Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Helsingin pörssi kuuluu tuohon ‘harrastukset ja hupimenot’- kategoriaan.

55 tykkäystä

Pizzakin voi olla salaatti.

Edit:
Ja koska salaatit ovat parhaimmillaan erinomaisia, tässä oma vakioreseptini:

  • jäävuorisalaattia
  • kurkkua
  • tomaattia
  • maissinjyviä (säilötty ok)
  • avokadoa
  • fetaa
  • tortillasipsejä
  • sipulia

Suurin piirtein suuruusjärjestyksessä ylhäältä alas. Pieniksi pilkottuina niin, että saa helposti useampaa laatua samaan haarukalliseen. Kaikki ainesosat voi korvata jollain muulla vastaavalla, jättää pois tai lisätä joukkoon muuta maistuvaa. Sipulin voi käyttää mikrossa 10s, jos haluaa siitä pehmeämmän makuista.

Kastikkeeksi laitan oliiviöljyä sekä viinietikkaa, balsamicoa tai jotain vähän chilisempää. Pippuria ja yrttisuolaa, jos tortillasipseistä ja fetasta ei tule riittävästi suolaisuutta.

6 tykkäystä

Banaani poskessa seuraava, on muuten yllättävän hyvää kaikin puolin ottaa etäisyyttä välillä näistä kähinöistä.

Kaikenlaista rommailua tullut povattua ja omasta mielestä vain liian aikaisin. Alla ehkä ajankohtaisin. Vaikka osin meni jo väärin.

Ja tämäkin aikoinaan ilman sen kummempia perusteita niinkuin banaanihommiin johtaneet jatkuvat upm veikkaukset. Hyvää illanjatkoa ja hyviä sijoituksia kaikille.

8 tykkäystä

Kävin läpi tuota Nokian osaria ja tajusin sen 5,1 miljardin nettokassan.

Sillä hetkellä tuli sellainen tunne, että Nokia muuten ostetaan vielä tänä keväänä/kesällä pois ja pilkotaan ja NÖYRYYTETÄÄN suomalaisia tämän kurjuuden multihuipennuksena.

Li Andersson ja Antti Lindtman puhuvat suuressa salissa miten oikeistohallitus menetti Suomen kruununjalokiven ja Linda Pelkonen haastattelee politiikkaradiossa jotain piilodemaria aiheesta.

Nalle Wahlroos saapuu Rivieralta ykkösaamuun kertomaan miten Suomessa ei ole kapitalisteja ja kaikki muutkin firmat ostetaan täältä pois. Siitä lähteekin semmonen hesulin nousumarkkina, että oksat pois OMXH nousee maagiselle 12 000 tasolle jouluun mennessä kunnes Jenkeissä boomer pankkiirit saavat vielä viimeisen kostonsa ja 10 000 raja alaspäin hesulissa rikotaan viimeisen kerran, eikä sen yli enää koskaan mennä, sillä seuraava hallitus laittaa 60% osinkoveron (myös ost) ja kieltää omien osakkeiden ostot.

Ei sijoitussuositus DYOR

28 tykkäystä

Voisi olla nopein tapa saada kurssia nousuun, joten menköön…

Jäiköhän tämä kuitenkin parhaiten mieleen Mikon haastattelusta. :smiley:

Tälle vielä naureskeltiin Twitterissäkin. Vika virke on ihan paras! :sweat_smile:

sailboat bridge gif | WiffleGif

27 tykkäystä

Katsoin pankin korkoa korolle laskurista, että kestäisi 16 vuotta siihen että Kempower tekisi uuden huipun, jos kurssi nousisi 7% vuosittain. Oikeassa maailmassa mikään ei näin tasaisesti tietenkään toimi, mutta on hyvä pohdinnan paikka.
Sijoittaja voi tappiolla tuhota pahasti sen hetkistä omaisuutta, mutta myös tulevaa. 10 000e turskaa tänään hypelapulla on 76 000e 30 vuoden päästä jos rahalle saisi 7% vuotuista tuottoa muualta. Sen takia pidänkin tärkeänä hajautusta. Jos menettää ison osan salkusta niin siltä takamatkalta ei luultavasti koskaan toivu tai joutuu ottamaan suurta riskiä. Miettikää miten paljon autoon saa menemään jos tykkää ajella hienoilla autoilla ja miten suureksi se summa paisuu ajan kuluessa. Kannattaakin miettiä tarkkaan kun tekee hankintoja. Kyse voi olla isoista asioista pitkän ajan päästä, mutta tietty pitää myös osata nauttia matkasta. Ihan aina ei kuitenkaan tarvitse ostaa kalleinta. Monta merkkilaukkua vaimo nyt oikeasti tarvitsee tai onko pakko hankkia uusimmat elektroniikkavempeleet itselle?

38 tykkäystä

“Outokumpu kertoi huhtikuun alkupuolella yhtiön nykyisen talous- ja rahoitusjohtaja Pia Aaltonen-Forsellin jättävän tehtävänsä myöhemmin tänään.”

Melko tarkaksi mennyt tämäkin, vain kellonaika puuttuu.

En vain malta olla hämmästelemättä painovirheiden runsautta Kauppalehden jutuissa :slight_smile:

11 tykkäystä

3 tykkäystä

Korjailin hieman asiallisemmiksi. Kannattaa palauttaa tässä muodossa.

41 tykkäystä

Tässä on Ollin aamun tviitti. :slight_smile:

https://twitter.com/Ollikopo/status/1782625941308551563

image

Kuva

22 tykkäystä

Kun Kiinaa on paljon kurmootettu plagioinnista, nyt siellä on tehty ihan oikeasti keksintö, jonka voisi kopioida myös meille. Mitä jos diabetes löytyisi ennen kuin heppu menee koomaan?

https://twitter.com/chris__pc/status/1782245409857102262?s=19

17 tykkäystä

Ylipäätään testaamisen helppous, hinta ja arkipäiväisyys. Tuossa bisneslogiikassa tai ainakin ajattelumallissa näkisin potentiaalia myös laajemmin. Toisaalta on täysin toinen asia tehdä siitä kannattavaa. Miten esim. Nightingale saisi laskettua testiin menemisen kynnystä? Siis jopa tasolle “Ai kappas, tollainenkin on. No minäpä kokeilen tässä ohi mennessä.”

3 tykkäystä

Tältä kuulostaa mies, joka noudattaa strategiaansa.

Coeuksessa alkoi häiritsemään treidaamisen lisäksi se, että yötä myöten etsittiin uusia ja parempia sijoituskohteita. Jos salkku on kunnossa ja strategian mukainen, tärkeintä on vahtia niitä :thinking:

1 tykkäys

Suunnitelmana on myydä se osuus, joka on myytävä, jotta saa bulletlainan kuitattua.
Haastoin toimaria juuri tästä asiasta, eli siitä, että meidän on varmistettava se, että palvelun taso säilyy ja paranee vielä pääomasijoittajan exitinkin jälkeen.
Kotikatu on hyvä esimerkki siitä, että palvelun taso on aivan ratkaisevasti heikentynyt pääomasijoittajan myötä. Hyvästä palveluntuottajasta tuli selvästi surkeampi, työntekijät lakkasivat välittämästä. Syystä tai toisesta. Kasvoton omistaja ehkä ja tehostaminen sekä palvelutason mittaaminen? En tiedä, mutta ilmiö on aivan selvä.
Meidän nykyinen toimari oli sielläkin aikanaan hääräämässä, ja tunnisti ongelman ja piti sitä keskeisenä, lupasi huolehtia, että ilmiö taklataan meillä.

Näen tässä paljon potentiaalia, kun kaikki innostuu talon sisällä pyörivästä sloganista, ”aiomme olla maailman paras suomalainen isännöintialan konserni (ja vaikutamme jokainen eniten omalla asenteellamme juuri siihen)”.

Jos näen että asiat kääntyvät väärään suuntaan myöhemmin, se toki vaikuttaa omistushaluihin. Nyt suunta on kuitenkin erittäin vahvasti oikea.

3 tykkäystä

Olen pitkään pohtinut miten jonain päivänä meillä on aivan varmasti jotain äly-WC:tä ihan kotonakin. Olisin innokas seuraamaan erinäisiä biomarkkereita.

Ominaisuuksia laitteelle:

  • Vaihdettavia testikasetteja mitä voi tilata kotiin, analyysi yleensä tarvitsee jotain kemikaaleja
  • Testaa vaikka kerran kuukaudessa, ja tunnistaa kotitalouden henkilöt että ei testaa turhaan koko ajan
  • Historiikki erinäisistä tuloksista kätevästi appiin, ja varoitukset vessalta jos jotkin arvot muuttuvat
  • ChatGPT ääni prosessorilla kylkeen niin voi jutella henkeviä pöntön kanssa

Kuka sijoittaa startuppiin?

9 tykkäystä

Meidän tulevaisuus. Sanoja ei tarvita. :laughing:

Erinomainen haastis ja paljon hyviä näkemyksiä Andersilla.

Minulla särähti korvaan, että peräti puolet hänen työajasta menee asiakkaiden kanssa jutusteluun. Ehkä kuulin väärin?

Käsittääkseni salkunhoitajilla menee tyypillisesti aikaa asiakkaiden kanssa toki myynnin/asiakaspalvelun kannalta tärkeään kanssakäymiseen, mutta se on pois itse osaketutkimuksesta.

9 tykkäystä

Särähti se itselläkin, mutta rahaston suorittaminen huomioituna, rauhallinen liikehtiminen ei ole ollut ainakaan huono valinta. Tykkään tyylistä, koska se on omasta hosumisestani vahvasti poikkeavaa.

Phoebus on vielä suurin rahastosijoitus, reilun viikon päästä rahastopodium siirtyy Elitelle. Phoebusta lisätään kuitenkin aktiivisesti sitäkin.

3 tykkäystä

Selvästi Suurin uhka sijoitusvarallisuuteni kehittymiselle olen minä itse.
Pyrin vähentämään sen riskin merkitystä seuraavien vuosien aikana määrätietoisesti.

18 tykkäystä