Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Tämänkertaisen vapputervehdyksen lähettää Arhinmäen Pate. Samalla kannanotto vanhustenhoidon tilaan (?)

Saa siirtää politiikkaketjuun, minä en siellä käy :melting_face:

Iloista Valpuria kaikille :slightly_smiling_face:

14 tykkäystä

Hauskaa vappua eli vapundeerosta! :balloon: :champagne:

19 tykkäystä

Vapautuneet varat voi sitten sijoittaa varallisuutta kasvattaviin osakkeisiin kuten Nokia, Fortum ja Neste. Onnellisena todeta, että onneksi en lyhentänyt näillä rahoilla asuntolainaa. Juurihan ne puolittuivatkin.

1 tykkäys

Javist, det stämmer. Men trots att, ska vi ha en positiv attityd. :rofl:

2 tykkäystä

Alkaa kyllä oikeasti painaa mieltä. Tecnotree, Kh group, Neste, Enersense…

11 tykkäystä

Tämä on hyvä päivä lukea, miksi myin Optomedit tammikuussa, jotka ostin antiin osallistumalla ja noin 10 euron dipistä ostamalla lisää… :cowboy_hat_face:

Sitten tässä on viime vuoden lopun pohdintani:

Onnea Optomedin omistajille FDA-luvasta! :sunglasses:

3 tykkäystä

Enersensellä ei mene kieltämättä lujaa. Kovenantit oli muutenkin paukkumassa ja nyt alaskirjattiin kuusi (?) miljoonaa vanhoja juttuja.

Suattaapi firmaa saada melko polkuhintaan kesällä ellei Q2 vedä jotain jänistä hatusta.

1 tykkäys

Valitettavasti @Verneri_Pulkkinen ilmoitti tänään, että Euro-osakkeiden aliarvostus on nyt purkautunut eikä siltä osin ei ole tulossa vetoapua osakkeisiin. Lienee siis aika myydä kaikki ja suunnata katse kohti Jenkkien pörssiä :smiley:

Olen pitkään huudellut euro-osakkeiden edullisuudesta, mutta tältä erää aliarvostus on kurottu umpeen.

17 tykkäystä

Onpahan ollut melkoista tunteiden vuoristorataa tämä tuloskausi tähän asti. Valmet, Neste ja Tyres ovat kyllä parhaansa mukaan turmelleet salkkua. Onneksi Orion ja Terveystalo ovat paikanneet. Optomedin FDA-lupa oli melkoinen piristys tähän viikkoon. Vakuutuin foorumin Optomed-tietäjien viesteistä eilen siihen malliin että uskaltauduin vielä ostamaan lisää kun kurssi palautui lähes lähtöpisteeseen. Ja tänään se onneksi sitten palkittiin :partying_face: Enään jännittää salkun suurimman omistuksen, AMD;n illan osari. Sitä ennen kumminkin saunaan.


Kuvassa on tämän Vapun kaikki juhlajuomat. Aamulla paistaa makoisasti aurinko ja on muutama aste pakkasta, joten hyppään Gravel-pyörän selkään ja lähden nauttimaan luonnosta😎

Hyvää Vappua ja onnea kaikille Optomed-sijoittajille!

31 tykkäystä

Hyvää vappua inderes foorumilaiset!
Jos on siirtämisen tai poistamisen aihesta niin ei haittaa, mutta iso käsi kaikille teille!
12 vuotiaasta asti foorumilla pyöritty ja oppi on ollut kovaa. Nyt siis 21v mittarissa ja kusetusmarkkinat ja -kriisit koettu, mutta kyllä olen huomannut että foorumilla on fiksua porukkaa joilta oppia voin vielä tulevaisuudessakin ammentaa. Räntå på räntå. Kiitos.

56 tykkäystä

Sama edessä Jenkeissä ym. mitä Hexissä.

Nokia aikanaan nosti indeksin pilviin. Jenkeissä Apple, Google, Meta, Amazon, ym. teki saman.

Teslaa en edes laittanut voittajiin.

Ilmaisia lounaita ei ole vaikka juuri tällä hetkellä sekä passiiviset indeksisijoittajat, että ultimaattisen riskin ottaneet krypto ym höttö sijoittajat on eri mieltä.

Mä olen tällä foorumilla useamman kerran todennut, että AlmaMedian talousjournalismi on aika syvältä. Mutta ei saamari, näemmä täytyy vielä taloyhtiöiden konkurssi-uutisoinnissa käyttää kuvituskuvana kuvaa taloyhtiöstä, jonka hallituksen pj:nä toimin :slight_smile:

Ps. Meidän taloyhtiöllä on kyllä talousongelma: Pankkitili on päässyt pahasti ylikapitalisoitumaan.

33 tykkäystä

Miltähän hesuli näyttäisi tässä vertailussa? Onko täälläkin ilmeinen aliarvostus “kurottu” umpeen :melting_face: :melting_face: :melting_face:

8 tykkäystä

Luin tuon Elon Muskista kirjoitetun kirjan niin tälläinen käytäntöhän Muskin firmoissa/tehtaissa on arkipäivää. Jos jokin ei lähde välittömästi oikeaan suuntaan niin porukka mielivaltaisesti pihalle ja uusi ryhmä tilalle.

Sattui tällainen silmään:

Ote: Becksterin alokasleiri, joiden hinnat alkavat 5000 eurosta, starttaa tänään tiistaina ja jalkautuu Helsingin yöhön.

Mites tällainen todellinen alokasleiri, starttaa Ruoholahdesta:

  • Opi tekemään ammattilaistason haastatteluja.
  • Opi rakentavan diplomatian salat.
  • Opi jatkuvan oppimisen perusteet lähtien omien heikkouksien objektiivisesta analysoimisesta.
  • Opi rento, itseironinen asenne joka raikastaa tunnelmaa missä sitten oletkin.
  • Opi periksiantamattomuutta.
27 tykkäystä

Tätä ja myös yllä mainittua henkilöitymistä kyllä muuten tuntuu tapahtuvan myös urheilun ja varsinkin jääkiekon ihanassa maailmassa, huomattu on. :smile: Kaikki on päävalmentajan syytä/ansiota.

Niinhän Viktor Tihonov yhdessä dokumentissa totesi; Kuka on syypää, jos ei tule tuloksia? Päävalmentaja. Kuka saa potkut ensimmäisenä? Päävalmentaja.

2 tykkäystä

Joku vuosi sitten julkaistiin tutkimus joka totesi Suomen olevan Euroopan helpoin maa saada irtoseksiä. Täydellinen paikka tuolle alokasleirille siis!

En itse kyllä pysty tuota allekirjoittamaan ainakaan näin Suomalaisena miehenä, vai tarkoitatko että ulkomaalaiset miehet on sitä mieltä… :rofl:

4 tykkäystä

Wau. Muistatko millasia ajatuksia ja visioita oli kun päätit ostaa 64€:ssa? Muuan Harvia-analyytikko oli toki ainakin silloin yltiöpositiivisena ja kaikki näytti toki erittäin hyvältä - en kritisoi. Itsekin tulin sieltä alas isolla painolla ja oli melko traumaattinen kokemus.

Silloin oli alla hurjaa kasvua useampi kvartteri, ja toki suuressa vauhtisokeudessa ne projisoitiin jatkumaan hamaan tulevaisuuteen. Kaikki näytti mahdolliselta.

Toki jälkeenpäin kun muistelee, niin oli ne P/E -luvut 30+ liioittelua. Mutta markkina kävi kuumana ja arvostuskertoimia venytettiin kaikkien kasvufirmojen osalta; yhtäkkiä P/E 20 oli 30.

Itselläkin ehkä tietynlaiset “traumat” jäi tuosta laskettelusta. Se veti koko salkun pariksi vuodeksi tukevasti miinukselle. Nyt kun ne rahat on saatu takaisin, niin enää ei huvita ottaa vastaavaa riskiä uudestaan.

3 tykkäystä