Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Miksi vaihtaisit? 12kk tällä hetkellä 3,2% ja 3kk 3,57%

1 tykkäys

Kaksi oletusta:
-Nykyisen 12kk korontarkastus on tulossa piakkoin.
-Laina-ajan vaihto 200€ ei ole vain tämän hetken tarjous vaan voimassa myös jatkossa

Tämän vuoksi valitsen vaihtoehto kolmosen:
Pidän 12kk euriborin, ja kun 3kk laskee (riittävästi) 12kk alle vaihdan 3kk euriboriin. Saan myös hieman lisäaikaa tarkastella makrotilannetta pidemmälle.

3 tykkäystä

En tiedä, miten tällä kertaa korkojen lasku leikki tulee menemään, mutta finanssikriisin jälkeen kun korot laski, pankit nosti marginaalikorkojaan.

Muistan kun tyyliin 2010 sanoin meidän marginaalin olevan sen 0,5% (ja -ne OP-bonukset) Nordeassa silloin töissä ollut kaveri sanoi, ettei heillä oikein kellään ole oikeuksia antaa niin matalaa marginaalia. Siitä vielä lopukta miinustettiin negatiivinen korko, kun mahdollisuutta miinuskorolle ei siihen aikaan tunnettu. Lainan pystyi vielä siirtämään pankilta lupaa kysymättä uuteen kohteeseen siinä kohtaa, jos olisi halunnut, koska sen aikakauden lainat oli sellaisia.

Samoihin marginaaleihin (esim. 0,35%) alettiin pääsemään uudestaan vasta vuosikymmenen vaihtuessa.

Oli etu, että oli solminut korkeiden korkojen aikaan lainasopimuksen, jolloin oli matala marginaali.

Jos lähtee veivaamaan euriborin kanssa, kannattaa varmistua siitä, ettei heikennä jotain muuta pykälää sopimuksessaan.

Kyl ne pankit tuppaa keksimään uusia juttuja varmistaakseen oman asemansa.

23 tykkäystä

Tässä tviittiketjusta joku saattaa saada mielenkiintoisia osakeideoita. :slight_smile:

https://x.com/QCompounding/status/1821886323306729769

Loppuosa tviittiketjusta



5 tykkäystä

Tosin hyvin todennäköistä on, että tuossa vaiheessa ei enää saa 3 kk euriboria tai se on hinnoiteltu huomattavasti kalliimmaksi marginaalin osalta.

8 tykkäystä

Lukaisin tämän Fortum-ketjusta, ja totesin että en tajua ollenkaan mistä puhutaan tai mitkä asiat vaikuttavat Fortumin tulokseen.
En ole parhaillani omistaja, mutta saako jostain jonkin crashcoursen tähän sähkön hinnoittelun pyramidihuijaukseen?

1 tykkäys

Osuuspankista onnistui ainakin koron vaihto 12kk->3kk ilman marginaalimuutoksia 200€ hinnalla mikä kuitattiin bonuksilla. Korko toki vaihtui muistaakseni vasta silloin 12kk:n tarkistuspäivänä mikä on hyvä huomioida.

2 tykkäystä

Täältä tulee vertaistukea. En tajua mäkään, mikä logiikka tuossa on, ja mitä siinä sanotaan. Mä vieläpä omistan fortumia ja luulin ymmärtäväni sähkömarkkinoista jotain.

2 tykkäystä

Joillakin on rohkeutta ottaa kunnolla näkemystä👍 @Pohjolan_Eka ja @TJT satsasivat pari vuotta sitten Stockmanniin ja @Hatahousu1 :point_down:nyt Faroniin.

8 tykkäystä

This day be like ’I invest in shit that’s everywhere. And I do mean everywhere.

9 tykkäystä

Minua ei kannata verrata millään tavalla oikeisiin sijoittajiin, jotka osaa voittoakin tehdä😅 Faron on toistaiseksi reilusti plussalla ja salkun eheytyminen vain ja ainostaan tämän ansiota, mutta nyt jo mietityttää miten tämän kanssa toimia tulevaisuudessa🤣

5 tykkäystä

Mikähän bitti vinossa kun mobiililla etusivu näyttää tältä jo kolmatta päivää?

1 tykkäys

Ei ole tarkoitus vähätellä kenenkään salkun kokoa mutta onhan se helpompaa laittaa salkku tuollaiseen asentoon jos salkun koko on 1k vs 100k.

1 tykkäys

Tyhjennä selaimen välimuisti :+1:

https://www.google.com/search?&q=miten+tyhjentää+selaimen+välimuisti+puhelin

6 tykkäystä

Taitaa se @Hatahousu1 salkku ollakkin sen satkun verran. :slight_smile:

5 tykkäystä

Faron on niin riskinen osake, että itse ainakin vähentäisin lähiviikkoina jonkin verran positiota, mikäli se olisi 80%:n luokkaa (Itselläni Faronia on 2,3% ao-salkusta 1,44€:n keskihinnalla. Koska keskihinta on varsin alhainen, ajattelin pitää toistaiseksi, koska olisin plussalla, vaikka osake rymähtäisi kerralla -30%:a).

1 tykkäys

Kohta alkaisi varmaan olla aika investoida rakennusalaan, mutta… Mikä vähä huolettaa on se, että talorakentamisen nousu näkyy vähintään puoli vuotta ennen infra/maarakentamisessa, eikä siellä näy vielä merkkiäkään. Sitten on tulossa talvi eikä tällaisina aikoina varsinkaan kannata tehdä kallista talvirakentamista.

Järjestys voisi ehkä olla se, että kevätalvella Sitowisen tyylisi yhtiöillä kilahtaa, sitten alkaa mennä koneet KH Group. Talorakentajien kassassa saattaa ihan oikeasti kilahtaa vasta parin vuoden päästä kunnolla, vaikka ensi vuonna saataisiin jonkinlainen aavistus paremmasta. Dansken analyyttikohan sai tällaisen aavistuksen paremmasta jo toimistossaan, että on “piristymisen merkkejä”, mutta me asuntorakentamisen ihan kaikkein ensimmäisten vaiheiden työntekijät ei nähdä vielä samaa. Toki analyytikon pitääkin olla aikaansa edellä.

Jonkun verran on havaittavissa sellaisten patoutumien purkautumista, että on alettu rakentaa mitä on ihan pakko. Kun näitäkin viivytettiin jonkun aikaa. Kaupunki odottaa rakentamisen alkua, rakennuttajan tonttivuokrat juoksee kokajan, mutta talo ei vaan ota noustakseen. Joten tämä varmasti on eräänlainen piristymisen merkki, kun pakollisiin on ryhdytty jonkun vielä rakntamistakin huonomman vaihtoehdon välttämiseksi. Mutta sellaista ei oikein ole, että rakennettaisiin niin kuin ennen. Todennäköisesti lomautukset on edelleen monen kohtalona talvella.

Menen edelleen vain ulkomaiset rakennusyhtiöt salkussa, mutta kotimaahan olisi varmasti jossain kohtaa sekaannuttava :thinking: Kai niitä piristymisen merkkejä ehtii sitten lomautuksella paremmin miettiä.

12 tykkäystä

Kaveri pisti tällaisen linkin hetki sitten, aika kovaa vauhtia saa juosta, jos meinaa pysyä edes hetken maratoonarien matkassa. :smiley:

4 tykkäystä

Hesulin aneemisuus on ilmeisesti johtanut siihen että kukaan ei enää jaksa lukea sijoituskirjallisuutta ja arvosijoituksia voi tehdä myös kierrätyskeskuksesta😅 femman kirja.

22 tykkäystä

Iso kehu käyttäjälle @MoneyWalker laadukkaista kirjoituksista Tecnotree-ketjuun :+1: :muscle:

33 tykkäystä