Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Ikuisessa karhumarkkinassa shorttaaminen olisi uusi musta. Välillä näkisi Hindenburgin longi hyökkäyksiä ja tutkimusrappareita miten hyvää tulosta Sampo tekee. Kuitenkin suunta olisi alas pitkässä juoksussa kuten kaikki tietää. ”Osakemarkkinat tuottavat keskimäärin -7% vuodessa inflaatiokorjattuna” Martin Paasi muistuttaa niille ketkä tämän joskus unohtavat ja erehtyvät ostamaan kasvuosakkeita pitkään salkkuun. Indeksishorttirahastoihin säästää kaikki mummosta vaariin. Nokia alkaa vihdoin tuottamaan sijoittajille rahaa.

39 tykkäystä

:sweat_smile:

7 tykkäystä

Tuohan ois hyvä joo, jos osais myös myydä pois tavaraa :smiley: .

Itse holdasin koronadipissä:
-10% no ei paha…
-20% eiköhän tämä lasku ollut tässä, eihän tämä enää voi laskea…
-30% “ei helvetin helvetti”.

Ei ollut kauheasti kassaa ostella kun olin todella kevyitä vähennyksiä tehnyt dipissä. Kyllä ne yhtiöt palautukin sieltä korkoineen, mutta ei tullut niin hyvin hyödynettyä kuin moni muu. Aliarvioin pahasti miten paljon tiputaan.

13 tykkäystä

alkaakohna neste kärsi jossain vaiheessa noista biokaasufirmoista?

En usko. Se korvattava fossiilisten määrä on aivan järkyttävän iso ja kaikkia vihreitä ratkaisuja näiden korvaamiseksi tullaan tarvitsemaan vielä kauan.

Edit: Hah, yli 500 viestiä energiaketjuun. Voisi ehkä hieman rauhoittaa spämmitahtia :sunglasses:

7 tykkäystä

Ses-imagotag ja Pricer hinnoittelun digitalisointi ja pilvipalvelut

Avasin ketjun kovaa kasvavalle, mutta aivan alussa olevalle hinnoittelun digitalisoimiselle digitaalisilla hintalapuilla, samalla tarjotaan hintojen etämuuttamiseen mahdollisuus, tarjotaan pilvipalvelu ja lisättyä todellisuutta hyllyjen täyttöön ja tuotteiden löytämiseen.

mm. KESKO on juuri (eilen) tehnyt sopimuksen (6,6 miljoonaa digitaalista" hintalappua" + pilvisysteemit) SES-Imagotag kanssa (Ranska), Pricer on toinen johon olen sijoittanut ja Ruotsista. Pricer voitollinen, mutta molemmat vaikuttavat hyviltä! SES tais tulla juuri posari Q4 tänään!

Tulkaahan juttelemaan mitä mieltä olette. Digitalisaatio se menee kaupankin alalla ihan myymälän tasolle ja suurin kilpailija on paperinin hintalappu. Sitä vaan ei vaihdeta satoihin kauppoihin kerralla napin painalluksella, eikä se ilmoita kun hyllystä on tuotteet loppu!!

Digitaalinen distruptio ROCKS !

Tripuutti @alwar , ps ei ole vielä vaimon salkussa. mutta omassa :slight_smile: S-kirjaimella alkaa!

5 tykkäystä

jännästi eilen SES oli Kesko uutisen jälkeen oikein kunnon nousussa ja tänään sitten perään mielstäni Posari

Klikatkaa latest press release, kun tuo ei toimi kerran…ACTUS-0-66457-ses-imagotag_pr_covid-update_december-2020_final (3).pdf (175,9 Kt)

Recovery in orders in Q4

Customer confidence returning in anticipation of the launch of mass vaccination
programmes around the world
Several major contract wins secured in Q4
Q4 orders expected to reach a record €160-200 million (over €400m in FY 2020)
COVID impact likely to be limited to approximately one year delay on the VUSION 2022
strategic plan targets

The strength of the recovery in orders in Q4 2020 indicates that customer confidence is returning, after
the relative slowdown in activity in the previous quarters.
Several major contracts have been signed during recent weeks in North America and Northern Europe.
Orders for Q4 alone should be in the region of €160-200 million, compared with order entries of €119m
in Q4 2019, a record quarter for the company. This puts full year order entries on track to reach more
than €400m, versus the €336.5m recorded in FY 2019.
Taking into account the range of projects underway and the tenders already in progress or about to be
launched, this positive momentum is expected to continue into 2021, thanks to the much-improved
outlook regarding COVID-19.
Given the high levels of infection remaining in most SES-imagotag markets, it is still too early to reach
a full assessment of the COVID-19 impact. Nonetheless, there are two conclusions that can already be
drawn. The first is that activity has proved extremely resilient in the face of this crisis which should
accelerate the drive to digitalize physical retail operations; the second is that it is highly likely that the
impact of the COVID-19 pandemic on the VUSION 22 plan will be limited to a delay of approximately
one year in delivery on the objectives announced in May 2018.

Thierry Gadou, Group Chairman and CEO commented: “The major contracts that we have won during
the past few weeks combined with the sharp rebound in activity we are seeing, are excellent signals for
2021. While Covid-19 has led to an unprecedented growth in online sales, it has also underlined the
limitations of e-commerce, particularly in food retail, and has demonstrated the importance of physical
retail. Consumers value physical stores, and more and more a significant share of e-commerce is
passing through last-mile “pickup” and “curb side” online order delivery centers at physical outlets. With
hopes rising that the pandemic will shortly be brought under control, we are seeing a resumption of the
race to digitalize physical retail, which at a global level has only just started. As this difficult year draws
to a close, we are wishing all our clients and partners, a safe, healthy and prosperous New Year 2021.”

Koti markkina ranska oli jotain -50% kun alku viikosta luon Q3 raporttia COVID.

1 tykkäys

Mutta ei tuosta sen enempää, toivottavasti saadaan keskustelua ja tutkailua aikaiseksi.

No niin tutkailin teille lueskeltavaa tuonne ketjuun, pöytä on katettu…

2 tykkäystä

Kaikki puhe naurettavan helposta vuodesta on varmasti totta. Monet repineet käsittämättömiä tuottoja. Omakin salkkuni rikkoi juuri 70% YTD tuoton. Viisaat sanovat, että pörssi tuottaa keskimäärin 7% vuodessa, joten laskua tulee jossain vaiheessa ja runsaasti. Eikö nyt sitten vaan kannattaisi kylmästi myydä kaikki ja jäädä odottelemaan sitä dippiä, joka nyt sitten ehdottomasti tulee ehkä jo ensi viikolla tai sitten 3 vuoden päästä, mutta tulee kuitenkin. Jos haluaa pelailla, niin jättää sitten vähän käteistä, että voi sijoitella riski- ja kasvuyhtiöihin. Tekee siis EKAT. Kuulostaa muuten todella järkevältä, ja varmaan juuri siksi allekirjoittanut ei todennäköisesti niin tee.

15 tykkäystä

Missäs täältä kaikki on? Kun ei ole elämää ja etätöissä arki pyörii läppärin ympärillä niin ennen klo 10 avausta tulee pyörittyä täällä lukemassa kaikki päivitetyt ketjut. Ei kai porukka ole vetäytynyt eilisistä punoituksista vain mesikämmenen luolaan talviunille? Murr…

1 tykkäys

Vuosi on ollut helppo teknoihin, uusiutuviin ja pohjoismaisiin pienyhtiöihin sijoittaneille. ACWI ytd on 11,23% dollareissa, joita on painettu lisää pää märkänä, eli ihan hillitön ralli ei kuitenkaan ole ollut indeksitasolla kyseessä. Ja kuten itsekin sanoit, dippiä voi joutua odottelemaan vuosia. Mistä tiedät, että silloin sukelletaan niin syvälle, että pääset halvemmalla kyytiin, jos nyt poistut markkinoilta?

2 tykkäystä

Sehän se, ei kai sitä kukaan salkun päällä istuisikaan , jos tietäisi pulkkamäen alkavan huomenna :slightly_smiling_face:

5 tykkäystä

Älä aliarvioi ihmisten halukkuutta vältellä veroja.

3 tykkäystä

Niin, ja muuten eikö jokainen vuosi ole helppo niille, ketkä sijoittavat oikeisiin osakkeisiin - vai onko se helppoa löytää ne oikeat. :rofl:

2 tykkäystä

Omat kommentit tähän “helppo vuosi”-keskusteluun.

On tietysti ollut “helppo” vuosi tehdä absoluuttisesti hyviä tuottoja tai jos vertaa johonkin pörssin pitkän aikavälin tuotto-odotukseen. Mutta ei kai indeksituoton voittamisen pitäisi periaatteessa minään vuonna olla yhtään sen helpompaa kuin jonain toisenakaan? Totta kai yksi vaikuttava tekijä on se, että jos on vasta tullut markkinoille koronadipin jälkeen niin tuotot ovat olleet aika selviö kun kuopan pohjilta on noustu tosi paljon. Toisin sanoen, YTD-tuotot niille, jotka olivat markkinoilla jo ennen dippiä eivät ole aivan vertailukelpoisia niiden kanssa, jotka tulivat markkinoille vasta dipin jälkeen. Toisaalta on sekin vaatinut aika paljon näkemystä, jos on maalis-huhtikuussa tullut markkinoille isosti, nopeasti se unohtuu kuinka karhuinen tunnelma täälläkin silloin oli.

Ja jos esim. teknoihin sijoittamalla olisikin tehnyt “vain” sen 50% YTD tuoton (tai mitä se Nasdaq nyt onkaan) niin se on mielestäni silti erinomainen suoritus, sillä onhan tässä otettu jo todella paljon näkemystä siihen että mihin sektoriin sijoittaa. Itse tein esimerkiksi sen virheen, etten lähtenyt teknoihin keväällä / kesällä mukaan kun olivat mielestäni jo niin ylihintaisia. Jälkeenpäin on aina helppo todeta olleensa oikeassa, katsotaan mikä on oikea sijoitusresepti 2021.

Eiköhän tässäkin ole sitä selviytymisharhaa ja markkinoilla on varmasti paljon sijoittajia, joiden tuotot on jääneet hyvin maltillisiksi ja varmasti on tappiollakin olevia sijoittajia. Kaikkihan eivät voi olla biitanneet indeksiä :slight_smile: . Ja muistetaan, että esim. S&P500 on edelleen vain n. +13% YTD. Jos olit markkinoilla ennen kriisiä ja olet tuon biitannut, voit olla siis oikein tyytyväinen :+1:

Verpun haasto on ihan hyvä muistutus siitä, että sijoittaminen ei ole helppoa, mutta tässä kommentissa on mielestäni se riski, että jokainen jonka salkku on tuottanut “vain sen sokean apinan verran” alkaa sättimään itseään että “miksi mun salkku ei ole tuottanut +400% kun kaikkien muiden on” ja lähtee nostamaan riskitasojaan. Itse esimerkiksi olen aika maltillisen riskin sijoittaja niin pitää aina välillä toppuutella itseäänkin, ettei lähde mitään hypejä veivailemaan.

65 tykkäystä

36 tykkäystä

Valuutta korjattuna nasdaq on +30.68% ytd. Saa olla todella hyvä nenä tällä sokealla apinalla että osaa valita kymmenistä markkinoista sen parhaimman ja laittaa siihen sitten 66% vivulla all in.

4 tykkäystä

Nyt sedän on pakko antaa Sepolle eli sedän mahdolliselle vara-ip-osoitteelleen vähän palautetta: Aston ja setä olivat tunnetusti ennen koronakriisin alkua markkinoilla (foorumi todistaa, toim. huom). Sitten Aston vaan kylmästi ennen laskua tyhjensi koko salkkunsa (ja setä vähän myöhemmin aika siivun omastaan, toim. huom). Aston haistoi tuulet oikein. Se toki vaatii lukemista ja näkemystä.

Ja sitten Astonin johdolla korona-dipistä tankkaus ja mukaan peliin:) Ja nyt salkut sen verran vihreänä, että Vihreätkin kalpenevat :laughing: Astonin vuorovedolla salkkuun ui Kamuxit, Kuutit ja Efectet ja sedän ihan omalla analyyshillä Fortumit, Sampo-lohet,Tokmannit, Capmanit jne.

Masse-setä, FA, Joskus tää vain on aika helppoa :smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts:

12 tykkäystä

Johtuuko viive vastaamisessa siitä, että pitää kirjautua ensin toisilta tunnuksilta ulos ja toisilla sisään :wink: :thinking:

Mutta tämähän Masse vain entisestään nostaa teidän suorituksenne arvoa. Vaati aikamoista sijoitusnenää osata hypätä oikeassa kohtaa ulos ja takaisin sisään :muscle: :nose: Seppokin onnistui aika hyvin hyppäämään pois, mutta ajoitus takaisin ei ollut aivan yhtä hyvä kuin Astonin ja Massen niin jäi parhaat tarjoushinnat hyödyntämättä.

Ei se, että osaa, tee siitä helppoa :wink:

17 tykkäystä

Tämä viikko:

-Kamux 0%.
-Qt Group -0,39%
-Talenom -4,37%.

Mistä moinen…jostain luin et facebook olisi syynä mutta nythän kun pörssiä kattelee niin aika moni on tällä viikolla ollut laskusuunnalla. Voiko facebook tällästä tehdä kokonaisen viikon muka… ja joo onhan laskuviikkoi ennenkin tullut mutta silti tää jotenkin pistää silmään kummasti. omx25 on myös btw miinuksella -1,51%

1 tykkäys