Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Nykyään on saatavilla valmiita settejä jossa yhteen boksiin on yhdistetty akku, invertteri ja jossa on valmis liitin aurinkopaneleille. Tee-se-itse viritykset ovat tietenkin edelleen mahdollisia, mutta jos haetaan vain helppoa ratkaisua mökille, tuommoinen raahattava varavirta-asema + panelisetti on se helppo ratkaisu.

3 tykkäystä

Riippuu minkäkokoista tv pyörittää, mutta sanoisin että nyky tv kohtuu kokoinen ei paljoa yli 20w vie.

https://www.tuontitukku.fi/koti-ja-toimisto/televisio-philips-24phs5537-24-led-tv-12v-230v-suosittu-12v-tv-mokille-veneeseen/p/8718863033807/#description

Tuossa 32 tuumainen, joka vie noin 25w

2 tykkäystä

Okei, no tämmönenhän tuommoseen paras, näihinkin varmaan akut vaihdettavissa / muutenkaan ei kertakäyttöinen jos/kun akku kuolee joskus

Minä tutkimassa @timontti :n sijoituskeissejä ja laittamassa vastapalloon omaa timangista ehdotusta :smiling_face_with_three_hearts:

21 tykkäystä

Eipä sit ollutkaan UPM tulosliveä? Paha pettymys kyllä.

4 tykkäystä

Itse omistin tätä useamman vuoden eikä tuotoilla pääse pullistelemaan kuin että selvisin kuivin jaloin ja että ymmärsin luopua tästä vielä hyvän sään aikana kun vertaa missä alhossa nyt vaelletaan ja kyllä, minun lähes kaikki nykyään omistamat yritykset kulkevat myös alhossa eli suo siellä ja vetelä täällä :grimacing:

Exel luovutukset 2020-2015:

2020: +6216,74
2019: +1087,67
2018: -2599,09
2016: -1664,19
2015: -2115,50

YTH: + 925,63

Tulos torstai vaihtui Turskatorstaiksi, Päälistan yhtiöt punoittaa pahasti, UPM vielä sinnittelee vihreällä.

9 tykkäystä

Jos käyttö on vuosittaista ja pysyy noin pienenä niin hommaisin paneeleilla ladattavan kannettava varavirta-aseman. helppo tuoda pois tullessaan eikä jää turhaan varastettavaksi. kapasiteetti tietty budjetin ja tarpeen mukaan. esim joku tämmöinen.

2 tykkäystä

Tuo purkki sanoo “300W max” töpselissään. Ei sovellu kahvinkeittoon koska perus kahvinkeitin voi haukata jopa 1000W. Eli näitä on moneen lähtöön ja kannattaa kartoittaa ensin mitä siihen on tarkoitus maksimissaan laittaa kiinni ja sitten katsoa millainen möhkö tarvitaan ja miten isot aurinkopanelit sitten pystyvät lataamaan sen jos tarvitsee selvitä pidempään ilman verkkovirtaa.

3 tykkäystä

Kiitos kaikille perusteellisesta perehdytyksestä sähköttömän mökin mukavuuksien järjestämiseen. Toivottavasti moni muukin sai keskustelusta arvokkaita vinkkejä.

Tältä tietopohjalta kävin puhelinkeskustelun asiasta varsinaisesti päättävän kanssa. Kahvinkeittoon hän pyysi “hommaamaan jonkun” rakentamaan hänelle pienen tulisijan pihalle. Joku Juurikki varmaan käy sen hänelle kuukauden päästä rakentamassa, jotta varmasti tulee yli 10 metriä lähimmästä rakennuksesta, maa muutettua soralle 1,5 m tulisijasta 10 cm syvyydelle ja tiilet laastilla kiinni, niin ei tuuli kaada.

Ei ole muurausta tullut tällä vuosituhannella harrastettuakaan. Vielä kun vuolee kunnon kiehisiä säkillisen ja rakentaa niistä valmiita sytytyspakkauksia, joissa kussakin myös pari kaupan sytytyspalaa, niin luulisi pelittävän.

TV sovittiin hoidettavan akulla. Siis vapaa-ajan akulla, kun on kuulemma parempi tähän tarkoitukseen kuin auton starttiakku. Mahtaako 80 ammerituntia riittää, kun olisi sopivasti alennuksessa? Siihen voisi tietysti lisätä myös sen kannettavan aurinkokennolaturin.

Joku ehkä kysyy, miksi asia on ajankohtainen juuri nyt. Vastaus on, että aiemmin on mökkiin tullut sähköt, mutta kun siirtomaksu on yli 400 €/vuosi, käyttipä sähköä tai ei, niin tulee kalliit kahvit, jos niitä 10 - 15 kertaa kesässään keittää.

7 tykkäystä

Notta sellainen vuosi sitten tästä sitten.

2022 :headstone:
2023 :headstone:
2024 :headstone:

Homelander The Boys GIF - Homelander The Boys The Boys Homelander - Discover & Share GIFs

Kyllä se siitä.

59 tykkäystä

Nordnetin foorumi tarjoilee aina sitä aitoa fiilistä. Kyseessä siis Neste
image

48 tykkäystä

Onhan tämä hyvä läpileikkaus Hesulisijoittaijista :wink:

21 tykkäystä

Nyt ne isot tulevat voitot pohjustetaan. Ei muuta kun tunnuslukuja laskeskelemaan ja heppaa vaihtamaan. Kyllä siitä hyvä tulee, kun ei kiirehdi.

5 tykkäystä

Ei sen perusteellisempaa viestiä, mutta siellä olisi mallisalkussa 10% käteistä. :wink:
H&V viimeisimmimmän kuunnelleena taitaa usko olla, että pahin on nähty. Lisää riskiä, ja all in stonks mallisalkku?!??! Nyt olisi sauma ostaa omaan analyysiin perustuvaa halpaa lappua. :gem:

26 tykkäystä

Aina puhutaan siitä miten pitää osakkeita ostaa ja miten jokainen päivä on hyvä päivä alkaa ostaa osakkeita. Mutta sanonpahan vain, että yhtä lailla pitäisi puhua myymisestä, kun katsoo nyt vaikka Nesteen, Kempowerin, Qt:n, Revenion, Talenomin ym ym kursseja.

Itselläni salkku Nestettä täyttä ja nyt jälkeenpäin voi sanoa, että olihan ne arvostuskertoimet silloin 60 egee kurssilla ihan hävyttömät ja vain taivas rajana. Eli olisiko myyntilamppu pitänyt syttyä. Ainakin niin, että osan olisi keventänyt.

Mutta pointti tässä on se, että myymisestä pitäisi puhua ihan yhtä paljon kuin ostamisesta, vaikka jotkut sanovat että ovat myynneillä tehneet pahimmat virheet. Mutta fakta on se, että lopulta osakkeita pitää myydä, jos niistä haluaa joskus oikeasti nauttia, eikä vain niin että perikunta hieroo käsiä, kuten Sinkko & Saario taitavat opettaa. :melting_face: :melting_face:

25 tykkäystä

Cannot be unseen

Cannot be unheard

4 tykkäystä

Näinhän se toki on, meemit sikseen. Tämä(kin) vuosi voi mennä miten vaan, mutta kummallinen maailmantilanne pitää olla ettei jo esimerkiksi 2028 katteltaisi että piru vie, oltaispa vuodessa 2024 ja voisi lisätä sitä-tätä-ja-tuota halvemmalla.

5 tykkäystä

Laitoin kalenteriini merkinnän kesälle - että silloin ovat kenties Hesulin alennusmyynnit. 31.5. voisi ajatella arvostustasojen nykyisistä tuhdisti tervehtyä alkavan. :disguised_face:

2 tykkäystä