Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Tähän legenda. Pysykää Virtaset rannan tuntumassa niin voi vähän pelleillä.

13 tykkäystä

Täällä moni on lähetellyt kivoja kuvia matkoiltaan ja lomiltaan. :slight_smile:

Olisi kiva nähdä maisemakuvia foorumilaisten juhannuksen viettopaikoista.

Juhannus on sellainen juhla, joka on monille vuoden parhaita päiviä, mutta toisille raskaimpia. Monet viettävät juhannusta yksin, joillekin se on mukavaa ja valinta, mutta monilla se ei ole mukavaa eikä valinta. Jos joku haluaa keskustella kanssani privaviestein, niin olen tässä reilun tunnin teitä varten, jonka jälkeen käyn näkemässä ihmisiä ja saavun joskus tänne Foorumille takaisin, mutta en valitettavasti tiedä tarkkaa ajankohtaa.

En ole itse minkään alan ammattilainen, mutta apua kannattaa hakea, jos siltä tuntuu.

Mukavaa juhannusta kaikille ja erityisesti teille, jotka tahtomattanne vietätte juhannusta yksin :heart:

71 tykkäystä

Onnittelut, suuret sellaiset. Kohta kun huomaat ,että omakotitalo tarvitsee pientä ylläpitoa, niin täältä vapautuisi kohta 50 v. eläkeläinen satunnaisiin puuhasteluihin.

-Melkein raitis.
-Varastaa vain tarpeeseen
-Ei vielä rikostuomioita
-Tulee töihin kun tarve on ( oma tarve)
-Kuuluu liittoon
-Perusterve, pientä selkävaivaa ( harvoin muulloin kuin maanantaina, joskus myös tiistaina)

83 tykkäystä

Jatkoa ketjulle Inderesin kahvihuone (Osa 8):

Yksi suuria syitä hyvälle sijoitusvuodelleni löytyy siitä että kristallipallo oli vireessä. Rahtikuluthan aina rollaa seuraavalle kvarttaalille kun hedget tuleville kuukausille kiipeää spotin kyljessä ja tässä alkaa jo H2 näyttämään tukevalta. Kevät oli melkoista sandbäggäämistä konttilafkoilla, kukaan ei halunnut sanoa ääneen että hyötyvät rahallisesti Punaisen meren sodasta, mutta nyt ennusteita alettu nostamaan. Suurin hyötyjä toki se riskisin ja isoimman spotin, ironisesti israelilainen, konttilafka ZIM joka lienee nakuttanut lähemmäs 100% puoleen vuoteen. IMO tilanne ei näytä paranevan, aina välillä on ceasefire huhuja mikä dippaa koko shippingiä, mutta siinä kyljessä spotit jatkanut nousua. ZIM toki hyötynyt myös melkein Gamestoppia hölmömmistä shorttaajista jotka ajoivat itseään jostain syystä nurkkaan lisäämällä vain kurssinoususta johtuen shorttejaan samalla kun konttiratet jatkoi kiipeämistään. Toki jos maailmanrauha olisi saavutettu niin olisivathan nuo tiliä tehneet.

Tais olla Hapag-Lloyd joka sanoi että vaikka Israel hieroisi sovun niin menee kuukausia ennenkuin meriliikenne palaa Suezille. Olen myös itse skeptinen lopettaisiko Houthit iskunsa nyt kun ovat löytäneet keinon vaikuttaa koko maailmankauppaan. Inhimillisellä puolella pidän hyvin kyseenalaisena miksi osa laivureista silti seilaa tuolla. En nyt tiedä kannattaako tässä lähteä maailmanpoliitikan keittiöasiantuntijaksi, mutta tuossa muutama viikko sitten Houthien iskukyky parani kummasti ja ovat upottaneet kolme laivaa tämän aikana. Tiedä sitten onko Venäjä toimittanut sinne materiaalia, mutta tämä aihe ei IMO tälle foorumille edes kuulu enkä jaksa aiheesta edes keskustella. Kunhan totean että outoa ja se on mitä on🤷🏼‍♂️.


Mutta oma uskomukseni on että korkeat rahtikulut rollaa aika pitkällekkin H2. Jos tilanne ei helpota edes syksyllä niin tiedä vaikka ylitettäisiin spotissa koronaruuhkahuiput.

Vuoden graafi +230%:

Noita eri reittejähän on paljon, mutta ehkä tuo Drewry on ihan hyvä seurata? Kun sulla joku tietty reitti syö laivakapasiteetin niin kyllä se valuu myös muille reiteille.

Toki ei kontit ole ainoa hyötyjä. Suuresta kesäkorjauksesta ei uskoisi mutta tankkeri omistajat tienaa rahaa. Liekö tuolla sitten pelkoja perinteisestä Q3 dipistä tai jotain muuta.


OPEC ilmoitti cuttien vähentämisestä Q4. Olen satavarma että ne tehdään vain jos öljy on tarpeeksi stabiili ja siellä tämän hetken WTI rangessa 75-85$. Mutta jos tämä tapahtuu niin VLCC (crude tankkereita) voi paukuttaa kovan Q4.

Voi luoja oli tämäkin ‘kahvipöytäkeskustelu’ kahvihuoneeseen🙄. Itsehän keskityn tällä hetkellä poikani 4kk hulinoihin ja nukun niin pätkissä että olen täysin edesvastuuton jos spekulointini menee aivan puihin.

Edit.

43 tykkäystä

Hyvää Juhannusta kaikille foorumilaisille!

"Juhannus on taas, juhannus on taas, voi kuinka meil on hauskaa,
nyt sitä saa, nyt sitä saa, vatsansa täyteen makkaraa…"

13 tykkäystä

Tähän peilaten haluan kiittää @Alan_Cali osallistumisista keskusteluihin, tietty jatkoa toivoen.

Edustanemme skenen ääri- sekä jääräpäitä :face_with_hand_over_mouth: ja huomaan perustelevani liikkeitäni monesti Alanin teesejä vastaan pallotellen. Tämä on mielestäni ehkä terveintä metapohdintaa mitä voi omasta strategiastaan ja taktiikastaan tehdä.

Not the hero you deserve but the one you need.

Keep it up ja hyvää juhannusta :slight_smile:

Disclaimer: Tämäkin viesti on kirjoitettu selvin päin juhannusaattona, koska perhe. :expressionless:

11 tykkäystä

Eikös tällaiset kommentit pitänyt olla tällä foorumilla kiellettyjä? Pyydäpäs nyt Alan-Calilta kauniisti anteeksi, jooko.

3 tykkäystä

Oletan, että jos ja kun foorumilla ei saa perustellusti lähdeviittein ja asia-argumentein sanoa, että lapio on lapio, tullaan viestini liputtamaan ja poistamaan. Hyvää Juhannusta mielensäpahoittajille ja myös Juurikille :sweat_smile:

20 tykkäystä

Sauna alkaa olla lämmin. Meriveden lämpötila on 14 astetta. Olut oli maakellarissa ja sekin on noin 14-asteista.

42 tykkäystä

Jännästi aikataulutettu ohjelma juhannuksen viettoon. Ehkä sitten ensi kerralla jotain muuta, koska käyhän tuo kalliiksi liikennöitsijälle.

75 tykkäystä

Toivotaan että vakuutukset on kunnossa👍
Ikävää tollaset bussin polttamiset.

9 tykkäystä

Kohde #1: Talin siirtolapuutarhan juhannusjuhla. Lähdin jo itse :biking_man: seuraavaan paikkaan mutta tuolla on kahvila, vohveleita, hevosajelu- ja muuta koko perheen ohjelmaa klo 22 asti. :slightly_smiling_face:

23 tykkäystä

…ja kohde #2 on Länsiulapanniemen rantakalliot Lauttasaaressa. :relieved: Hyvää juhannusta! :finland:

28 tykkäystä

Viikolla tuli Twitterissä vastaan kuva Kanadan pörssin parhaista compoundereista - lista äärimmäisen kovia tuottoja luoneista firmoista, joista saisi luultavasti aika kestävän salkun tekemään omistajansa rikkaaksi vielä jatkossakin. Noh, tästä syntyi idea tehdä sama Helsingin pörssille - alla subjektiivinen näkemys 15 Hesulin parhaasta compoundaajasta.

Saa ja pitää opponoida: onko tuossa selkeästi Hesulin eliittijoukkoa, vai onko firmat vain keskitasoisia? Kuka puuttuu, kenen paikka on vaihtopenkillä? Jos pitäisi tiivistää joukko esimerkiksi kymmeneen, niin mitkä firmat lähtevät lihoiksi?

Lopuksi ehkä tärkeimpänä: toimisiko sijoitusstrategiana pelkästään ym. firmojen pitkäjänteinen holdaaminen, arvostusten ja syklien mukaan tarvittaessa positioiden kokoja muokaten?

Muiden ajatuksia otetaan näin juhannusillan lämmössä ilolla vastaan. :slight_smile:

16 tykkäystä

@Hades Kanada lienee surkeudessaan Hesulin veroinen, niin ihan mielenkiinnosta mitä siinä kanukkilistalla oli? Itsehän olen syvällä tuossa skeidapörssissä, tosin raaka-aine markkinoilla enkä juuri tiedä muita firmoja.

7 tykkäystä

@Sijoittaja-alokas tai kuka tahansa muu meemeilijä, mitähän kautta olette tehneet niitä AI-generoituja maalauksia/kuvia?

1 tykkäys

Ei tosiaan ehkä niin selvästi “parhaimpiin” keskittyvä kuva, mutta kyllä noista suurin osa kestää kovankin vertailun. Itsellä Fairfax ja IPCO ylälaidasta salkussa, pari muuta ollut myös tutkalla.

image

2 tykkäystä

Bing image creator

14 tykkäystä

:+1:. Kyllähän Kanadan markkinoilta toki löytyy aivan tajuttomia multibaggereita energia ja kaivossektorilta, mutta noita ei oikein kehtaa mihinkään listoihin laittaa kun yhden onnistuneen juniorin kylkeen mahtuu kymmenen jotka on mennyt konkkaan.


3 tykkäystä

Eipä noissa compounder-listoissa juuri tosiaan painoarvoa saa firmat, joiden arvonluonti perustuu yksittäiseen onnistumiseen/jonkin kolikonheittomaisen asetelman kääntymiseen parhain päin. Onnistumisten toistettavuudella on kuitenkin arvoa. Mutta vaikka millainen paskapörssin maine Torontolla olisi, niin kyllä nuo Kanadan parhaat “aidot arvoa luovat bisnekset” ovat kaikki sellaisia, jotka menisivät Hesulissa listan ykköseksi milloin tahansa.

Toisaalta, eipä sillä ole väliä, että millä tuottonsa tekee. Samat eurot ovat kuitenkin palkintona, osut sitten alkuvaiheen kaivosyhtiöön tai huoltoasemia ostavaan compounderiin.

1 tykkäys