun koneet hajoilee kirjaimellisesti osiin.

Nyt näyttää siltä että päivittäin jossain maailman kolkassa 7:lla alkava alumiiniputki hajoaa.

Taidan pitäytyä eurooppalaisessa.

Edit: vaikka tilanne on tietysti kohtalaisen karmea, kun on vain ajan kysymys kun jollekin Boeing koneelle käy oikeasti huonosti, niin ei tämä huono tilanne Finnairille ole.

Varmasti huollolla on tässä suuri merkitys. Kysymys on kaiketi siitä meneekö tämä kuluttajalle jakeluun vai ei. Ja kyllä niitä onnettomia sattumia on ollut tänäkin vuonna myös 737-800 konetyypille, mikä tietääkseni on Norsen operoima tyyppi.

8 tykkäystä

Voin paljastaa että kyseessä ei ollut mun oma viesti enkä asu Tampereella tai käytä OP:n palveluita :grimacing:

Ei taida tuo tilanne olla lentokonevalmistajan vaan lentokoneoperaattorin huoltoukkojen syytä. Toki ei poista sitä, että Boeingin 737 MAX on ollut ongelmallinen lentokonetyyppi. En laittaisi kaikkia lentokonevalmistajan koneita boikottiin vaan tuon yhden mallin ongelmien vuoksi. Selvyyden vuoksi sanottakoon, että Norsella ei ole huonoja malleja käytössänsä.

12 tykkäystä

Boeingin lentoyhtiöstä tulikin mieleen tämä keissi jossa nähtävästi Boeingin entinen insinööri tappoi itsensä sen jälkeen kun alkoi paljastamaan yhtiöön liittyviä hämäryyksiä.

https://www.reuters.com/world/us/boeing-whistleblower-found-dead-apparent-suicide-2024-03-12/

4 tykkäystä

Ai niinku Venäjällä tehdään? Jos teollisuustuotanto, vienti yms. ei jollakin aikavälillä pääse tavoitteeseensa niin jätetään huonommin suoriutuneet pois laskuista ja lisätään paremmin suoriutuneiden painoarvoa laskennassa. “Jos mittari näyttää väärin se pitää vaihtaa”

5 tykkäystä

Viestini oli sarkasmia muttei näköjään mennyt läpi :smiley: vähän kuittailua joillekin jotka jatkuvasti liputtaa että inflaatio ongelmaa ei ole ja korot pitää laskea.

Btw. Korot reagoi heti ja uskoo inflaatio ongelman jatkuvan, 10-vuotinen ja alempana 30-vuotinen.


3 tykkäystä

Jäin aivan koukkuun tähän työkaluun :sweat_smile: Parissa illassa olen jo ehtinyt generoida muutaman sataa tekelettä eri genreillä ja kielillä. Niistä pari on jopa noussut tuonne trendaavien listalle ja kuunteluita tullut kymmeniä tuhansia :exploding_head:

Varmana jos tuolla kaikki käyttäjät generoi hiki hatussa uutta musiikkia, niin sieltä ajan myötä nousee jotain todella nappiin menneitä helmiä. Vähän kyllä sattuu sydämeen aidon musiikin luojien puolesta.

Tekoäly näyttää olevan vielä huono keksimään hauskoja sijoitusaiheisia sanoituksia, mutta kielen vaihtaminen englantiin auttaa hieman. Yritin myös ChatGPT:n avulla tehdä suomeksi, mutta lopputulos oli ihan kuraa. Englanniksi sitten tuli vähän parempaa sekä sanoitusten että yleisen lausumisen osalta, esim. tämä “Crypto Bro”. Parissa kohtaa kompuroi, mutta voisin luulla ihmisen esittämäksi.

8 tykkäystä

Kun ammattikuljettajilla on kaikenlaista muutakin ihme korttia, että saa oikeasti ammatikseen ajaa, eihän se C-kortti riitä nykyään muuhun kuin suurin piirtein itse omistamansa kuorma-auton ajoon omalla työmaalla, niin eikös niitä lääkärintarkastuksia voisi kytkeä osaksi jotain pakollista ja uusittavaa humppakoulutusta? Olisimme me muut saaneet välttää turhat lääkärimaksut.

Vaikka onhan se nyt tietysti sinänsä ihan hyvä idea välillä käydä katsastamassa oma terveydentila, mutta sen voisi sitten tehdä kyllä paljon perusteellisemmin, kuin mitä ajokorttiin vaaditaan.

Jokseenkin hassua, että meikäläinen saa mennä tuhatkuutioisen Hondan moottoripyörän puikkoihin, vaikken ole ajanut eläissäni metriäkään edes mopolla. Olisiko A-kirjaimen poisotto meiltä wanhoilta ollut fiksumpaa kuin turhat kulut sinänsä käyttämättömän C:n kanssa? (Hups, älkää nyt vaan kertoko tätä Traficomille, koska joku varmaan kohta keksii ajokorttiuudistuksen, jossa se A tosiaan viedään pois, jollei maksa jotain suojelurajaa.) Kuorma-autossa on sentään aika paljon yhteistä vaikkapa pakettiauton kanssa, jota saa ajaa ihan B-kortilla, että minun silmiin tämä lääkärihomma näkyy ihan turhana byrokratiana. Ihan samalla tapaa kuin pikku-E:n oikeuksien katoaminen, jos ei aikoinaan tajunnut vaihtaa korttia muoviseen ennen määräaikaa.

2 tykkäystä

Et voi tehdä tätä kakkaa ylös: 25 cm korkea muovinukke 50 e.

No, onneksi vanhemman kuuluukin tuottaa lapselle sopivasti pettymyksiä. Muistan kun olin 6-vuotias ja esikoulussa eräällä kaverillani oli valtava Turtles-auto, kaikki neljä mutanttininjakilpikonnaa, Mestari Tikku, Silppuri ja olikohan joku muukin vielä. En osannut olla kateellinen, se oli niin äärimmäisen kaukana sellaisesta tasosta johon minulla oli mahdollisuuksia.

57 tykkäystä

Timo Heikkilän juttu “puhelinyhtiöistä”

Entisillä puhelinyhtiöillä on edelleen merkittävä määrä osakkeenomistajia. Omistaminen kannattaa, sillä osa entisistä puhelinyhtiöistä maksaa houkuttelevaa osinkoa. Keräsimme artikkeliin tunnettujen puhelinyhtiöiden osingot vuonna 2024.

1 tykkäys

Kai se terveysvaatimus c-luokkaan voidaan perustella sillä, että saat viedä esimerkiksi 15 tonnin koneen työmaalle ilman ammattipätevyyttä jos käytät konetta siellä itse.

Meidän muorilta kysyttiin ysikymppistarkastuksessa, että saako A:n viedä pois :sweat_smile:.
Luopui mukinoitta, mutta B-kortti kuitenkin uusittiin 5 vuodeksi.
Siinä jää lähiomaisille hiukan seurantavastuuta, vaikka skarppi mamma vielä onkin.

3 tykkäystä

Intiassa on varmaan jo “tehtaat” pystyssä luomassa näitä biisejä. Jollei ole, niin kohta on. :sweat_smile:

1 tykkäys

Lapsenlapset pohtivat mitä ostaa ukille 90.vuotissynttärilahjaksi. Ensimmäinen ehdotti, että ostetaan telkkari, johon muut, eikä kun ei se enää näe mitään. Toinen ehdotti radion ostoa, johon muut ettei se kuulukaan mitään. Hetken pähkäilyn jälkeen kolmas sanoi, nyt mä tiedän ostetaan mopo.

5 tykkäystä

Ostakaa pieni poreamme vanhalle herralle jos on sille tilaa ja rolleja. Itselle se on ainakin ehdoton, ja kyllä siitä 75-vuotias mutsikin kovasti piti kun kävi kylässä, kuulemma rentoutti kovasti.

No, tuo oli juttu jonka kuulin yli 30 vuotta sitten.

image

25 tykkäystä

Taitaapi olla itselläkin niin että kun nuo tarkastukset alkavat (olikos se joskus 2030 jälkeen) niin näillä näkymin riittää ABE kortti, CE joutaa poies hännästä niin ei tarvii juosta noissa lääkärintarkastuksissa. Valtio sen kustansikin niin vieköön myös pois… :thinking:. Varmaan kyllä lähtee samalla poies puolustusvoimienkin kuorma-auto/rekkakortti ja vaihtuu täten sodanajan sijoituspaikkakin mutta tuolla niin lienee merkitystä.

1 tykkäys

Puolueesta en tiedä, mutta jollakin Vernerin videolla oli että Hex Gi eli osingot sisältämän indeksin vuosituotto on 2000-luvulla ollut 4,2%, toisessa lähteessä oli että keskimääräinen osinkotuotto on 3,4%, arvonnousun osuus siis 0,8%.
Eli osingot pitää tuoton suunnilleen inflaation tasoilla että kovin paljoa ei sijoittamalla ainakaan häviä, ilman osinkoja menisi sitten pitkälti hyväntekeväisyyden puolelle koko homma.
Ei ole eksaktisti tarkistanut lukuja mutta antaa suuntaa mistä tuotto pääosin keskimääräiselle sijoittajalle tulee.

Omien ostot toki teoreettisesti tuottaa paremmin, mutta vain teoriassa, käytäntö on kuitenkin eri ja keskimäärin niistä ei omistaja juurikaan hyödy kuten kymmenien firmojen kohdalla on nähty kun osake laskee niiden aikana. Omien ostojen vähentämä osakemäärä vaikuttaa kurssia nostavasti vasta kun sentimentti on kääntynyt vahvasti ostojen puolelle niin osakkeiden tarjonta on pienempää ja nousupiikit korkeampia.

1 tykkäys

Olisko kenenkään mielestä hyvä idea tehdä semmonen kanava, johon jokainen voi kertoa mielestään aliarvostetusta osakkeesta juuri nyt?

-ainakin minulle on varsin hankala löytää uusia kiinnostavia osakkeita

-yhtiökohtaisille kanaville on varsin hankala liittyen kesken, kun pitäisi saada perustietoa osakkeesta ja tämän hetkinen tilanne.

-sinne voisi mistä tahansa nimetä osakkeen, antaa perustiedot, kertoa nyky tilanteen ja perustella miksi osake on aliarvostettu

-kaikki toki saavat tehdä oman tutkimuksensa eikä mitään vastuita oteta mutta ainakin minulle kuulostaisi hyvältä paikalta löytää mahdollisia kiinnostavia kohteita

Olisko mitään ideaa?, saa kehittää

11 tykkäystä