Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Kamuxista tulee mieleen tämä Buffettin toteamus, vapaasti suomennettuna:

“Kun hyvämaineinen toimitusjohtaja yrittää taklata heikon bisneksen ongelmia, tuppaa bisneksen maine jäämään.”

Jos tarkkoja kylläkin ollaan, “bad economics” viittaa tarkemmin bisneksen rakenteellisen heikkouteen, eli vaikea toimiala missä liiketoimintaan sijoitetun pääoman tuotto jää väkisin heikoksi. Käytettyjen autojen kauppa ei ole käsittääkseni sellainen toimiala, joten ongelmat ovat enemmän yhtiökohtaisia.

51 tykkäystä

Ei ole vuodet veljiä keskenään, eikä näköjään päivät. Eilen omille yhtiöille hyvä päivä, tänään ei niinkään.

3 tykkäystä

Tuomiopäivän profeetta jälleen äänessä, hän on selvästi valinnut vakaumuksensa, vaikka päivätyö eläkeyhtiön toimitusjohtajana vie oman aikansa: Risto Murto: Suomen luottoluokitus laskee | Kauppalehti

”Tällä menolla oma arvioni on, että Suomen luottoluokitus on jollakin luottoluokittajalla laskemassa”, Eläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto arvioi.

Ehkä ne Varman sijoitusvarat Hesulista pitää siirtää nopeutetussa aikataulussa jenkkilään :slight_smile:

12 tykkäystä

Oliko Bavarian ralliin näkemyksiä? Itse ostin pankin vihjeestä 220, 240 ja 250… #V

1 tykkäys

Jos tuntuu yksinäiseltä niin kutsu tytön kaverit kylään, bonuksena saisit legendaarisen maineen.

5 tykkäystä

Puolueen puheenjohtajan oikea luonne alkaa paljastua. Jäsenistössä tyytymättömyys kasvaa ja tällaiset peliliikkeet eivät ole omiaan kasvattamaan luottamusta. Odotamme ja velvoitamme välitöntä ruotuun palaamista. Koko jäsenistö odottaa uuden osinkojyrän päätymistä Pj:n salkkuun.

Odotamme siis 7% keskimääräistä osinkotuottoa seuraavalle poiminnalle :joy:

15 tykkäystä

Ton videon perään sopii tää legendaarinen Louis C K:n stand up. Täysin sama teema.
Varmaan moni tän nähnyt, mut laitetaan silti perjantain kunniaksi.

Ekat 5min oleellisia, loput hieman eri aihetta jo.

1 tykkäys

Päinvastoin! Olemme puolueen sisällä havainneet Mandatumin päivitetyt osinkoennusteet, ja osinkotuotto etenee puolueen jäsenkirjan standardeihin katsoen väärään suuntaan! :smiley:

22 tykkäystä

41 tykkäystä

Onhan se nyt jokaisen osakesijoittajan oikeusturvan kannalta oleellinen asia, että edes kerran makrosyklissä näkee kenellä on uikkarit jalassa ja kenellä ei :triumph:

Aika monta kasvutarinaa on menettänyt uskottavuutensa tämänkin vuoden aikana. Voi olla, että ovat hyviä sijoituksia jatkossa, mutta kasvuyhtiön kertoimien soveltamisessa saa olla tarkkana.

2 tykkäystä

Se paniikki, jolla Verneri ja mallisalkkutrio seuraa Kamuxin kyykkäystä. :hot_face:
Laskee liikaa ja Rauli joutaa paiskaamaan “lisää” komennon.

12 tykkäystä

Ei täällä ole mitään paniikkia, veroässetit ne vain kasvaa korkoa korolle tuolla! :smiley:

Perinteet ovat tärkeitä ylläpitää.

42 tykkäystä

One of us! Veroässettipuolue nousuun. Näitä tarvitaan ja paljon siinä vaiheessa kun AI-hypejunasta hypätään pois ja verokarhu on iskemässä apajille… :cold_sweat:

12 tykkäystä

Ei ole menny tämä osto suunnitelmien mukaan. Noho siirtyi maksamaan osingon 3 kertaa vuodessa, joten jouduin odottaa lyncheilyhampurilaiseni takaisinmaksua odotettua pitempään. Tällä viikolla tuli toiset osingot tilille ja nyt niitä on kertynyt yhteensä 33,60e, joten sikäli hampurilaisateria on maksettu. Harmikseni osake on kuitenkin ottanut sen verran osumaa, että omistukseni näyttää kirjoitus hetkellä 71 euroa punaista.

Ei ole sijoittaminen helppoa eikä lyncheily ilmaista.

23 tykkäystä

Voittaja on löytynyt

Luovuttakaa suosiolla

47 tykkäystä

Huomioithan laittaa hampparin verovähennyksiin pääomatulon hankintamenona?

5 tykkäystä

En tiedä onko pitchaus-kisan idean mukaista luoda katsausta keskinkertaisiin yhtiöihin, mutta näin kävi tällä kertaa kun arvoin itselleni kohteeksi Cortevan. Tein pienen tutustumisretken yhtiöön ja olisi ollut sääli tekemättä siitä kevyttä yhteenvetoa kaikkien nähtäville. Valitettavan kevyeksi tuo myös jäi, sillä yhtiön arvostustaso suhteessa tulevaisuudennäkymiin ei luonut suurta kiimaa kaivautua syvemmälle. Joskus käy näin :man_shrugging:

8 tykkäystä

Kannattaa omat huomiot jakaa aina, eivätpähän mene hukkaan. :smiley:

Itse perehdyin eilen muutaman mutkan kautta pieneen amerikkalaispankkin Bank OZK:hen, hämmästelin yhtiön toimarin melkein 50 vuoden uraa toimarina ja muutenkin sitoutunutta johtoryhmää, kovaa pääoman tuottoa ja kohtuullisen matalia luottotappioita. Pläräsin sijoittajaesitystä ja vuosikertomusta. Tänään töissä blummalla epäilykset pankkia kohtaan kuitenkin vahvistuivat kun melkein koko lainakanta on CRE:tä ja analyytikot, ihan oikein, tenttaavat valtavista kiinteistölainoista tyhjille rakennuksille ympäri maata. :smiley:

Ottaen huomioon firman kompleksisuus ja talletuskannan kalleus ja vielä sekin, että korkojen lasku romauttaisi tuloksen, jäänee perehtyminen toistaiseksi tähän.

Deep shit value -sijoittaja Bruce Berkowitz oli tätä ostanut, mutta hän on varmaan jaksanut perata pankin suurimmat kiinteistöriskit läpi. Hän kyllä yleensä tekee perinpohjaista työtä…

Lisäys: mielestäni tässä perehtymisessä käytin analyytikkojen materiaalia apuna kuten niitä mielestäni aina kannattaisi. Niistä löytyy nopeasti uhkat ja mahdollisuudet ja asiat, joiden perkaaminen yhtiöiden omista matskuista olisi työlästä tällaiselle valtiotieteiden maisterille. Kuten ehkä arvaatte, en antanut mitään painoarvoa itse suosituksille saati tavoitehinnoille.

19 tykkäystä

Puolueen seuraavaa jäsenkokousta silmällä pitäen olisin kiinnostunut Osinkopuolueen jäsenkirjasta :moneybag::raising_hand_man:t3:

10 tykkäystä

Analysoit yhteensä 156 sanaa tai 1310 merkkiä ja jätit osingon mainitsematta. Puoluevaltuusto tulee äänestämään luottamuksesta seuraavassa kokouksessa.

43 tykkäystä