Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Tiedoksi tännekin, arkipyhä tosiaan voi olla nykyään selvityspäivä eli huomenna irtoaa Rinkulat, tänään pitää omistaa. Kiitos @Critter1 löydöstä.

8 tykkäystä

Aihetta on käsitelty foorumilla useaan otteeseen, mutta en nyt malta olla nostamatta tähän vielä kerran Inderesin mallisalkusta löytyvää esimerkkitapausta.

Qt:n TJ Varelius oli 2022 Suomen kaikkien eniten ansiotuloja tienannut ihminen! Tähän on helppo todeta, että TJ ei itse päätä bonusohjelmien kriteereitä ja TJ kuuluukin palkita hyvästä kehityksestä…

Jännästi kuitenkin välillä hyvävelikerhossa voidaan palkita myös, vaikka tavoitteisiin ei päästäisikään:

8 tykkäystä

Mitäs täällä ollaan mieltä Harvian kurssikehityksestä? Raulilta kunnon karhuinen supermyy-suositus voimassa ja kursssi noussut kymmeniä prosentteja ilman merkittäviä uutisia.

Toki korkojenlaskut lähenee ja markkina on nyt parempi kuin vuosi-pari sitten, mutta silti tuntuu omituiselta tämä matka 13,00e–>41e. Tekisi mieli myydä koko roska ennen osaria, koska en oikein keksi että mikä tätä vielä nostaisi nykyhinnoista. Laskuvaraa sen sijaan lienee kymmeniä prosentteja, jos ei luvut osu lankulle?

Ajatuksia?

2 tykkäystä

Oho, harvinainen tuplanegari vappuaattona klo 14.30. Selvästi ajoitettu että saa mahdollisimman vähän huomiota, joten nostetaas täällä kahvihuoneessa että kaikki huomaavat :cowboy_hat_face:

kuva

49 tykkäystä

Hyvä näitä droppailla kun porukka kohta muutenkin kännissä. Kamuxhan veti tämän vielä tyylikkäämmin aikoinaan, kun negari pudotettiin jotain kolme tuntia ennen vuoden vaihtumista.

22 tykkäystä

Ei tämän päiväinen lasku välttämättä osinkosekoilusta johdu. Markkina voi ihan hyvin pureskella vielä tuoretta osariakin.

7 tykkäystä

Olen aikoinani keskustellut aiheesta aito-ruotsalaisen kanssa ja hän kertoi minulle,mistä syystä “ikuinen laina” on fantastinen juttu; 1. asunnon arvo nousee ajan mittaan. 2. laina määrä inflaation myötä ei tunnu paljolta muutaman kymmenen vuoden päästä. 3. Lyhennyksistä vapautuneet varat voi siten sijoittaa esim osakemarkkinoille ja varallisuus kasvaa myös sillä saralla.

7 tykkäystä

Ei toki ja olihan osari pettymys, vaikka monella tähtäin onkin pidemmällä. Väkisin kuitenkin tulee mietittyä, että jos 90% sijoittajista luulee osingon irtoavan tänään, sillä voisi olla kurssia laskeva vaikutus. Melkoinen selvitystyö tämän sikäli merkityksettömän asian eteen tehtiin :laughing:

4 tykkäystä

Boreon Q1:n ja KH:n negarin jälkeen toivon, että Gofore tekee jätti-investoinnit johonkin esim. sienisovellukseen. :thinking:

Stock Market Crash GIFs - Find & Share on GIPHY

7 tykkäystä

Tämänkertaisen vapputervehdyksen lähettää Arhinmäen Pate. Samalla kannanotto vanhustenhoidon tilaan (?)

Saa siirtää politiikkaketjuun, minä en siellä käy :melting_face:

Iloista Valpuria kaikille :slightly_smiling_face:

14 tykkäystä

Hauskaa vappua eli vapundeerosta! :balloon: :champagne:

19 tykkäystä

Vapautuneet varat voi sitten sijoittaa varallisuutta kasvattaviin osakkeisiin kuten Nokia, Fortum ja Neste. Onnellisena todeta, että onneksi en lyhentänyt näillä rahoilla asuntolainaa. Juurihan ne puolittuivatkin.

1 tykkäys

Javist, det stämmer. Men trots att, ska vi ha en positiv attityd. :rofl:

2 tykkäystä

Alkaa kyllä oikeasti painaa mieltä. Tecnotree, Kh group, Neste, Enersense…

11 tykkäystä

Tämä on hyvä päivä lukea, miksi myin Optomedit tammikuussa, jotka ostin antiin osallistumalla ja noin 10 euron dipistä ostamalla lisää… :cowboy_hat_face:

Sitten tässä on viime vuoden lopun pohdintani:

Onnea Optomedin omistajille FDA-luvasta! :sunglasses:

3 tykkäystä

Enersensellä ei mene kieltämättä lujaa. Kovenantit oli muutenkin paukkumassa ja nyt alaskirjattiin kuusi (?) miljoonaa vanhoja juttuja.

Suattaapi firmaa saada melko polkuhintaan kesällä ellei Q2 vedä jotain jänistä hatusta.

1 tykkäys

Valitettavasti @Verneri_Pulkkinen ilmoitti tänään, että Euro-osakkeiden aliarvostus on nyt purkautunut eikä siltä osin ei ole tulossa vetoapua osakkeisiin. Lienee siis aika myydä kaikki ja suunnata katse kohti Jenkkien pörssiä :smiley:

Olen pitkään huudellut euro-osakkeiden edullisuudesta, mutta tältä erää aliarvostus on kurottu umpeen.

17 tykkäystä

Onpahan ollut melkoista tunteiden vuoristorataa tämä tuloskausi tähän asti. Valmet, Neste ja Tyres ovat kyllä parhaansa mukaan turmelleet salkkua. Onneksi Orion ja Terveystalo ovat paikanneet. Optomedin FDA-lupa oli melkoinen piristys tähän viikkoon. Vakuutuin foorumin Optomed-tietäjien viesteistä eilen siihen malliin että uskaltauduin vielä ostamaan lisää kun kurssi palautui lähes lähtöpisteeseen. Ja tänään se onneksi sitten palkittiin :partying_face: Enään jännittää salkun suurimman omistuksen, AMD;n illan osari. Sitä ennen kumminkin saunaan.


Kuvassa on tämän Vapun kaikki juhlajuomat. Aamulla paistaa makoisasti aurinko ja on muutama aste pakkasta, joten hyppään Gravel-pyörän selkään ja lähden nauttimaan luonnosta😎

Hyvää Vappua ja onnea kaikille Optomed-sijoittajille!

31 tykkäystä

Hyvää vappua inderes foorumilaiset!
Jos on siirtämisen tai poistamisen aihesta niin ei haittaa, mutta iso käsi kaikille teille!
12 vuotiaasta asti foorumilla pyöritty ja oppi on ollut kovaa. Nyt siis 21v mittarissa ja kusetusmarkkinat ja -kriisit koettu, mutta kyllä olen huomannut että foorumilla on fiksua porukkaa joilta oppia voin vielä tulevaisuudessakin ammentaa. Räntå på räntå. Kiitos.

56 tykkäystä

Sama edessä Jenkeissä ym. mitä Hexissä.

Nokia aikanaan nosti indeksin pilviin. Jenkeissä Apple, Google, Meta, Amazon, ym. teki saman.

Teslaa en edes laittanut voittajiin.

Ilmaisia lounaita ei ole vaikka juuri tällä hetkellä sekä passiiviset indeksisijoittajat, että ultimaattisen riskin ottaneet krypto ym höttö sijoittajat on eri mieltä.