Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Antti Leinonen on kirjoittanut Astonista, Ferrarista ja Porschesta. :slight_smile:

James Bond to drive electric Aston Martin in new movie | James Bond | The  Guardian
Ferrari Testarossa (1984) - Ferrari.com 13 of the Greatest Porsche 911s Ever Made

8 tykkäystä

Tää on kyllä ärsyttävää hodlailussa kun tekisi mieli ostaa lisää mutta ei viitti ihan hirveesti enempää rahulia laittaa mörnimään taas seuraavaksi vuodeksi. No tuskin tässä sentään yhtä paljon häviää kuin hesulisijoittaja keskimääräisellä lapulla.

2 tykkäystä

Rahapodilla on ollut suuri merkitys kustannustehokkaan pitkäjänteisen osakeindeksisijoittamisen puolesta puhujana, vaikka pidän alan pioneeriteoksena Marko Erolan kirjaa Paras sijoitus (Talentum 2009).

Erolan kirja ohjasi allekirjoittaneen aikanaan indeksisijoittamisen polulle, mutta Rahapodi on ansiokkaasti muistutellut, miksi siellä kannattaa pysyä.

Rahapodi on toisaalta ollut, painavan asian ohella, myös hyvin viihdyttävä formaatti. Etenkin alkuvuosina juttu oli todella raikasta ja lennokasta. Viime vuosina jutut ovat ehkä hieman jääneet junnaamaan paikalleen, vaikka vieraiden myötä on saatu hyvää maustetta mukaan, joten ehkä tässä kohtaa muutos on myös mahdollisuus.

Paasi muuten paasasi aikanaan siitä, miten korkokatto on todella halpa vakuutus asuntolainalle. Elettiin aikaa, jolloin 1,5 - 2,0% katto olisi tehnyt lainamarginaaliin jonkun 0,2% lisää. Olisinpa uskonut Paasia silloin. :grin:

Kiitokset puolestani Rahapodin tekijöille. Joskus aikanaan äijät vitsailivatkin, että Rahapodin pitäisi johtaa Suomea. Ihan ei siihen vielä päästä, vaikka 1/200 päätäntävallasta on nyt Paasilla.

41 tykkäystä

Onko Nordnetin Titaanien taisto myös haudattu kaikessa hiljaisuudessa?

Titaanien taisto videosarjassa seurattiin vuosina 2019–2024 indeksisijoittajan, osakepoimijan ja treidaajan salkkujen kehitystä ja perehdyttiin erilaisiin sijoitusstrategioihin. Kolme titaania olivat Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju, Nordnetin entinen talousasiantuntija Martin Paasi ja ammattitreidaaja Jukka Lepikkö.

Oli Nordnetin sisällöistä se mitä itse seurasin. Uusi shareville on myös yhdistänyt kaikkien Titaanien salkut yhdeksi salkuksi. Tämä formaatti olisi ansainnut ainakin hyvän päätösjakson, jossa kaikki olisi ollut samassa studiossa.

21 tykkäystä

Alkaako joku turskaralli :thinking:

https://x.com/great_martis/status/1805981904212283827/photo/1

image

Kuva

6 tykkäystä

Wanhana Partana (oioi, tätä termiä en olekaan kuullut pariin vuosikymmeneen) on mainittava: FUD (Fear, Uncertainty, and Doubt) on paljon tuota vanhempi käsite. Itselleni termi tuli tutuksi 1990-luvulla, jolloin se oli Microsoftin strategia, jolla se pyrki taistelemaan nousevaa open source -liikettä ja Linuxia vastaan. Wikipedian mukaan termillä on huomattavasti tätä pidempi historia.

Joo, vastaamani viesti on kuukausia vanha, mutta minkäs teet kun tulee triggeröidyksi vanhoja viestejä lukiessa :smiley:

15 tykkäystä

Mobilepay, tuo arkea helpottava, teki tempun. Poisti luottokortin käytön rahasiirroissa. Nyt ei hyväksy Debit korttia vaan vaatii että otan Google Payn käyttöön, minkä jälkeen voisin rahaa taas siirtää. Sitä en kuitenkaan aio tehdä koska silloin G vie ja tietää jo kaiken elämästäni. Mutta kysymys: Miten Google ja Mobilepay ovat tekemisissä vai onko MP Googlen omaisuutta? Pidän kysymystä asiallisena joten viisastelut (joihin törmää alituiseen) voinette jättää…

3 tykkäystä

Kiinnostuneille - myös Ferraria voi omistaa holdingyhtiön kautta. Fiatin sukuyhtiö Exor omistaa sitä ison siivun (n. 38 % bruttovaroista). Exorin osake on listattu Hollannissa. Mukana toki tulee sitten paljon muutakin, että kyseessä ei sinänsä täysin suora betti urheiluautoihin. Sijoituksia on mm. Stellantikseen, Philipsiin ja maatalouskoneita valmistavaan CNH industrialiin. Ja jalkapallojoukkue Juventus myös löytyy jos sellainen kiinnostaa :smiley:

4 tykkäystä

Mobilepay:n omistaa Danskebank. He ilmoittivat jo muutama kuukausi sitten estävänsä luottokortin käytön väärinkäytöksien takia. https://www.hs.fi/talous/art-2000010271462.html

4 tykkäystä

Kiitokset ylläpidolle.

Politiikkanurkkauksessa onnistuu nykyään kirjoitusvirheiden editointi :blush:

1 tykkäys

Olen jo laittanut kaikki varani yhteen vanhaan rouvaan, joten ei kyllä kassa kestä enää toiseen sijoittamista.

30 tykkäystä

Ja vielä jos on samanlaista vilppiä raha-asioissa niin kyllä yhdessä vanhassa rouvassa on tosiaan tarpeeksi…

1 tykkäys

:smiley: Eikä taida jalkapallojoukkueet mitään loistosijoituksia olla muutenkaan. Kyseessä toki n. 1% bruttovaroista, vaikkei ehkä taloudellisesti järkevä sellainen. Rohkenisin myös veikata että tuota omistusta ei ikinä myydä. Hauska nyanssi kuitenkin.

2 tykkäystä

Kyllä sais meidänkin keskuspankilta joskus kuulua jotain hyvää meikäläisen salkkuun! (Sijoitus)lainojen korot syövät joka kuukausi koko palkan ja salkkuheilunta on sen verta korkeaa, että hikoiluttaa muutenkin kuin kesähelteiden vuoksi :dizzy_face:

image

Jos korot laskis pari pinnaan, niin sijoittajaluottamus kohoaisi täälläkinpäin kummasti :cowboy_hat_face:

54 tykkäystä

Tämä oli tiedossa. Mutta edelleen ihmettelen Google Payn roolia tässä.
Minulle siis ilmoitetaan Debit kortin numeron ohjelmoinnin jälkeen, että Google Pay pitää hyväksyä. Kysyin asiaa pankistani mutten saanut selvää vastausta.
Onko kukaan muu törmännyt tähän?

1 tykkäys

Onko joku keksinyt lääkkeen krooniselle salkun tuijottamiselle? Itse tuijottelen päivittäin (vaikka ei se mitään hyödytä) ja tästä tavasta halusi oppia eroon. Vinkkejä?

18 tykkäystä

Tarpeeksi pitkä laskumarkkina niin tulee lopetettua ihan automaattisesti mielenterveyden säilymisen vuoksi. Tuijottelin 2017-2021 salkkua päivittäin, mutta parin vuoden laskettelun myötä nykyään ei ole edes välittäjän appia puhelimessa. Isoimpien omistuksien kurssit tulee silloin tällöin tarkastettua googlesta ja siinä se. Sen sijaan nykyään tulee perehdyttyä enemmän itse firmoihin/uutisvirtoihin ja sitä myöten seuraavan sijoituskohteen etsintään.

15 tykkäystä

Tee 10 punnerrusta aina ku meinaat avata salkun. Jos ei tuijotushalut vähene, ni ainaki siitä on jotain hyötyä.

47 tykkäystä

Meillä intissä oli aikanaan aina sata punnerrusta, kun ei muistanut laittaa varmistinta päälle

Jokainen kykyjen mukaan, mutta ikävähennysten jälkeen parikymmentä kuulostaa allekirjoittaneelle enemmän kuin sopivalta

1 tykkäys

Että on ihan perjantai olo

Tässä on muuten TA tikissä

8 tykkäystä