Inderesin kahvihuone (Osa 8)

OP-Euro -rahasto voisi olla yksi vaihtoehto:

4 tykkäystä

Ruohon tuoksuista markkinointia

12 tykkäystä

Seiska kertoo, että kaksi kansanedustajaa oli viettämässä iltaa Helsingin keskustassa. Toinen heistä olisi ampunut luvallisella aseella yökerhosta poistumisen jälkeen.

No, onneksi sentään luvallisella

3 tykkäystä

Hesulisijoittajien liiton kolmantena varasihteerinä toivon että tämä pitää paikkaansa.

7 tykkäystä

50 000€ ylittävälle summalle korko tällä hetkellä 3,25% tai 3,55% riippuen asiakkuudesta. Voi lopettaa milloin haluaa ilman sanktioita.

1 tykkäys

image image

30 tykkäystä

Seuraava kansantautimme, likinäköisyys. Diginatiivit nykynuoret ovat tuhoon tuomittuja :cold_face:

Voisi kuvitella että älypuhelimet erityisesti ovat myrkkyä. Oma lapsuus meni pleikkaria pelatessa CRT:ltä, mutta etäisyyttä oli sentään pari metriä. Lasit hankin vasta armeijassa, ja käytän vain tarvittaessa.

Likinäköisyys on suuri ongelma itä-Aasiassa. Siellä koululaiset pakotettiin olemaan 2h päivässä pihalla, ja ongelma alkoi korjaantua videon mukaan.
Uusi uljas maailma, ja niin pois päin :smiley:

5 tykkäystä

Kevyesti ironista, että lähdeviitteenä tiktoktuubivideo? :clown_face:

9 tykkäystä

Hyvää työtä teette molemmat @DayTraderXL , @Alan_Cali ja erityismaininta pitää antaa myös @Thiebault , jolla on varsin syvällistä pohdintaa teknisestä analyysistä. Monia nimiä, jotka antavat panoksensa foorumilla teknisen analyysin ymmärryksen lisäämiseksi, jää nyt mainitsematta, kiitos kuuluu heillekin.

Toivon kuitenkin, että tämä ei johda vastakkainasetteluun, suurin osa foorumilaisista lienee tuikitavallisia osakkeiden kuukausisäästäjiä, jotka laittavat panoksensa sisään palkkapäivän läheisyydessä. Toki monia heistäkin kiinnostaa, mitä tekninen analyysi juuri sillä hetkellä sanoo omista hankinnoista ja siihen on ihan hyvä tämä amatööreille suunnattu teknisen analyysin kyselyketju firmakohtaisesti. Taitajat sitten vastaavat tai jättävät vastaamatta, ymmärrän kyllä turhautumisen, kun samoja asioita joutuu toistamaan vuosi toisensa jälkeen. Mutta voisin kuvitella, että heillekin on makoisa työvoitto, kun huomaa uuden teknisen analyysin ymmärtäjän astuneen esiin ja nimenomaan esimerkiksi @DayTraderXL inspiroimana.

Annetaan siis kaikkien kukkien kukkia, ne jotka eivät usko teknisen analyysin magiikkaan, ovat uskomatta. Ne taas, jotka haluavat ennustaa vaikka pullonpohjasta, sallittakoon se heille🙂 Näiden kahden tavan vertaaminen on hedelmätöntä. Pidetään foorumi sallivana paikkana kaikille suuntauksille. Kultainen keskitie on usein se paras lähestymistapa.

Itse vaikenen tältä päivältä, keskityn nyt shakkinappuloiden liikkeiden analysoimiseen laudalla eli vuorossa pitkästä aikaa shakkiturnaus🙂

67 tykkäystä

Markkinat ovat muuttuneet niin, että tiede, tutkimus ja kriittinen ajattelu ei enää toimi. Tästä hyvä esimerkki on tieteellinen ”löydös” siitä, että tekninen analyysi ei toimisi. Ollaan avoimia eikä suljeta mieltämme tällä tavalla ja annetaan kaikkien kukkien kukkia. Kiitos @DayTraderXL @Alan_Cali @Thiebault kun teette foorumista paremman!

21 tykkäystä

Hauskanpito kielletty. :smiley:

https://www.bnnbloomberg.ca/goldman-to-bankers-no-sneaky-trips-to-paris-during-olympics-1.2065866

8 tykkäystä

Eikö tämä ole puoliksi TJn tehtävä, toki suora valehtelu ja liika optimismi ovat verrattain eri asioita, ja voi myös olla vaikeaa todistaa mikä on totuus ja lopulta vaikka optimaalista? Ja semantiikankin taakse voi monesti piiloutua.

Pari esimerkkiä kotipörssistä, jotka ei ole toki suoraan verrannollisia ja ulkomuistista joten saatan liioitella tai muistaa kokonaan väärin:

Solteqin Väätäinen: Yhtiön näkymät ja tilanne ovat todella hyvät nyt kun jätän yhtiön vuonna 2022 seuraajalleni.

QT Varelius: QT advertisement heitetään romukoppaan pikapikaa jos ei lähde nopeasti kunnon lentoon. Ei ole lähtenyt +2 vuoteen muttei ole kuopattukkaan

Remedy Virtala: Remedyltä tulee uusi peli joka vuosi tästä lähtien. Ei taida tulla ja nykyään alle 2v lasketaan että tulee joka vuosi.

Kun inflaatio nousi, se toki vaikutti monen yhtiön ostohintaan, mutta juuri minun tuotteen hintoihin sen voi heittää helposti sisään, koska hintapiste / asiakkaille luotu arvo / kriittisyys tai pitäähän ihmisten joka tapauksessa syödä/liikkua/olla yhteydessä toisiin/käydä vessassa ja paljon muuta

Jne.

Jos niin sanot, esimerkkisi sellaisenaan ei vaikuta järin ihmeelliseltä. Itsekin odotan jännityksellä 2017 ilmestyvää Winds of winteriä, saa nähdä milloin tulee.

5 tykkäystä

Hauskanpito firman piikkiin kielletty :smiley:

Taitaa olla ollut vähän sellainen yleinen tapa jota on aiemmin katsottu läpi sormien.

2 tykkäystä

Oliskohan hyviäkin vinkkejä. Rahastosijoittamisella vissiin jutun mukaan parhaiten onnistuu :upside_down_face:

Eihän nuo ole mitään verrattuna Papa-Muskin juttuihin. Kuten tuolla Tesla ketjussa laitoin esimerkin:

Noita Roadstereita on luvattu myös fanipojille kuten Björn Nylund. Milloin sinun mielestä tuo lupaus muuttuu paskapuheeksi? Kaveri on venannut 200k$ autoaan tulkinnasta riippuen 5-7 vuotta. Luuletko, että Björn ajelee Roadsterillaan vuonna 2027, kun tulee 10 vuotta täyteen sen julkistamisesta? Minä en ainakaan usko.

Suosittelivatkohan edes indeksirahastoja, etteivät pankissa koijaa ostamaan kalliita yhdistelmärahastoja.

Täälläkin on foorumin täydeltä hyväntekijöitä, jotka kovalla työllä pyrkivät pitämään markkinat tehokkaina sen sijaan, että ottaisivat ilmaisen kyydin indeksirahastojen muodossa.

7 tykkäystä

Pitkästä aikaa pelipaikoilla, kun tuo hesuli on niin tympeä😄

36 tykkäystä

Tämä juttu on kyllä naulankantaan, voin todeta molemmilla mantereilla uraa tehneenä ja työn tekemistä seuranneena. Eurooppa on syvällä suossa…

9 tykkäystä

Oikeastaan me työskennellään Euroopassakin liian kovaa ja valtaosalla työssäkäyvistä ihmisistä elämänlaadun kannalta työajan vähentäminen ja vapaa-ajan lisääminen olisi preferenssien mukaista. Tämän vuoksi sitä vaihtoehtoa ei pääsääntöisesti ihmisille tarjota ellei ole valmis kikkailemaan valtavasti ja vapaa-aika jakautuu nykyään yhä epätasaisemmin kansalaisten keskuudessa. Siinä missä ennen eläke tarkoitti ylimääräistä vuotta vapaa-aikaa, niin nykyään se on jo 20 vuoden vapaaherruus ja tähän päälle työttömät, opiskelijat yms. Matalammalla verotuksella ja nelipäiväisellä viikolla olisi mahdollista saada rahat ja vapaa-aika, mutta se olisi hyvinvointivaltion eduista nauttivalta herrakansalta pois, joten ei tule tapahtumaan :weary:

32 tykkäystä

Tämä asenne on nimenomaan se Euroopan kilpailukyvyn ydinongelma. Amerikassa ei ajatella näin, ja Kiinassa vielä vähemmän.

Ottamatta kantaa siihen mikä on yksilölle parasta.

4 tykkäystä