Kemira - Globaali kemianyhtiö

JOS peilaisi hintaa pelkän osinkotuoton kannalta niin kylmää tulee olemaan kyyti. Tämän päiväisellä päätöskurssilla osinkoprosentti on 4%. Eli aika lailla riskittömän talletuksen suuruusluokkaa.
5% osingon saadakseen kurssin pitäisi laskea 13.6Euroon, eli 20% eilisestä päätöskurssista.
No, kemiran eduksi pitää laskea että näköpiirissä ei ole mitään mikä uhkaisi osinkoa, kun taas korkotasoon ennakoidaan laskua jo hyvinkin pian.

2 tykkäystä

Tämä ei vielä tainnut olla : Reima Rytsölä kertoo, miksi Solidium myy Kemiraa | Kauppalehti

3 tykkäystä

5 tykkäystä

Ja @Petri_Gostowski ehtikin jo kirjoitella aamarikommentin Solidiumin myynneistä: Solidium myi Kemira-omistuksensa - Inderes

4 tykkäystä

Kemira voisi jakaa vaikka 10 % osinkoa suhteessa kurssiin, eikä se tekisi yhtiöstä yhtään sen arvokkaampaa. Paljonko esimerkiksi Kemiran osingonjakosuhde on? Ilman tuota tietoa osinko-% ei oikein sisällä mitään informaatiota. Toivottavasti kukaan ei tee minkään yhtiön kohdalla sijoituspäätöstä pelkän osinko-% perusteella. :slightly_smiling_face:

6 tykkäystä

Nooh, näin Solidiumin kertalaakimyyntien aiheuttaman kurssialhon myötä assosioitakoon, jotta, vaikka liikevaihtoarviot eivät ole varsinaisesti muuttuneet, voimme nähdä, että osakekohtainen tulosennuste on kasvanut merkittävästi…

Toinen noh, Kemirastahan on silti yhä vielläkin vaihtelevia käsityksiä, nousevin analyytikko arvostaa 22,00 euroon ja laskevin 18,40 euroon osakkeelta…

Silti, arviot ovat kuitenkin yleisesti ottaen suhteellisen yksimielisiä, mikä hyvinkin pitkälti viittaa siihen, että Kemira Oyj on helppo ennustaa…?

Joten:

Ja siihen reunalle tietysti tämä:

1 tykkäys

Mitä pidempi lakko sen isommat on vaikutukset myös Kemiraan. Tästä kuullaan viim seuraavassa osarissa.

Kemianteollisuus viestii tätä jo kovastikin.

Suhdanne | Kemianteollisuus: Yritysten tilanne huonompi kuin koronakriisin pahimpaan aikaan: https://www.hs.fi/talous/art-2000010304560.html

1 tykkäys

Kemiran kohdalla kardinaalisempaa lienee kuitenkin taustalla kaiken aikaa vaivihkaa kehkeytymässä oleva “metsäteollisuuden tilanne”…?

Tietysti, jos lakot hyvinkin pitkälti viellä kuukausitolkulla jatkuvat niin silloin kaikki on turhaa, tämäkin…?

3 tykkäystä

Joo tämä on tietysti ihan näin kuin sanoit. Käsittääkseni metsäyhtiöt ovat tällä viikolla ajelleet tuotantoja alas, minkä takia se on alkanut näkyä myös Kemiran kysynnässä.

Mitä yhtiön kanssa juttelin, niin lyhyen lakon vaikutus ei olisi ymmärtääkseni iso ja jotain volyymijättämää voitaisiin varmaan saada kiinni myös sen jälkeen. Toki jos tässä vappuun asti lakkoillaan niin sitten puhutaan jo eri asiasta.

3 tykkäystä

Nyt kun lakot ovat jatkuneet niin ne alkaa tuntuvammin vaikuttamaan myös Kemiraan. Ohessa yhtiön oma tiedote

3 tykkäystä

Kemiraa on kyllä mukava omistaa ja tankata. Seuraa vaan mitä Oras invest & Annika Paasikivi tekevät ja peesaa mukana :sunglasses:

Näin Helsingin pörssin sisäpiiriläiset ovat käyneet tänä vuonna kauppaa – Suurimmat kaupat omaa luokkaansa

Paasikivien sukuyhtiö Oras Invest osti alkuvuoden aikana kemianyhtiö Kemiran osakkeita 24,8 miljoonalla eurolla. Sisäpiiriläiseksi on merkattu Oraksen toimitusjohtaja Annika Paasikivi , joka toimii Kemiran hallituksen varapuheenjohtajana.

Koko artikkeli luettavissa maksumuurin takaa: Näin Helsingin pörssin sisäpiiriläiset ovat käyneet tänä vuonna kauppaa – Suurimmat kaupat omaa luokkaansa | Arvopaperi

8 tykkäystä

OPlla oli Kemirasta julkaistu yhtiökommentti tänään, jossa nostettiin tavoitehintaa 19 € → 21 € ja lisää → osta. Yhtiökommentissa oli nostettu isosti esille yritysjärjestelypotentiaali (Oil&Gas -liiketoiminnan myynnin vapauttaessa pääomaa), ja että Kemiralla on menossa useita investointiprojekteja arvoketjuaseman vahvistamiseksi.

Tämä voi olla nostettu väärässä paikassa esille, mutta mielenkiinnolla kuulisin aiheesta pohdintaa, mikäli mahdollista ja asia tuttu - täällä kun ei ole mitään vielä yhtiökommenttiin liittyen nostettu esille, ja ketju ei muutenkaan ole aktiivisimmasta päästä.

23 tykkäystä

Kemira antaa väliaikatietoja perjantaina Q1-tulosjulkistuksen muodossa, tässä @Petri_Gostowski :n ennakkokommentit: Kemira Q1 perjantaina: Hintojen laskun Pulp & Paperissa odotetaan määrittäneen tahtia - Inderes

Kemira Q1'24

8 tykkäystä

Kemiran tulos ulkona: Kemira Oyj:n tammi-maaliskuun 2024 osavuosikatsaus: Vahva alku vuodelle keskitetyllä liiketoimintaportfoliolla | Kauppalehti

Kaksi vaihtoehtoista tulkintatapaa:

Ensimmäinen neljännes (Oil & Gas -liiketoiminnan myyntiä huomioimatta)

  • Liikevaihto laski 16 % ja oli 763,3 miljoonaa euroa (906,0).
  • Operatiivinen käyttökate laski 16 % ja oli 162,5 miljoonaa euroa (192,6). Operatiivinen käyttökateprosentti oli vakaa ennätystasolla 21,3 %:ssa (21,3 %). Operatiivinen käyttökate parani Industry & Water -segmentissä. Käyttökate laski 16 % ja oli 154,1 miljoonaa euroa (184,1). Operatiivisten ja raportoitujen lukujen ero selittyy vertailukelpoisuuteen vaikuttavilla erillä, jotka liittyivät Oil & Gas -liiketoiminnan myyntiin.
  • Operatiivinen liikevoitto laski 17 % ja oli 117,6 miljoonaa euroa (141,9). Liikevoitto laski 18 % ja oli 109,2 miljoonaa euroa (133,4).
  • Liiketoiminnan rahavirta oli vahva, 97,7 miljoonaa euroa (96,7).
  • Osakekohtainen tulos, laimennettu, laski 19 % ja oli 0,49 euroa (0,60) johtuen pääasiassa

Ja toinen:

Ensimmäinen neljännes (Oil & Gas -liiketoiminnan myynti huomioiden)

  • Oil & Gas -liiketoiminnan myynnin huomioiva liikevaihto laski 10 % 718,8 miljoonaan euroon (795,6). Liikevaihto paikallisissa valuutoissa, yritysostot ja -myynnit pois lukien, laski 9 %, pääasiassa siksi, että energiaintensiivisten sellu- ja valkaisukemikaalien myyntihinnat laskivat vertailukauden korkealta tasolta. Myyntimäärät kasvoivat sekä edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan että edelliseen neljännekseen verrattuna. Myyntihinnat pysyivät melko vakaina edelliseen neljännekseen verrattuna.
  • Oil & Gas -liiketoiminnan myynnin huomioiva operatiivinen käyttökate laski 6 % 159,2 miljoonaan euroon (169,4), sillä energiaintensiivisten sellu- ja valkaisukemikaalien myyntihinnat laskivat vertailukauden korkealta tasolta. Operatiivinen käyttökateprosentti oli vahva 22,2 % (21,3 %).
  • Oil & Gas -liiketoiminnan myynnin huomioiva operatiivinen liikevoitto laski 8 % 114,4 miljoonaan euroon (124,4).

Näkymät ennallaan.

11 tykkäystä

Jos tässä tuloksessa nyt näkyi täysimääräisesti pulp&paperin hintojen lasku ja lakon vaikutukset niin morjensta pöytään :smiley: .
Kannattavuus kovalla tasolla ja hymyilyttää tuo toimarin “markkinan asteittainen elpyminen jatkui”. Joo o, antaa jatkua vaan jos kannattavuus pysyy samalla tasolla.

15 tykkäystä

Tässä on kommentti sekä yhtiöraportti samassa paketissa. :slight_smile:

Rapsa löytyy tuosta kohdasta “Lataa raportti”, sanoin varmuudeksi, vaikka varmasti suurin osa tuon huomaa. :slight_smile:

image

7 tykkäystä

Mietinkin, että mikä Kemiran osaketta näin nostaa kunnes löysin tämän :point_down:

11 tykkäystä

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Kemira till 25 euro (20), upprepar köp

6 tykkäystä

Mitä Kemirassa tapahtuu?

“Miten tän industry-waterin kannattavuus on näin noussut” - kysyi analyytikko Kemiran johdolta (kohta 2.30):

Kemiran vastaus: “todettiin, että ollaan erittäin vahvassa MARKKINA-ASEMASSA ja se pitää näkyä myös siellä meidän hinnoittelussa ja sitä kautta marginaaleissa ja ilmeisesti on onnistuttu nostamaan hintoja eli on pystytty hyödyntämään vahvaa markkina-asemaa…”

12 tykkäystä