Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Onkohan tuo Osinkopuhallus @Verneri_Pulkkinen holding-yhtiö?

23 tykkäystä

Rahapodin uusin jakso oli varsin mielenkiintoinen. Itse olen vielä sen verran nuori, etten omaa tai vanhempien kuolemaa ole liiemmälti miettinyt, mutta jakso herätti joka tapauksessa ajatuksia.

Siitä päästäänkin kysymykseen: Oletko sinä tehnyt testamentin?

3 tykkäystä

Olisiko joku Jenkkilän TV:n tuoma ilmiö. Siellä on sarjoissa teaserin teaserin teaserit. Varalta näytetään joka neljäs kohtaus vähintään 3x ennen mainoksia miksei vielä pari kertaa niiden jälkeen…

5 tykkäystä

Taitaa olla juutuubin algoritmin sivutuote. Suurin osa katsojista putoaa pois alkusekuntien aikana. Noilla tiisereillä saadaan katsojat viipymään videossa juuri sen kriittisen rajan yli että algoritmi laskee latauksen vähintäänkin osittaisen katselukerran arvoiseksi. Ja tämä taas nostaa videon ratingia paremmaksi. Mitä luonnollisesti tarkoittaa että kaikki lisää tiisereitä. Kunnes tulee taas joku uusi juttu joka saa porukan viipymään videon äärellä pidempään ja tiiserit unohtuu…

t. Youtuben podcastien suurkuluttaja

3 tykkäystä

YouTubessa on laadukas Blomman streami. Käsittelee taloutta, politiikka ja muita maailmanuutisia.

Juuri nyt puhuu Biden ja Zelensky. R kansan varoja on menossa iso kasa U kansalle. 50 miljardia.

Mulla tää pyörii usein taustalla. Hiukan kuin radio ennen vanhaa.

3 tykkäystä

Tämä @Kale-possu heitto joulukuulta tarttui minuun niin innostavalla tavalla, että kirjasin sen silloin ylös ja toteutimme sen tänään nyt kun pizzakausi oli käynnistetty. Ei ihan viikonloppua, mutta nettiä tai foorumia ei pläräilty. Kiitos mahtavasta illasta @Johannes_Sippola ja @Sijoittaja-alokas plus nimitystoimikuntamme @mauri sekä aina mahtavat kollegani @Verneri_Pulkkinen @Ville_Kivinen :pizza:


88 tykkäystä

Kuuden pizzan ilta oli ihan kuus kautta kuus. Just täydellisessä suhteessa pecorinoa, Peronia, Vepun naurua ja Osinkopuolueen eurovaalipettymystä. :blue_heart:

81 tykkäystä

Neste shareville forumilla

Alkaa vähän huolestuttamaan. Ensin ottaa 13 tonnia turpaan myymällä ja palaa uudestaan alle viikossa. Ei siinä jos rahhaa löytyy tuhlattavaksi

17 tykkäystä

Veromyyntejä. Hesulisijoittaja on pahimman luokan verovälttelijä.

17 tykkäystä

Alokas haastattelee-ketjuun jaoin vähän jo jotain tästä illasta.:blush:

Söin tänä iltana, anteeksi siis eilen elämäni parhaat pizzat, kiitos Mikael! Oli pizzojen lisäksi kaikki viimeisen päälle; juomat, leivät etc. Uniikkielämys ja mahdotonta kuvailla, miten hyvältä kaikki maistuivat.

Olosuhteet maisemien ja säiden sekä kaiken muun suhteen oli täydellistä.

Vepu on Vepu - se on just sellainen, miltä vaikuttaa.:hugs: Maurin kanssa päiviteltiin Johanneksen osaamista ja lahjakkuutta, kuten kaikki muutkin. Mauri on upea tyyppi Foorumilla, mutta osasi silti ylittää 10/10-odotukseni. Villellä pää leikkaa nopsaan ja laatuläppää lähtee. Huippuporukkaa.:slightly_smiling_face:

Mikael oli järjestänyt ikimuistoisen illan - tuli olo siellä, että vähän liian hyvää ollakseen totta. Onhan tämä CEO tosi pätevä kaveri ja en jaksa listata kaikkea kivaa, mitä hänestä voisi sanoa. Mainio kaveri.

Näiden kaikkien kanssa haluaisin ja jaksaisin viettää paljon enemmänkin aikaa. :sunglasses:

P.S. Kuten kunnon iltaan kuuluu, niin hehkutettiin kilvan @Kale-possu:a.:sunglasses: Ja @Mikko_Makinen:sta.:cowboy_hat_face:

65 tykkäystä

Vähän rumpujuttuja välillä: tässä hauskassa videossa Dream Theater -yhtyeen rumpali Mike Portnoy joutuu opettelemaan ja esittämään Tool -yhtyeen Pneuma-kappaleen viidessä tunnissa. :smiley:

16 tykkäystä

Se voi kyllä olla notta hallitus keksii säännön ettei Helsingin pörssissä koettuja tappioita saa vähentää verotuksessa. :thinking:

4 tykkäystä

Eikös se Kela vai verottaja jo opintotuissa tai jossain todennut, että OST:ltä tappiolla nostetut rahat vaikuttavat tukiin? :wink:

1 tykkäys

OnkoS kaffehuoneelta joku liikahtamassa Saksaan em kisoihin? :slight_smile:

Tässä olisi tällainen tviitti ihan kiinnostava tviitti, joka tuli vastaan. :slightly_smiling_face:

Huang on jostain syystä noussut mukavasti listalla.:slightly_smiling_face:

https://x.com/StockMKTNewz/status/1801306007668400639

1 tykkäys

Viime vuosikymmenellä ottivat huomioon osakekaupoista vain voitot ja eivät huomioineet tappioita. Maksoi kaikki sen kevään opintotuet kun meikä idiootti ei tajunnut asiaa kuin vasta takaisinperintäpäätöksen saadessani.

Onneks valitusrumballa sai pidennettyä takaisinperinnän aloitusajankohtaa ja lisäksi sovin sille reilulle tonnille vielä maksuajan kolmeen vuoteen niin inflaatio on syönyt summaa ja maksaa nyt muutaman kympin kuukaudessa, jotka vähennetään verotuksessa.

2 tykkäystä

Oho, kaikkien näiden vuosien jälkeen rickroll on viimein otettu pois Youtubesta

https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

16 tykkäystä

Onpa kiva kuulla että leikkimieliseksi tarkoitettu heitto vaikutti tällaiseen hienoon tapahtumaan! Tuo ”netti pysyy kiinni” tuli siitä että jossain haastattelussa Mikael sanoi laittavansa kesälomalla netin kokonaan kiinni ainakin viikoksi (vai oliko pidempäänkin, en muista enää tarkasti). Todella viisasta, aivot rauhoittuvat ja pystyvät osin tiedostamattakin prosessoimaan asioita jotka hankaavat hektisessä arjessa. Olen viimeisen vuoden aikana miettinyt yhä enemmän, että tarvitsisin jotain samankaltaista, on vain pirun vaikeaa toteuttaa. Jos näette minut hortoilemassa kesällä jossain politiikkaketjussa, ohjatkaa ulos :grinning:

Hyvää kesää, muistakaa irroittautua kuin Miksu jos vain mahdollista :sun_with_face:

31 tykkäystä

Mites ois kans YIT? Maksellaan osinkoa ja kehutaan ettei vaaranna mitään. Nyt otetaan sit 11% korolla takasipäin :face_with_peeking_eye: ja jo sitä ennen oli jotain vastaavaa kans :smile:

21 tykkäystä

Tuli laitettua rahaa vapaaehtoiseen eläkevakuutukseen silloin kun ne vielä sai vähentää verotuksessa, eli 04/2002-04/2006. Tuona aikana minimit sisään, eli 1904,01€. Sen jälkeen kun laki muuttui, niin lopetin tuonne säästämisen ja oletin kaiken hiljalleen menevän nollaan, koska vuosikulut jäi pyörimään. Muutenkin vaikutti huonolta idealta jo siinä kohtaa.

Pariin kertaan vuosien aikana yritin vaihtaa eläkevakuutuksen kohteet erittäin riskisiin lappuihin, koska olin luopunut toivosta tämän suhteen ja lähinnä harmitti paperiset laskut joka kuukausi, sekä olin vaihtanut myös pankkia. Vaan eipä henkilökunta sitten osannut auttaa.

2019 sitten onnistuin muuttamaan verkkopalvelussa laskutusvälin yhteen pakolliseen laskuun per vuosi sekä samalla sain merkittyä riskisempää lappua sijoituksille. Eli 17 vuoden aikana 1904,01€ oli kasvanut maltillisesti 3484,76€.

Muutokset 4.3.2019:
Lunastettu: Danske Inv. Kompassi Osake K, 3484,76€
Merkitty: Danske Inv. Teknologia Indeksi K, 3484,76€

Teknologiaosakkeet ovat performoineet hyvin ja erojakin alkaa tulemaan. Tänään tuo 3484,76€ taisi puhkaista 10000€ rajan. Harmittaa kun tuli pidettyä kalliiden kulujen ja kehnon tuoton omaavaa Kompassi Osake K:ta niin kauan suositusten perusteella. Tässä taas alkaa tuntumaan, että tästä voisi vielä jotenkin hyötyä tulevaisuudessa.

Danske Invest Kompassi Osake K - Facts

Danske Invest Teknologia Indeksi K - Facts

Olkaapas tarkkoina miten eläkevakuutukset performoi ja vaihtakaa parempiin kohteisiin tarvittaessa. 2% vuosikulut ainakin nakertaa vuosituottoa.

8 tykkäystä