Innofactor sijoituskohteena

Innofactorista ei vielä näköjään ollut omaa ketjua ja mielestäni käänteen edettyä on yhtiö nyt vakaammalla pohjalla ja houkuttelevasti hinnoiteltu.

Alla aamun tuloskommentti aloituksena ajatuksen vaihdolle:

Nostamme Innofactorin osakkeen suosituksen osta-tasolle (aik. lisää) hyvin houkuttelevan tuotto/riski-suhteen myötä ja tavoitehinnan 1,8 euroon (aik. 1,4 euroa) heijastellen ennustemuutoksia. Innofactorin Q4-luvut olivat odotuksiamme paremmat. Tilauskanta, tehostunut kulurakenne, vahva Suomen toiminta ja paranevat ulkomaan toiminnot tukevat tuloskasvun jatkumista myös vuonna 2021. Nousseet ennusteemme ja vahvistunut tase huomioiden osakkeen arvostus (2021e EV/EBIT 10x) on hyvin maltillinen ja tarjoaa riskeihin nähden hyvin houkuttelevan tuotto-odotuksen. Toimitusjohtajan videohaastattelu Q4:ltä on nähtävissä tästä.

Q4-raportti ylitti odotukset

Q4-liikevaihto kasvoi 5 % 18,3 MEUR:oon ja ylitti hieman ennusteemme. Liikevaihto kasvoi Suomessa hyvin vahvasti ja yhtiön kommenttien mukaan selkeästi >10 %:n vauhtia. Yhtiön tilauskanta kasvoi 21 % 60,4 MEUR:oon ja on yhtiön kommenttien mukaan maantieteellisesti ja osaamisalueittain paremmin hajautunut. Tilauskanta ei vielä sisältänyt suurta 15-25 MEUR:n Verohallinnon tilausta. Q4:n raportoitua 1,6 MEUR:n käyttökatetta painoi 1,0 MEUR:n alaskirjaus liittyen Ruotsin asiakasprojektiin. Ilman alaskirjausta käyttökate oli 2,6 MEUR tai 14 % liikevaihdosta ja selvästi yli 1,9 MEUR:n ennusteemme. Muilla tulosriveillä ei ollut yllätyksiä. Yllätyksenä tuli odotettua suurempi osinkoehdotus, kun hallitus ehdotti 0,02 euron varsinaisen osingon lisäksi 0,02 pääomanpalautusta sekä 0,04 mahdollista lisäosinkoa. Ennustimme ennen raporttia 0,03 euron osakekohtaista osinkoa.

Liiketoiminnan riskiprofiili on laskenut

Innofactorin vuodet 2017-2018 olivat haasteellisia, mutta viimeisen kahden vuoden aikana yhtiön käänne on edennyt tasaisesti ja tuloskasvu jatkunut 8 neljännestä. Tase on vahvistunut ja vahvistuu kassavirran myötä jatkuvasti. Lisäksi hyvä tilauskanta ja Suomen liiketoimintojen vahva suorittaminen antaa selkänojaa. Yhtiön kommentit Suomen ulkopuolisten maiden parantuneesta kehityksestä ja näkymistä antavat myös luottamusta tuloskasvun jatkumiselle. Näin yhtiön riskiprofiili on laskenut useasta näkökulmasta katsottuna.

Odotamme varovaisesti vajaan 10 %:n tuloskasvua

Odotettua paremman Q4-raportin myötä nostimme tulosennusteita vuosille 2021-22 reilu 10 %. Ennustamme Innofactorin liikevaihdon kasvavan 4 % 69 MEUR:oon ja käyttökatteen kasvavan 8,5 MEUR:oon (2020: 7,2 MEUR ja ilman alaskirjausta 8,2 MEUR) vuonna 2021. Ennusteet ovat linjassa liikevaihdon ja käyttökatteen kasvua odottavien ohjeistuksen kanssa. Ennustamme liikevaihdon kasvavan 3 % ja käyttökatteen pysyvän vuoden 2021 13 %:n tasolla vuosina 2021-2023. Yhtiöllä on taseen ja rahoitusjärjestelyiden myötä nyt myös paremmat mahdollisuudet epäorgaaniseen kasvuun.

Arvostus on hyvin houkutteleva ja tarjoaa jo turvamarginaalia pettymyksille

Innofactor viimeisen 2 vuoden kurssinousu on perustunut vahvasti tuloskasvuun ja sektorin arvostustasojen noustua on ero sektoriin kasvanut. Maltillisilla ennusteillamme osakkeen arvostus oikaistuilla EV/EBIT- ja P/E-kertoimilla on 10x ja 11x vuodelle 2021 ja vastaavasti 8x ja 11x vuodelle 2022x. Arvostus on lähes 40 % alle suomalaisten verrokkien. Arvostus yhdistettynä lähivuosien ennustettuun vajaan 10 %:n tuloskasvuun, 3-4 %:n osinkotuottoon ja arvostuskertoimien nousuvaraan tarjoavat riskeihin nähden houkuttelevan tuotto-odotuksen, erityisesti huomioiden laskenut riskiprofiili ja sektorin vahvistuneet kysyntäfundamentit. Tavoitehintamme vastaa 12x ja 10x EV/EBIT-kertoimia vuosille 2021-22.

/Joni

41 tykkäystä

Evlillä target price 1,75€ :rocket: :partying_face:

3 tykkäystä

Juu kiitos hyvästä analyysistä. Innofactorin matkassa ollaan ja heidän sitkeä työ alkaa tuottaa tulosta. Nyt heidän vaan pitää jatkaa katse pallossa.
Tässä on tuplavipua tiedossa, kun tulos vielä paranee, niin kertoimetkin tuppaa nousemaan.
Enää ei voi Ension osaamista väheksyä kukaan.

10 tykkäystä

Kiva kun teit oman langan!

4 tykkäystä

Kiitos hienosta analyysistä. Ensinmäiset innofactorit tuli salkkuun 2018 mutta myin pois ja vähä harmittaa mutta uudestaan ollaan innon kyydissä. Hyvältä näyttää mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. :+1:t2:

4 tykkäystä

Laitetaa tämä Q4 haastattelu tänne vielä. Tykkään todella paljon toimarin asenteesta.

3 tykkäystä

Ensio kivasti kommentoi, että osingonmaksaminen on ajateltu isolle piensijoittajajoukolle, ei niin hänelle itselleen, vaikka ihmeellisesti omat raha-asiansa tuossa meni kertaamaan…

Kasvuun saisi mun mielestä laitaa osinkorahatkin, kuitenkin kannattava kasvu on se juttu mistä osakkeenomistajat & kurssi tykkää.

Onhan meillä kotipörssissä hyviä firmoja joiden bisnes ei ole kasvanut 10 vuoteen…
Tuo kans näkyy siten kurssikehityksessä.

4 tykkäystä

Laitetaa tämä vielä ja katotaan mitä tulevaisuus tuo tullessan. Odotan mielenkiinnolla jo Q1.

2 tykkäystä

Tämän osakkeen reaktio oli taas hyvä esimerkki siitä, kuinka lisäarvoa on saavutettavissa rakentamalla oman osakkeen arvostusmallin vaikkapa Inderesin rapsan pohjalta ja reagoimalla ennen kuin suositus tulee ulos. Inderes antaa tällaiselle transitiolle hyvät edellytykset perustelemalla ja avaamalla laskelmansa hyvin läpinäkyvästi. Tuloksen tultua ulos kurssireaktio oli sellainen varovainen +1,5% (muistaakseni). Odotukset lievästi ylitetty. Kun Inderesin Osta-suositus tuli ulos, reaktio oli +15%. Toki yhtä lailla tämä on osoitus siitä lisäarvosta, jonka Inderes saattaa tuottaa osakkeen arvolle seuraamalla sitä, varsinkin pienelle yritykselle.

12 tykkäystä

Ihmettelin jo q3 että miksi tavoitehinta oli niin alhainen, mutta nyt parempi. Muistan näet hyvin ajat ennen tulosvaroitus sumaa, ja silloin itsekin möin lähellä huippua pois ja palasin jossain euron päällä ja poistin salkusta, ennen Ension ostoja.

Ennen varoituksia oli minusta paljon heikommat eväät kuin nyt, nyt ajattelen, että romahdus vie monen luottamuksen, joka alkaa nyt palautua. Osingon maksu on osa tuota luottamuksen rakennusta.

Innofactor on ollut paranevalla tiellä jo pitkään ja vahva tilauskanta antaa eväitä edelleen parantaa ja liikevaihdon hiukan kiihtyä. Kuitenkin myös ollut iso alennus muihin verrokeihin nähden.

En oikeastaan näe estettä edelleen jatkaa innofactoria kyydissä vaikka kurssi onkin hiukan kirinyt, kun liiketoimintakin parantaa samalla…

Viittaan siihen, että olen yleensä voimakkaasti kasvavien yritysten kyydissä, mutta tässä on ollut voimakas tulosparannus nähtävissä ja riskit olivat esim q2, q3 ja nyt q4 ostaessa erittäin matalalla tasolla…

Käteisellä olisi kyllä käyttöä uusissakin kohteissa.

Korkeampaa osakekurssia innofactor voisi hyödyntää yrityskaupoissa, nyt kun perus liiketoimista näyttää rullaavan ok.

4 tykkäystä

Ihmettelen itse kuinka halpa tämä arvoihin verrattuna muihin saman alan jotka tekevät kanssa käännöstä huonommilla arvoilla ja hinnat on melkein tuplat kalliimpi kuin inno. Mutta mielummin maltilla kuin liian nopea.

1 tykkäys

Suomen kannattavuus on nyt jo korkealla tasolla. Ruotsi, Norja ja Tanska muistaakseni tekivät nyt tappiota. Ensio puhui, että tänävuonna vähin mihin päästään on muiden maiden nollatulos, joka siis toteutuessaan parantaa tulosta.

Ulkomaiden kannattavuuden parantuessa on mahdollisuudet oikein hyvään tulokseen. Tällä hetkellä Q4 raportin mukaan näyttäisi ulkomailla olevan kehittyvä positiivinen pöhinä, joten olen luottavainen tulosparannukseen.

68% liikevaihdosta tulee Suomesta ja 32% muualta. Kun tuo 32% liikevaihto ja tulos kasvaa niin paljonko se vaikuttaa kokonaisuuteen. Pitäis kirjata taulukkoon eri vaihtoehtoja kasvusta niin näkis tarkemmin. Ei tosin kyllä pysty näin sunnuntaina :sweat_smile:

4 tykkäystä

Innofactor +6% ilman mitään uutisia. Mitäköhän olen missannut?

1 tykkäys

Osarin jälkeen kurssi kävi tuolla 1,73:ssa ja sieltä pikkuhiljaa valui alaspäin yleisessä karhumaisuudessa. Nyt indeksien noustessa ottaa myös itsekin nousua, pienivaihtoisissa tuppaa vaan nousut ja laskut olemaan jyrkempiä suhteessa suurempi vaihtoisiin lappuihin. Lyhyellä aikajänteellä kurssimuutoksia ei määrittele fundamentit vaan enemmänkin tekniset tekijät.

E: Ja vinkkinä, että jos miettii onko tullut yhtiöstä jotain uutisia niin esim. Inderesin etusivulla vasemmalla, kun skrollaa vähän alaspäin, on kaikki uutiset mitä pörssiyhtiöistä on tullut, jos siellä ei kyseisen yhtiöstä tiedotetta ole voi ajatella, että kurssin nousu tai lasku on vain normaalia päiväheiluntaa, mitä pörssissä päivästä toiseen tapahtuu.

4 tykkäystä

Kauppalehti-ilmiöstä lienee myös ainakin osittain kyse, Innofactorkin mainittu tämän aamun pääjutussa (maksumuurin takana).

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/nama-helsingin-porssin-yhtiot-nousivat-tuloskauden-suosikeiksi-analyytikoilta-neljalle-osakkeelle-tuore-osta-suositus/7f02a79f-78cb-4a18-9723-0b03b05adc72

5 tykkäystä

Tässä löytyy myös Innofactorin näkymiä!

2 tykkäystä

Hyvän kokoinen uusi tilaus.

5 tykkäystä

Juu jopa Kauppalehti noteerasi tämän, mutta nyt kurssi sitten kiittää viikkoa myöhemmin…?

3 tykkäystä

Pakko laittaa tämä vaikka kursseista täällä ei saisi puhua…
Se on Innofactor All Time High, HIENOA ENSIO !
(KL:ssä saa 10 vuoden pätkän ja se näyttää 10vuoden tuotoksi 8%)

image

10 tykkäystä

Mikäs se Innofactoria oikeen kiidättää? Eilen ja tänään +5%. Mitään uutisia ei ole tullut viime viikon jälkeen.

2 tykkäystä