Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Täytynee itse myös ruveta käyttämään Jackon osakepoiminta tekniikkaa. Voisi kerrankin peitota Indeksin. :grin:

5 tykkäystä

Aika pelottava meno kyllä on markkinoilla just nyt. Kun lukee vaikkapa facebookissa sijoitusryhmien aloituksia niin nuo on täynnä hehkutuksia kuinka kovaa nyt menee ja kuinka mukavasti vihertää. Salkut painelee kaikilla ATH jne. Myös sentimentti on äärimmäisen härkämäistä (niin Suomessa kuin jenkeissäkin). Tähän kun summataan vielä se, että lähiaikoina ei pörsseille ole tiedossa oikein positiivisia ajureita, niin hieman mietityttää. Käytännössähän vaaleihin tai rokotteisiin liittyen voi tulla vain negatiivisia uutisia jatkossa. Kaikki odottavat nyt että vaalit ovat ohi ja rokote tulee kohta isoon jakoon ja korona on ohi.

Tänään tuli kevenneltyä siten, että nyt on ennätysmäärä käteistä salkussa sitten kevään ison dipin. Voi olla että missaan nyt osan noususta, mutta ei tuossa markkinoilla nyt huvita kyllä olla enää 100 %:lla osakepainollakaan. Nyt tuo osakepaino on siis 70 %.

18 tykkäystä

Pieni opponointi:

Mun mielestä sentimentti on korkealla, mutta ei ”äärimmäisen härkämäinen”, jos ollaan korkeimmalla tasolla sitten tammikuun 2018 (hyvä huomata että kysely tehtiin juuri kun pfizer kertoi uutiset viime viikolla):

Tätä en ihan ymmärtänyt. Nyt on koettu valtava talouden sulku ulkoisesta tekijästä johtuen. Tuo tekijä on vähenemässä hiljalleen, mikä tukee hidasta tai nopeaa talouden kohenemista. Pysyviä vaurioita jää ja polarisaatio kärjistyy, mutta on tiedossa ketkä pärjäävät paremmin kuin toiset. Kulutus ja kysyntäpuolella tullaan näkemään palautumista harkinnanvaraisen kulutuksen osalta.

Osakkeiden kannalta kuviota tukevat massiivisesti keskuspankit ja TINA.

Vaalit on jo vanha asia. Itseasiassa ennustettavampi presidentti yhdessä jakaantuneen kongressin ja senaatin kanssa on ilmeisesti kaikista paras yhtälö osakkeille. Tämä hinnoiteltiin jo vaaliviikolla.

Mitkä ovat negatiiviset uutiset joita nyt on odotettavissa vaaleihin liittyen?

Mitkä ovat negatiiviset uutiset rokotteihin liittyen, joita arvioisit todennäköisimmin tulevan?

Alustavasti Onnistuneita rokotteita on kaksi, mikä lisää merkittävästi todennäköisyyttä muidenkin onnistumiselle. Joo, yksityiskohtia ei ole vielä kerrottu mutta mitä odotat olevan negaa? Rokotteiden saaminen on juurikin syy miksi yhtiöt voivat alkaa suunnitella investointejaan, kun karkeasti on tiedossa aikataulua.

Ajoittaminen on vaikea laji. En usko olevani läheskään 100% oikeassa, mutta mielestäni nyt on harvinaisen hyvät pelimerkit vuosia kestävälle nousulle. Siksi keskityn itse enemmän yhtiökohtaiseen mietintään (hinta vs. fair value) kuin indeksitason spekulointi ensi viikon tai kuukauden suunnasta tms. :blush:

17 tykkäystä

@Trivial lista on ihan hyvä alku tutkimiselle. @viljo salkun sisällöstä löytyy lisää. Ja tietenkin Ostin/Myin osiosta voi seuloa hyviä kuponkeja mitä tässä kuukauden aikana porukat on ostellut… sen kyllä menisin aika tarkalla kammalla läpi sillä seassa on kyllä melkoisia miinojakin :slightly_smiling_face:

3 tykkäystä

Kyllähän nuo positiiviset koronarokoteuutiset ovat hyvin tärkeitä ajureita kasvuun. En sitä nyt ihan olankohautuksella ohittaisi mitenkään “priced in” millekään osakkeelle millään markkinalla :smiley:

Eihän tämä markkinadippi ole millään tasolla itse aiheutettu, kuten yleensä, vaan ihan suoraan koronan aiheuttamaa. Kun siihen on kohta ratkaisu, niin kyllä sen pitääkin näkyä pörssissä :slight_smile:

1 tykkäys

Kannattaa lukujen lisäksi vähä tarkkailla myös milloin vetyosakkeita hankkii. Tuppaavat liikkua aika nopeesti molempiin suuntiin. Tällaisen huomion oon tehnyt esim Plugin suhteen.

1 tykkäys

Voisin kuvitella että noita treidataan ihan jykeviä määriä boteilla - onko joku tällä foorumilla kunnostautunut? Uskaltaako joku tunnustaa? Onko jotain “salaisuuksia” joita voi jakaa?

Itseäni homma kiinnostaa lähinnä laiskan harrastelijan tasolla, mutta näen algoritmeissa kyllä paljon potentiaalia. Joskin kunnollisen systeemin virittely on vähintäänkin työlästä ja vaikeaa.

Joka viikko FOMO vaan pahenee :pleading_face:

12 tykkäystä

Suora lähetys Plugin toimistolta

26 tykkäystä

Rotaatiota arvoon, vielä ehtinee mukaan?

1 tykkäys

The New York Times(siirryt toiseen palveluun) uutisoi Trumpin pohtineen erilaisia vaihtoehtoja iskeä Iraniin maan ydinohjelman pysäyttämiseksi. Lehden mukaan neuvonantajat kuitenkin taivuttelivat presidentin luopumaan aikeesta, joka voisi kärjistyä laajaksi konfliktiksi vielä presidenttikauden viime metreillä.

3 tykkäystä

Ylilikviditeettiä on syytä odottaa purkautuvaksi H1 2021 aikana niin, että se aiheuttaa arvopaperi-inflaatiota.

Vaaleihin liittyen epävarmuus voinee vain hävitä, ellei Trump tosissaan yritä sotilaallista vallankaappausta. Tämä olisi kieltämättä melkoinen häntäriski. Pieni positiivinen ajuri voi olla, että valta vaihtuu ongelmitta. Trumpin mahdollisesti pelätään aiheuttavan ongelmia.

Rokotteen osalta voi tulla kielteisiä uutisia (ilmoitettua hitaampi tuottaa, ominaisuuksiltaan vaativampi tmv.). Tilanteen eteneminen odotetusti on positiivinen ajuri.

On riski, että ollaan tehty tai tekemässä ylilyönti horecaan mutta lähinnä yhtiökohtaisesti. Esim. Carnival pomppasi ensimmäisen rokoteuutisen jälkeen 40% päivässä, mutta oli silti vielä -62% YTD ja tullut siitä vielä alas hieman turvallisempiin -66% YTD -lukemiin.

Sitten on Finnair ja NoHo.

4 tykkäystä

No joo, pistin omat pois hintaan 18 nyt kyllä. :grimacing: Olihan tulos päivitettyjen odotusten mukainen mutta ei näkymät nyt noin hyvät olleet.

Fekillä ei kyllä ole syksy mennyt ihan putkeen näiden callien suhteen. Neles, Pihlis, Fortum…

Taisitko sinä karhuilla ekan kaverina Kamuxinkin tuossa loppukesästä? No joo, nyt menee kuittailuksi. Tässä karvat pystyyn on kieltämättä alkanut nousta viime päivinä kun styroksikin kelluu. Nyt on ainakin hieman pelivaraa loppuvuoteen, ja kun Fortumin osalta en odota kuin max 10% nousuja tasosta 18 enää niin antaapi mennä.

4 tykkäystä

@Masse, onko valinta 1, oikea? :smile:
kuva

2 tykkäystä

Oli kans napilla, mutta jotenki sitä ei vaan malta, kun takaraivossa on joku toivo, että nuo on kohta 20+ (ns kevään hinnoissa) vaikka ajattelutapa on varmasti monella mittarilla väärä.

Nythän näyttäisi jo taipuvan alle 18 euron.

2 tykkäystä

Neles ja Pihlis oli vähän toista lajia, enkä ollut ehdoton lopputuleman suhteen. :wink: Tämä Fortum-heitto näyttää menevän pieleen, mutta katsotaan.

2 tykkäystä

Juu, tais mennä voitto% laskeskeluksi tämä päivä, ainakin aamupäivä :slight_smile:

Masse-setä, FA, nyt Forza-salkku aika tarkkaan +30%, “ei paha” sanoisi Jorma Uotinen :sweat_smile:

4 tykkäystä

Tämähän nyt lasketaan Kamuxin, Qt:n sekä Harvian jälkeen ihan paikallaan polkemiseksi…

10 tykkäystä

Joo ei olis uskonut, onneks kerkes itsekin keventää 50% positiosta 17,8 hinnalla. Laitetaan johonkin tuottavampaan :slight_smile:

Jätettiin jokunen tonni vielä odottelemaan uutta strategiaa jos mennään full vetyllä niin kurssi vois noustakkin.

1 tykkäys

Tässähän tulee fiilis, että sinulla on jotain hampaankolossa. Fortumista tein jo hyvät voitot, kuten Kamuxistakin. Kumpaakin on jälleen salkussa, joten ei tämä ihan huonosti ole mennyt. :slight_smile:

2 tykkäystä