Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Joo, mutta silloin tulee painoa. Ohjelmat laskee tarkat lujuudet ja tekee kevyestä rakenteesta kestävän. Ei tahdo puutavaraa saada tuolin hintaan, joten en näe järkeä siinä.

No sehän on kärrystä ja altaan koosta kiinni. Toimittavatkin kyllä mutta esim. kolmen tuolin toimittaminen ei varmaan ole kovin kustannustehokasta ellei reitille osu.

Ok. Kaippa nuo peräkärryyn saa mahtumaan. :slightly_smiling_face:
Tai varmaan toimituskin onnistuu. Lähinnä itse rakentelua mietin kun ei satu ihan taajamassa olemaan allas🙂 10m x 5m on allas.

Vielä on talveen aikaa🙂 voi jatkaa pähkäilyä…

1 tykkäys

Em. postausta seuraa kymmeniä viestejä. Pullonkorkeista, pilleistä ja lautojen liittämisestä toisiinsa. Ilmeisesti ei pidä olla huolissaan.

9 tykkäystä

Aina tämä sama ”ei me roskata vaan ne muut”

Mietippä taas sellainen skenaario että kukaan ei tekis yhtään mitään vaan siks että se toinen ei tee jotain ja kaikki vaan istuis kurahousut jalassa kuralammikossa kädet puuskassa. Tosi fiksua eikö?

Aina tarvitaan se esimerkillä näyttävä ja muut ajanmyötä seuraa perässä. Esimerkin voimaa ei voi aliarvioida

21 tykkäystä

S&P 500 -30% romahduksia tulee ja menee niin usein, ettei ehdi kissaa sanoa. Pullonkorkit ovat ikuisia. Voin lyödä vetoa, että tämänkin keskustelun osallistujat muistelevat 2054 lapsenlapsille miten EU keksi niin ärsyttäviä asioita meidän kiusaksi.

4 tykkäystä

Kannustan kaikkia foorumisteja aktivoitumaan ja tekemään yhtiöiden edustajille esityksiä sijoittajaviestinnän parantamisesta. Kun avasin alla mainitun ketjun, toivoin yhtiöiden edustajien aktivoitumista. Olen heitä tuonne ketjuun listannut.

Nyt pyydän tietä, arvon foorumistit, mukaan aktivismiin. Yhtiö kerrallaan. Paine tarvitaan sijoittajien puolelta. Riittävän massan saavuttaminen voi johtaa lumipalloefektiin, kun yritykset kilpailevat meidän rahoista.

Käykää vaikka tykkäämässä @Pohjolan_Eka:n ehdotuksesta :pray: tai ehdottakaa sitä suoraan yhtiön edustajalle :exclamation:

6 tykkäystä

Mitä mieltä, sairastuin illalla ja seuraavana päivänä olisi ollut erikoislääkäri. Peruin mutta liian myöhään. Kotiin tuli 400e lasku. Omasta mielestäni ihan kohtuuton. Työterveys olidi maksanut itse käynnin ja olen käynyt aikaisemmin saman alan erikoislääkärin luona ja maksanut 200e yhtä pitkästä käynnistä. Tiedän että ne voi laskuttaa mitä haluavat mutta mielestäni tämä lasku on kohtuuttoman iso.

12 tykkäystä

Tekee vielä vaikka kahdesta osasta niin ei tarvi koko kokonaisuutta liikutella. Jostain alumiiniprofiilista saisi aika kevyen, mutta työstö ei ole ehkä yhtä helppoa ja hintaa tulee enemmän.

Sellainen valokate on aika kevyttä ja kestää kyllä lunta, kunhan kunhan ruoteita on tarpeeksi tiheästi. Niissä taitaa jotkin speksitkin ollakin kiinnitykselle. Voisi olla myös pressua nätimpi.

1 tykkäys

Kuinkakohan monta tuhatta kertaa pitää metallipilliä käyttää jotta se olisi ekologisempi kun kierrätetty muovipilli? Lämpimän pesuveden kanssa tuskin koskaan.

Paperipilleissä on pelkästään huonoja ominaisuuksia. Vaikea käyttää, ei kestä edes yhtä kertaa, aiheuttaa sivumakuja yms. Lasten käytössä aiheuttavat pahimmillaan tukehdusvaaran.
Itse en oikeastaan käytä pillejä joten haittaa lähinnä lapseni puolesta kun retki trip mehu on kolikon heittoa onnistuuko edes pilliä saamaan mehutetraan sisään. Olen harkinnut tilata dark webistä laittomia muovikertakäyttöpillejä ja kantaa näitä takkini vuoreen piilotettuna. Tästä tulee jotenkin mieleen hehkulamppujen kielto. Kiellettiin teknologia ennen kuin korvaavaa tuotetta oli saatavilla. Ledilamput olisivat hoitaneet saman automaattisesti viiveellä mutta byrokraatilla oli idea.

Muovipullonkorkkien kanssa olen jo päässyt sinuiksi. Avaamisen jälkeen korkkia pitää kääntää 180 astetta ja sen jälkeen korkki ei enää tökkää sinua silmään vaan roikkuu vierellä rennosti MTV Videot - Ärsyttävätkö uudet pullonkorkit? Jere testasi, auttaako näppärä niksi

Asiassa lähinnä ärsyttää nysvääminen. Miksi puuttua pullon korkkeihin kun ongelma on koko pullo? Koko eu:n kattava panttijärjestelmä ja hyödyt olisi monta kertaluokkaa suuremmat. Tälläkin hetkellä miljoonia pantillisia tölkkejä ja pulloja jää kierrättämättä koska harvat panttijärjestelmät on maakohtaisia.

20 tykkäystä

Minusta ongelma ei ole edes se pullo vaan me ihmiset. Vaikea uskoa ihmiskunnan olevan fiksuin eläinlaji, joka on maan pinnalla tallustanut, kun katselee mihin kuntoon me elinympäristömme jätämme.

Toisaalta tuo pillikielto on kyllä melkoista tekopyhyyttä, jos se pilli pakataan muoviin, kuten Trip ym. tai jos se pahvipilli työnnetään muovikannen läpi.

Koskakohan muuten kielletään muoviset lääkeruiskut, koska ne vasta kuvottavaa jätettä ovatkin kaduilla ja puistoissa?

5 tykkäystä

Mikään toinen eläinlaji ei ole keksinyt yhtä paljon tapoja kiduttaa tai tappaa lajinsa edustajia.

1 tykkäys

Ai että, mikään ei syö miestä enempää kuin yhtäkkinen kehityksen menetys. Kesäkuussa tuli lyötyä rangella yli 1000 lyöntiä ja sitten pidin satunnaisen 4pv paussin.

Tämän tauon jälkeen kun menin taas rangelle lyönnin laatu oli kuin koskisi ensimmäistä kertaa golfmailaan. Eli lyönnit ei kulje ranteeseen sattuu ja swingi on aivan hukassa.

Pahinta on että ensiviikolla olisi kisat mutta nykyisen näytön kanssa alkaa epävarmuus osallistumisesta nostaa päätään koska ei sinne halua mennä nolaamaan itseään varsinkin kun ennen tätä satunnaista paussia laadukkaiden lyöntien määrä oli 80% ja nyt vain 5% :cry:

14 tykkäystä

EU-muovikorkkien kanssa pystytään vielä elämään, mutta ne paperipillit on kyllä täysi katastrofi. Pelastuuko ihmiskuntamme ja jättääkö inkkarit heittämättä jätteensä mereen, kun me täällä Suomessa käytetään muutama paperipilli muovisen sijaan? Tuote on yksinkertaisesti vain aivan täysin paska, ei siitä pääse mihinkään, se ei toimi ja vaikuttaa sen litkun nauttimiseen negatiivisesti. Perustelut muoviongelmista maailmalla mielestäni samaa luokkaa kuin se, että pienenä sanottiin että ruoka pitää syödä loppuun, koska Afrikassa nähdään nälkää.

4 tykkäystä

Olet ylikuormittanut hermostosi kovalla treenillä. Ei se taito ole hävinnyt se vaan vaatii että antaa kropan palautua.

5 tykkäystä

Yksi vaihtoehto rakentaa “kansi”. Tarpeeksi tiheällä välillä altaan poikkisuuntaan lautoja vaikka noihin muovipilarijalkoihin kiinni ja lopuksi pressu yli. Täytyy muutama suuntaa antava ottaa niin auttaa suunnittelua🙂

Kauppalehden kolumneissakin jo otsikot kohdillaan. Hesuliiii :slight_smile:

18 tykkäystä

Erikoinen lähestymiskulma toimittajalta. Mitä uutta säpinää Kalmar tuo Hesuliin? Ilmeisen hyvä mutta syklinen teollisuusfirma, pärjää omassa nichessään, mutta kasvaa heikosti ja jakaa siksi hyvää ja (suurimmalle osalle) verotettua osinkoa. Ihan kuin olisin kuullut saman virren joskus aikaisemminkin.

Kurssilaskuakin tuossa harmiteltiin hiukan. Nopealla katsauksella yhtiöiden omien osakkeiden takaisinostot ja mitätöinnit eivät ole lisääntyneet, eli ihan yhtä tyhjän kanssa päivitellä Hesulin halpuudesta.

3 tykkäystä

Kalmarhan näyttää äkkiseltään erittäin herkulliselta kun ROE% pyörii 20% paremmalla puolella ja ev/ebit vain 9 omissa kirjoissa aika win ja osinkokin noin 4%

1 tykkäys

ROE:ta tärkeämpää on melkeinpä arvioida sitä, kuinka paljon yhtiö pystyy uudelleen investoimaan voittojaan takaisin liiketoimintaan ja siten kasvuun.

Korkea ROE johtuu pääomakevyestä bisnesmallista. Mutta firma ei pystyt voittojaan tunkemaan takaisin liiketoimintaan, koska ala ei kasva alla riittävästi. Firman bisnes ei ole pääomanintensiivistä ja kasvu ei ole kiinni pääomasta varsinaisesti.

Korkea ROE (paremmin ehkä ROIC) on tuottoisaa, kun se yhdistyy korkeisiin investointeihin ja siten (orgaaniseen) kasvuun.

6 tykkäystä

Eli jos Aasiassa kaadetaan jätteet jokiin ja mereen, niin asiaa auttaa jollain maagisella tavalla se, että Euroopassa aletaan toimivien muovipillien (jotka siis päätyivät täällä kierrätykseen tai poltettiin energiaksi) sijaan käyttää kelvottomia paperipillejä? Merissä olevan muoviroskan määrä ei muutu tällä toimella promillenkaan vertaa, mutta riittävän yksinkertaisille ihmisille tulee hyvä mieli, kun tuntuu että nyt tehdään jotain. Me muut sitten joudutaan vaan kärsimään idioottimaisesta byrokratiasta.

29 tykkäystä