Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Tämä ketju on jatkoa kommentille: Inderesin kahvihuone (Osa 8) - #10610 käyttäjältä micoat.

Edellinen ketju:

5 tykkäystä

Ekana, jess. Uusi kahvihuone avattu, koittakaahan käyttäytyä.

41 tykkäystä

Pihkana, tokaksi jäin.

19 tykkäystä

Näinhän se on, toki jenkit voi tehdä niin koska heidän suurin raaka-aine tai ase on printteri, tilannehan voi toki muuttua heilläkin tulevaisuudessa ja tulostimesta loppuu muste.

3 tykkäystä

Myös suurin osa EU:n jäsenvaltioista on jenkkien viitoittamalla lavealla elvytysbaanalla, mutta Suomi se vaan vaikertaa omalla syrjäisellä kurjistumiskinttupolulla - 90-luvun laman perinteet velvoittaa.

6 tykkäystä

Ja kaikkihan sen ymmärtää ettei yksikään valtio kykene lainojansa maksamaan poikkee ja jonkinlainen resetti tehtävä :slightly_smiling_face: Ainiin paitsi Suomi tietenkin :upside_down_face: Noo hyvä se on kyykyttää vähän kansaa, jonkunhan ne rahat on meille porvareille tehtävä. :shushing_face: ja työnteko piristää mieltä!

1 tykkäys

Jenkeissä asuu myös ~24 500 000 miljonääriä (lähde: Harvian tj Matias Järnefelt), jolla on taatusti aivan helvetin iso positiivinen vaikutus yksityiseen kysyntään ja sitä kautta talouskasvuun, kun kansalaisilla on isossa kuvassa rahaa kuluttaa. Tätä faktaa ei tietystikään haluta Suomessa koskaan tuoda esille yhtenä ilmeisenä selityksenä Jenkkien ja Suomen eroista mitä tulee talouteen, koska kansalle ei saa kertoa, että se on rutiköyhä suhteessa moniin verrokkeihin.

13 tykkäystä

Suomessa on loppujen lopuksi tosi pieni porukka jolla on varaa kuluttaa enemmän. Ylimpään tulodesiiliin pääsee kai vieläkin vajaan kuuden tonnin bruttotuloilla josta saa nettoa vajaa neljä tonnia. Se on käytännössä niin vähän että aika tarkkaan saa miettiä mihin investoi. Jos on erehtynyt ostamaan komian talon ja auton niin nousseet korot syövät sen budjetin minkä voisi käyttää huvitteluun ja ”luksukseen”.

No tähän voi tietenkin sanoa että suu säkkiä myöten ja voi elää kuten @Sijoittaja-alokas, mutta kuka tässä maassa sitten kuluttaa erilaisia palveluita ja ostaa ”luksustuotteita” kuten esim. Suomessa valmistetun veneen, jos/kun hyvätuloisimmalla kymmenykselläkään ei ole siihen varaa? Sijoituksiinkaan ei jää rahaa kovin paljoa vaan luotetaan että eläkepyramidi hoitaa ne hommat.

Elintasomme on vain todella paljon matalampi kuin vaikka Usassa vaikka uskottelemme itsellemme muuta. Toki Usassakin on käynnissä keskiluokan köyhtyminen, mutta niitä hyväosaisiakin on suhteessa paljon enemmän kuin Suomessa.

Edit: tuossa ylempänä oli kritiikkiä valtiovelan lyhentämistä vastaan. Sitä voidaan jatkaa politiikkaketjussa…

18 tykkäystä

Onko Nordnet nurin tai ainakin käsittämättömän hidas muillakin?

Yritä tässä sitten shoppailla.

3 tykkäystä

Ainakin “äppi” toimii normaalisti

Merkit merkit merkit…

2 tykkäystä

Meni jotenkin tilttiin nettiselainversio, olen tässä 10min ihmetellyt usealla koneella…

3 tykkäystä

Mikään etusivua lukuunottamatta ei taas aukea. Yllätys, kun ensimmäinen hieman mielenkiintoisempi pörssipäivä pitkään aikaan :grinning:

1 tykkäys

Ihan hyvin ainakin mulla toimii selaimella.
Mikähän sitten lie syy, jos osalla ei toimi?

Availin eri näkymiä, ostonkin olisi voinut tehdä eli ihan ok tilanne vaikuttaisi olevan mun koneella.

Edit. Laitoin ostotoimeksiannon ja läpi meni eli joku mun lisäksi pääsee tekemään sivulla hommiaan.

Minullakin yksi auki jäänyt sivu jostain syystä toimi - kun sen sulki, ei uusia enää saanut aktiiviseksi.
Erikoinen tilanne, kun Nordnet ei edes pysty viestimään asiakkailleen häiriöstä.
Nordnetin Twitter-sivullakaan ei mitään. Ei anna kyllä oikein hyvää kuvaa yhtiön toimintakyvystä.
Minulla on selvästi istunto auki, kellottaa, mutta mitään dataa ei näy…

2 tykkäystä

Kokeilin Nordnet iOS sovelluksella tehdä pienen turbowarranttioston ja meni ihan normaalisti läpi.

Joo, on mullakin mobileapp Applessa auki ja toimii normaalisti…

Ja sitten sain sivun auki ja istunto on päällä - johan oli taas sirkus…

1 tykkäys

Miltähän vuodelta tämä on? Tämä mainos tuli muutaman kerran nähtyä. Luojan kiitos että meillä on striimauspalvelut ja youtube!

6 tykkäystä

Toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja @Kaj_Hagros_Inderes_h tänään

Ökymeininki

51 tykkäystä

Ensin oli Vastaamo ja nyt Helsingin lasten ja opettajien tietojen murto rikollisille. Päättäjät asuvat Helsingissä. Joko nyt saadaan lakimuutos, joka mahdollistaa rikoksen uhreille henkilötunnuksen muuttamisen?

Enää selitykseksi ei riitä, että nykyiset tietojärjestelmät eivät anna lupaa. Ei ne vaan anna lupaa, vaikka lakki kourassa me porukalla kysyttiin tietojärjestelmiltä, me kaikki eli niin maan hallitus, eduskunta kuin alan parhaat asiantuntijatkin. Ei saatu lupaa. Case closed.

1 tykkäys