Ostin/myin juuri äsken (Osa 7)

Nyt se tuli tehtyä. Niin pitkään odotin ja taistelin vastaan, mutta tänään päädyin myymään kaikki Kamuxit. Nämä oli salkussa 4,5v ajan ja mitä jäi käteen? Massiivinen 54% tappio ja pohdinta, että mikä sai odottamaan näin kauan ja uskomaan koko ajan parempaan, silti jatkuvasti pettyen.

Kamux oli jossain vaiheessa salkkuni parhaiten tuottanut osake ja taisi olla parhaimmillaan n. 70% plussalla. Tätä tuli hodlattua koko matka sieltä huipun 18e hinnoista tähän päivään asti. Liikaa tuli tehtyä ostoja putoavaan kurssiin olettaen näiden olevan vain väliaikaisia dippejä ja hyviä ostopaikkoja.

Enemmän kun riittämiin tarjottiin paikkoja myydä. Jatkuvat makrohaasteet, johdon vaihtuminen, epämääräiset negarit, you name it. Silti roikuin mukana.

No mikä muuttui tänään? Odotin oikeasti, että päästäisiin odotuksiin kun markkina on viimeaikoina tuonut myötätuulta käytettyjen markkinaan ja ainakin kilpailijoilta tullut ihan ok viestejä. Silti jäätiin pahosti jalkoihin ja koko sijoituscase otti itselle taas ison osuman.

Noh, voi olla että tuli myytyä pohjilla ja toivon että jossain vaiheessa aurinko paistaa Kamuxinkin suuntaan, mutta omalta osalta oli nyt oikea aika irtaantua, myydä rönsyt salkusta ja allokoida rahat muualle & kasvattaa käteispossaa.

54 tykkäystä

Myyty taas noin viidesosa Auto1 Groupista hintaan 9,4 €. Tämä erä ostettu mustana maanantaina 7,2 € hinnalla. Osake on noussut 36% kuukaudessa, joten pakko tämän on kohta vetää vähän henkeäkin. Toivottavasti en myynyt liian aikaisin, koska seuraava osari on todennäköisesti hyvä, ja haluaisin ostaa nämä takaisin ennen sitä.

5 tykkäystä

Ostettu puuhasalkun puolelle ensimmäinen erä Marimekkoa.

Velattomien, loistavaa oman pääoman tuottoa takovien kasvavien laatuosakkeiden ostaminen on suosikkihommaani👌🏻Vielä kun saadaan suomikuluttajan ostovoima paranemaan niin avot.

15 tykkäystä

Jaa se irtautuminen kävikin nopeammin kuin ajattelin, eli nyt loputkin Kamuxit ulos. Nämä rahat tuottaa paremmin vaikka tyynyn alla kuin vihreän oliivin kyydissä. :smiley:

11 tykkäystä

Nokiaa kevennetty taas…hyvää viikonloppua kaikille!

7 tykkäystä

Myin Mandatumit Puuhsalkusta.

Tällä kertaa asiat sujuivat mallikkaasti. Sampo-taustaiset firmat ja johtajat tuppaavat käsitykseni mukaan olemaan laadukkaita ja luotettavia, ja kun Mandatum divestoitiin kiinnostuin. Yleensä divestoinnin seurauksena uusi pikkufirma pörssissä dumpataan laitaan, ja näin kävi tälläkin kertaa. En osunut pohjiin kun ensin meillä oli tutkimus päällä (ei saa käydä kauppaa) ja sitten kun raportti tuli ulos, hitailla aivoillani kesti hetki mukeltaa ajatuksia kasaan.

Joka tapauksessa, yhtiöhän on monimutkainen mutta yhtiön listautumismateriaalien ja Inderesin analyysien ansiosta oivalsin lopulta mielestäni olennaisimman, eli että yhtiön pääomaraskas ja heikosti kannattava toiminta ajetaan alas samalla kun yritetään kasvattaa mahd. raivokkaasti mutta kannattavasti pääomakevyttä liiketoimintaa. Ja, maksaa ylimääräinen pääoma osinkoina ulos.

Nopeilla laskelmilla ja analyyseilla tuli selväksi epäselvän osakkeen aliarvostus. Päättelin myös, ettei markkinalla ollut ihan kunnon käsitystä yhtiön käyvästä arvosta.

Ja, kiitos @Kasper_Mellas kääntymisen vähennä-puolelle nyt pääsin vuorostaa osakkeesta ulos aliarvostuksen purkauduttua.

Annualisoitu tuotto 18 % plus päälle 8 % osingot. Tällaista kun tämä olisi aina! :smiley:

79 tykkäystä

Bavarian Nordic salkkuun @272. Näyttää apinarokko lääkkeelle olla kasvavaa kysyntää.

6 tykkäystä

Myin salkusta sekä Kamuxit että Tecnotreet. Kamuxissa käytännössä kaikki menee väärään suuntaan, ei edes Suomessa pärjätä enään. Viimeinen toivon kipinä tässä ollut, että heikossa markkinassa datajohdettu Kamux syö pikku putiikit ja kilpailijat ja on iskussa kun nousu lähtee. Jepjep. Vähän suolaa vielä omiin haavoihin: muistan kun vuosi sitten katselin, että katos Incap ja Kamux samoissa hinnoissa, mitenhän vuoden päästä? (Incap vahvassa harkinnassa salkkuun edelleen). Tecnotreestä on tälle palstalle käytetty jo niin paljon pikseleitä, että ei tuhlata niitä tämän enempää

11 tykkäystä

Kaikki Kamuxit (1200 kpl) meni aamunavauksessa laitaan. Itselleni täysin poikkeuksellinen liike lyödä kaikki ulos, mutta nyt luotto meni tähän caseen markkinan kasvaessa ja Kamuxin rapsaa lukiessa.

4 tykkäystä

Sama täällä, touhutonnilla itselle Bavaniaa. Semi opportunistisesti swingyritys mutta onhan tää nyt ihan vakavastiotettava firma kuitenkin.

4 tykkäystä

Minä laitoin jo aikanaan Kamuxit laitaan @12,05 kun Q3/2021 osari oli pettymys. Jälkiviisaana kehun itseäni fiksusta päätöksestä. Oli se silloin aikanaan kirvelevää myydä tappiolla ne.

Jotta ei menis ihan vanhoista höpisemiseksi niin tänään ostettu uutena Nordea X5 BULL sertifikaattia ja Amazon Long warranttia lisää.

4 tykkäystä

Tein samat, ja samasta syystä.

Avasin Kalmaria rahoilla hintaan 25.3€. Katsellaan mihin hinta kehittyy. Lisäillään tarvittaessa.

9 tykkäystä

Kamuxia lisätty 4.23, jospa tästä joku pomppu tulee perään tai nousua kun autoteollisuustilanne taas paranee.

6 tykkäystä

Kamuxia lisää 1000 kpl @ 4,4€ (liian aikaisin) ja 400 kpl 4,24€ (liian aikaisin?). Hyvää rahaa huonon perään mutta ei se nyt ihan noin huono tulos ehkä ollut. Oma khh suht siedettävä 4,71€ mutta saatan kyllä myydä kaikki mikäli yhtään pomppua tulee.

Näiden rahoittamiseksi myyty 550 kpl positio Tokmannia @ 11,26€ ehkä 20€ tästä seikkailusta jäi käteen kun lähdin heti aamusta hätäilemään myynnillä.

5 tykkäystä

Lisäys Talenom @4,35. Tylsyyttä ja osinkoja lisää salkkuun…

11 tykkäystä

Täällä kanssa mandatum peliliike. OSTilta kaikki 2600 mantaa pois. Taitaa olla sijotusuran isoin prosentuaalinen liike. Näillä tarkoitus ostaa Metsoa ja Kalmaria.

10 tykkäystä

Kamux lisäys @4.20€. Suurta panikointia ja suurella volyymilla tehdään uudet pohjat. Samanlaista tuntua kuin Nesteessä vajaa pari kuukautta sitten.
P/B-luku 1.4.

Käteispaino nyt 34%.

17 tykkäystä

Viime viikon maanantaina tuli myytyä USA indeksi kokonaan pois. Tuottoa noin 1200€. Tarkoitus oli irrottaa käteistä ylikalliista jenkkilästä, kun oli aika isoa hermoilua markkinoilla havaittavissa. Oletin, että tulisi reilumpi dippi ja pääsisi ostamaan suomiosakkeita tai jenkki-indeksiä halvemmalla takaisin. Kuten arvata saattaa, ei mennyt ihan putkeen tämä peliliike. Koskahan sitä oppisi, ettei markkinaa kannata omalla osaamisella lähteä ajoittamaan. Sijoitusvirheet-osastolle pääsee tällä siirrolla…Noh, en nyt erityisemmin tätä myyntiä kadu, kun jenkkilä kuitenkin ATH lukemissa. Toivottavasti pääsee jossain kohtaa halvemmalla USA-indeksiin käsiksi, tällä hetkellä salkun painotus turhan paljon Suomessa ja Euroopassa. Jos ei halvemmalla saa niin sitten voi harmittaa ja ei muuta kuin kalliimmalla kyytiin mukaan :smiley:

Jotain (toivottavasti) järkevääkin tuli tehtyä. Admicomia lisää 40kpl. Rakennusalalla käänne orastaa ja edellinen osari oli odotettua parempi todella vaikeassa markkinassa. Edelleen uskon yhtiön kasvuun markkinan elpyessä. Ulkomaille laajentuminen on optiona, mutta sen varaan en laskisi. Nyt 240kpl Admicomia salkussa. Olen melko luottavaisin mielin ja edellinen osari lisäsi luottamusta. En osaa sanoa, onko osake tällä hetkellä edullinen, mutta tähtäin on 2030-luvulla tämän lapun suhteen.

Tarkoitus olisi vielä päästä lisäämään Norjalaista Cambi ASA:a, josta @_TeemuHinkula kirjoitti hiljattain hyvän postauksen sijoitusidea-kilpailuun. Katson kuitenkin viiden päivän päästä julkaistavan osavuosikatsauksen ensin, ja katsotaan sitten onko lisäyksen paikka.

14 tykkäystä

Mandatumia pieni lisäys tänään @4,32€. Osinkoja osinkoja.

10 tykkäystä

Myin Faronit pois. Tuli sentään voittoa. Ei siinä mitään vähään aikaan tapahdu.

2 tykkäystä