Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Mutta tämähän ei ole ongelma kunhan antaa ahkerien pikku ystäviemme pöristä rauhassa. :relieved: Kuvassa pari kappaletta stadilaisia muutaman päivän takaa. :honeybee: Kuvassa näkyvät muuten siitepölykorit jotka ovat mehiläisten anatomian rauhanomaisempi ominaisuus: Pollen basket - Wikipedia

23 tykkäystä

Nesteen sentisementti.

Ihan kiva kun Nesteen alle pellehinnan -tarjous kestää, kun on ollut niin paljon askartelua tuon OmaSp:n kanssa tällä viikolla.

3 tykkäystä

Enpä usko, että toi sentisementti Nesteen kohdalla heti muuttuu uuden TJ:n valinnan ansiosta :face_with_peeking_eye:…ikävä kyllä kun sen verran ollaan isosti mukana :cry:.

1 tykkäys

On ollut vähän kiireinen viikko ja kaikkea - en ole oikein “ehtinyt” Lidliin.

Kaapissa on tänään ollut hiilarin lähteinä makaroneja ja riisiä. Proteiinin lähteenä 17 prosenttista juustoa ja lisäproteiinia.

Tänään sitä on sitten herkutellut syömällä tummaa makaronia ja juomalla sen kera kaakonmakuista lisäproteiiinia. No onneksi vielä aamulla oli 4 palaa ruisleipää ja kinkkua. Huomiseksi aamupalalla on makaronia ja kaakaonmakauista lisäproteiinia, sitten välipalaksi makaronia ja kaakaonmakauista lisäproteiinia. Sitten voisin tallustaa Lidliin.

Tällaista tapahtuu mulla aika usein ylityöviikkoina ja tuloskausiviikkoina, mutta onneksi normaalisti kaapissa on kaurahiutaleita, niin voi vetää neljä kertaa päivässä kaurapuuroa, jonka seassa on paljon marjoja ja lisäproteiinia.

Pitäisi ehkä jatkossa varautua paremmin. :slight_smile:

28 tykkäystä

Ite oon joutunu Litukassa juoksemaan kun aina appia katsoessani siellä on kaikkea ilmaista ja eilenkin oli vieläpä -5€ alennuskuponki! Ei koske inflaatio kauppatavarapoimijaa :joy:

2 tykkäystä

Tviittiketju päivittyy koko ajan kannattaa käydä lukemassa :point_up_2:. Tää oli ihan hauska. :slight_smile:

https://twitter.com/hkeskiva/status/1786487126365737463

24 tykkäystä

Markkina-arvo painotetut indeksit taitaa todellisuudessa yleensä olla free float adjustoituja, juuri mainitsemasi seikan takia. Esim. SP500 ja MSCI World indeksit ovat ainakin free float korjattuja.

3 tykkäystä

Minua alkoi jo tuo postaaminen hieman kaduttaa, koska se ehkä vaikutti siltä, että olisin halunnut pelotella ihmisiä mehiläisillä. Näin ei siis ole, halusin vain jakaa omasta mielestä erittäin mielenkiintoisen ja itselleni uuden faktan. :smile: Mehiläiset ovat älyttömän tärkeitä hyötyeläimiä. Ehkä myös ampiaisetkin joissain määrin, vaikkei ne olekaan varsinaisia pölyttäjiä.

Mutta hämähäkit ovat kans elintärkeitä otuksia meille ihmisille. Joskus lähetin parin minuutin mittaisen ääniviestin radiolähetykseen, jossa selostin niiden tärkeydestä sekä mm siitä, että hämähäkkikammo (araknofobia) on joidenkin tutkimusten mukaan vain pitkälti länsimaissa esiintyvä ilmiö ja opittu asia, eikä siis missään nimessä ihmisen luontainen pelko. Radiotoimittaja arvatenkin vain vinoili takaisin, mutta olin silti iloinen että julkaisivat ääniviestini. :smile:

22 tykkäystä

Tässä on Salkunrakentajan juttu tulospettymysyhtiöistä, minulla on niistä 3/5. Jutussa on lainattu Hannu Angervuon ajatuksia. :slight_smile:

Alaotsikot:

  1. Nesteen tulospettymys pakotti hallituksen toimimaan
  2. Valmetin tilauskanta sulaa
  3. Alhaisemmat sähkön hinnat painoivat Fortumin tulosta
  4. Nokian tulos teknologia-segmentin varassa
  5. Finnair painui tappiolle
2 tykkäystä

Tervehdys kahvihuoneeseen,

etsinnässä yhteisön pesäpallo-osasto Helsingin suunnalta, joka lienee runsaslukuinen :wink:

Sotkamon Jymy aloittaa superpesiskauden Helsingissä tiistaina 7.5. klo 18.00 Bolt-areenalla. Jos olet kiinnostunut tutustumaan Suomen kansallislajiin ja haluat nähdä vuoden 2023 mestarit toiminnassa Helsingissä, niin nyt olisi siihen oiva mahdollisuus.

Inderes on ollut mukana Jymyn matkassa ja sitä kautta saatiin sieltä ilmaislippuja peliin. Henkilöstön innokkaimpien jälkeen niitä on jäljellä kuusi (6) kappaletta, jotka annan mielelläni Inderes yhteisön jäsenille. Ainoa toivomus on, että käyttää lipun itse.

Jos olet kiinnostunut ja pääset paikalle tiistaina, niin pistä minulle yksityisviestiä. Pistä mukaan sähköposti, niin lähetän lipun sinne. Ilmaisliput jaetaan kuudelle ensimmäiselle “ilmoittautuneelle” (first come first served -periaate), ja ainakin aluksi rajoitetaan yksi ilmaislippu/henkilö. Viestin tänne, kun ilmaisliput ovat loppuneet - toivottavasti pian. Ticketmaster myy varmasti mielellään lisää, mutta se on sitten eri asia.

Ajankohta ja olosuhteet ovat mitä ovat, mutta jos ei sentään räntää sada, niin luvassa pitäisi olla mukava tapahtuma :partying_face: Jospa yhteisöstä löytyisi tuon verran pesäpalloväkeä tai muuten vain uteliaita.

image


TIEDOTUS / edit alkuperäiseen

Ilmaisliput loppuivat, tai viimeisen päätin antaa siskolleni kun ei käynyt viikonlopun aikana kaupaksi. Toivottavasti ei tule pahoja syytöksiä nepotismistä :wink: Kiitokset positiivisista viesteistä ja hyvää peliä osallistujille :slight_smile:

TIEDOTUS LOPPUU

51 tykkäystä

Huoltoseisokeissa tehdään töitä 24 tuntia vuorokaudessa ja kyllä siellä homma osataan, valmistuvat kyllä aikataulussa, kunhan joku ei käsittele tulitikkuja huolimattomasti🙂.

Tähän voisin sen verran kommentoida, että kun kaikki laitteet ja muut päästään irrottelemaan ja ehkä myös sisään semmoisiin kohteisiin mihin ei muuten käynnin aikana ole asiaa, niin on hyvin mahdollista, että jostain löytyykin suurempaa kulumaa kuin etukäteen luultiin. Lisäksi tuommoisissa suurseisokeissa on myös iso määrä ulkoisia urakoitsijoita hommissa ja kaikki niistä eivät välttämättä paiski hommia yhtä nohevasti. Mielestäni näissä suurseisokeissa on aina mahdollisuus viivästymisille. Tiedossa ei taida olla mitään tarkkoja päivämääriä, joten välttämättä emme saa edes kuulla jos jotain viivästymisiä on lopulta tullut.

1 tykkäys

Toivottavasti lipuille löytyy käyttöä, vaikka keli ei kovin hehkeältä näytäkään. Pelaamisesta kuitenkin nauttii enemmän jos saadaan katsomot täyteen!

Peliä ennen myös tapahtuu:

2 tykkäystä

Jos joskus mietityttää onko osakepoiminta sittenkään ihan sun juttu niin kannattaa käydä katsomassa Mallisalkun performanssia viimeisen kolmen vuoden ajalta. Analyysin ihmelapset saavuttaneet 26% turskaa kun omxh25gi on saavuttanut samassa ajassa -0.01%.
Lyhyille jaksoille voi käydä kaikenlaista ja minunkin 16 dollarin Hyzonit olivat loppujen lopuksi vain huonoa säkää.

60 tykkäystä

Pieni maailmanlaajuinen treidauskisa (‪69755‬ osallistujaa tällä hetkellä) käynnistyi 1.5 ja päättyy 26 päivän kuluttua.

Palkinnot viidelle ensimmäiselle: $25000, $10000, $5000, $3000, and $2000. Tarvitset osallistumiseen voimassa olevan (viimeistään 1.4 ostettu) maksullisen TradingView-tilin.
image

5 tykkäystä

Joo, ja vielä tuska kasvaa elokuuhun asti tuossa kolmen vuoden träkissä. En nimittäin usko, että salkku nousisi nyt yhtä voimakkaasti kuin vuoden 2021 kesällä, vaikka hyvin menisikin. Sitten alkaa kolmen vuoden perspektiivillä vertailu helpottamaan :wink:

Ihan noin pahasti ei ole tullut kuokkaan Cap-tuottoindeksiin, mutta onhan siinä annettu mukavasti tasoitusta. Jospa tuo periodi ei kertoisi kuitenkaan koko totuutta.

29 tykkäystä

Valitut seurantajaksot osuu kyllä niin ikävästi mallisalkun kannalta, että nuo pitäisi äkkiä piilottaa. :sweat_smile:

Olette hävinneet jokaiselle Nordnetistä löytyvälle Suomi rahastolle sekä 1v että 3v seurantajaksolla.

49 tykkäystä

Oma Hesuli-salkku samassa ajassa +37-38%, joten joskus näköjään omalla persoonallisella sijoitustyylillä saa selvähköä ylituottoa indeksiin ja mallisalkkuun verrattuna.

6 tykkäystä

Ei missään nimessä!

Päinvastoin tulee perustaa uusi salkku: arvosalkku ja nimetä nykyinen kasvusalkuksi, sillä sitähän se on. On sillä sentään loistava historia kasvuosakkeiden poiminnasta niinä aikoina, kun on ollut sen aika.

Kolmanneksi salkuksi Inderes voisi perustaa momentum-salkun, joka on kasvusalkku silloin, kun sen aika on, ja arvosalkku siiliasennossa, kun …

4 tykkäystä

Pitäisiköhän alkaa sijoittamaan kannabisosakkeisiin. Tuntuu nykyään haisevan joka nurkan takana ja puistossa, kun koiran kanssa lenkkeilee. Ei ennen ollut tämmöstä?

Tai sitten se vaan tuntuu sille. Meinaan siinä kun tavallinen tupakka haisee välittömässä läheisyydessä, esim bussipysäkin alueella, niin toi kannabis tuntuisi haisevan ainakin neliökilometrin alueella.

9 tykkäystä

Sijoittaisin ensin uuteen kämppään toisella alueella :smile:

56 tykkäystä