Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Nyt on kunnollista.

https://x.com/InvestingCanons/status/1810117757062496677

image

Kuva

12 tykkäystä

En nyt ehkä ihan ymmärtänyt tätä. Siis jos vaikka myisin kotini ja jäisin siihen vuokralle, niin millaista vuokraa suostuisin maksamaan? En mä oikein näe muunlaista hintaa realistisena, kuin markkinahintaista. Siis toki mielellään asuisin ilmaiseksi, mutta ei kai tässä nyt sitä kysytty.

Ei kai tuosta ihan noin paljon tule? Toki en ole tarkistanut paljonko on osinkoja irronnut.

Mutta ensimmäisen iphonen aikoihin applen kurssi oli about 6dollaria, mutta jos leikitään että se oli vain 2,25 dollaria, olisi ensimmäinen ostos olisi 100-kertaistunut kurssin ollessa nyt 225 dollaria.

Jos olisi saanut laittaa kaiken rahan jo tuolloin appleen eikä ostaa (pitkälti) nouseviin kurssiin sitä mukaan kun uusia puhelimia tulee, niin 20 000dollaria olisi satakertaistunut 2 miljoonaan?

Kun markkinahinta on laskenut 200 000euroon.

Niin kuin sanoin en tehnyt matikkaa. Nyt kun huomautit, niin totta osake on "vain " 100 X vuodesta 2007. Joten ihan tuollaisia summia ei ole kertynyt. Miljoonakerhoon lienee päässyt jos osingot otetaan huomioon.

2 tykkäystä

Kyllä olutta, punaviiniä, sisäfilettä ja makkaraa sekä lohta saa talvellakin kaupasta.

1 tykkäys

Esimerkiksi jos on100 m2 asunto ja markkinahinta 300 000€ jyväskylästä.
Missä menis rajahinta vuokrassa? Jos vuokra olisi esim. 4% (1000€/kk) - 6%( 1500€/kk). Missä vaiheessa alkaisi tuntua paremmalta vaihtoehdolta ostaa asunto omaksi?

Saa joo, mutta ei niitä kesän uutuus- ja kausituotteita, jotka ilmestyy joka vuosi vapun jälkeen myyntiin. Grillikautta voi onneksi pitää yllä vuoden ympäri, grillimakkarakin on jostain syystä parempaa pakkasella, kuin helteellä syötynä, erityisesti B-luokan jauhomakkarat.

1 tykkäys

Tässä skenaariossa vois olla pörssin puolellakin ostettavaa. : )

1 tykkäys

Mitkä mahtais olla luvut, jos olisikin ostanut uuden Iphonen aina vasta kun päivitystuki päättyy?

Kävin tänään Plzeňissä päiväreissulla Prahasta. Menin sinne Pilsner Urquellin panimokierroksen takia. Kierrokseen kuului panimon historian esittely ja tutustuminen sekä nykyaikaisiin että historiallisiin tuotantolinjoihin. Lopuksi kaadettiin tuopilliset suodattamatonta ja pastöroimatonta pilsneriä tuoppiin suoraan tällaisesta tynnyristä.

Na zdraví!

Edit: aasinsilta sijoittamiseen – Pilsner Urquellin omistaa nykyään Asahi. Asahia voi ostaa Tokion pörssistä, vaikka kaikki Urquell pannaankin Plzeňissä.

47 tykkäystä

Koetin katsoa, mitkä ovat olleet Foorumin aktiivisimmat ketjut katseluiden perusteella viime aikoina. Voi olla, että jotain olen katsonut väärin, mutta ovat varmaan ainakin suunta-antavasti oikein. :slight_smile:

Eniten on katsottu Optomedin ketjua; onhan siinä ollut mielenkiintoista uutisointia suuntaan ja toiseen, lisäksi viestejä tulvii ketjuun. Kalmarillakin on ollut mielenkiintoiset ajat, kun aloitti itsenäisen pördeajan. Faron on luonnollisesti mukana kärkikolmikossa.

Tuttuun tapaan kärkikahinoissa on Ostin/myin-ketju. Sitten on tietysti suomalaiset turskankalastajat Neste ja Nokia. Kohuyhtiö OmaSP on kiinnostanut myös sijoittajia ja tietysti Lifelinen Spaccimeingit.

Ei kovin suurin yllätyksiä joukossa, Venäjä -ketju on viime aikoina ollut pois kärkipäästä. Aika paljon kärjessä on tutut ketjut pidemmältä ajalta ja ne, joissa tapahtuu.

Inderesin Foorumin suosituimpia keskusteluketjuja käydään läpi, esittelijänä Sijoittaja-Alokas

12 tykkäystä

Tekoäly laskeskeli, että 1000 USD Applea joka kerta kun uusi iPhone julkaistiin, niin sijoituksen arvo olisi 552 000 USD tänä päivänä. Dataa näyttää olevan vuoteen 2023 (iPhone 15) asti.

5 tykkäystä

Tekoälystä tuli mieleen, että jos joku välittäjä ei omaa suoraan mieleistä dataa (eikä itse jaksa/osaa exceli-velhoilla) niin ChatGPT on näppärä fixi. Meillä esimerkiksi on “Shareworks” käytössä työpaikan osakesäästöohjelmassa ja aina nihkeilly sivuston huonon raportoinnin kanssa.

Mutta sitten kun ne vähät datat lykkäsi ChatGPT:hen niin johan alkoi lyyti kirjoittamaan.

Selvää pässinlihaa asiaan perehtyneille/excelivelhot pitänee turhana, mutta ajattelin kuitenkin rohkaista testaamaan ellei vielä ole.

1 tykkäys

Te joilla teköäly ja muut sijoitukset rallattaa, niin soittakaan Kamuxiin että otatte tämän kesäautoksi.
(Kamuxia olistamalla joutuu vielä katsella sivusta). On hieno ja oikeat värit!
Zu verkaufen bei BMW 840 2018 - HHN-H87414 | KAMUX Auto

1 tykkäys

Eikai tuo oikein kesäautoksi sovellu, kun ei kattoa saa alas.

2 tykkäystä

Vetyfirmoille mikään ei ole mahdotonta, jos muistaa viimevuoden Nikolat :sweat_smile:

5 tykkäystä

Tosiuskovaisen auto, Suomeen tuotuna autovero tuossa dieselautossa päälle 20ke joten saat pelin, josta ei tarvii eroon koittaa ainakaan päästä :joy:

11 tykkäystä

Diisseli kesäautoksi kaikkea sitä kuulee. Onneksi ei tuo ole avoauto. Olen sitä mieltä että dieselmoottorinen avoauto on rikos ihmiskuntaa vastaan.

15 tykkäystä

Hivenen pelottavaa, luen tätä viestiä ja samalla sähköpostiin kilahtaa ilmoitus:
Näyttökuva 2024-7-9 kello 10.01.14

2 tykkäystä

6 tykkäystä