Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Olisipa Vartit saatavilla myös Spotifyssä. Tukee videota ja koen helpommaksi saavuttaa. Ehkä testiksi?

17 tykkäystä

Jos Vartit laittaa teksti-tv:seen sivulle 235 (alasivuksi) niin sitten tulisi katsottua joka aamu.

Minusta aiheet on olleet monipuolisia ja ajankohtaisia. Ei varmasti helppoa keksiä jatkuvasti kuumottavia aiheita.

-Jos olet katsonut vähemmän Vartteja viime aikoina, niin miksi?

Kieltämättä on jäänyt vähän “Varttivelkaa”, mutta yritän kesälomalla purkaa sitä katsomalla ne takautuvasti :grin: On ollut tarkoitus kuunnella ne rutiininomaisesti aina seuraavan päivän työmatkalla, mutta tuntuu että aina on jotain (yleensä puhelinkeskustelua) niin ei sitten ole pystynyt.

8 tykkäystä

Nuo graafit ja kuvat ovat varmaan se ongelma?

Pidin ehkä enemmän siitä tiukemmin leikatusta formaatista, mutta kaikki on tullut katsottua ja aiheet ovat olleet hyviä!

2 tykkäystä

Eiköhän tuonne Spotifyyn onnistu myös ladata videon kera ja täten saa kaikki graafit näkyville.

Iso peukku tälle ehdotukselle. Luultavasti itsekkin katsoisin enemmän, jos nämä tuolta em. platformilta löytyisi.

3 tykkäystä

Kyllä nyt on kurssit käännösvaiheessa omalla kohdalla.Tämä analyysi perustuu aamulla sijoitettuun 10 euron panokseen veikkauksen Road to Rome peliin.Alta viiden minuutin oli kasvanut sijoitus 53 euroon jolloin päätin sijoittaa ja hajauttaa voitot kaikki tai ei mitään peliin jota tein 4 riviä seitsemäksi päivää,rivi eurojackpotia sekä tiistain,että perjantain arvontaan,rivi perus lottoa lauantaille ja vielä yksi 1/10 osuus kenoa päiväarvontaan,vielä jäi pelitilille 9 euroa.Rikastuminen on nyt melko varmalla pohjalla,luotan onnen jumalatar Fortunaan.

4 tykkäystä

Pakko kommentoida tähän omat huomioni keskivertotreidaajan uran kehityskulusta:

  1. treidataan, opiskellaan ja maksetaan oppirahoja
  2. epäonnistumisten sekaan tulee hienoja onnistumisia, joista kerrotaan somessa
  3. elämässä tapahtuu jotain
  4. koska jotain tapahtui, kaikki fokus ei ole voinut olla treidaamisessa, ja koska treidaaminen on niin intensiivistä puuhaa, toiminnasta on tullut tappiollista fokuksen puutteen vuoksi
  5. luvataan palata treidaamisen pariin, kun se jotain poistuu elämästä ja voi keskittyä taas treidaamiseen

Se jotain voi olla opiskelut, parisuhde, lapsi, uusi harrastus, terveyshuolet tai purjevene.

Vaikka koko treidaushistoria olisi pakkasella, voi treidaajalla olla vahva vakaumus omiin taitoihinsa niiden yksittäisten onnistumisten vuoksi. Jos kaikki olosuhteet vain olisivat kunnossa, treidaaja voisi yltää toistuvasti niihin suorituksiin, vaikka todennäköisesti isot onnistumiset ovat olleet enemmän tai vähemmän sattumaa.

Treidaajan mielestä veivaaminen on kuin juoksua. Jos hän on joskus juossut 3500 Cooperissa (tehnyt sarjan hyviä treidejä), niin hän voi pystyä siihen uudestaan, kunhan saa itsensä hyvään kuntoon. Treidaaminen ei vain ole juoksemista,vaan enemmän keilaamista, jossa jokainen tumpelo voi saada yksittäisessä sarjassa huippupisteet (kokemusta on), mutta toisteisuus kertoo oikean tason.

Näin keskimääräisellä treidaajalla. Nerot on sitten asia erikseen.

Sama koskee osakepoimintaa. Moni kokee, että motivaatio laskee ja sitten tulee huonoja tuloksia, kun yhtiöiden tutkimiseen ei käytä enää niin paljoa aikaa ja niin edelleen, vaikka ehkä todellisuudessa huonot tulokset tulivat ensin ja motivaatio laski niiden johdosta.

Hyvin toimii! Kun valitset aiheet sen perusteella, mikä eniten kiinnostaa sinua eikä kuulijaa, niin tulee varmasti paras lopputulos myös jatkossa :muscle:

34 tykkäystä

Toimii oikein hyvin ja katson kaikki jaksot, vaikka krhmh pientä varttivelkaa onkin muodostunut. Kesälomalla kiritään sitten.

Ajan hengen mukaisesti kolme pointtia varteista

  • Olenpa ilahtunut tästä leppoisammasta rytmistä, joka vartteihin on vakiintunut. Sisältöä on helpompi seurata, ei tarvitse kelailla takaisinpäin ymmärtääkseen - ja ennen kaikkea: tässähän melkein tuntuu kuin aiempi palautteeni olisi otettu huomioon :face_holding_back_tears: :heart:
  • Tietoisesti on varmaan sisältö kohdennettu makrotalouden kysymyksiin. Rehellisesti sanoen itse nauttisin sisällöstä kenties vielä enemmän, jos makroilmiöitä ja -trendejä voitaisiin vielä enemmän nivoa esimerkeiksi tai vähän pidemmiksikin tarinoiksi yksittäisten yritysten ja niiden liiketoiminnan kehittymisen kautta. Konkreettiset ja yksityiskohtaisetkin tarinat elävöittäisivät vartteja entisestään. Vaikka sitten megacap-yhtiöiden kautta, jos niissä paremmin materiaalia tällaiseen populaarischeibaan saatavilla.

yst.terv. säännöllinen katselija ja kanssasijoittaja

23 tykkäystä

Hesulissa on nyt “Veljet ottavat kaiken turskan”-meininki :slight_smile:

https://x.com/JarmoFriman/status/1797884734648827909

2 tykkäystä

Ymmärrän etäisesti apottia käyttäviä.

16 tykkäystä

En tiedä onko oikea paikka mutta syvät osanotot kaikille faroniin viimekuukausien aikana sijoittaneille. Vaikka itse en hirveästi hermoile -merkkisistä sijoituksista niin -43% tauluun yhdessä päivässä voisi itsellenikin aiheuttaa vatsahaavan kaltaisia oireita

9 tykkäystä

Riippuu tietenkin siitä, onko Faronin osuus salkusta 1% vai 20%. Yhden prosentin osuudella tämän päivän laskun vaikutus salkun kokoon olisi vain -0,43%.

4 tykkäystä

Voin vahvistaa, että turskaa on voinut tehdä tänään ilman Faroniakin.

64 tykkäystä

Voisiko joku selittää miksi tämä Faron ja sen ketju on niin puhuttu foorumilla tällä hetkellä :thinking:. Ihan kuin näitä konkurssikypsiä, “teemme rahaa ehkä joskus 5 vuoden päästä, jota ennen teemme anteja +1000% osekekannasta” -yhtiöitä on kyllä Pohjoismaiset pörssit täynnä, Suomessakin lienee useampi :grin:

17 tykkäystä

Ainakin itse koen Faronin mielenkiintoisella tavalla erottuvan massasta. Vähän hölmösti sanottu kun tietysti jokainen firma on erilainen. Mutta Faronin tarina (Sirpan pitkä uurastus yms.) ja tietysti kenties koko maailmaan vaikuttava lopputavoite (lääkitys syöpään) tekee firmasta sellaisen, jolle toivoo menestystä riippumatta siitä tuottaako se minulle rahaa vai ei.

12 tykkäystä

Näin se menee, heh… Faronia en minäkään omista, mutta sitä ennustettua nousua tässä edellelleenkin odotellaan. Omat jenkkilaput ovat kääntyneet laskusuuntaan jo muutama viikko sitten, eikä mun pitkään kanveesissa olleet hesulilaputkaan nyt oikein ole tuosta lähteneet piristymään.

Istun tässä käsien päällä - en osta enkä myy. Kieltämättä oma sentimentti on tässä kevään aikana jäätynyt johonkin neutraaliin olotilaan, eikä oikein edes huvita seurata markkinoita - reagoinnista puhumattakaan. Odottelen selvää signaalia, mitä ei ole välttämättä odotettavissakaan - ainakaan ei ennenkuin on myöhäisä reagoida. Eihän noille instikoiden boteille kukaan pärjää…

Eli kyllä tämä kaikesta opiskelusta huolimatta melkoista venäläistä rulettia lopulta on :grin:

8 tykkäystä

Näin se on. Fiksuimmatkin mielet kahtelee samoja tilastoja, mutta silti harva keksi viime lokakuun lopussa että talven pohjat oli käsillä.

Ei se auta ku sätkiä mukana ja keskittyä että “omilla firmoilla” jollain lailla on potentiaalia joskus noustakin.

4 tykkäystä

Itsellä oli tuo tilanne Incapin kanssa, kun suurin asiakas ilmoitti tilausten pienentämisestä. Osuus salkusta oli melkein 20% ja kurssi tipahti 45%. Aika maltillinen reaktioni oli, muistaakseni vain luin tiedotteen ja laitoin puhelimen takisin taskuun. Tuollaisiin riskeihin pitää vain olla valmis osakesijoittajana.

15 tykkäystä

Jep, ei olis kannattanu ostaa.

6 tykkäystä

Hyvin kyllä huomaa töissä, että rakennusalalla on tekijöitä tarjolla enemmän kuin töitä. Heittopussina olijoita ja hanttihommien tekijöitä kyllä riittää, ylimiehitystä tehtäviin. Suht meritoitunutta väkeä löydetty. On reserviä valmiina, jos saataisin uusi diili käteltyä. Aiempina vuosina ei ole sitä reserviä ollut eikä ole mistään saatu edes silloin kun pitäisi mennä jo. Projektien aloitukset ovat viivästyneet työvoimapulan vuoksi ja johtaneet sopimussakkoihin asti. Sitä vaaraa ei enää tänä päivänä ole.

Johtaa aika erikoiseen ilmapiiriin, kun ei ole oikeita töitä kaikille. Jupisijoita riittää joka nurkalla. Vaikka saman palkan saa heittopussina olemisesta, kyllä ammattimies haluaa tehdä omaa leipätyötään ja nähdä sen tekemiselle myös jonkinlaista jatkumoa tulevaisuudessa.

5 tykkäystä

On toki muitakin syitä välttää alkuvaiheen lääkeyhtiöitä, mutta jos tase on romuna ja liiketoimintaa ei vielä ole saatu käyntiin, niin eipä siinä jää montaa järkiperustetta osallistua peliin.

Faronin omistajat ottavat tästä annista vastaan 30 prosentin diluution, jolla ilmeisesti pidetään firma hengissä toistaiseksi. Tuon diluution vastineeksi tarvitaan n. 43 prosentin arvonnousu, jotta osakekohtainen arvo palaa takaisin siihen, mitä se tänään on. Firma ei tuota edes liikevaihtoa vielä tällä hetkellä, joten voisi kuvitella, että lisää on luvassa. En spekuloi, että millaisia tarpeita jatkossa tulee olemaan, mutta jokainen uusi osake syventää vanhojen omistajien haavoja.

On ikävää, kun omistamansa osakkeen arvo putoaa firman tuloksen tai arvostuskertointen laskiessa. Niissä on kuitenkin se hyvä puoli, että tulos voi kääntyä takaisin kasvuun ja kertoimet voivat nousta (tai matalista kertoimista voi ottaa ilon irti takaisinostoilla). Mutta osakekannan kasvu sen sijaan on vain perseestä. Diluutiota ei oteta takaisin, vaan se jarruttaa tulosta ikuisesti. Ymmärretäänkö tätä Suomessa riittävän hyvin? Tuskin.

11 tykkäystä