Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

@Marianne_Palmu kertoi hyvin toisessa ketjussa Federal Reserven korkopäätöksestä. Noviisina ymmärrykseni ei ole kuitenkaan sillä tasolla, että ymmärtäisin täysin mistä on kyse. Voisiko joku tiivistää asian siten, että myös 5-vuotias voisi ymmärtää sen? :joy:

Mitä vaikutuksia uutisella on esimerkiksi kurssien kehitykseen?

1 tykkäys

Hehkutetaan nyt kerrankin.

Toukokuinen antihinta 2,30 NOK (graafin alin noteeraus ei tuohon asti mennyt, siitä ero), salkku täyteen ja ennen antia alas dumpattu osake porhaltanut kuukaudessa yli 50 pinnaa. Bottiveivausta, ehkä, ja huomenna voidaan mennä alas saman verran, mutta trendi on mieluinen.

2 tykkäystä

Lähtökohtaisesti “korot ylös” = huono osakkeille, “korot alas” = hyvä osakkeille, koska osakesijoitusten pääkilpailija on korkosijoitus ja markkinakorot reagoivat ohjauskorkoihin.

Mutta maailma ei ole aina ihan näin yksinkertainen. Lisäksi korko-odotukset heiluttavat yksittäisten osakkeiden kursseja eri tavalla.

Tämän päivän korkopäätös: ohjauskorot eivät muuttuneet (eikä kukaan tätä odottanutkaan). Fed tuunasi loppuvuoden ennusteita tiukempaan suuntaan ennustaen nyt käytännössä yhtä koronlaskua loppuvuodelle, kun aiemmin ennustettiin todennäköisesti kahta. Toisaalta kaksikin on vielä mahdollista. Tämä nostaa hieman odotuksia korkotasosta vuoden lopussa.

Indeksitasolla osakemarkkina näyttää ohittaneen päivän korkopäätöksen ja ennusteet olankohautuksella, mutta juuri alkava lehdistötilaisuus saattaa heilutella markkinoita vielä. Siellä lehdistö yrittää tiristellä JPowista irti jotain joka kenties toisi lisäväriä siihen mitä tuossa korkopäätöksessä oli.

30 tykkäystä

Kaipa se pitäisi vain ruveta tekemään kuin Pyysing, eli myymään, kun kurssi pomppaa ilman uutisia.


Broadcom ottaa kevyttä (ronttu)spurttia afterissa hyvän rapsan ja 10/1 splitti uutisten jäljiltä. Hieman alkaa ottaa isoa roolia omassa salkussa, mutta voittajiahan ei myydä :sunglasses:

7 tykkäystä

Lääkeyhtiö Eli Lilly on lähtenyt omalle kuumatkalleen hiukan vähemmällä huomiolla (ainakin foorumilla). Markkina-arvo nyt $824 miljardia ja siten maailman kymmenenneksi arvokkain yritys.

23 tykkäystä

Yleensä pompannut tai laskenut kun ceo tai cfo sanonut jotain tai kun analyytikot vaihtaa näkemystä. Tätä vois tosiaan veivata enemmän.

1 tykkäys

Olisipa jäänyt vähälle huomiolle omallakin kohdalla. Tässä melkein vuoden hivutellut ostotoimaria ylöspäin kun aina tuntuu liian kalliilta ostaa päivän markkinahintaan. :smiley:

4 tykkäystä

Julkaisivat pelkän vuosirapsan, ei uutta tietoa. Mutta toimari avasi suunsa ja päivitti näkymät :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

En lähde ostamaan dippiä tänään, toivotaan että nousee takaisin :+1:


Haudatkaa mut elävältä, kiitos. Eli firma laskee katettaan hieman jotta pystyy tarjoamaan paremman tuotteen ja olemaan kilpailukykyisempi, ja siksi ohjeistusta hieman alas :man_facepalming:

3 tykkäystä

Eipä se Hesuli paljon lämmenny :confounded: rahat ulos ja uudelle mantereelle…


13 tykkäystä

Mikäs jellonaa masentaa, onko tietoa? Sisäpiiri myy ennen huonoja uutisia vai julkaistiinko jo? Itsellä ei ole enää oikein relevantteja info sivustoja tallella ja google ei tiennyt mitään :face_with_hand_over_mouth:

4 tykkäystä

Eipä mitään ole näkynyt, mutta todennäköisesti jotain tulossa kuin noin kyykkää. Toisaalta on tämä lappu toiseenkin suuntaan liikkunut ilman mitään uutisia.

Onko mahdollista että jollain tavalla liittyy tähän?

6 tykkäystä

Eilen 12.6 klo 14 @Verneri_Pulkkinen postaa ostaneensa Aiforiaa.

Potentiaaliseksi arvostukseksi hän antaa nollasta miljardiin euroon. Kurssi käyttäytyy näin, ostoajankohta merkitty nuolella:

”Menee nollaan” tunnetaan ns. Pulkkisen kirouksena® Tässä tapauksessa firman arvoon tulikin päivässä n. 10 MEUR. Enää 28 tällaista pörssipäivää ja ollaan jo 1000 MEUR:ssa ((1,075^28)*132 MEUR m.o.t.

Aiforian varmuuden vuoksi kiroamisen lisäksi hän on kironnut myös Faronin (Indereksellä Osta-suositus) Faron Pharmaceuticals - Innovatiivisia lääketieteen ratkaisuja - #5206 käyttäjältä Verneri_Pulkkinen, mutta eipä antanut sille omaa ylärajaa :v:, mikä taitaa olla aikash bullish.

18 tykkäystä


Vilkaisin mielenkiinnosta Q1 rapsan, alkaa rahat olemaan vähissä. Liekö tästä jokin implikaatio tullut ulos? 286 sitkeää takinomistajaa edelleen Nordnetissa :thinking:

8 tykkäystä

Valmet +7,3 %. Aika kiva. Kumppanuussopimusilmoitus Flootechin kanssa taisi maistua markkinoille.

16 tykkäystä

posari näköjää tuli kans valmetilta wopwop !!! !!! !!!

18 tykkäystä

Jes! Tosin tässä on se klassinen “olisinpa ostanut vielä enemmän viime viikolla” katkeransuloinen hetki. :grin:

14 tykkäystä

Omassa salkussa sekä Kemira että Valmet eli hyvältä vaikuttaa viikko tässä vaiheessa.

9 tykkäystä

Valmet, sinä yötaivaani Pohjantähti, kuuman päätykolmioni ilmalämpöpumppu ja salkkuni suurin suora osakesijoitus, +13%.

45 tykkäystä