Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Harvinaisen pitkä tviitti, jossa on aika paljon asiaa. :sweat_smile:

Ei nyt sinällään ihmeellistä, mutta ainakin osin ihan aiheellista pohdittavaa.

https://x.com/MFHoz/status/1822984455012618315

5 tykkäystä

Komeat valoshowt kyllä oli :star_struck:

42 tykkäystä



Kannatti valvoa!

43 tykkäystä

Kiitos!

Upeita kuvia! :slight_smile:

En ole ikinä ite nähny mitään tommost.

2 tykkäystä

Ohhoh! Mihin aikaan kuvat on otettu? Olisipa mahdollisuus valvoa tuommoisia katsomaan. :sob:

3 tykkäystä

Inderes voisi lainata tuon lausahduksen Disclaimeriksi jokaiseen Helsingin pörssin yhtiötä koskevaan raporttiin. :joy:

48 tykkäystä

Vähän pohdituttaa tuo kisan nimi. Eikö kyse ole pitchaus-kilpailusta eikä sijoituskilpailusta? Sijoituskilpailusta itselleni tulee mieleen tilanne, jossa sijoituskohteen tuottoprosentti määrittää voittajan, eikä tykkäysmäärä. Eikö tässä etsitä ennemmin parasta analyytikkoa, joka saa parhaiten myytyä sijoitusideansa yleisölle?

6 tykkäystä

Ainakin omasta mielestä sijoituskisat olisi uskottavia vain, jos sijoitettavana olisi oikeat ja omat rahat ja tuotto määrittelisi voittajan.

2 tykkäystä

Tällainen kisa on käynnissä koko ajan.

Lawrence Garfieldiä lainatakseni: Who ever has more when he dies, wins. (tjsp.)

13 tykkäystä

Jep, “sijoituskisa” on päällä koko ajan.

Pitchauskisaa ei. Ja tällainen kisa on luonteeltaan hyödyllinen, koska se oletettavasti kehittää osallistujien ajattelua, argumentointia ja viestintää ja varmasti myös kisatuomaristo eli yleisö oppii samalla.

Hyvällä säkällä joku noista osoittautuu foorumin 100-baggeriksi. :stuck_out_tongue:

27 tykkäystä

Luin vain tämän.

31 tykkäystä

Tuomarin ominaisuudessa tiedutelisin, onko tarkoitus jakaa vain yksi tykkäys mielestään parhaalle, vai jakaa niitä olympialaisten hengessä osanotolle ja reilulle yritykselle?

3 tykkäystä

Sehän menee sijoittajakilpailuissa aina väärinpäin, että voittaja saa palkinnon. Kun luultavasti huonoimman sijoituksen kaveri ne palkinnot nimenomaan tartteis. :smiley:

7 tykkäystä

Tuotto on vähän huono mittari tällaiselle kisalle, kun riskille ei jää mitään painoarvoa vaan sinne voisi lätkiä lottolappuja huoletta. Eihän kukaan niin oikeasti sijoita (eihän?).

2 tykkäystä

Aika ostaa polkupyörävalmistajien ja Teslan osakkeita?

Komission uuden laintulkinnan johdosta saattaa yksinomaan Saksassa päätyä 8,2 miljoonaa dieselautoa ajokieltoon. Tuo ajokielto astuisi voimaan jo tammikuussa 2025, siis alle puolen vuoden kuluttua.

EU komissio on esittänyt, että tieliikenteeseen hyväksyttyjen autojen pitäisi täyttää niille asetetut päästöraja-arvot kaikissa tilanteissa, ei pelkästään NEDC-standardin mukaisissa käyttö- ja käyttöympäristöolosuhteissa.

Suomen koko ajoneuvokanta käyttökieltoon. :+1:

Tämä tarkoittaa, että autojen pitäisi päästä noiden raja-arvojen sisään myös esimerkiksi täydellä kuormalla ajettaessa, ylämäkeen kiihdytettäessä ja suomalaisittain myös melko kriittisessä talviajossa.

Ainakin kansanterveys paranee kohisten ja vyötärölihavuus vähenee. Tilannetta lisäksi auttaa se, että ruoan ja polttoaineiden jakeluautot eivät voi liikennöidä, joten tee pihallesi syysperunat ja kasvimaa jo tänään. Lautanen täyttyy oman pihan kasviksista, kalasta ja riistasta, kun myöskään pakastepizzoja ei voi toimittaa kauppoihin. Pilkkivehkeiden kysynnän arvioidaan kasvavan 100 000% pelkästään tänä vuonna (oma arvio).

Tilaa oma potkukelkkasi talvea varten jo tänään. Kohta voi olla jo myöhäistä.

kuva

Jokainen haaste on mahdollisuus. :grin:

25 tykkäystä

Tuo pitchaus-kisa on erinomainen idea. Kun luin yksinkertaiset säännöt, en olisi ikinä osannut kuvitella, että niistä olisi niin paljon kysyttävää :smiley:

Oma tulkinta:

  • pitchaaja esittelee omavalintaisen sijoitusidean
  • lukija tykkää jos tykkää
  • eniten tykkäyksiä saanut voittaa

Ei tähän tarvitse tämän enempää sääntöjä, kriteereitä tai pisteytyssysteemeitä. Ei tässä nyt oikeasti kilpailla siitä, kuka on foorumin paras sijoittaja, vaan vaihdellaan mielenkiintoisia sijoitusideoita. Palkinto tuo vain lisämielekkyyttä ja kannustaa panostamaan omaan pitchiin :smiley:

Yksinkertaiset säännöt = helppo osallistua, helppo tuomaroida, helppo ylläpitää.

Hyvää työtä @Tomi_Valkeajarvi :muscle:

45 tykkäystä

Kävin kurkkaamassa Oma SP ketjussa mistä nyt tapellaan.
a baby wearing a black space racer shirt

79 tykkäystä

Aloitetaan viesti kehuilla, joilla toivottavasti saadaan teidän huomio. Eli mielestäni Inderesin keskusteluissa tekstit ovat keskimäärin laadukkaita, keskustelu kohteliasta ja moderointi hyvää. Paras keskustelupalsta niistä missä minä käyn.
Mutta aina voidaan parantaa ja välillä joissain ketjuissa keskustelun laadussa esiintyy vaihtelua. Tässä muutama ajatus minulta.

Jos joku kirjoittaa viestin josta olet eri mieltä, älä ota sitä henkilökohtaisesti.
Kun vastaat viestin niin keskity asiaan, älä kirjoittajaan.
Perustele oma vastauksesi tai mielipiteesi mahdollisimman hyvin.
Muista että et ole hakemassa selkävoittoa toisesta kirjoittajasta lyttäämälllä hänen viestiään vaan jakamassa oman mielipiteesi ja tietosi kaikille keskustelun lukijoille. Lukijat osaavat kyllä itse tehdä omat johtopäätöksensä.
Jos joku vastaa viestiisi eriävällä mielipiteellä niin katso tarvitseeko sinun täydentää alkuperäistä viestiäsi uudella viestillä vai riittääkö se että olet jo oman näkemyksesi esittänyt? Myös hyvälle vastakkaiselle mielipiteelle on ok antaa tykkäys.
Jos keskustelu jää jumiin kahden henkilön jankkaukseksi, niin muistakaa että voitte aina käydä keskustelua myös palstan ulkopuolella yksityisviesteillä tai jopa sopia puhelun.

Kipeistäkin asioista saa kirjoittaa ja hyvin perustellut karhuiluviestit ovat pelastaneet minut monelta sijoitusvirheeltä. Ei kuitenkaan kaikilta :slight_smile:.

Käyttäydytään niin että voidaan kaikki hymyssä suin kilistää tuoppia ensi kesän Inderes-miitissä :beers:.
Kiitos kun luit viestin loppuun.

74 tykkäystä

Tökkiikö muilla Inderesin puolivuosikatsaus jälkinauhoitus vai onko vika miun vehkeissä? :thinking:

Edit. Jostain syystä lähetys pyörii aina minuutin kerrallaan ja sitten jää jumiin minuuteiksi… Tällä tahdilla en kerkeä kyllä omaan iltavuoroon :sweat_smile:

Edit.2 Olen saanut katsottua nyt tunnissa lähetystä 18minuuttia…täytynee yrittää toisella kertaa.

2 tykkäystä

Minäkin, kohta 6 kymppinen ukonrähjä, haluaisin osallistua tuohon piz…pits…pichaus? Kisaan.
Kunhan vaan ymmärtäis mitä tuo sana tarkoittaa. :thinking:

Noh, täytyy kysyä googlelta.

Edit: kysyin, mutta en vieläkään ymmärtänyt… (“Syöttö” tai “lyhyt esitys”. Höh)

9 tykkäystä