Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Tukipaketti läpi.

20 tykkäystä

Tämä on pahimpia virheitä, mitä esihenkilö voi tehdä. Rakentava palaute pitää aina antaa kahden kesken. Mielestäni teit oikean päätöksen - life is too short to work with jerks. Tuollainen tapaus voi olla myös voimaannuttava, huonosta kohtelusta voi jäädä sellainen kyllä minä teille vielä näytän -fiilis, joka voi olla yllättävänkin hyvä motivaattori. Kiva kun avauduit ja hyviä jatkoja uuteen työhön!

17 tykkäystä

Kyllä tuo minun mielestä oli täysin väärä päätös. Mutta jokainen tekee virhearvioita ja asioita, joita katuu jälkikäteen. Kyse on tällä hetkellä siitä, että miten tästä eteenpäin ja miten tämän katumuksen voi selättää. Kuten kirjoitin, niin ammattiavulla ja ajan kanssa laimenee varmasti.

En usko voivani tuohon samalle toimipisteelle palata vaikka kysyisin. Sain siis melko negatiivisen palautteen esihenkilöltäni ns exit keskustelussa.Toki samassa firmassa on toinenkin toimipiste jossa aikanaan olin monta vuotta ja sinne olisi hyvät välit. Sitä vaihtoehtoa voi jossain vaiheessa harkita mikäli siellä itselle sopivia töitä joskus on tarjolla.

Ei viitsisi muutenkaan heti lähteä uudesta paikasta, kun oppinut hyvin hommat ja pieni firma käyttänyt aikaa perehdytykseen. Toki jos lähtöpassit tulee muista syistä niin sitten voi harkita.

Kiitos tsempeistä ja tuesta kaikille yhteisesti!

11 tykkäystä

Luonnollisesti muodostat itse mielipiteesi ja analysoit tilannetta tämän hetken lähtökohdista ja pähkäilet erilaisia skenaarioita mitä ois voinu olla ja mitä ois voinut tehdä toisin.

Sanon kuitenkin uudelleen, että katso viestejä mitä kirjoitit tilanteen oikeasti ollessa päällä. Pidän todennäköisenä, että mikäli olisit pysynyt aiemmassa paikassa niin olisit parhaillaan erittäin pitkällä sairaslomalla mielenterveyssyistä. Mikäli katsot sulle kirjoitettuja kommentteja nyt ja tuolloin tilanteen ollessa päällä, niin kannattaa miettiä miksi käytännöllisesti katsoen kaikki kommentoineet forumistit pitävät lähtöä aiemmasta paikasta viisaana ratkaisuna.

Omasta mielestäni aiheutat itsellesi aivan turhaan pahaa mieltä vatvomalla tuota. Nyt vaan eteenpäin, vanhat unohtaen.

30 tykkäystä

Samaa mieltä yllä olevan kanssa, nyt vain katse eteenpäin.
Olen itse lähtenyt työpaikasta samasta syystä, haukkuminen, julkinen nöyryyttäminen, lopulta kyyristyy työpöydän taakse piiloon aina kun kyseinen henkilö lähestyy.
Ihmisen on tapana unohtaa kivun/epämukavuuden tunteet nopeasti ja jälkeenpäin ajatellen tulee miettineeksi, että oliko se nyt kuitenkaan niin paha, koska se nöyryytyksen tunne ja pelko unohtuu mielestä nopeasti. Todellisuudessa jos palaisit sinne huomenna, tajuaisit taas kuinka paha se olikaan.
Ihmiselämään kuuluu vastoinkäymiset, ne on vain nieltävä ja mentävä eteenpäin.

13 tykkäystä

Tämä on hyvä uudistus, kuitenkin ihan perustyökalu ja helppo lisätä rapsaan, kun analyytikko on kuitenkin syvällisesti perehtynyt liiketoimintaan. Oletan siis, että on uudistus, en muista törmänneeni aiemmin Inderesin raporteissa.

2 tykkäystä

@Markku_Kurtti käynyt vieraana Flirting with Modelsissa.

7 tykkäystä

Kerrotaanko tässä siitä miten hajautetaan tuotot pois ?

1 tykkäys

Vaikka Teslaan sijoittamisen potentiaaliset rahalliset hyödyt tulevat aina hautautumaan aivoja ja sielua syövyttävän keskustelun haittojen alle, täytyy jälleen kehua yhtiön esitysslaideja.

Nätti kooste kehityksestä kvartaali- ja vuositasolla ja hauskoja kuvia.


Tulee hieman Nokia-fiboja 2010-luvun alusta kun lukee ketjua. :smiley:

12 tykkäystä

Monty Inderesin poijaat pohtimassa mitä tulevan pitää.

3 tykkäystä

Muistuu mieleen Bill Ackmanin keksimä ROIBD-tunnusluku eli “return on invested brain damage”. :face_with_spiral_eyes:

11 tykkäystä

Tarina vaurastumisesta:
(on maksumuurin takana näköjään…)

15 tykkäystä

Tähän liittyen tuli mieleen @Alex_af_Heurlin1 kirjoittama juttu Hesarista muutaman vuoden takaa. Ackmanin Herbalife-sijoituksen lisäksi ROIBD esimerkkinä käytettiin Sammon omistusta Nordeasta:

Suomessa Sampo on havahtunut siihen, että liiallisesta vaikeudesta saa vain miinuspisteitä.

Sampo teki suursijoituksen pankkikonserni Nordeaan finanssikriisin jälkeen vuonna 2009. Sijoitus on osoittautunut todelliseksi riippakiveksi. Pankkien regulaatio on tiukkaa, kilpailu kireää ja kannattavuus heikkoa. Merkittävä osa Sammon johdon ajasta on mennyt Nordean ongelmien ratkomiseen ja Nordea-sijoitusta karsastavien sijoittajien tyynnyttelyyn.

Sammon suuromistajaksi viime vuonna noussut aktivistisijoittaja Elliott Management julkaisi vastikään sivuston simplifyingsampo.com. Sivustolla Elliott maalaa Sammosta kuvaa monimutkaisena yritysryppäänä, joka huseeraa vailla selvää suuntaa vakuutusyhtiönä, pääomasijoittajana ja heikosti kannattavan pankin pääomistajana.

Elliott haluaa tehdä rönsyilleestä finanssitavaratalosta yksinkertaisemman ja näkee Sammon osakekurssissa nousuvaraa, jos se muuttuu takaisin tylsäksi vakuutusyhtiöksi.

Elliott siis uskoo, että sijoittajat ovat valmiita maksamaan korkeampaa hintaa sellaisesta yhtiöstä, joka ei rasita heidän pääkoppaansa.

5 tykkäystä

Tästä tarinasta kiinnostuneille oleellinen tieto ilman maksumuuria :pray:

18 tykkäystä

Miksiköhän valmetista ei tule tulosliveä? Paljon pienemmistäkin tulee ja nyt ei ole ruuhkaakaan kun tulos tulee keskellä päivää.:person_shrugging:

1 tykkäys

Joo tehdää ensi viikolla vaikka! :smiley:

10 tykkäystä

Voisiko teiän konttorilta olla sellainen 24h-livelähetys näin tuloskaudella? Vähän niinku näiden kotka- ja norppa-liveiden tapaan? :slight_smile:

Panicking Burning Phone Destroyers GIF | GIFDB.com

42 tykkäystä

Kuinka kiireistä siellä muka oikeasti voi olla. Yhteisötiimi vaan painaa kameralla play-nappia ja menee sit jutustelemaan mukavia. Tekoäly hoitaa editoinnin. Välillä avataan foorumin meemiketju ja siemaillaan kuumaa työnantajan tarjoamaa juotavaa että säilyy ääni kurkussa :smiley:

(Käykääs joku Indeltä tulostamassa tämä viesti yhteisötiimin pöydälle :cowboy_hat_face: )

38 tykkäystä

Onneksi olkoon, sinulla näkyy olevan uusi, tyylikäs lierihattu! Muuten habituksesi tuossa clipissä onkin vanhaa tuttua Vepua :grin:

7 tykkäystä

Sijoittajan pahin vihollinen taitaa olla sijoittaja itse. Pörssien suunta ketjussa on jo hyvän aikaa kirjoiteltu Jenkkilappujen paisuneista arvostuksista. Suomen reunamarkkina on kyntänyt ja varmaan ihan aiheesta. Sijoittajan pitäisi olla kuin kuuluisa numero 99. Mene sinne mihin kiekko seuraavaksi tulee, älä säntäile sen perässä. Pieni perstuntuma on nyt kuitenkin, ihan foorumilaisten omien ilmoitusten mukaan, siitä että väsy hiipi monella puseroon ja Helsingin surkeaa suorittamista ei enää jaksettu katsella, vaan hypättiin sinne missä iso raha jo valmistautui myymään. Mikään ei tietysti ole varmaa, mutta pieni epäilys on, ettei Nasse enää biittaa lähitulevaisuuden kehityksellään rakasta Hesulia.

29 tykkäystä