Kemira - Globaali kemianyhtiö

Vielä saa pörssistä alta sen hinnan mitä sisäpiiri maksoi maaliskuussa (16,2€/osake). Yleensä se on toisin päin :slight_smile:

4 tykkäystä

Tässä olisi vielä aamarikommentit Kemirasta. :slight_smile:

Kemira nosti kuluvan vuoden tulosohjeistustaan tiistaina. Olemme tarkastelleet kuluvan vuoden ennusteitamme, jotka nousivat selvästi. Lähivuosien tulosennusteiden muutokset jäivät kuitenkin maltillisiksi. Arvioimmekin edelleen, että nykyinen tulostaso ei ole kestävä, kunhan merkittävästi laskevat raaka-aineiden hinnat alkavat heijastua myös lopputuotteiden hintoihin. Positiivisia ennustemuutoksia mukaillen nostamme tavoitehintamme 15,0 euroon (aik. 14,50 euroa). Toistamme kuitenkin mielestämme oikein hinnoitellun Kemiran vähennä-suosituksemme.

1 tykkäys

Kemira on halpa osake kuten yllä on perusteltu (Grahamin taikakaava, EV/EBITDA, P/E-luku, P/B-luku).

Kemira on ollut tänä vuonna yksi ulkomaalaisten sijoittajien harvoista suosikeista Helsingin pörssissä (kts. kirjoitus alla). Pörssikurssin noususta ja suuresta vaihdosta päätellen voisin arvata, että ulkomaalaiset sijoittajat ovat nyt Kemiran posarin myötä jatkaneet Kemira-osakkeen tankkaamista. Ulkomaalaiset sijoittajat eivät osaa Suomea, joten eivät myöskään lue Inderesin raportteja vaan tukeutuvat kansainvälisempiin kieliin ja analyyseihin. Vahvaa on Kemiran nousu. Ulkomaalaisia gorilloja kannattaa peesata!

Poiminta Arvopaperin artikkelista /7.9.2023

Eurooppalainen finanssipalveluyritys Kepler Cheuvreux nosti suosituksensa Kemiran osakkeelle pidä-tasolta osta-tasolle. Tavoitehinnan Kepler piti ennallaan 18,30 eurossa Arvopaperin artikkeli /7.9.2023

9 tykkäystä

OP julkaisi eilen Kemiran Q3-ennakon ja samalla “Suosituksemme nousee OSTA-tasolle (aik. LISÄÄ) ja uusi tavoitehintamme on 19,00
euroa (aik. 15,00).”

Olisi mielenkiintoista saada Petri ja OP:n Parkkinen samaan podikoppiin

17 tykkäystä

Kemira julkaisee ensi keskiviikkona Q3-tuloksensa.

Kemira julkistaa Q3-raporttinsa ensi tiistaina noin klo 8.30. Hiljattain annettua positiivista tulosvaroitusta heijastellen Q3:n tuloksen odotetaan olleen vahva. Tätä taustaa vasten yhtiö myös toistanee ohjeistuksensa. Raportin yhteydessä mielenkiintomme kohdistuu muun muassa kommentteihin liittyen Pulp & Paperin myyntimäärien näkymistä.

2 tykkäystä

Hiljainen jakso menossa, mutta olisi kysymys @Kemira_IR kunhan pystytte vastaamaan:
Onko Kemiralla keinoja puhdistaa PFAS-kemikaaleja vedestä? Onko tämä kuinka iso teema teidän asiakkaillenne?

6 tykkäystä

Nopealla silmäyksellä - kaikki positiiviset kaivetaan esiin:

Kolmas neljännes:

Industry & Water -segmentiltä ennätyksellisen neljännes!

  • Operatiivinen käyttökate kasvoi 5 %
  • Operatiivinen liikevoitto kasvoi 8 %
  • Osakekohtainen tulos , laimennettu, kasvoi 23 %

Näkymät vuodelle 2023 (positiivisen tulosvaroituksen jälkeen 10.10.2023)

Liikevaihto

Kemiran liikevaihdon odotetaan olevan 3 200 ja 3 700 miljoonan euron välillä vuonna 2023 (2022: 3 569,6 miljoonaa euroa).

Operatiivinen käyttökate

Kemiran operatiivisen käyttökatteen odotetaan olevan 620 ja 680 miljoonan euron välillä vuonna 2023 (2022: 571,6 miljoonaa euroa).

Way to go :fire:

9 tykkäystä

Kovat on luvut. Liikevaihdon vaihteluväli on kovin iso otettuna huomioon että eletään lokakuun loppua. Onko siellä jotain isompaa yllätystä mikä voisi nostaa liikevaihtoa Q4:lla? Vai eikö vaan ole jaksettu tarkentaa haarukkaa? Jos Q4 olisi liikevaihdoltaan suunnilleen sama Q3 kanssa niin haarukan keskellä ollaan.

Storalta tuli synkkiä lukuja, noinkohan tämä on sijaiskärsijänä tänään? Ei kyllä missään nimessä pitäisi olla. Etenkin kun kannattavuus skaalautuu noin hyvin eli vaikka liikevaihto laskee niin kannattavuus on silti timanttia.

Industry & Water -segmentiltä ennätyksellisen neljännes Vesi tuo elämän eliksiiri. Ilman puhdasta vettä ei ole elämää.
55d92502db2761a067fe2d4cb23b77f8bc5bcb54

2 tykkäystä

Syysosingollekin kerkeäisi vielä tänään jos on osinkohaukkoja palstalla :slight_smile:

4 tykkäystä

Tässä olisi vielä analyytikon kommentit Q3-tuloksesta. :slight_smile:

Kemira julkisti aamulla Q3-raporttinsa, joka vastasi tuloksen osalta hyvin odotuksiamme. Yhtiön liikevaihdon lasku oli odotuksiamme jyrkempää, mutta erittäin korkean kannattavuuden ansiosta operatiivinen tulos vastasi ohjeistuksen noston jälkeen kohonneita ennusteitamme. Hiljattain päivitetyn ohjeistuksensa Kemira luonnollisesti toisti. Kemiran Q3’23 tuloskatsausta voi seurata inderesTV:stä tästä linkistä klo 10:30 alkaen.

3 tykkäystä

Ihan valtavan optimistinen Petri ei ole Kemiran tulevaisuuteen kun viimeaikaisia analyyseja olen lukenut. (oletan myös että tämän aamun analyysi on Petrin)

Lainaus aamukommentista:

“Liikevaihdon lasku oli odotuksiamme jyrkempää.
Kemiran liikevaihto laski Q3:lla vajaa 15 % vertailukaudesta 829 MEUR:oon, mikä alitti meidän ja konsensuksen odotukset.”

Kun ennusteista jäädään niin eikös silloin odotukset vain ole liikaa.

1 tykkäys

Kyllä mun loppuyhteenveto osarista on että jos liikevaihto voi laskea noin reilusti ja silti paukutetaan huipputulosta niin kyseessä on mainio business. Monessa pörssiyhtiössä liikevaihdon laskua jos tulee niin tulos laskee vielä jyrkemmällä kulmakertoimella ja sit ilmoitetaan reaktiivisesti kulusäästöistä jotka sitten ehkä parantavan kannattavuutta viiveellä.

Metsäyhtiöistäkin tuli varovaista indikaatiota että sykli voisi kääntyä jo nyt vähän parempaan ja jos niin kävisi niin Kemira pystynee tekemään vieläkin komeampia lukuja 2024.

11 tykkäystä

Erinomainen ja ajankohtainen kysymys!

PFAS-yhdisteitä käytetään monissa kuluttajatuotteissa sen vuoksi, että niiden avulla voidaan parantaa veden, lian ja rasvan hylkivyyttä. PFAS-yhdisteitä löytyy muun muassa paistinpannuista, vettähylkivistä teknisistä vaatteista sekä esimerkiksi sammutusvaahdoista. PFAS-yhdisteitä voi vapautua ympäristöön näistä lähteistä ja sitä kautta kertyä eliöihin ja ympäristöön, jolloin ihmiset voivat myös altistua niille.

PFAS-yhdisteiden poistaminen on entistä ajankohtaisempi aihe myös Kemiran asiakkaille kunnallisessa vedenkäsittelyssä. PFAS-yhdisteitä voidaan poistaa usealla kaupallisella menetelmällä: aktiivihiilen, membraanien tai jonkin tyyppisen suodatustekniikan avulla. Kemiralla ei tällä hetkellä ole näitä teknologioita portfoliossaan, vaan olemme toistaiseksi keskittyneet saostuskemikaaleihin ja polymeereihin. Olemme kuitenkin ilmaisseet halukkuutemme kasvaa veteen liittyvissä sovelluksissa joko laajentumalla uusiin teknologioihin ja / tai uusille maantieteellisille alueille. Yksi mahdollisuus uusien teknologioiden joukossa voisi olla nimenomaan PFAS-yhdisteiden poisto.

Lainsäädäntö on vielä kehittymässä myöskin PFAS:in osalta. EU:n alueella joillakin mailla on kansallisia rajoja (pääasiassa) juomaveden tietyille PFAS-pitoisuuksille. EU:n laajuisia päästörajoja ei siis vielä ole, mutta on hyvin todennäköistä, että lainsäädäntö kiristyy lähitulevaisuudessa. USA:ssa määriteltiin tämän vuoden maaliskuussa alustavat enimmäispitoisuudet yleisimmille PFAS yhdisteille.

Toivottavasti tämä selvensi!

T: Kemira IR

29 tykkäystä

Tälle ISO :+1:

Jotain siellä “vesiosastolla” (Industry & Water -segmentiltä ennätyksellisen neljännes) tehdään todella oikein. Se ei ole täysin itselleni avautunut, mutta mm. Kepler (kts alla) on ollut tietoinen asiasta tai ainakin haistanut sen. Summa summarum Kemiran kyydissä pysytään näin vahvalla tekemisellä :slight_smile:

Arvopaperin artikkeli /7.9.2023

Kepler Cheuvreux nosti suosituksensa Kemiran osakkeelle pidä-tasolta osta-tasolle. Tavoitehinnan Kepler piti ennallaan 18,30 eurossa.

Keplerin mukaan Kemiran osake tarjoaa houkuttelevaa altistusta paljon vettä käyttäville teollisuudenaloille. Kemianteollisuuden veteen liittyvä alasegmentti on Keplerin mukaan pääsemässä vauhtiin, ja laskenut kurssi tarjoaa analyytikon mukaan ostonpaikan.

5 tykkäystä

Tässä on tuore Kemiran yhtiörapsa. :slight_smile: :gem:

Kemiran Q3:n tulosluvut vastasivat hyvin hiljattain annetun tulosvaroituksen jälkeen kohonneita ennusteitamme, kun erinomainen kannattavuus paikkasi odotuksiamme enemmän laskenutta liikevaihtoa. Teimme loppuvuodelle maltillisia ennusteiden tarkistuksia, eikä myöskään lähivuosien ennusteisiin tullut olennaisia muutoksia. Näkemyksemme mukaan osake ei ole erityisen väärin hinnoiteltu, suhteessa odottamaamme lähivuosien tulostasoon nähden.

image

https://www.inderes.fi/fi/research/katseemme-pysyy-ensi-vuodessa

4 tykkäystä

Pölhölän pörssiin sijoittamisessa on oleellista välillä siirtyä kuplan ulkopuolelle ja katsella Suomen ja suomalaisten yritysten tilannetta ulkomaalaisten silmälasien läpi. Tämä Keplerin tavoitehinta Kemiralle 18,3 euroa euroa lienee silti puolueettomampi ja realistisempi nykykurjuudessa…

https://www.swedbank-aktiellt.se/analyser/2023/10/11/kemira.csp

8 tykkäystä

Tämähän siellä antoi odottaa itseään, jäädään odottamaan @Petri_Gostowski kommentteja, hinta vähän yli 10%(260 miljoonaa euroa) Kemiran markkina-arvosta: Kemira Oyj: Sisäpiiritieto: Kemira myy Oil & Gas -liiketoimintansa

“Velaton kauppahinta on noin 280 miljoonaa US dollaria, noin 260 miljoonaa euroa tämän päivän valuuttakurssilla, riippuen tavanomaisista kaupan toteuttamiseen liittyvistä oikaisueristä. Tämänhetkisen arvion mukaan ostajalle siirtyy kaupan myötä noin 300 miljoonan euron edestä varoja. Oil & Gas -liiketoimintaan liittyvä portfolio luokitellaan myytävänä olevaksi kaupan toteutumiseen saakka.”

Kemirasta irtoava liikevaihto oli noin 430 miljoonaa euroa vuonna 2022.Tämä sisältää Kemiran Oil & Gas -liiketoiminnan, jonka liikevaihto oli 373 miljoonaa euroa vuonna 2022. Loppuosa irtoavasta liikevaihdosta, noin 57 miljoonaa euroa, koostui polymeerien epäsuorasta kanavamyynnistä muille kuin Oil & Gas -liiketoimintaan liittyville teollisille asiakkaille.

Kaupalla ei ole vaikutusta Kemiran vuoden 2023 ohjeistukseen. Yrityskaupan lopullisten vaikutusten analysointi on vielä kesken, mutta tämänhetkisen tiedon perusteella Kemira arvioi, että yrityskaupasta kirjataan noin 90 miljoonan euron tappio vuoden 2023 neljännelle vuosineljännekselle. Tappion odotetaan olevan osittain vähennyskelpoinen ja tappio kirjataan vertailukelpoisuuteen vaikuttaviin eriin.

13 tykkäystä

Velaton kauppahinta on noin 280 miljoonaa US dollaria, noin 260 miljoonaa euroa tämän päivän valuuttakurssilla, riippuen tavanomaisista kaupan toteuttamiseen liittyvistä oikaisueristä. Tämänhetkisen arvion mukaan ostajalle siirtyy kaupan myötä noin 300 miljoonan euron edestä varoja. Oil & Gas -liiketoimintaan liittyvä portfolio luokitellaan myytävänä olevaksi kaupan toteutumiseen saakka.

Jotenkin äkkinäiseatä tuntuu tyhmältä myydä 300 euroa 260 eurolla. Mutta kai tämä fiksu liike pitkällä aikajänteellä on.

5 tykkäystä

Eiköhän taustalla ole se, että öljybisnes rassaa tiettyjen rahoitusvälineiden hyödyntämistä. Vihreämmäksi yritykseksi siirtymistä auttaa sekin, että nyt tämä raha voidaan käyttää esimerkiksi parempikatteisten biopolymeerien tuotannon kasvattamiseen.

2 tykkäystä