Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Joo. Nordnetillä toimii karkeasti 50% toiminnoista uusintojen myötä. Kannattaa olla tyytyväinen, että joku toimii.Nordnetin mielestä sinun pitää ostaa lisää iPadeja.

Disclaimer: Kirjoittaja omistaa Applen osakkeita. Onneksi ei enää Nordnetin osakkeita.

1 tykkäys

Voisi kuulua myös välittäjäketjuun, mutta koska enemmän kiukuttelua kuin rakentavaa keskustelua niin laitetaan tänne kahvipöytään.

Aamun *itutuksen aiheet (Nordnetin käyttämisessä) so far:

  • Mietin tuotteen sivulla (tarkemmin sanottuna myynti-ikkunassa) millä hinnalla ostinkaan shortin… Enkä näe sitä mistään (uudella sivustolla). Tarvitsee poistua salkun yleisnäkymään tai kaivella historiaa tai mennä android apilla tuohon samaan myyntiruutuun, jolloin keskeisellä paikalla on näkyvillä GAV arvo.

  • Mikäköhän on tämän shorttini päivittynyt stop/loss? No eihän sitä tietenkään näe shortin omista tiedoista, ei niin mistään, eikä edes oman salkun puolelta, vaikka on mielestäni aika oleellinen tieto. Ei, pitää käydä listaamassa kaikki shortit (joita toki voi rajailla filttereillä", niin siinähän ne listauksessa köllöttävät, päivitetyt stop/loss tasot. Miksi **lvetissä tämä tieto ei ole näkyvissä missään itse tuotteen tiedoissa??

  • Katsotaan vähän näiden viputuotteiden tarkempia tietoja prospectuksesta… No pitää etsiä tietty tuote ja avata sen myynti / ostosivu, jotta saa näkyviin linkin tuohon tiedostoon. Eihän niitä kukaan aiemmin halua katsella! Paitsi tietysti Android apilla, sillä kun avaa jonkun tuotteen oman sivun, niin siinähän se linkki on, avaintietoesitelinkin vieressä.

Mikä järki on piilottaa tietoja varsinaiselta sivustolta, ja tarjoilla ne hopealautasella, jos samaa palvelua käytetään mobiililaitteella??

Menee järki tähän kaiveluun.

4 tykkäystä

Hevosen piirtäminen on aina rentouttavaa. Eikä sen jälkeen harmita enää yhtään niin paljon.

14 tykkäystä

Olin asiakastukeen aamulla yhteyksissä, jokavuotinen rumba, firman tilikausi maaliskuun loppuun, vuositiliote pitää saada.

Kerroin alkuun, kymmenisen minuuttia puhelimessa jonotettuani (miksikö soitin: no kun viestinlähetyksen kautta kestää jopa viikkoja, eikä saa silloinkaan vastauksia), että teillä on jo vuoden ollut siellä että asiakaspalvelumme on ruuhkautunut, turha nyt vedota koronaan. Ja esitin korjaamista: “Asiakaspalvelumme on aliresursoitu, koska meitä ei kiinnosta.”

3 tykkäystä

Markakorvalla kulkee lujaa, saa salkun auki. Itse kävin aamulla uudella uudelloma puolella salkulla, Uups something went wrong, ei salkkua näkyviin. Vanha puoli menin Sharevilleen ja lensin pihalle Sharevillestä ja vanha puoli. No ok, no Shareville today. No kirjauduin sisään ja vanhalle puolelle. Hupaillen lueskelen salkkua. Osa omistuksista on plussalla, osa miinuksella, mutta hinta näyttää nollaa. Unohdan toimeksiannot tältäkin päivältä. Siirryn toisen välittäjän salkkuun.

Miten yleensä uskallatte noita viputuotteita käyttää tuollaisella palveluvalmiudella?

4 tykkäystä

Satiirin ystäville…

7 tykkäystä

Mielenkiintoisia (akateemisiakin) näkökulmia sijoitusstrategioihin, arvosijoittamiseen ja anomalioihin.

5 tykkäystä

Pitääkin kuunnella. Muistan, että pidin aikanaan pirusti Havian blogista, joka oli ensimmäisiä taloudelliseen riippumattomuuteen keskittyviä aktiivisia julkaisuja. Mies oli myös yksi eniten muhun vaikuttaneita esikuva-sijoittajia oman sijoittajaurani alkuvaiheissa. Silloin miehellä oli vielä ETF-meno päällä ja tämä kvanttitouhu alkoi myöhemmin. Miehen kirja oli vähän jutustelua ja enemmänkin filosofinen kuin sijoittamiseen keskittyvä. Ei pärjännyt laadussa tai kiinnostavuudessa blogille alkuunkaan.

Kun Havia aloitti rahastonhoitajana, niin tilasin uutiskirjettä mielenkiinnosta ja lueskelin sitä aina silloin tällöin. Jos en väärin muista, niin turskaa tuli aika tasaiseen tahtiin ja vertailuindekseiltä otettiin takkiin enemmän tai vähemmän. Mies on kuitenkin vaihtelevasta sijoitusmenestyksestä huolimatta hyvä puhumaan ja häntä kuuntelee kyllä ilomielin. Toivottavasti Quantin strategia pärjää hyvin nykyisessä markkinaturbulenssissa alkutaivaltaan paremmin.

1 tykkäys

Luin kanssa Havian blogia aikanaan.

Mikä jäi tuolloin eniten ihnetyttämään oli kuinka lyhyen aikavälin näytöillä Havia pääsi salkunhoitajaksi. Jos en väärin muista niin käyttämänsä kvanttimenetelmä backtestattiin ison konsultin(KPMG?) toimesta mutta otanta oli vain 2-3 vuotta. Luulisi että amatöörisijoittajalta vaadittaisiin näyttöjä vähän pidemmältä ajalta että pääsisi omaa rahastoa luotsaamaan.

1 tykkäys

Ei saanut setä ja hurja määrä foorumilaisia keskustella ja hifistellä ikiomassa ketjussaan “Pörssinousun seurantahuone” pörssin nousurumbaa. Otetaan nyt kuitenkin täällä kaffehuoneessa tämä historiallinen tykkäyshetki vielä kerran esille.

Jos tälläkin foorumilla tämän Masse-sedän niin kiltin ja positiivisen viestin joku heti liputtaa, niin rauha hänen pikkusieluisuudelleen. Aamen.

Masse-setä, FA, hyvä, erinomainen, loistava, ________? ketjun aloitus (foorumi vois keksiä adjektiivin yli 100 tykkäystä saaneelle ketjun aloitukselle, Inde ei nyt pysty, toim.huom) :sweat_smile:

14 tykkäystä

Olisko ylivertainen (superb)?

Nimim. Masse-fani

8 tykkäystä

Voiko tästä @Masse n vuosi enää parantua :joy: on kyllä niin innoissaan tykkäyksistä koko ukkeli, että oikein hymyilyttää minuakin :slight_smile:

7 tykkäystä

Ei voi :slight_smile:

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos olette ja elätte Massen ja massen kuplassa, niin
Massen tykkäys = teidänkin tykkäys :slight_smile:

Masse-setä, FA, ilman foorumia ei ole Masse-setää :two_hearts: :two_hearts: :two_hearts:

13 tykkäystä

Mun mielestä tohon sopis fantastinen ketjun aloitus. Fanitan Massea ja Nalle Wahlroosia ja jälkimmäinen käyttää kyseistä adjektiivia usein puheissaan. :wink:

5 tykkäystä

Ihmeellisen paljon ihmisillä aiheuttaa kurssien heilunta tunteita suuntaan ja toiseen.

Hitto se olis hauskaa, kun esim hyödykkeiden hinnatkin heiluisi lyhyellä aikavälillä kysynnän ja tarjonnan mukaan ”oho, nyt täytyy myydä tää makaronilaatikko veke - ei ole ihan näin arvokasta… mutta maksalaatikosta mä maksaisin perhana vaikka kaks euroa samantien”

Laajasti hajautetussa salkussa on se hyvä puoli, että harvoin muistaa ihan faktuaalisesti jokaisen lapun ostohintoja. Helpottaa kummasti asennoitumisessa markkinoiden kanssa - markkinoilla jylläävä hintahan on vaan ihmisten maksuhalukkuus kullakin hetkellä. Jos oma historia kunkin lapun kanssa ei kaivele mieltä - voi oikeasti tehdä päätöksiä vain ja ainoastaan nykyisen tiedon (ja hinnan) valossa :sunglasses:

8 tykkäystä

Nyt on sakiaa! Valtio osti kiinalaiset hengityssuojat ulosotto­velkaiselta liikemieheltä – Tiina Jylhä sanoo miljoona­kaupan kuuluneen itselleen - Suomenkuvalehti.fi

4 tykkäystä

Eräs hallintotieteen tohtori tapasi aina aika ajoin muistuttaa luennoilla, että “vitsauksilla on hyötyjänsä”. Totisesti hän oli oikeassa.

2 tykkäystä

image

Nopeasti luin sivusilmällä, Öljysotaan haetaan sovintoa Trumpin, Putinin ja Bin Ladenin johdolla. :thinking:Mietin hetken ja luin uudestaan. :cold_sweat: :wink:

3 tykkäystä

Tähän voin kans samaistua :smiley: salkun heilahtelutkin voi olla vähän hillitympiä (niin nousu- kuin laskupäivinä) kun portfolio koostuu ~10 erilaisesta yhtiöstä. Pari päivää sitten esim salkun pari osaketta oli joku 7-9% nousussa ja kävin huvikseen vilkasemassa salkun tuottoa hakeaksi euforisia fiiliksiä niin salkun kokonaistuotto “vain” reilu pari prossaa plussalla.

Onneksi olen tosin hyvin laiska seuraamaan salkun kehitystä. Yleensä jos kirjaudun nordnettiin niin oon aikeissa menossa joko ostamaan tai myymään jotain.

4 tykkäystä

Despite stocks’ worst first quarter in history, more than half of all large-cap fund managers beat the market. Nearly 60% of all large-cap managers beat their Russell 1000 benchmarks during the turbulent quarter, Bank of America analysts said Friday, the best outperformance rate since the 2008 financial crisis. The average fund sank 19.5%, while the broad index tumbled 20.2%.

https://markets.businessinsider.com/news/stocks/stock-market-managers-best-quarter-financial-crisis-coronavirus-selloff-bofa-2020-4-1029069089

1 tykkäys