Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Epäilemättä.

Ruotsalaisilla on historiansa vuoksi myös huomattavan paljon enemmän omaisuutta ihan jo verenperintönä. Siinä mielessä koen, että tämä on silti hieman yllättävää. Varsinkin jos huomioidaan vielä perintöverottomuuden vaikutukset.

1 tykkäys

Lentokoneisiinhan pitäisi käyttää Steffen Boarding Methodia tai ihmisystävällisempää variaatiota tuosta, vaikkei tuo nyt ehkä itse jonon muotoon otakkaan kantaa:

7 tykkäystä

Jerrefies listaa yhtiöitä, jotka voisivat hyötyä tai kärsiä Trumpin politiikasta :thinking:

Citi puolestaan povaa Eurooppaan deflatorista kehitystä. Itse toivon vastaavasti, että EKP laskisi ohjauskorkoa heti, koska korkomuutosten vaikutus talouteen tulee viiveellä.

3 tykkäystä

Taitaa usein olla härkäisiä nuo tavoitehinnat näissä. :slight_smile:

https://x.com/TheLongInvest/status/1814700842970210330

image

2 tykkäystä

Useampi osavaltio myös ilmoitti 911:n saaneen osumaa, että eiköhän tuon vian voi sanoa ihmishenkiä vieneen.

Tuolla crowdstriken blogissa on tän hetken faktat ongelmaketjusta ja duunia riittänee vielä toviksi. Technical Details: Falcon Update for Windows Hosts | CrowdStrike

Lievästi harmittaa, ku ei ollu eikä ole shorttailumahiksia, mutta ehkä se on yöunien ja kukkaron kannalta parempi pysytelläkki ilman :grimacing:

Eiks tätä oo ihan tutkittu et splitti vaikuttaa kurssiin positiivisesti? Ainakin hetkellisesti :sweat_smile:
Voisinpa googlata asiaa

1 tykkäys

Tulee seurattua montaakin talousasiantuntijaa. Heitä kiinnostaa rahan tekeminen ei politiikkaa. Kertaakan en ole vielä lukenut että Trump olisi syy kullan hinnan nousuun kuten kertoo meille satojen miljoonien budjetilla operoiva Yle. Enemminkin syyt kullan hinnan nousuu on. Yhdysvaltain holtiton velanotto, Putin, Hamas, ja Xi jotka haluavat kukistaa demokratian, korkotason ja inflaation laskeminen, maailman keskuspankit jotka ostaa kultaa.

Jutusta tuli ihan yhtä fiksu olo kuin lukiessa Nasan kuulaskeutumiseen liittyviä kommentteja Twitteissä.

https://x.com/NASA/status/1814662047453290649

Nyt siirryn katsomaan shakkivideoita.

16 tykkäystä

Russell 2000 -indeksi nousi 10 päivässä yli 10 %. Tviittaaja on tutkinut tiedot 1980-luvulta alkaen ja ne vahvistivat tällaiset seikat

  • Yli 75 % tapauksista indeksi nousi edelleen.
  • Jokaisena ajanjaksona indeksi oli korkeampi kuin edellisenä.
  • Keskimääräinen tappio ei ylittänyt kymmentä prosenttia, ja se korvautui yli kaksinkertaisesti kuuden kuukauden kuluessa.

https://x.com/TheShortBear/status/1814683989678170528

Tää kuva ei ollut kyllä mun mieleen. :smiley:

9 tykkäystä

Pörssien suuntaankin olin pariin viestiin kerännyt näitä, mutta tässä on osin päällekkäisiä niiden kanssa, mut tässä listaukselta toisaalta yhtiöitä muualtakin kuin vain Suomesta ja Yhdysvalloista.

https://x.com/Quality_stocksA/status/1815039105224372571

3 tykkäystä

Täällä se norsupyssymies aina huutelee kun tulee negari yhtiöltä, missä Inderesillä on ostosuositus.
Toimii se vähän toisin päinkin :smiley:

Inderes: Innofactor tulee antamaan negarin ja yhtiötä kannattaa vähentää

Pääomistaja seuraavana pörssipäivänä: ostan koko yhtiön 49 % preemiolla :sweat_smile:

50 tykkäystä

Aloitin juuri perjantaina operaation varojen siirtämiseksi OST:lle, että saan lisää Innofactoria. Nyt pitääkin keksiä, mihin nuo Innofactorista irtoavat rahat laittaa. Taisi olla ensimmäinen ostotarjous omaan salkkuun ikinä, että virstanpylväs sekin. Nosti myös kertahujauksella salkun indeksin ohi selvästi. Jos jotain kiinnostaa, niin voin myydä muitakin osakkeita salkusta 50 % preemiolla. Ehkä vähemmälläkin.

Tosin ilokseni olin ehtinyt ostamaan vähän Innofactoria viime viikolla 1,13€/kpl, mitä en edes muistanut. Miten niin muka lomalla.

5 tykkäystä

Huomioivatko ihmiset vertailussaan indeksiä vastaan pääomatuloverot osingoista ja luovutusvoitoista? Ne eivät näy sijoitusalustan tuottolaskuussa.

1 tykkäys

Kyllä osinkoverot näkyvät tuottograafissa. Luovutusvoittoverot eivät näy, mutta eivät ne näy vertailuindeksissäkään.

1 tykkäys

Jep, ja lopultahan ainoa tapa sijoittaa vertailuindeksiin on indeksirahasto tai ETF mistä myös joutuu lopuksi maksamaan sen 30-34 % voitoista. :smiley:

Mutta tuossa mielessä siis vertailu ennen (myyntivoitto-) veroja on mielekäs. :slight_smile:

2 tykkäystä

Arvokasta kommentointia Samilta kasvufirmoille, jotka pohtii ipoa.

24 tykkäystä

Kun Nokian oikein 3sentin osingon irtoamispäivä on tänään, niin jos tänään myyn Nokiaa tänään, niin saan osingon? Eikös se näin mene? Huomenna on täsmäytys…

vastaan itse (tai google) Tämä tarkoittaa, että osake on ostettava tai omistettava ennen irtoamispäivää, jos haluaa saada osingon salkkuunsa.

Kokeillaan jakaa tännekin, jos joku osaisi vastata liittyen Norjassa listattujen yhtiöiden osinkoverotukseen. Eli onko kellään kokemusta tästä ennakkorekisteröinnistä, jolla voidaan välttää liika osinkoverotus?

1 tykkäys

Kuten suunnitelma oli, yhtiöitä on lähtenyt yksi toisensa perään salkusta. En ole kuitenkaan jaksanut tehdä kotiläksyjä ostotpuolelle, joten ostot on jääneet toistaiseksi tekemättä. Mandatumia olisin voinut lisäillä, mutta siinä nukuin heinäkuun perhaiden ostohetkien ohi, joten jäädään odottelemaan. Mitähän sitä edes kannattaisi ostella? Nyt isoimmat asiat on lähinnä indeksejä rahaston muodossa ja yksittäisenä osakkeena Mandatum. Muutama hassu pikkurivi, joita ei kannattane edes myydä, ellei tule ostotarjouksia lisää. Keväällä listasin muutaman mielenkiintoisen potentiaalisen, ehkäpä niistä pitää jossain vaiheessa aloittaa kun taas löytää intoa kotiläksyjen tekemiseen. Nyt löhöäminen ja kirjojen lukeminen on mukavampaa, joten ehkä ihan hyvä pysyä loitolla markkinoista.

Edit: sijoitusmetapuheen jatkoksi: ens viikolla olisi pistäytyminen Helsinkiin Coldplayn keikan muodossa. Taistelusuunnitelmana on viettää keikkapäivää ehkä tapaamalla joku vanha tuttu ja siirtymällä illemmalla stadionille. Seuraava päivä ehkä Linnanmäen huvitusten parissa ennen paluuta kotikaupunkiin ja seuraavana päivänä töiden aloitus. On ollut kyllä kohtuu rauhallinen ja saamaton loma, kuten kuuluukin olla.

1 tykkäys

kuva

48 tykkäystä

No ainakin Vanackerin kausi Nesteessä ois semmonen kurssin kannalta vähintään erinomainen suoritus.

6 tykkäystä