Injeq Oy - Tamperelainen älyneulayhtiö

Jep olet oikeassa, monet mutkat niin entisen toimarin kuoleman ja CE merkinnän kriteerien ja lupaprosessien uudistuminen hidasti matkaa niin, että tässä ollaan nyt vuosi jäljessä alkuperäisestä aikataulusta. Tämä toki on maksanut rahaa, mutta tilanne on käsitelty ihan laadukkaasti. Muunmuassa niiden lupakriteerien uudistuminen ja monipuolistuminen tarkoittaa sitä, että nyt Injeqillä on entistä parempi pohja ja sitä myötä pieni etumatka kilpailijoihin.

Mukana myös kahdelta viimeisimmältä kierrokselta.

5 tykkäystä

Kellään hajua mikä on tilanne kilpailijoiden suhteen?

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uskallatko-sijoittaa-yhtioon-jolla-ei-viela-ole-liikevaihtoa-tassa-rohkea-medtech-veto-meilla-on-valtavasti-mahdollisuuksia-ja-tolkuton-potentiaali/6ce8e1d4-00ea-4d03-8284-973cf2567c63

“Meillä ei ole kilpailijoita, eikä muilla ole lähellekään tämänkaltaista tuotetta. Teknologiamme on suojattu patenttiperhein, ja markkinamme kattavat kaikki mahdolliset erityisneulasovellukset”

Tuo tietysti kannattanee lueskella suolan kera.

Yksi tunnistettavasti kilpaileva tuote on ollut kehitteillä jo vuosia sitten, mutta se on eri tekniikalla ja onneksi niin päin, että ko. tekniikka on jotenkin kömpelö/hankala/kallis kun verrataan injeq:n käyttämään toteutukseen.

En löydä mistään nyt sitä juttua ja keskustelua, jonka silloin aiheesta luin, se saattoi olla ensimmäisen osakeannin yhteydessä käytyä debattia annin järjestäjän alustalla.
Ilmeisesti tämä kilpaileva tekniikka on hautautunut ajan kanssa, kun siitä ei hakemallakaan löydy infoa.

Yhtiön oman käsityksen mukaan suoria kilpailijoita ei toistaiseksi ole tiedossa.

6 tykkäystä

Nyt muistin:

Injeq:n tekniikka perustuu kudoksen/nesteen sähköisten (korjattu, luki ”optisten”) ominaisuuksien mittaamiseen.
Aiemmin tunnistettu kilpaileva tekniikka perustui neulaan kohdistuvan paineen/voiman mittaamiseen. Ja tämä on epäluotettava sekä teknisesti kömpelö ratkaisu.

Asetelmahan on tajuttoman herkullinen:
Älykkäälle spinaalineulalle ei ole omaa markkinasegmenttiä, koska tuotteita ei ole vielä kaupallisesti saatavilla.
Injeq on täten teknologia- ja toimialajohtaja tuotteen tullessa markkinoille.

Menetelmällä (älykäs kudoksen tunnistaminen injektiossa) on varsin tukeva ja todennäköisesti pitkään kestävä kilpailuetu muihin menetelmiin nähden.

8 tykkäystä

Injeqin tekniikkahan on vastusmittausta useilla eri taajuuksilla eikä optista mittausta.
injeq.com/fi/yritystietoa/tuote/
“Injeq IQ-Tip®-älyneulan runkoa ja neulan sisällä olevaa mandriinia (neulan poistettava sisäosa, tunnetaan myös nimellä styletti) käytetään piston aikana mittauselektrodeina, joiden kautta mitataan neulan kärkeä koskettavan kudoksen bioimpedanssi. Injeq IQ-Tip®-älyneulaan kuuluva IQ-Tip®-analysaattori tekee tämän 200 kertaa sekunnissa, viidellätoista eri taajuudella. Näin pystytään päättelemään reaaliaikaisesti, milloin neulan kärki saavuttaa kohteensa.”

8 tykkäystä

Tähän tuli lähdettyä mukaan ensimmäisestä annista alkaen, sillä tuote ja sen tarve markkinoilla vaikuttivat perfect matchilta. Asetelma tuntui hyvältä ja asia oikealta.

Injeq:n arvion mukaan markkina (älypistoslaitteille) on yli miljardin arvoinen (2027 mennessä 2 mrd) ja yrityksen oma tavoite tämän vuosikymmenen loppuun mennessä saavuttaa 60-100 miljoonan liikevaihto korkealla kannattavuudella.
Olisiko tuo korkea kannattavuus luokkaa 20-25% tällaisella alalla?

Osakkeita on tällä hetkellä 4.6 miljoonaa, ja jos niille erehtyy laskemaan EPS:ää noilla yo. arvioilla, herahtaa jo vähän vesi kielelle. :yum:

Toivottavasti yhtiö arvostaa jatkotoimissaan alkuvaiheen sijoittajia, eikä vedä mattoa alta liudentamalla olemassa olevia, riskisijoittajien positioita mitättömiksi.

Aletaan lähestyä sitä pistettä, jossa toiverahoittamisen sijaan päästään käsiksi konkretiaan, jonka tulisi näkyä alkuvaiheen riskisijoittajien salkuissa tuntuvan positiivisena ilmiönä.

Alkuvaiheen sijoittajille pitäisi järjestyä listauksessa mielellään kohtuullinen 3-4 x arvonnousu riskisijoitetulle pääomalle.
Toivon, ettei tätä sössitä.

14 tykkäystä

Aivan totta! Kiitos oikaisusta.
Vetelin ulkomuistista aivan mitä sattuu. :+1:

1 tykkäys

Tälläinen tuli vastaan viimevuoden Slushissa:

Oli tarkoitus kysyä Injeqiltä mielipidettä Auropticin teknologiasta, mutta jäi muiden hommien alle. Nämä ei varsinaisesti ole vielä kilpailijoita, koska ovat vielä niin alussa omassa kehitystyössään, mutta onnistuessaan voisivat tarjota toisenlaisen vaihtoehdon.

3 tykkäystä

Pystytäänkö nykyisiä omistajia allokoimaan annissa ohi muiden? Henkilöstöllehän on monesti oma anti, mutta se on eri. Jos valuaatio on edullinen niin merkkaan varmasti lisää osakkeita. Mahtaako tässäkin haluta edullisesti tuoda osake markkinalle ja oikea hinta katsotaan sitten siellä. Toki vaikuttaa sisään saatavaan rahamäärään se antivaluaatio.

Itsekin mukana alusta sakka ja tosiaan toivon, että nykyiset omistajat “huomioidaan” tulevassa annissa.
Kilpailutilanne on nyt vielä hyvä, joten nyt on oikea hetki saada hommat etenemään ennen kuin tilanne muuttuu.

1 tykkäys

Mukana oltu täälläkin alusta asti. Tuntui eettisesti niin oikealta, että sijoitusriski ei haitannut. Toivon myös, että vanhat, pitkäaikaiset omistajat jotenkin huomioidaan. Nightingalen kaltaista halpa-antia ennen listautumista en haluaisi, mutta jotenkin toiminnan jatkumisen varmistaneita sijoittajia pitäisi huomioida. Osallistun joka tapauksessa tulevaan antiin, vaikka olisi täyteenkin hinnoiteltu. Tässä ollaan myös tunteella mukana.

6 tykkäystä

Tyhmä kysymys teille kokeneille. Ihmettelen miten olette voinneet olla mukana tässä Injeq Oy ssä alusta alkaen. kun ei ole vielä pörssissä. Missä tollaisia ennakko anteja on, että pääsee sijoittaa ennen “virallista” antia. Tästä luin nyt ekaa kertaa että on vasta tulossa tänävuona anti.

Invesdorin kautta järjestetty rahoituskierros.

1 tykkäys

Tuskin tuo kovin pahasti on hinnoiteltu, koska annilla kerätään max 8 miljoonaa euroa rahaa yritykselle.

Olisiko tyyliin 1M uutta osaketta jakoon 8 euron hintaan?

Osakkeiden määrä annin jälkeen 5,6M ja markkina-arvo 45Me.

Antihinta tullee kuitenkin olemaan alle sen mitä Investorin kautta oli hintana, mutta se selvinnee kohtapuolin.
Pakkohan siihen on osallistua kun on kelkkaan lähtenyt, vaikka näistä tämän toimialan start-upeista iso osa päätyykin konkurssiin, niin tämän osalta ainakin amatööri näkee mahdollisuuksia menestykseen.

1 tykkäys

Kolme rahoituskierrosta ollut Invesdorin kautta. Tuleva annin hinta tuskin on alle aiempien kierrosten nyt, kun CE merkintä saatu ja kaupankäynti alkaa.

3 tykkäystä

Yritetään pitää ketju informatiivisena! Moni tässä on varmasti ollut mukana alusta asti ja se on hieno asia.

Toivoisin enemmän keskustelua itse yrityksestä.

Muistuuksena IPO:n liittyvät kysymykset tänne ketjuun: Suuri IPO / kaupankäynnin ketju: tekniset kysymykset

16 tykkäystä

Olen ollut mukana 2017 saakka ja jossain vaiheessa tämän sijoituksen kirjasin jo alas henkisesti. Siihen nähden kaikki on positiivista mitä nyt ollaan saatu kuulla.

Mutta hivenen olen kyllä pettynyt tähän: ” Injeqin liikevaihtotavoite vuodelle 2022 on 0,4–0,8 miljoonaa euroa.”

Tarkoittaisi käytännössä 50 laitteen myyntiä ja jokaiselle laitteelle lisäksi 50 älyneulaa. Näillä myyntimäärillä liikevaihtoa kertyisi 0,75 miljoonaa euroa.

Nyt kun jakelusopimuksia alkaa olemaan jo useampaan maahan euroopassa niin vaikuttaa kyllä todella rauhalliselta tekemiseltä! Eli paljon aggressiivisempaa myyntiä pitäisi mielestäni tehdä.

Mitkä mahtaa olla myyntiä/kasvua jarruttavia tekijöitä, minkä vuoksi näitä ei koko vuonna saataisi myytyä kuin vaivaiset 50-60 kpl?

2 tykkäystä

Injeqin sivuilla nuuppiluvuksi on mainittu 16 henkilöä. Voi olla vanhentunutta tietoa, mutta joka tapauksessa tarvitaan lisää väkeä.

Tämä vuosi menee todennäköisesti rekrytointeihin, perehdytyksiin ja erilaisiin lanseerauseriin. En tiedä miten älyneulat valmistetaan, mutta kaikki uudet tuotantolinjat/laitteet pitää varmasti validoida. GMP määräykset täyttävää tuotantoa ei ole helppo lähteä rakentamaan tyhjästä ja kaikennäköistä dokumentaatiota tarvitaan valtavat määrät.

2 tykkäystä