Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Täällä kun välillä kukkii tuo huumorinkukka aika rempseästikin, kysytäänpä tällaista: pitäisi sijoittajana työskentelevän kaverin syntymäpäivillä pitää hassunhauska puhe, ja sinne tarvittaisiin muutama mojova talousaiheinen vitsi / kasku tms. Vinkkejä?

4 tykkäystä

Q2-tulosennakko povaa ailahtelevaa pörssisäätä. Artikkeli on vapaasti luettavissa.

3 tykkäystä

Onnea Petrille, hieno homma! Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että hommat indellä päättyvät?

28 tykkäystä

No tässäpä yksi mieleen tullut FA:n Joulupähkinä -ketjusta:

Kaikessa rikastumisen jouluhösässä meinasi Masse-pukilta unohtua ihan kokonaan, että pyhiksi tarvitaan rauhoittumista ja kevennystä. Siispä tässä foorumilaisille Massen jouluarvoitus:
Kuka toimi Kreikan taannoisina kriisivuosina maan valtionvarainministerinä?
A) Demis Bankropsis? vai
B) Kostos Katastrofalis? vai
C) Iannis Persaukis? vai
D) Joku muu.

Oikea vastaus ei löydy Wikistä tai Googlesta vaan on ihan ilmeinen, jos sen vain oivaltaa. Vastaus on oikein vain, jos sen myös lyhyesti ja ytimekkäästi pystyy perustelemaan.

Nyt sitten vain aivonystyrat töihin. Oikea vastaus tulee tälle palstalle jouluaaton iltana. Samalla aina arvoituksellinen Masse-setä kertoo teille millaisia olette ihmisinä…

Hyvää Joulua, Hou, Hou!

Jos sitten haluaa seurata uudelleen tuota joulun 2018 ketjua pidemmälle, niin sehän löytyy foorumilta hakusanalla “FA:n joulupähkinä” :slight_smile:

Masse-setä, FA, hyviä synttäripuheita!, toivottavasti Masse-sedän talouskyssäri pääsee mukaan :sweat_smile: :sweat_smile: :sweat_smile:

2 tykkäystä

Eikös se TJ juuri äskettäin kehunut, että Indeltä ei ole kukaan lähtenyt xx vuoteen?

Saikos Tesla Petrin nostamaan kytkintä Indeltä?? Joka tapauksessa onnea Petrille uuteen tehtävään :clinking_glasses::clinking_glasses::clinking_glasses:

Masse-setä, FA, ai niin, eihän Teslassa ole kytkintä (?) :speak_no_evil::speak_no_evil::speak_no_evil:

8 tykkäystä

Nyt varmaan saadaan Admicomin ketjuun asiantuntevia vastauksia porukan kysymyksiin pörssiyhtiön sallimissa rajoissa tietenkin, vai mitä @Petri_Aho ?

Niin ja onnea minunkin puolesta!

4 tykkäystä

Minusta puhuttiin ja itsekin puhuin ostin ja myin -ketjussa. Tykkään puhua osakemääristä koska jos itselleni sanotaan, että ostan hintaan 6000€ vaikka Koneen osakkeita, se ei kerro mulle selkeästi enkä hahmota heti kuinka suuresta määrästä todellisuudessa onkaan kyse mutta jos sanotaan että ostin esim 500 kpl Koneen osakkeita niin se kertoo heti mulle et okei, kaveri haluaa sijoittaa ja tietää mitä tekee. Itse olen tosiaan aloittelija enkä ole sijoittanut kuin huhtikuun puolestavälistä alkaen. Täällä oppii kaikenlaista. Ja itselläni ei ole mitään vammaa jne kehityspuolessa tapahtunut mitään erikoista (jos joku viestejäni pohtii syvällisemmin). Inderesin foorumi on opettava paikka, siitä iso kiitos foorumilaisille! Warren Buffetkin on joskus ollut aloitteleva sijoittaja. Hyvää päivänjatkoa kaikille tasavertaisesti!

Jatkakaa :slight_smile:

44 tykkäystä

Jokainen meistä sijoittaa oman varallisuuden, riskinsietokyvyn ja haluamansa hajautuksen huomioiden :hugs: Mielestäni ei kannata liikaa tuijottaa näissä hankituiden osakkeiden kpl määriä tai euroja. Joku 10 000€ kerralla sijoittava voi hyvinkin tehdä prosentuaalisesti heikompaa tuottoa, kuin 2000, 1000, 500 tai 200€ kerralla sijoittava.

10 tykkäystä

Älä välitä nuista muista! On hienoa että olet löytänyt sijoittamisen - ja me kaikki ollaan jostain aloitettu :slight_smile: Itsekkin aloittanut pikku summilla ja siitä ne on pikku hiljaa kasvaneet. Paras asia, mikä sinulla @KSijoittaja on, on aika. Sitä ei voi liikaa korostaa - pystyt käyttämään sitä erittäin hyvin hyödyksi löytäessäsi sijoittamisen noin nuorena! ( korkoa korolle - efekti )

25 tykkäystä

Kiitos vaan itsellesi rehellisyydestä, kaikkihan eivät täällä halua kauppasummistaan tai osakemääristä puhua, mutta kiellettyä se ei ole vaan pikemminkin päinvastoin. Täällä on tarkoitus olla kannustava muiden sijoittamista kohtaan ja ainakin omasta mielestäni viittaamasi keskustelu “Ostin/myin”-ketjussa sai epäasiallisia piirteitä joidenkin keskustelijoiden toimesta. Mielestäni sen kaltainen naljailu ei kuulu hyvään keskustelukulttuuriin, vaikka ei sitä toisaalta liian vakavastikaan kannata ottaa. Itse olen täällä viihtynyt ja moni mieltä askarruttanut kysymys on saanut vastauksen :slight_smile:

22 tykkäystä

Sori jos viestini väärinymmärrettin. En oikein tajua vieläkään miten alle euron kaupassa on mitään järkeä missään tilanteessa, joten spekuloin trollaamisella. Onko jossain välittäjä joka ei peri kaupasta mitään kuluja?

Piensijoittaminen on ihan OK. Itsekin pulaan järjestään vain tonneilla ja jos välittäjän hinnasto mahdollistaa pulaamisen satasilla tai kympeillä ilman että kaikki menee kuluihin niin siitä vaan, pienemmillä panoksilla paljon turvallisempaa opetella varsinkin aktiivisempaa treidaamista.

3 tykkäystä

Eikös ainakin OP:lla ollut muiden sääntöjen ohessa 1% kulukatto per kauppa? Eli 100e kaupasta vain 1e kuluja jne. Toimeksiannon koon alarajaa ei setä muista. Olikohan ollenkaan? Jos ei, niin 1e ostosta 1c kuluja :slight_smile:

Vanha setä jorisee foorumilla paljon, mutta aina tarinaan on sijoitettu totuuden inhottava siemen, jos massesta puhutaan. Sen kyllä oppii sieltä löytämään…

Masse-setä, FA, Aleksi98 tervetuloa porukkaan rikastumaan! :moneybag: :moneybag: :moneybag:

14 tykkäystä

Itse koen hyödyllisemmäksi, jos ilmoittaa kuinka suurella osuudella salkusta osti tai myi jotain osaketta. Tämä toki vaatii hieman päässälaskemista, mutta kertoo paljon paremmin kuinka paljon ostolla todella otettiin näkemystä. Tässä on myös se hyvä puoli, että ilmoittaja ei leimaudu varakkaaksi tai perseaukiseksi.

Kappalemäärä on mielestäni hieman triviaali tieto johtuen juurikin foorumilaisten salkkujen koon suuresta vaihtelusta.

13 tykkäystä

Katsoin tuota ja itse asiassa on! Jos et ole OP:n omistaja-asiakas, niin alle 150 euroa / 3 kk ostaessa, ei kuluja ole, jos nyt oikein tulkitsen tätä (heti eka sarake):

https://www.op.fi/documents/20556/63545/Hinnasto_henkilöasiakkaat_2019-09-01+uusi.pdf/73b74120-2f3e-3cd3-f6c4-3823970dea49

Ja “perustasolla” on alle 700 € ostoissa maksimi 1 %. Eli jos ostaa tuolla “parilla eurolla”, niin kulu on pari senttiä.

1 tykkäys

kiitoksia kiitoksia Masse Setä! FA tietää paljon koska ikä tuo hänelle kokemusta. Kiitoksia kunniamaininnasta :))

3 tykkäystä

Sijoittaminen on joka miehen ja naisen oikeus! Myös täällä foorumilla olo ja keskusteluihin osallistuminen!

Mielestäni sijoittaminen on aivan loistava harrastus jos siihen perehtyy kunnolla. Tulee aivan eri tavalla seurattua maailman menoa, sekä yritysten ja suomen sisäisiä asioita :slight_smile: Se on parhaimmillaan jatkuvaa itsensä kehittämistä, eikä tieto ei ole koskaan pahasta.

Vaikka summasi ovat tällä hetkellä todella pieniä, ei se tarkoita että asia olisi aina niin. Kokemuksesi sijoittamisesta kasvaa kuitenkin koko ajan, jos vaan suhtaudut siihen aina sen vaatimalla kunnioituksella. Pidät vaan mielessä sen, että hoidat sijoittamisen välittäjän kautta, jonka kulut ovat pieniä! Olen myös huomannut, että veivaat osakkeita aika paljon. Jos löytyy hyvä yhtiö, kannattaa siitä yleensä pitää kiinni ja minimoida kulujen syntyminen välttämällä sitä veivaamista :slight_smile:

Jos löytyy ylimääräistä aikaa, kannattaa perehtyä myös sijoituskirjallisuuteen! Käy esimerkiksi lainaamassa kirjastosta vaikka Seppo Saarion: Kuinka sijoitan pörssiosakkeisiin, tai osta vaikka omaksi. Yksinkertaisesta nimestään huolimatta loistava ensi kirja mikä sisältää paljon tietoa.

8 tykkäystä

hei viestissä mainitsit kirjat niitä olen pohtinut ja tulenkin hankkimaan kyllä :slight_smile:. Kone on holdissa oleva yhtiö. Sitten Leaddesk OST:llä holdissa. Tulevaisuudessa seurakseen saa mm UPM, sekä Kamux.

3 tykkäystä

Ai täälläkö niitä viestejä saa kirjoitella ilman että niitä liputetaan? :thinking: Kaveri kerto.

no siis kyllä vapaasti jos se on sillai kuitenkin sääntöjen puitteis asiallisii @Axxess

Viestin voi liputtaa kuka tahansa ja missä ketjussa tahansa. Se on lähinnä merkki foorumin pelätyille moderaattoreille siitä, että liputusviestissä oli jotain arveluttavaa ja asiaankuulumatonta. Moderaattori voi sitten joko poistaa ao. viestin tai palauttaa sen! Poisto osoittaa liputuksen aiheellisuuden, kun taas palautus on luoton osoitus viestin kirjoittajalle ja epäluottamuksen osoitus liputtajalle (foorumin aatelisten liputetut viestit yleensä aina palautetaan, toim.huom :slight_smile: )

Sitten jos liputus toistuu, niin aika herkästi jompi kumpi, viestin kirjoittaja tai liputtaja, poistetaan foorumilta Inden pahamaineiseen vankilaan! Ei kirjoitus- eikä kommentointioikeutta, foorumin lukuoikeus saatetaan sentään jättää vankipololle. Vankeusaika yleensä jotain 1-2 viikkoa. Sen on PITKÄ aika. Setä tietää …

Ole siis varovainen, jos liputat. Varsinkin aiheettomasti. Siinä voi häkki heilahtaa. Sama tietty, jos kirjoittelet asiattomuuksia, hävyttömyyksiä, loukkauksia jne. Ja loppuun erityisvaroitus: kyläpoliisi Pulkkinen on tänään palannut lomilta…

Masse-setä, FA, entinen linnakundi, paino sanalla entinen :wink:

22 tykkäystä