Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Juuri korvanappiini saamani tiedon mukaan on OmaSP tänään Nesteessä.

12 tykkäystä

Oma säästöpossuni on ainakin ihan helvetin syvällä ”nesteessä”

8 tykkäystä

Ah, nämä sinun soidinkutsut ovat omiaan viemään meidän Verneristien huomion. Pitääpä tutustua yhtiöön. :hot_face:

15 tykkäystä

Vepulla selkeesti ollut rentouttava loma.

58 tykkäystä

Vain Hesuli jutut: meillä kun malli piirtää raporttiin automaattisesti kurssigraafin niin aika monessa raportissa saa olla manuaalisesti muokkaamassa kurssigraafin akselin alalaitaa alaspäin, kun excel ei pysy mukana kurssien laskun kanssa :smiley:

50 tykkäystä

Ei toimi…

Tällä hetkellä on vähän hiljaisempaa ja rauhallisempaa.

17 tykkäystä

Vai onko nuo 30-40x EBITillä treidaavat verrokit kenties ne hupsusti arvostetut tapaukset, joiden pitäisi pudota Rentokilin kaveriksi?

Taannoin tuli Twitterissä vastaan heitto, että näiden tähtitieteellisen korkealle arvostetut tasaiset kasvajien, kuten Rollins, Costco ja Cintas, omistajat jakautuvat kolmeen ryhmään:

  1. Ne, joita yhtiöiden ylihinnoittelu ei kiinnosta vähääkään,

  2. Ne, joilla ei ole mitään käsitystä siitä, miksi firmoja hinnoitellaan taivaisiin, ja

  3. Ne, jotka ymmärtävät, mutta joilla on myös veret seisauttava määrä verovelkaa kurssinousun myötä eivätkä siksi ole myymässä osakkeitaan.

Voi olla, että Rentokil on firmana verrattavissa noihin kalliisiin jättiläisiin, mutta aika pahasti saa osake kuplautua, jos sinne asti kertoimet kohoaisivat.

2 tykkäystä

Joo, en usko että Rento tuonne asti laukkaisi ja Rollins näyttää kieltämättä todella kalliilta vaikka laadukas onkin.

Tietysti +25 % ROIC ja väkevä ~6 % markkinakasvu hamaan näkyvissä olevaan tulevaan oikeuttaa melkoisia multippeleita tänä päivänä.

Rento ei ole niin laadukas eikä koko tulos tule edes tuholaistorjunnasta joten noille tasoille nousu onkin pelkkää haihattelua. Mutta tuonne päin voisi nousta, jos saa hommia kuntoon. :smiley:

2 tykkäystä

Osinkobullina lomille ja Karhu-Pulkkisena takaisin? :bear:

4 tykkäystä

Pulkkisen naapurin ammeessa ainakin käyty kylvyssä ja tapahtui valtava relaksaatio.

2 tykkäystä

@Omavaraisuushaaste on kirjoitellut taas mainion tekstin, jota kannattaa pohtia lukiessaan erilaisia sijoitusaiheisia juttuja, sijoitusfoorumeja tai vaikkapa analyyseja. :slight_smile:

Osakkeen kurssi välittää informaatiota ja se on usein se tärkein informaation lähde sijoittajalle. Tämä näkökulma on kuitenkin täysin nurinkurinen, jos olet pitkäjänteinen sijoittaja. Kaiken pitäisi lähteä aina liiketoiminnan numeroista. Ja kun liiketoiminnan numerot on analysoitu, sen jälkeen haluat katsoa osakkeen hintaa – et sen hinnan muutosta. Päivän sisällä oleva tai viikon sisällä oleva kurssikehityksen tuijottaminen on turhaa, jos sijoitat pitkällä aikavälillä, koska silloin sinua kiinnostaa vain onko nykyisellä hetkellä osake mielestäsi yli- vai aliarvostettu liiketoiminnat nykyhetki ja tulevaisuuden ennusteisiin katsoen.

EDIT: Kappas tämä olikin jo laitettu toisaalle, mutta annetaan olla täälläkin, koska sen verran opettavainen juttu ainakin itselleni :slight_smile:

4 tykkäystä

ATL kolkuttelee

Kuten myös huulirasvahiihtäjien maassa.

Oispa markka.

12 tykkäystä

Tykkäsin kovasti tästä aloitusviestistä:

Järkevää toimintaa, sopivan objektiivinen ja nöyrä ote, vieläpä huolella hiottu kieliasu. Minä ja suurin osa muistakin voisimme ottaa oppia tällaisesta: otetaan pörssin pitkän aikavälin aito tuotto maltillisilla kuluilla ja ilman turhaa kohellusta. Ei sen toki tarvitse indeksisijoittamista olla, mutta suorissakin sijoituksissa hajauttaminen ja kaupankäynnin vähentäminen kannattaa lähes kaikille.

44 tykkäystä

Pekan tviitti, jossa keskiössä ovat luvut. :slight_smile:

https://x.com/vontuchman/status/1816414250388034036

3 tykkäystä

Aina välillä sijoittajain foorumikommentit pistää mietityttämään syntyjä syviä. Tämäkin helmi tieten mistäpä muusta kuin Finnairin Nordnet -kommenteista.

image

Illuminati GIFs - Find & Share on GIPHY

39 tykkäystä

Onhan ollut kylmää kyytiä eilen ja tänään minun salkulle. Vaikka onkin helle, haluaisin viilennyksen hieman eri tavalla.

5 tykkäystä

Hetkonen, maksaako “keskituloisten” uudet puhelimet vain n. 100-200 euroa nykyään (Gigantti)? Olenkohan saamassa jonkun poliitikkohintatiedottumuustaudin, kun kuvittelin niiden olevan keskimäärin jotain 300e+ :rofl:

Tervisin yli 5v vanhaa, edelleen fyysisesti täydellisesti toimivaa Honor puhelinta käyttävä, joka joutuu ostamaan uuden koska en saa uudempaa Androidia kuin 7 ladattua ja sovellukset loppuu toimimasta :face_with_symbols_over_mouth:. Prkln Kiinaboikotit ja talousbännit sanon minä.

7 tykkäystä

Toi Zeleznin 90 kg pena on ihan vitsi. Enemmin pystypunnerruksen maksimi

1 tykkäys

Olen todennut käytetyn puhelimen ostamisen hyväksi tavaksi jo kohta parin vuosikymmenen kokemuksella, kun noita tiheään vaihtajia tuntuu riittävän. Oman Mooren lakini mukaan pyrin saamaan maks 2 sukupolvea vanhan high-end -mallin noin 300 €:lla, mikä onnistuu usein jopa vuoden takuulla. Lakini on kestänyt aikaa yllättävän hyvin, joten ehkä lanseeraan sen joskus omalla nimelläni.

Tosin kyseessä on usein just joku kiinalaisista merkeistä.

1 tykkäys

Noiden Kiinapuhelimien kanssa kannattaa olla varovainen. Voi olla, että backupit löytyy Pekingistä parhaassa tapauksessa. Nimim. Kiinalaisten kameroiden kanssa puljannut.

12 tykkäystä