Osakesijoittaminen

Kannabisosakkeiden analyysiketju

Mua kiinnostaa kannabisosakkeet. En löydä mistään syvällistä analyysiä tosin, pelkästään uutisartikkeleita ja blogeja joissa lähteet ovat mitä ovat. Voisko joku vertailla eri osakkeita liiketoiminnan näkökulmasta ja niiden arvostustasoja analyyttisesti?

Kannabishan on niin bulkkituotetta kuin olla voi ja helposti kasvatettavissa. Samalla kannabishypetys nostanu arvostustasoja melko korkealle. Vähänkään pidemmällä aikavälillä ei taida kovinkaan hyväkatteista puuhaa olla, kun uusia yrityksiä kasvaa kuin sieniä sateella sitä mukaa kun kannabis laillistetaan. Kannabisyritykset ei kauheesti voi edes erottua toisistaan, kun kannabis käytetään sellasenaan eikä sitä jalosteta.

Put your money where your mouth is? ;D

Isohkoja rahoja ja nimijä alalla ainakin liikkuu.

Taitaa olla melkonen sijoitusvelho tää Snoop Dogg. Nyt äkkiä peesaamaan, ettei jäädä junasta.

1 tykkäys

Nyt voisi sanoa kait et juna meni… tai sitten ei.Mikäs nyt on ykkös nimi`? nim.merk.Jos et veikkaa et voi voittaa.

1 tykkäys

Coca-cola-firma haluu mukaan kannabisjunaan :smile: https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-09-17/coca-cola-eyes-cannabis-market-in-push-beyond-sluggish-sodas

1 tykkäys

Tuoksuu siltä, että sijoittajat näkevät näillä osakkeilla hyvin vihreän tulevaisuuden. Nordnet on hymistellyt näitä yksityissijoittajille.

Kupla, anyone? :roll_eyes:

3 tykkäystä

Markkinoilla ei ole kuplia
T. keskuspankit

3 tykkäystä

En tiedä mitä kommentoida… +40 % pre markerissa…

Itse en ollut silloin näkemässä, mutta onko tässä vähän samaa havinaa kuin teknokuplassa tahi ennen edellistä rysähdystä? :thinking:

Kaikki laitaan? :money_mouth_face:

4 tykkäystä

Itse otin joulukuun alussa pienen siivun HMMJ ETF:ää salkkuun, onneksi koska mifid/mifir. Iso riskinen sijoitus tämäkin, mutta vielä hymyilyttää…

En ollut maisemissa teknokuplan aikaan, mutta veikkaisin että tässä ei ole ihan yhtä isosta asiasta kyse kuin teknokuplassa oli kyse. Myönnän, että omastakin mielestäni ala tosiaan on kyllä jo kuplassa ja olenkin miettinyt viime viikkojen aikana voittojen kotiuttamista. Tällä hetkellä yleisellä tasolla tuntuu kuitenkin paljon yllättävän se että kuinka moneen eri asiaan kannabista tai siitä johdannaisia aineita voi oikeasti soveltaa ja minkälaisen uuden tarjooman tämä luo lääkkeenä tai viihdekäytössä.

Mitä arvostuksiin tulee niin tällä hetkellä perinteisiin arvostuskertoimiin vertaaminen on todellakin turhaa ja alaa tällä hetkellä hallitsee erilaisten isojen toimijoiden shakkipeli. Constellationin varmistunut sijoitus, Coca-Colan on huhuttu olevan kiinnostunut sijoittamaan ja joka päivä tuntuu että uusi iso toimija on osoittamassa kiinnostusta alaa kohden. Seuraavat vuodet osoittavat mitkä yritykset ovat voittajia ja mitkä ei, luova tuho sen tulee toivottavasti näyttämään.

1 tykkäys

Aika hiljainen ketju suhteessa siihen, miten paljon MJ-sektorista on otettavissa irti. Etenkin pitkän aikavälin sijoituskohteena. Kanadalaiset yhtiöt on jo pääosin aika ylös hinnoiteltu, mutta esim. ACB ja APHA on vielä ilman suurempaa sijoittajaa kuten CGC/TLRY/CRON:illa on.
Jenkeissä on valtaisa määrä yhtiöitä, joiden arvostukset on vielä alhaalla, koska lainsäädännön vapautukset on vasta vireillä.

3 tykkäystä

Löytyihän täältä ketju aiheesta, joskaan ei kovin aktiivinen :thinking:

Jostakin OP:n uutisesta bongasin joitakin kuukausia sitten Aphrian nimen ja laitoin löyhään seurantaan ilman mitään avauspositioa vielä siinä vaiheessa. Nyt on sitten tullut kaksi hyvää kvartaalia tulosta, Cannabis 2.0 käynnissä ja laillistamisia lisää puheissa (uusia osavaltioita rajan takana, Meksiko?).

Otin pienen avausposition nyt viikko sitten, jotta saan porkkanan kahlata kannabisuutisia englanniksi. Aphria vaikuttaa ensisilmäyksellä tuloksekkaalta, mukana Cannabis 2.0:ssa (edibles, juomat ym.) ja kontaktit USA:han myös olemassa. Ja osakkeen kpl-hintakin minulle tuulipuvulle miellyttävän yksinumeroinen tällä hetkellä :rofl:

Seuraako kukaan enää alaa? Päästäänkö vielä kuuhun? Uusi Amazon (jossakin artikkelissa näin mainittu tai minulta väärin luettu)? :muscle: :rofl:

3 tykkäystä

Itse olen pari vuotta seurannut aktiivisesti MJ-sektoria.

Yleisesti ottaen Kanadan pörssin osakkeet on kokeneet kovia, enemmän kuin kukaan varmaan osasi odottaa. Pikku hiljaa euforiasta on päästy siihen tilanteeseen, että tulosjulkistuksilla on jo merkitystä ja odotuksia heikommat tulokset on painaneet kurssit pohjiin.

Viikkotason näkymä kurssikehitykseen:

Päivätaso


Päivätasolla APHA on oikeastaan vahvimpia, koska on tehnyt suunnanmuutoksen ylöspäin, muiden vielä takerrellessa sen kanssa. CGC on kuitenkin markkinajohtaja, joten muut seuraa sen hintareaktioita aika vahvasti.

ACB on selkeästi heikoin ja CURA siinä välissä. VFF on tällä hetkellä vahvin kurssikehityksen perusteella. Mitä yhtiöitä olet seurannut enemmän? Näitähän riittää, kun mennään pienempiin.

US sektori odottaa lakimuutoksia vielä tämän vuoden puolella. Aika moni on ostellut aloituspositioita sitä silmällä pitäen, mutta poliitikoista ei koskaan tiedä.

3 tykkäystä

Kiitos mietteistä ja charteista! :handshake:

Olen nuo kolme, eli Aphrian, Canopyn ja Auroran laittanut seurantaan, kun niillä näyttää päivävaihtoa olevan reilummin kuin muilla. Aloitin sijoitusharrastuksen vasta alkuvuodesta ja kun ehdin vasta viime aikoina mukaan kannabisyhtiöihin, niin taisin välttää juuri ensimmäisen kuplan syöksyt. Nyt lienee sitten jokseenkin ilmat pihalla kursseista ja ehkä ollaan uuden nousun alussa :thinking:

Joulukuun 17. näemmä aikaisintaan alkaa uusien tuotteiden myynti Kanadassa. Siihen vielä jokin laillistusuutinen tälle vuodelle, niin on ainakin muutama hyvä ajuri olemassa.

1 tykkäys

Aphria Inc. (APHA) announced it has received a cultivation licence from Health Canada for Aphria Diamond, the Company’s second Leamington, Ontario cannabis greenhouse facility, bringing an additional 1,300,000 square feet of production space with an annual growing capacity of 140,000kg. Combined with the Company’s Aphria One facility and its subsidiary Broken Coast Cannabis, the Company now has more than 2,400,000 square feet of cultivation space capable of reaching a total annualized production capacity of 255,000kg.

3 tykkäystä

Kylläpä tämän aihepiirin keskustelut kannattaa hakea https://www.reddit.com/r/weedstocks/

Jos omaat itse riittävästi taustatietoja alasta ja yrityksistä, niin varauksella. Tuonne mahtuu paljon soopaa, mutta näinhän tietysti kaikissa keskustelupalstoissa.

2 tykkäystä

Itselläni Aphriaa, hyppäsin tosin aivan liian kalliilla aikoinaan kyytiin. Olisikohan aika tuplata positio hieman halvemmalla.