Inderesin osakkeenomistajien nimitys- ja palkitsemistoimikunta

Koska yleisökysymykset ovat sallittuja niin ajattelin pistää itse tulille muutaman oman kysymyksen. En varsinaisesti yrittänyt keksiä mitään turhia hiillostuskysymyksiä vaan pikemminkin haluan selvittää ehdokkaiden ajatusmaailmaa yhteisöä koskien ja “mätsääkö” ajatukset omien ajatusteni kanssa. Uskon, että saan tämän jollain tasolla selville alla olevilla kysymyksillä.

  1. Miksi Sinä yleensä haluat lähteä tähän yhteisöedustajan tehtävään? Mitkä asiat sinua motivoivat tässä tehtävässä?
  2. Osakeyhtiöön liittyvien tehtävien suora tai epäsuora syvällinen tarkoitus on yleensä tehdä yhtiön kannalta fiksuja päätöksiä jotka luovat arvoa omistajille, mutta kumpi on sinulle tehtävän suorittamisen kannalta ja henkilökohtaisestikin tärkeämpää: yhteisön etujen ajaminen yhteisön jäsenten vuoksi (koskee käytännössä foorumiyhteisöä, johon kuuluu myös ei-osakkeenomistajia), vai Inderesin ja sen jokaisen osakkeenomistajan vuoksi?
  3. Tähän viitaten, ajatko eteenpäin mielummin tasa-arvoista yhteisöä, missä (Inderesin) osakkeenomistajuudella ei ole jäsenten keskuudessa merkitystä, vai pitäisikö osakkeenomistajuutta yhteisön sisällä lisätä?
  4. Mitä mieltä olet foorumin suuresta anonymiamäärästä? Pitäisikö anonymian suuresta määrästä huolestua?
  5. Kuvittele Inderesin yhteisö 10 vuoden päästä. Minkälaisena näet sen?

Nyt tänne näyttääkin tulevan yleisökysymyksiä, joten en odota mitään superlaajoja vastauksia ajankäyttöänne kunnioittaen. Lyhyestä virsi kaunis, mutta saa vastailla toki pidemmänkin kaavan mukaan jos näppis polttelee.

@Johannes_Sippola @anttirs @JHeiskanen @Mauri

9 tykkäystä

Kokemuksesta olisi minulle varmasti henkilökohtaista hyötyä, mutta uskon myös olevani kykeneväinen tehtävään.

Pääsyy on, että olisi hienoa tehdä töitä kivojen ihmisten, arvostamani yhtiön ja yhteisön parissa.

Nämä asiat eivät ole oikein toistensa vaihtoehtoja. Inderes elää yhteisöstä, ja yhteisö elää Inderesistä. Ne ovat symbioosissa. Jotta Inderes voi ajatella omistajien etua, sen täytyy ajatella yhteisön etua. Yhteisön edun vastaiset päätökset ovat pitkässä juoksussa haitallisia myös omistajien ja yhtiön kannalta.

Inderes on silta eri yhtiöiden ja sijoittajien välillä. Jos sijoittajajoukon koko pienenee, sen tarjoaman palvelun laatu heikkenee.

Jokainen tekee omat sijoituspäätöksensä. Ei ole syytä mitenkään erityisesti edistää Inderesin omistajuutta yhteisön joukossa. Listautumisen myötä kaikilla halukkailla on mahdollisuus omistaa palanen Inderesistä.

En oikein mitään mieltä. Korkeintaan anonymiteetin salliminen on rikkaus. En koe sitä uhkana.

Nimettömyys mahdollistaa esimerkiksi osakkeiden pumppaamisen. Tähän on kuitenkin paljon parempiakin ratkaisuja, jotka täällä jo toimivat hyvin.

Omalla nimellä ja naamalla esiintyminen eivät ole mikään avain onneen. Tämän pystyy nopeasti todentamaan FB:stä tai IG:stä😁

Mielikuvitukseton ja vakava versio: Inderes-yhteisö on monikansallinen ja värikäs. Meillä suomalaisilla on leikkimielisiä maaotteluita Ruotsin, Tanskan ja Norjan piensijoittajien kanssa.

Saamme analyysiä kattavasta joukosta pohjoismaisia yhtiöitä ja monella kielellä.

Haasteitakin on ollut. Moderaattoreita tarvitaan lisää, ja rekrytointeja on saatettu tehdä reaktiivisesti ongelmien synnyttyä.

Sitten oikea ja humoristinen versio.

Yhteisö on kasvanut niin suureksi, että se on nielaissut Suomen lähes kokonaan.

@Sijoittaja-alokas on valittu Suomen presidentiksi. Hän vahvistaa hallituksen, jonka ministereinä nähdään monia foorumiaktiiveja.

Diplomaattinen @Mauri hoitaa pääministerin tehtäviä. Hänellä on samaan aikaan kaikkien puolueiden että kansalaisten kunnioitus.

@Pohjolan_Eka on puolestaan Suomen historian radikaalein ja tekeväisin valtiovarainministeri.

@Masse taas on saanut urheilu- ja kulttuuriministerin salkun. Pohjoisen ladut ja rinteet eivät ole koskaan ollut vastaavassa kunnossa.

Ulkoministerin salkun saa luonnollisesti @Aili , jolle reissaaminen ja kovat neuvottelut ovat olleet jo ennestään tuttua puuhaa.

Ps. Pahoittelut, että viesti tuli monessa osassa. Kännykän kanssa on välillä tämmöistä😞

28 tykkäystä

Kiitos kysymästä :slight_smile:

Pidän hallitustyöskentelystä, myös hallinnon kehittämisestä…joka toki on osa hallitustyötä. Tämä pestihän olisi tosi mielenkiintoinen myös uutuutensa vuoksi, koska en ole tällaisessa toimikunnassa toiminut. Ja olisihan se ihan henkilökohtaisesti erittäin hienoa päästä toimimaan tällaisessa tehtävässä pörssiyhtiössä, vieläpä näinkin timanttisessa firmassa kuin Inderes! :smiley:

Tuossa jo JHeiskanen tämän tiivisti samoin kuin itsekkin ajattelen, molemmat ovat toistensa edellytys, jotenka vaikea valita… Sanon nyt kuitenkin että yhteisö on tähdellisempi. Voisin ehkä kuvitella tämän itselleni siten että osakkeen omistaja saattaa olla vailla myös lyhyen aikavälin “etua”, mutta pitkällä aikavälillä osakkeen omistajan etu on pitää yhteisöstä huolta.

Kyllä yhteisön tulee olla tasa-arvoinen ja riippumaton omistuksista.

Mielestäni ei pidä huolestua. Mutta olen kyllä miettinyt että yhtiöiden edustajia, analyytikoita jne jne on “verified” henkilöinä foorumilla. Työmaa olisi suuri, mutta haittaisiko jos jäsenet voisivat halutessaan verifioida itsensä ja siten saada yhden “rintakarvan” lisäksi kirjoituksilleen? Tällä myös esim eräissä ketjuissa aina bannien jälkeen uudella nimellä esiintyvät henkilöt saattaisivat ehkä vähentyä.

Yhteisö on laajentunut pohjoismaiseksi aktiiviseksi yhteisöksi. Yhteisön jäsenten portfolion ulkomaan hajautukset ovat yleistyneet radikaalisti, koska yhtiöistä pääsee aktiivisesti keskustelemaan “paikallisten” kanssa. Baltian laajentuminen on alkanut ja hyvässä vauhdissa. Yhteisö on alkanut järjestää live -tapahtumia kahdesti vuodessa, joissa järjestetään keskusteluiden lisäksi vuoden suurin indereslippalakkien kokoontumisajo ja syödään Mikaelin reseptillä tehtyä pizzaa. Toinen tapahtumista on yhtiökokouksen yhteydessä oleva kansainvälinen yhteisötapahtuma joka hitsaa koko pohjoismaista inderesyhteisöä yhteen ja toinen tapahtumista maakohtainen. Kansainvälinen tapahtuma saa maailmanlaajuista huomiota ja Mikael komeilee Forbesin kannessa. Tapahtumaa kuvaillaan lehdessä verraten sitä Berkshiren yhtiökokoukseen. Inderesin kahvihuone (osa 200) juuri paukahtaa läpi, ja yhteisö juhlii jälleen täys satasten kunniaksi.

14 tykkäystä
  1. Haluan henkilökohtaisesti lähteä tähän yhteisöedustajan tehtävään puhtaasti siitä syystä, että Inderesin yhteisö on minulle erittäin tärkeä. Tämän vuoksi minua motivoi mikä tahansa mahdollisuus tehdä jotain hyvää Inderesin yhteisön eteen, esimerkiksi yhden yhteisöedustajan tehtävän muodossa :slight_smile:
  2. Koska kyseessä on yhteisöedustajan positio, niin mielestäni ainoa oikea vastaus on ensimmäisenä mainittu, eli yhteisön etujen ajaminen yhteisön jäsenten vuoksi. Kuitenkin täsmentäisin, että Inderesin arvoissa keskeisenä asiana on se, että yhteisön kannalta fiksut päätökset ovat lopulta myös yhtiön kannalta fiksuja päätöksiä - ilman yhteisöä Inderesiä ei olisi.
  3. Inderesin osakkeenomistajuudella ei mielestäni pidä olla vaikutusta jäsenen asemaan yhteisössä. Kunnioitetaan sitä periaatetta, että jokaisen portfolioon Inderes ei välttämättä sellaisenaan yhtiönä sovi :slight_smile: Luonnollisesti, koska Inderes haluaa asiat tehdä eri tavalla kuin muut (esim. IPO), niin toki en myöskään sulkisi pois mahdollisuutta esim. kerätä pääomaa suoraan yhteisön jäseniltä, mikäli jostain syystä tällainen tarve tulevaisuudessa tulisi.
  4. Anonyymien käyttäjien suuri määrä ei mielestäni ole mikään huolenaihe. Pikemminkin anonymiteetin mahdollisuuden poistaminen olisi yhteisöä rajoittava tekijä. Mikäli joku haluaa anonymiteettiä käyttää väärin esim. Foorumilla trollaamiseen tms. niin meidän modeporukka kyllä pitää huolta, että tämmöinen kaveri joutuu tyrmään hyvin äkäisesti :smile:
  5. Inderesin yhteisö 10. vuoden päästä on pääpiirteissään hyvin samanlainen kuin nykyään, mutta laajentunut muun muassa uusiin maihin. Etenkin täällä suomenkielisellä puolella voisi olettaa yhteisön analyysien olevan entistä laadukkaampia, koska mahdollisesti tässä vaiheessa ammattimaisemmat analyysityökalut oltaisiin saatu tavalla tai toisella jo Foorumilaisten käyttöön. Luonnollisesti Inderesin järjestämät live-tapahtumat pitävät yllä yhteisön hyvinvointia, ja samalla pitävät koko Suomen sijoitusskeneä pystyssä jopa vaikeimpinakin aikoina.
14 tykkäystä

Tämä oli mahtava! Valitettavasti olen enemmän Mannisen ja Sipilän linjoilla näissä poliittisissa tehtävissä:

image

Toisaalta jos olisi kaikkien puolueiden ja koko kansan kunnioitus, niin… :thinking:

Olen havainnut itsessäni sellaisen piirteen, että saatan kieltäytyä tai sivuuttaa tietyt mahdollisuudet kategorisesti ilman sen suurempaa miettimistä. Yleensä intuitio on näissä oikeassa, mutta toisinaan jokin mahdollisuus saattaa tulla uudelleen ja uudelleen ajatuksiin. Tällöin alan ajan myötä huomata, että olenkin itse asiassa todella kiinnostunut tästä kyseisestä mahdollisuudesta, eikä kyseinen mahdollisuus välttämättä olisi ihan huono ajatus.

Näin on käynyt ainakin kaksi kertaa uuden työpaikan/-tehtävän vaihtamisen kanssa sekä useita kertoja harrastuksissa ja muilla elämän osa-alueilla. Niin kävi myös tällä kertaa tämän ehdokkuuden kanssa. Ensin ohitin mahdollisuuden olankohautuksella, mutta kun olin jo viikon kuluttua huomannut pohtivani asiaa useampanakin päivänä hyvin aktiivisesti, ja aihe tuli uudelleen ja uudelleen mieleeni, niin tarkemmin tehtävään perehdyttyäni päädyin asettumaan ehdolle.

Eli ensimmäisenä syynä on tällä tavalla noussut alitajuntainen ja sisäinen motivaatio sekä draivi.

Toisena syynä olkoon jonkinlainen kutsumus uuden oppimiseen, opettamiseen ja vertaisoppimiseen. Näen, että tässä on mahtava tilaisuus opiskella yhdessä Yhteisön kanssa nimitys- ja palkitsemistoimikunnan työtä sekä pörssiyhtiön ja omistajien vuorovaikutusta. Näin voisin ehkä omalta osaltani parantaa sijoittajien ja pörssiyhtiöiden välistä viestintää ja tekemistä myös Inderesin ulkopuolella.

Kolmanneksi, olen erittäin innostunut ja kiinnostunut sijoittajayhteisöistä, ja vietän niissä paljon aikaa jo nyt. Olen todella motivoitunut työskentelemään hyvin monipuolisesti sen eteen, että sijoittaminen olisi yleisempää, normaalimpaa ja ymmärrettävämpää. Tässä pestissä olisi mahdollisuus edistää näitä asioita.

Valehtelisin jos väittäisin, ettei minulla olisi myös omaa lehmää ojassa, sillä tottakai olisi upeaa työskennellä huippuosaajien kanssa ja päästä haastamaan omaa osaamista näin kovassa seurassa. Olen aika vakuuttunut, että oppimiskäyrä tällaisessa tehtävässä ja seurassa sojottaisi tanakasti koilliseen, ja sijoittamiseen liittyvä motivaatio kasvaisi - jos vain suinkin mahdollista - vielä nykyistäkin kovemmaksi.

Osakeyhtiölaissa sanotaan seuraavaa:

image

Ja Inderesin yhtiöjärjestyksessä seuraavaa:

Nämä kirjaukset voi tietysti tulkita monella tavalla ja lisäksi olen aika varma, että parhaan voiton tuottaminen osakkeenomistajille ei Inderesin(kään) tapauksessa onnistu jos henkilöstöön, yhteisöön ja asiakkaisiin ei panosteta ihan tosissaan.

Näin ollen en näkisi näitä “ryhmiä” joko-tai, vaan ehdottomasti sekä-että. Ja luulen, että kun edistää toisen ryhmän (esim. Yhteisö) asiaa, niin edistää hyvin suurella todennäköisyydellä myös toisen ryhmän (esim. Inderes ja/tai osakkeenomistajat) asiaa.

Tuli näköjään kuitenkin heti tällainen poliitikon vastaus, että ehkä sitä pääministerin uraa voisi vielä sittenkin harkita.

Ehdottomasti tasa-arvoista yhteisöä, jossa mielestäni jo nyt kaikki saavat hyvin “ansionsa mukaan”. Hyvät kysymykset, ahkera opiskelu ja ystävällinen käytös palkitaan Yhteisössä ruhtinaallisin neuvoin, kannustavin elein ja opettavaisin kirjoituksin. Hölmöilyllä taas saa vähän heikkotasoisempaa vastakaikua, tai voihan sitä joutua jopa tyrmäreissulle.

Tottakai olisi hienoa jos Yhteisössä olisi paljon Inderesin osakkeenomistajia (lisännee hieman sitoutumista Yhteisöön), mutta en näe tätä missään nimessä kovinkaan tärkeänä asiana. Yhteisön näkökulmasta pidän tärkeänä, että sijoittaminen kiinnostaa ja sijoitustieto demokratisoituu. Yhtiövalinnat ovat siinä sivuseikkoja.

En näe tätä ongelmana, enkä olisi siitä huolissani. Mielestäni tämä kuuluu ihan tavanomaiseen internet-kulttuurin ja asia voidaan kyllä hallinnoida ensiluokkaisella moderoinnilla. Toki nimimerkkien takaa “huutelulla” voidaan saada vähän provosoivampi ja loukkaantumisherkempi keskustelukulttuuri jos fasilitointi on heikkoa, mutta jokainen Twitterissä käynyt varmaan allekirjoittaa, että ihmiset voivat olla nettikirjoitteluissaan ihan pöllöjä myös omalla nimellä kirjoittaessaan.

Arvostan itsekin suuresti anonymiteettiäni (joskin olen siitä mahdollisen valinnan kohdalla valmis joustamaan) ja uskon, että anonymiteetti lisää osallistumista, hyviä “tyhmiä kysymyksiä” ja itsensä haastamista. Olisinkohan itse uskaltanut täällä aikanaan opiskella ääneen yhtä sun toista, jos se olisi pitänyt tehdä omalla nimellä? Tuskimpa, kun nimimerkin takaakin olen monet viestit lähetetty jo valmiiksi häpeillen.

Samaan hengenvetoon sanon, että on hienoa saada Yhteisöön jäseniä omilla nimillään, oli kyseessä sitten “rivijäsen”, Inderesin henkilöstö tai yhtiöedustaja. Nämä tuo hyvin selkärankaa ja uskottavuutta kokonaisuuteen, ja kannustavat ehkä muitakin nimekkäitä sijoitusalan ihmisiä osallistumaan keskusteluun omilla nimillään.

@JHeiskanen tyhjensi jo aika hyvin pajatson.

Uskon, että Yhteisön on ainakin mahdollista kasvaa vielä erittäin voimakkaasti (jäsenet, yhtiöt, markkinat, omaisuusluokat) ja vuorovaikutuksen on mahdollista monipuolistua kaikenlaiseen yhtesölliseen tekemiseen ja analysointiin (joista muuten @Pohjolan_Eka heitti ihan hyviä esimerkkejä Inderes-ketjussa juuri hetki sitten). Samalla kun meille kasvaa koko ajan sivistyneempi sijoittajasukupolvi, niin myös keskustelun laatu kasvanee entistä korkeammalle tasolla. Tällöin Yhteisöä voisi tavalla tai toisella osallistaa nykyistä paljon enemmänkin.

Olen fantasioinut toisinaan sellaisesta Berkshire Hathaway -tyyppisestä herätysjuhlasta kotimaassa, niin ehkäpä kymmenen vuoden päästä kokoonnutaan yhdessä stadionille kuuntelemaan Yhteisön kanssa Mikaelin, Juhan, Saulin ja kumppanien saarnoja. Välissä otetaan lavalle Yhteisön jäseniä, jotka ovat nousseet sijoitusguru-maineeseen sekä kansainvälisiä sijoittamisen superstaroja.

14 tykkäystä

Kiitos nopeista vastauksista! Näitä vastauksia on mielenkiintoista lukea.

Muutamia kysymyksiä on tullut tästä prosessista mieleen.

  • onko ehdokkaaksi asettumiselle määritelty takarajaa?

  • onko yhteisöedustajan pesti yksivuotinen, kuten olen ymmärtänyt?

  • onko peräkkäisten kausien määrälle asetettu maksimia?

Kohtahan tämä syyskuu jo lähestyy, ja päästään äänestämään :slightly_smiling_face:

8 tykkäystä

Hienoja ja hauskoja vastauksia ehdokkailta koko tältä ajalta. Jokaisen ehdokkaan vastaukset huokuvat ehdokkaan omaa luonteenpiirrettä sekä värikkyyttä, minkä vuoksi vastauksetkin aina eroaa hieman toisistaan. Varsinkin näihin omiin kysymyksiini tulleet vastaukset olivat mielestäni hyviä, ja melko lailla tai jopa juuri sellaisia, millaisia toivoinkin niiden olevan. Asiat, mitkä sen sijaan yhdistävät jokaista vastausta oli, että vastaukset olivat huolella mietittyjä, kertoivat ehdokkaan palavasta inhohimosta tehtävää kohtaan, ja että jokainen vastaus sai aina kummasti paremmalle tuulelle. Vain yksi ehdokas valitaan, mutta annan propsit jokaiselle ehdokkaalle rohkeudesta lähteä tähän asetteluun mukaan. Tiedä vaikka itsekin lähtisin joskus koittamaan, mutta tällä hetkellä minusta ei olisi vastusta muille. ;D

Vielä kysymyksiä yleisöltä saisi tulla. Itse olen kysymykseni antanut.

9 tykkäystä

Pyörättären oleelliset kysymykset ansaitsivat mielestäni vastauksensa erillisessä viestissä, joten editoin äskeistä viestiä ja vastaan tähän. :slightly_smiling_face: @Pyoratar

Ei ole siis määritelty vielä takarajaa ehdokkaaksi asettumiselle. Äänestysaika alkaa lähestyä, joten jos joku haluaa vielä ehdolle lähteä, kannatta pitää kiirettä. Pyrimme osaltamme siihen, että toimikunta kokoontuu tänä syksynä.

Tehtävä on myös käsittääkseni yksivuotinen, niin kuin myös Juha näyttäisi viittaavan.

Myöskään ei ole käsittääkseni mitään rajoitteita, montako kautta peräkkäin saa olla nimitettynä tehtävään.

4 tykkäystä

Se kenet valitaan tähän arvokkaaseen tehtävään, saa nimensä/nimimerkkinsä viereen uuden tittelin: Yhteisön edustaja.
image
@anttirs, @JHeiskanen, @Johannes_Sippola ja @Mauri… kiitos ehdokkuudestanne ja tosi upeita vastauksia olette antaneet kysymyksiimme. :pray: :+1:

EDIT: Arvon foorumilaiset, ehdokkaille saa heittää lisää kysymyksiä. :slight_smile:

10 tykkäystä

Kukaan ei kysynyt mitään, mutta puhun silti :smiley:

Tätä ehdokasmäärää voisin kyllä tässä ihan pikkuisen ihmetellä kun juuri tulleen rapsan mukaan meillä on 77 tuhatta yhteisön jäsentä niin neljä löytyi hommaan innokasta :grinning:

Olisi mielenkiintoista kuulla miksi ei lähtenyt ehdolle… oliko se palkkiokysymys, vai katsellaan ensin mihin tulikasteeseen ensimmäinen yhteisön jäsen heitetään :sweat_smile: vaikko joku muu… Ja siis kaikilla on aivan varmasti omat syynsä, lähinnä tässä jo 2023 vaaleja mietin että olisi hieno saada hieman varianssia ehdokkaisiin. Ymmärtääkseni tällä hetkellä kaikki ehdokkaat ovat alle keski-iän olevia miehiä. Missä ei toki mitään vikaa ole sinänsä, mutta saisi äänestäjille hieman ehkä laajempaa skaalaa vaihtoehtoihin.

Kuka nyt tehtävään valitaan niin voisi ehkä tässä ketjussa hieman raportoida myös toimikunnan arjesta sillä ajatuksella että saataisiin esille ne jotka nyt jäivät “rajamaille” miettimään mukaantuloa. Mikäli se nyt ylipäänsä on ollut mikään syy, mutta olisi toki joka tapauksessa mukava varmasti toimikunnan ulkopuolella ehdokkuutta miettivällä tietää miten se arki toimikunnassa rullaa. Tämähän lisäisi demokratiaa kivasti jos seuraavissa vaaleissa olisi jo hieman useampi ehdokas :sunglasses:

8 tykkäystä

Omalta osaltani voin rehellisesti kommentoida, että omaa halukkuuttani ehdolle asettumiseen kyllä rajoittaa juurikin tuo palkkiokysymys.

Vaikka hommasta maksettaisiinkiin, niin ei kukaan varmastikaan tuohon rahan takia ryhtyisi. On selvää, että tuosta työstä saavutettavat suurimmat edut eivät olisi suoranaisesti rahalllisia.

Vaikka työtä tehdäänkin yhteisön eteen ja työstä on varmasti hyötyä myös monin tavoin yhteisöjäsenelle itselleen, niin pidän moraalisesti hieman mutkikkaana, että vakaa ja kannattava pörssiyhtiö käyttää ilmaiseksi jonkun ihmisen aikaa ja osaamista myös oman voittoa tavoittelevan liiketoimintansa tueksi.

Suhtautumiseni tähän palkkioasiaan olisi täysin eri, jos Inderes olisi voittoa tavoittelevan pörssiyhtiön sijasta harrastuspohjalta toimiva yhdistys. Eihän rahan siis kuulu koskaan olla pelkkä työstä saatava hyödyke, mutta mielestäni kaikki seikat huomioon ottaen Inderesin olisi reilua maksaa yhteisöjäsenelle edes nimellistä korvausta hänen työstään yhtiön ja yhteisön eteen.

Omat arvoni eivät siis anna periksi ryhtyä tähän työhön täysin ilmaiseksi. Tiedän, että jotkut ajattelevat asiasta eri tavalla ja ovat valmiita tätä työtä täysin ilmaiseksikin tekemään. Ymmärrän teitä kyllä. Ovathan jotkut valmiita toimimaan Jääkiekon MM-kisoissakin vapaaehtoisina, vaikka samaan aikaan Jääkiekkoliitto kiskoo kisoista miljoonavoitot itselleen. Se jos mikä vasta sotiikin omaa ajatteluani vastaan.

14 tykkäystä

Ennemmin titteliksi Kansantribuuni ( Tribune of the plebs - Wikipedia ).

Ehdokkaaksi hakeutumiseen vaaditaan motivaatiota, ja kun paikkoja on vain yksi niin monella varmaan tulee mieleen ettei halua lähteä häviämään ja kokee että pätevämpiä on jo ehdolla.

Itselleni kolme pääasiallista syytä miksi en edes miettinyt ehdolle lähtöä:

  • Ajankäytön ongelmat - sijoittaminen on nyt niin suosittua että tuntuu jo kovin vaikealta löytää aikaa kiinnostaviin keskusteluihin eri paikoissa.

  • En koe että olen riittävän tuttu foorumilla että pystyisin hommaa tällä hetkellä hoitamaan ilman suurempaa panostusta + en usko että tulisin helposti valituksi samasta syystä.

  • Ja kahden edellisen myötä tuo palkkiokysymys, koska tehtävän tekeminen hyvin vaatii merkittävää panostusta. Itselläni on kokemusta on runsaasti vapaaehtoistyöstä ja kokoustamisesta yli 20 vuoden aikana, mutta nykyään olen paljon tarkempi mihin lähden mukaan. CV on jo halutessani täynnä, joten nykyään vaadin että kaksi kolmesta kriteeristä täyttyy:

  1. Pidän asiaa tärkeänä,
  2. pidän tekemistä hauskana ja/tai
  3. hommasta saa kohtuullisen korvauksen.

Ykkönen toteutuu, kakkosesta en ole varma ja kolmonen ei täyty.

Edelliseen kirjoittajaan viitaten myös itselleni kaikuu ikävästi tuo että voittoa tavoitteleva pörssiyhtiö ei arvosta yhteisön edustajaa niin paljon että olisi halukas korvaamaan hänen panostuksensa edes kokouspalkkion muodossa. Johtunee (opiskelija)politiikkataustasta, jossa olen pyrkinyt parhaani mukaan mm. karsimaan palkattomia harjoitteluita. Mutta se tuskin vaivaa Inderesiä, kun ehdolle on saatu näinkin monta hyvää ehdokasta.

7 tykkäystä

jaan ihmiset kahteen

  1. olen innokas ja verkostoituja, ja olen valmis oppimaan uusia asioita

  2. osaan asioita, mielestäni tähän 2. kategoriaan kuuluva pitää valita
    ja maksaa reilu palkkio

2 tykkäystä

Näin @Juha_Kinnunen kommentoi palkitsemisasiaa. Eli asiasta ei kannata olla sen suuremmin huolissaan. Jos kaikki kokevat, että palkkio olisi paikallaan, niin sellainen tulee kyllä.

Kannatan itsekin kohtuullista korvausta. Perusteluni oli jo toisessa ketjussa, mutta se kuuluu näin: ottamalla yhteisön jäsenen mukaan toimikuntaan Inderes osoittaa arvostavansa yhteisöä. Maksamalla pientä palkkiota Inderes näyttää arvostavansa myös siellä toimivan yksilön aikaa.

14 tykkäystä

@Juha_Kinnunen Vielä muutama tarkennus toiveeseen, jonka asetitte yhteisölle :slightly_smiling_face:

  • Olisitteko halunneet, että yhteisö vielä miettisi ideoita tähän valintamenettelyyn liittyen vai onko kaikki jo varsinaista vaalia vaille selvää?

  • Onko yhteisön rakentama ehdokasasettelu ollut tarkoituksenmukainen ja selkeä, jotta “yhtiö” voi siitä tehdä päätöksen?

  • Vaatiiko äänestämistapa vielä ideointia yhteisöltä?

  • Oliko niin, että ehdokkaana voi esiintyä myös nimimerkillä, mutta valinnan jälkeen tulee toimia omalla nimellään?

Ja vielä loppuun; Yhteisön edustajalle palkkion maksaminen on saanut selkeää kannatusta tähän mennessä kantaa ottaneilta :blush:

5 tykkäystä

Rehellisesti sanottuna minäkin mietin ehdolle ryhtymistä, mutta hakijaehdokkaat ovat niin timanttisen kovia että rehellisesti sanottuna koin että on yhteisölle parempi mikäli joku nykyisistä ehdokkaista valitaan :slight_smile: Kyse ei siis ollut siitä että olisin “pelännyt häviämistä”, vaan yksinkertaisesti siitä että vilpittömästi uskon että nykyisistä ehdokkaista saa minua paremman edustajan.

10 tykkäystä

Ehdokkaat ovat timanttisen kovia, mutta niin olet sinäkin - ihan oikeasti… uskon muidenkin foorumilaisten olevan tätä mieltä. Toivottavasti muut timanttisen kovat kaverit eivät ajattele noin, mutta taitaa tällä palstalla olla muitakin liian itsekriittisiä ja vaatimattomia kavereita.

Täytyy sanoa, että olen kyllä todella iloinen jo nykyisistäkin ehdokkaista, joista jokainen on sopiva tuohon tehtävään. :slight_smile:

12 tykkäystä

Täällähän on ihailtavaa aktiivisuutta, ja olen todella iloinen erittäin hyvistä ehdokkaista!

Pahoittelen etten ole vastaillut teidän kysymyksiin tai pingeihin, ei ole vaan tunnit kellossa riittäneet. Ensin oli “lomaa” ja sitten oli tulosviikko :sweat_drops:

Pyrin aktivoitumaan alkavalla viikolla, selvittämään missä mennään ja vastailemaan parhaani mukaan kysymyksiinne. Sinänsä tämä on ollut hyvä harjoitus, koska olette proaktiivisesti edenneet ilman ohjeistuksia :+1: Minullahan ei välttämättä niitä vastauksia ole kuitenkaan…

20 tykkäystä

No niin, olen nyt lukenut tämän keskustelun läpi ja tiedän suunnilleen missä mennään.

Ensimmäiseksi suuret kiitokset erittäin hyville ehdokkaille, jotka ovat täällä vastailleet kysymyksiin ja pistäneet jo itseään likoon. Arvostan :+1: Kiitokset tietysti myös niille, jotka ovat edistäneet prosessia muuten ja tehneet hyviä kysymyksiä.

Sitten avoimiin kysymyksiin. Voisin jo alkuun pahoitella, että ripottelen vastauksiini vähän joka väliin epävarmuustekijöitä. Kun tätä ei ole koskaan tehty, niin mitään selkeää prosessia ei ole. Tahtotila on selvillä, mutta käytännön mekanismit vielä osittain epäselviä. Pyydän siis kärsivällisyyttä, kun tässä opetellaan itsekin.

Valintamenettelyn henki lienee selvillä, mutta käytännön toteutustapa ei ole vielä. Mietin lähinnä alkuperäistä “ääni per osakkeenomistaja” -periaatetta ja teknistä ratkaisua tähän. Meillähän on hienot kyvykkyydet talossa virallisiin äänestyksiin rakennettuna meidän VAGM-tuotteisiin, ja näitä hyödyntäen saataisiin varmaan viimeisen päälle viralliset tulokset. Minun pitää selvittää asiaa tarkemmin ja noiden soveltuvuutta, ennen kuin lähden mahdollisesti teknologiselle harharetkelle.

Minusta se on hyvä ja tarkoituksenmukainen, jos yhteisö pystyy sen perusteella tekemään informoidun päätöksen. Omasta mielestäni ehdokkaista on saatavilla tietoa informoidun päätöksen tekemiseen, varsinkin kun huomioi, että he ovat olleet täällä aktiivisia pitkään. Kaikkihan ovat kirjoittaneet Foorumille jo pidempään, joten tämän ketjun hyvät vastaukset eivät ole ainoa tapa saada tietoa. Tämä on toki vain minun mielipiteeni. Virallisen “yhtiön” päätöksenhän tekee sitten yhtiökokous.

Saattaa olla, mutta ehkä parempi jos selvitän itse ensin meidän teknisiä kyvykkyyksiä. Kuten ensimmäisessä vastauksessa jo kerroin, alkuperäisesti oli ajatuksena “ääni per osakkeenomistaja”, niin pitänee selvittää osakkeenomistajastatuksen tarkistamiseen liittyvät mahdollisuudet.

Tähän tarvitsen Yun asiantuntemusta, ja hän on tällä hetkellä erittäin hyvin ansaitulla lomalla.

Nimitystoimikunnan kokoonpano pitää julkistaa yhtiötiedotteella, eli yhteisön edustajan pitää edustaa omalla nimellään (Hallinnointikoodi: “Kokoonpanosta kerrotaan toimikunnan jäsenet ja keiden nimeämiä he ovat.” ). Eli edustajan nimi tulee julkisuuteen.

Periaatteessa Foorumilla voisi mahdollisesti edelleen kirjoittaa aiemmalla nimimerkillä, mutta jos nimimerkin takana olevan henkilön nimi on julkistettu, niin anonymiteetti on mitä on.

Näinhän se taitaa olla. En voi Inderesin puolesta tehdä päätöksiä, mutta lupaan itse kannattaa kohtuullista palkkiota tehtävästä. Minusta tämä olisi järkevää määrittää sen mukaan, paljonko vastaavista tehtävistä yleensä maksetaan kokouspalkkiota, mutta järkevästi suhteuttaen Inderesin tilanteeseen - onhan meidän hallituspalkkiotkin erittäin maltillisia suhteessa jättiyrityksiin. Kuten alkuvaiheessa puhuttiin, nimitys- ja palkitsemistoimikunnalle ei yleensä makseta palkkioita, mutta tässä voidaan varmaan hakea vertailukohtaa muista vastaavista. Käsitykseni mukaan palkkio voidaan tarvittaessa yhtiökokouksessa päättää hyväksyä myös takautuvasti.


Tässä nyt jäi valitettavasti vielä useita palloja hieman ilmaan, mutta palaan asiaan vielä myöhemmin selviteltyäni byrokratian kierteitä ja teknologisia kyvykkyyksiä. Mutta eiköhän näihin ratkaisut löydetä.

Pahoittelen jos aiempia kysymyksiä jäi käsittelemättä, nämä nyt osuivat silmään tästä ketjusta.

Hyvää viikonloppua kaikille tasapuolisesti!

18 tykkäystä

Tervehdys foorumilaiset :slight_smile:

Pian olisi tiedossa “neuvoa-antava” äänestys Inderesin nimitys- ja palkitsemistoimikunnan yhteisöedustajan valintaa varten. Kyseinen äänestys suoritetaan Foorumilla, vaikka tämä ei ole virallinen äänestys niin vakavasti otettava äänestys tämä kuitenkin on. :sunglasses:

Olen keskustellut tästä asiasta loistavien ehdokkaiden @AnttiRs, @JHeiskanen, @Johannes_Sippola ja @Mauri kanssa. Myös @Juha_Kinnunen on myös tietoinen tästä tapahtumasta.

Äänestysaika olisi 1.9.-9.9.2022 ja äänestys tapahtuisi tässä ketjussa. Jokainen foorumilainen saa äänestää ja äänestys suoritetaan siten, että kukaan ei näe muiden ääniä. Toinen kierros järjestetään, jos on kaksi tasaväkistä ehdokasta, eli jos ekan ja toisen ehdokkaan välillä on eroa 15 prosenttiyksikköä tai enemmän, niin toista kierrosta ei tarvitse järjestää.

Tämä ei ole virallinen äänestys, mutta on tärkeää kuulla Foorumin porukan ääni. Toivottavasti tämä valintaprojektimme on tuonut tai tuo ehdokkaat ja tehtävät tutuiksi sekä yhteisöä lähemmäs toisiaan. Eikä siitäkään haittaa ole, jos tästä syntyy hyvää mieltä ja yhteishenkeä.

Toivon, että tutustutte jokaiseen ehdokkaaseen rauhassa ja osallistutte äänestykseen. Meillä on neljä hienoa ehdokasta, joista joku pääsee edustamaan meitä. Jokainen ehdokas on selvästi innostunut ja kiinnostunut viemään foorumilaisten ääntä eteenpäin. Meillä tulee olemaan jatkossa entistä enemmän mukavaa vaikutusvaltaa ja pidetään siitä kiinni!

Kiitos ehdokkaille, Juhalle, Kimille ja muille keskusteluun osallistujille! :slight_smile:

12 tykkäystä