Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Mielipiteensä kullakin, mutta kyllä 10000m juoksu on hieno laji ja todellista urheilua. Koko maailmassa on varmaan joitakin kymmeniä aktiivisesti keppiä viskovia, mutta juoksijoita löytyykin sitten hiukkasen enemmän.

No ei siinä mitään. Onnittelut mitalista Helanderille!

15 tykkäystä

10 000m juoksu on kuin Inderesin analyysit, liiian pitkiä tässä hektisessä nykyajassa. Kenttäljajit on tavotehinta ja suositus, kaikki oleellinen heti nähtävillä.

15 tykkäystä

Eiköhän kuitenkin mitata vãhintään tuhansissa. Toisaalta tarkkuuskeihäänheitto olisi kyllä myös hieno laji. Pituuden heittäminen on hienoa myös mutta jos olisi myös versio jossa pitäisi osua maaliin. :thinking:

3 tykkäystä

Tällaista tänään, onneksi ei tarvitse tällaisia asioita seurata jännityksellä oman salkkuni osalta. :smiling_face_with_tear:

https://x.com/vontuchman/status/1800925134708236644

Mutta:

https://x.com/vontuchman/status/1800984836619821334

13 tykkäystä

Tai ainakin aikatauluttaa juoksut ja kenttälajit eri aikoihin. Missä muussa lajissa kuin keihäässä suorituksen tekijä joutuu seuraamaan muita urheilijoita ja katsomaan sopivan “välin” omaan suoritukseensa? Keskity siinä sitten heittoon.

2 tykkäystä

Tämä muuten jälleen kerran kyseenalaistaa tuota Damodaranin lanseeraamaa yrityksen elinkaarimallia jota siteerattiin muistaakseni viimeksi eilen tai toissapäivänä jossain ketjussa (olisiko liittynyt Admicomiin). Eli Lilly on perustettu 1876 ja uudistanut itsensä moneen kertaan ja nyt vedetään taas.

14 tykkäystä

Minulla ei ole heti tilastoja käsillä, mutta luulisin tuon teoreettisen elinkaarimallin pätevän silti kohtuullisen moneen, jopa enemmistöön firmoista. Vaikka kuulemmekin välillä vuosituhannen vanhoista japanilaisfirmoista ja kotimaisistakin firmoista Stora Enson juuria voi piirtää keskiajalle asti, suurimmalla osalla firmoilla homma päättyy konkurssiin tai ne ostetaan ja ne häviävät osana suurempaa firmaa integroinnin myötä. Mutta kieltämättä samalla moni syystä tai toisesta onnistuu rimpuilemaan itsensä takaisin kuoleman kielekkeeltä.

8 tykkäystä

Maapallokin joskus miljardin tai miljardien vuoden päästä kärventynee kun auringosta tulee punainen jättiläinen. Siihen asti ja sen jälkeenkin aion juoda Coca-Colaa. Ehkä NoHo perustaa terassin Plutoon!

7 tykkäystä

Olinko ainoa, joka koki ihan mieletöntä stressiä lapsena siitä, että aurinko kuumentaa maapallon laavapalloksi 1-3 miljardin vuoden kuluttua?

30 tykkäystä

Siis miten niin vaan lapsena? Tälläiset lyhyen ajan murheet ei kuitenkaan ole ratkaisemattomia. Universumin lämpökuolema on asia mitä en ole vielä pystynyt käsittelemään kunnolla. Onneksi tässä on vielä hetki aikaa.

https://countdowntotheinevitableheatdeathoftheuniverse.site/

Audiovisuaalinen pläjäys.

27 tykkäystä

Kyllä 5000 ja 10000m juoksu voisi olla järjestyksessä viiminen tai ensimmäinen laji niin silloin ne ei häiritsisi ketään. Nythän ongelma on juuri se että se ne häiritsevät muita kilpailijoita sekä katsojia.

Enska puhuu asiaa. Tätä olen itsekin kummastellut. Keskittyminen on iso osa suoritusta ja jotenkin tuntuu, että ‘kyttäilemällä’ keskittyminen sulaa/häiriintyy. Tietysti voi olla niinkin, että nuoret urheilijat ovat kehittäneet tähän jonkin boomerille aukeamattoman menetelmän, eikä kyttäily heitä häiritse.

1 tykkäys

Ihmettelinkin kun avasin yritykselle AOT:n niin HEX sijoittaminen vaati korkean riskiprofiilin tentin. Samat litanjat kuin johdannaisissa: Ymmärrätkö varmasti ,että sijoittamalla HEX arvopapereihin voit menettää koko sijoitetun pääoman.

4 tykkäystä

Breaking news. Nokia vaihtaa toimialaa.

23 tykkäystä

Nämä ovat priorisointiasioita. En muista yhdenkään ruokailijan kysyneen koskaan minulta häiritseekö heidän syömisensä tupakointiani.

6 tykkäystä

Lapselle voi antaa jonkun huomiota muualle ohjaavan aktivoivan lelun (ehkä silittää ja taputella) ja kertoa että universumin loppuminen ei lopulta ole hänen käsissään ja vaikuttaa hänen elämäänsä todella vähän.

relax-children-chef

Toisin kuin yksittäisen ihmiskehon ja tietoisuuden päättyminen mikä on absoluuttisesti hyvinkin subjektiivisesti voimakkaimmin vaikuttava tekijä ihmisen kokemassa elinkaaressa. Lisäksi tämä ilmiö tikittää erillisinä tapauksina kaikissa ihmisissä jokaisen ympärillä. Aamulla herätessä ja illalla nukkumaan käydessä. Sen käsittely on huomattavasti vaikeampaa ja suurimmalla osalla väistämättä edessä. Ja jos ei ole, se on useasti se ikävämpi vaihtoehto kaikille. Sen käsittelyynkin on vain mikromakrosittiäisen sormi aikaa verrattuna auringon poksahtamiseen.

4 tykkäystä

Jep. Jos ajattelee puhtaasti eksistentiaalisia uhkia, niin ydinsota tai ilmastonmuutoshan eivät ole sellaisia. Jos vaikka 90 %:ia väestöstä kuolisi, niin nykymuotoinen sivilisaatio varmaan tuhoutuisi, mutta ei ihmiskunta. Ensimmäinen mahdollinen lienee sen verran suuren asteroidin törmääminen, että törmäyksen energia riittäisi sulattamaan koko maapallon tai vähintään sen verran monta kilometria pintaa, että mikään bunkkeri ei riittäisi pelastukseksi. Tuohon olisi periaatteessa 2 ratkaisua: joko opitaan havaitsemaan ja manipuloimaan tällaisen kappaleen rataa, tai sitten levittäydytään vaikka toiselle planeetalle niin, ettei maapallon tuhoutuminen olisi ihmiskunnan tuho. Vähän vastaava, mutta ilmeisesti paljon epätodennäköisempi olisi mustasta aukosta lähtevä suuntautunut gammasäde-purkaus, jolta suojautuminen vaatisi varmaan vähän kauemmaksi, kuin Marsiin, menoa? Näiden jälkeen tulee väistämättä, mutta paljon myöhemmin auringon kuolema, jota toki voisi viivästyttää poistamalla siitä materiaa.

Universumin lämpökuolema menee sitten vähän pidemmälle, mutta jos noista ensimmäisistä miljardeista vuosista selvitään, niin ehkä siinä ehditään miettiä jotain :smiley:
Sitten on vielä teorisoitu False vacuum - Wikipedia teoria, joka voisi olla vielä haastavampi, kuin universumin lämpökuolema. Jos fysiikan lait menevät uusiksi, niin ei tule äkkiseltään mieleen, että millä tuon estäisi. Noh, ainakin loppu olisi kivuton eikä ennustettavissa tai ennalta nähtävissä, joten ei tarvitse pelätä.

5 tykkäystä

Osaisiko joku fysiikkaihminen selittää miksi tuo proton decay on niin suuri ongelma? Jos oletetaan että teknologia on ns. ajan tasalla niin eikö kuitenkin energiasta voisi tuottaa materiaa edelleenkin? Fortumin Dyson-aukkovoimala jauhaisi tuollaisesta mustasta aukosta energiaa, jolla luotaisiin e=mc2 tyylillä materiaa ja musiikki jatkuisi. Kysyn tätä huolestuneen hesulisijoittajan näkökulmasta, meidän aikahorisontti on pidempi enkä ole varma riittääkö tuo 1 triljoonaa triljoonaa triljoonaa vuotta 2021 huippujen ylittämiseen.

21 tykkäystä

Tuo Fortumin Dyson Sphere -optio olikin pääsyitä miksi osakkeeseen olen sijoittanut seuraavan 10 000 vuoden aikahorisontilla.

45 tykkäystä

Se hyvä puoli tuossa miinuksella olevassa OST:ssa on, että voin nostaa osinkoni sieltä ulos verottomana ja laittaa ne kasvamaan korkoa säästötilille! Rikastumista ei voi estää :cowboy_hat_face:

15 tykkäystä