Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Valco toimii tyylilleen uskollisena työnhakuilmoituksenkin puitteissa. :grin:

"Periaatteessa juuri sinä, voit olla Valcon uusi kätyri, jos täytät nämä muutamat ehdot:

  1. Sinulla on lehmän hermot, useimmat asiakaspalveluun yhteyttä ottavista ihmisistä ovat yleensä varsin kyrpiintyneitä. Sinun tulee ymmärtää, ettei tämä viha kohdistu juuri sinuun, vaan lähinnä meihin yrittäjiin, jotka emme halua itse vastaanottaa niitä vihaviestejä.

Kätyröinnin syvin olemus on muutenkin ottaa vastaan paskaa ja luoteja yrittäjän puolesta, oli kyseessä sitten vihainen asiakas, verottaja tai avaruusvelhoritari sabotoimassa kuolemantähteä. Tässä työssä on hyvä olla huumorintajua. Savolaista syntyperää ei automaattisesti lasketa sellaiseksi."

https://tyomarkkinatori.fi/henkiloasiakkaat/avoimet-tyopaikat/98c5f6f0-fdc9-4a8f-93e8-434afe778691/fi

16 tykkäystä

Laki koskee kaikkia, niin yksityishenkilöitä kuin yhtiöitä, kun he harjoittavat liiketoimintaa:

1 § Soveltamisala

Tätä lakia sovelletaan liiketoimintaan, jossa tarjotaan sijoituspalvelua tai harjoitetaan sijoitustoimintaa.

Lain soveltamisen kannalta ei siis ole olennaista, toimiiko omissa nimissään vai firman nimissä. Olennaista on, katsotaanko toiminta liiketoiminnaksi. Tällä käsitteellä ei taida olla laissa määritelmää, mutta yleensä on vaadittu mm. suunnitelmallisuutta, taloudellisen riskin ottamista ja toiminnan suuntautumista ulospäin (eli on asiakashankintaa).

Foorumipostaus harvemmin on liiketoimintaa. Influensserin toiminta voi hyvin sitä olla.

Lueskelin tätä lakia ja asiaan liittyviä muita lakeja kun väänsin oman pöytälaatikkoyhtiöni sijoitusyhtiöksi. Perussijoitustoiminta on laissa erikseen rajattu soveltamisalan ulkopuolelle, mutta tuon rajauksen reunaehdot ovat osin yllättävät ja ne kannattaa tunnistaa.

IANAL, TINLA :smiley:

4 tykkäystä

Tässä odotellaan jotta saisi aloitella Provinssin toista päivää kun muut vielä nukkuvat. Foorumilla aika kuluu kivasti (eikä edes ole rapulaa). Pian saunaan niin saa pään höylätä :hocho:

5 tykkäystä

Sehän on ammatinvalintakysymys, kuten niin moni muukin “ongelma” tässä maailmassa. Esim. leipomoissa tehdään tietääkseni töitä aika aikaisin, joten leipuri pääsee talvellakin valoisaan aikaan kotiin.

KL 28.6. / Kim Lindström
”Uskon, että jos onnistuu ostamaan Nesteen osaketta läheltä pohjaa, niin todennäköisesti on tehnyt ihan hyvän sijoituksen.”

Mörnijöitten keisari

21 tykkäystä

Pää vissiin käy hiukan hitaalla tänään, kun pitkään mietin, että mikäs tuosta salkusta sitten tekee jännittävän ja salaisen agenttimaisen, mutta sitten tajusin, että varmaankin autocorrect korjannut pikku b:n isoksi tuossa bondissa :joy:

7 tykkäystä

Mielenkiintoinen nettisivu joka kääntää yrityksen toiminnan palikkatason ymmärrykseksi. :+1:t3:

Neste nyt sattuman sanelemana on esimerkki yhtiö

2 tykkäystä

Tuskailen ihan samaa. Vähän jo pohtinut että ajelen joutessani K.A. Rasmussenille ensi viikolla. Peräkärryn kanssa tietysti. Aika monena kuukautena en ole edes indekseihin työntänyt ja nyt pitäisi pari tonnia lomarahoja johonkin sijoittaa.

Jo taannoin mietin, että mitkä tahansa poistumiset Fortum-nimisen syöpäpesäkkeen johtoryhmässä tekevät firmasta houkuttelevamman sijoituskohteen joten ehkä tätäkin, näin osinkopuolueen prospektina, täytyy harkita…

2 tykkäystä

Tuota vaan pohtinut että jos noilla perusteilla täytyy jotain muuta valita kuin normaaliaika niin eikö sitä vyöhykettä kannattaisi sitten rukata 6-7 tuntia niin ei tarvisi sitten olla töissä valoisan aikaan ollenkaan. Vai olisiko sittenkin aika muuttaa tuo kaavoihinsa kangistunut “virastoaika” toiseen ajankohtaan vuorokautta kun ei niitä dokumentteja tarvitse enää öljylampun ja kynttilän valossa tihrustaa :face_with_peeking_eye:

Vilkaisin taas viikon tauon jälkeen salkkua.

Vaimo kurkkasi juuri samanaikaan olan yli ja totesi, että ei taida nuo enää olla sijoituksia vaan menetyksiä.

Nyt minun pitää sitten näin heti loman alkuun ruveta mököttämään.

99 tykkäystä

Ei ole isää eikä poikaa, mutta uuden Harvian kiukaan ostin tällä viikolla. Toivottavasti kestää edes omaa käyttöä😀

7 tykkäystä

Onneksi olen itse saanut pidettyä vielä Nordnet tunnukset vaimolta piilossa. Sijoitus menestykseni pysyköön vielä piilossa häneltä

cartoons-fox

32 tykkäystä

Olihan vaimolta niin viiltävä analyysi, että ihan olet oikeutettu pikku mökötykseen.

11 tykkäystä

Kesälomat eivät ole vielä alkamassa, mutta on jo hyvä varautua siihen että mitä jos rästiin jääneistä Vernerin varteista jääkin vielä aikaa siellä laiturin nokassa muuhunkin. 67 € ei antikvariaatin varastotyhjennyksessä ollut paha hinta.

20 tykkäystä

Tällaiset vertailut vaihteeksi ovat ihan kiinnostavia. :slight_smile:

https://x.com/MikeZaccardi/status/1806783413006864688

image

Kuva

8 tykkäystä

Tuohan kuulostaa aivan siltä että aiot pelata traviania. Sen parissa unohtuu salkun lisäksi elämän muutkin osa-alueet.

5 tykkäystä

Aamulla taas huomasi kuinka ahneuden piru olkapäällä saa ihmisen helposti valtaansa.Tulee veikkauksen sivuilla aina jolloinkin pelattua lottoa,eurojackpottia ja kaikki tai ei mitään peliä.Siirsin aamulla pelitilille 25 € rahaa ja 2 euroa jäi yli kun sain pelit tehdyks.Huomasin sitten jonkun uuden jackpot automaattipelin johon mielenkiinnosta lykäsin nuo eget,pikkuhiljaa voittosumma kohosi parhaimmillaan yli 83:n euron pikku panoksilla( 0,30/0,50 € ) ja minä tietenkin innostuin että nyt nostetaan panos saatana viiteen euroon ja otetaan isot rahat jotka sitten sijoitetaan pörssiin,pieniä välivoittoja tuli ja usko pysyi vahvana että vielä lävähtää kunnolla,no huonostihan siinä sitten kävi ja loppusaldo näytti pelitilillä 0,12 €,ei silti,kyllä tuossa näki kuinka koukuttavaa nuo pelit voi olla.Onneksi on tällainen satunnainen pelailija,tuossa huippuvaiheessa olisi voinut jättää pelin kesken ja rahat pelitilille,olisi voinut uusia nuo muut pelit moneksi aikaa,olisi riitänyt kuitenkin pitemmäksi aikaa jännitettävää,vaikka tulos tuskin hirveästi muuttunut,aina kuitenkin joitain onnistaa,aivan hyvin voisi osua omalle kohdallekin,historia ei ole tae tappioista.

12 tykkäystä

Itsehän kunnostauduin toiseen suuntaan, pari viikkoa sitten poistin veikkaustunnukseni kokonaan. Jos jonkun monopolin saisi purettua, se olisi tämä. Veikkauksella kun voitat, silti häviät! :grinning:

18 tykkäystä

Alla on listattuna yhtiöitä, joilla on vahva ja kestävä kilpailuetu ja jotka tuottavat suuria voittojakin. :slight_smile:

https://x.com/DividendTalks/status/1806659484799897746

7 tykkäystä

Itsellä on tälläinen toimintatapa että jos milloin tulee mieleen pelata lottoa, pitkävetoa, kenoa tai jotain vastaavaa niin laitan välittömästi sen saman summan jonka olisin uhkapellin käyttänyt talletuksena Nordnettiin odottamaan sijoittamista. Näin tämä varallisuus pysyy omistuksessani enkä menetä sitä vaan mikä parempaa jatkossa se tuottaa minulle lisää varallisuutta.

17 tykkäystä