Kemira - Globaali kemianyhtiö

Teollisuuden uudet tilaukset kasvoivat vuoden 2024 huhtikuussa 1,0 % vuodentakaisesta - Tilastokeskus (stat.fi)

Tilastokeskukselta uutta dataa, kemianteollisuuden uusien tilausten määrä noussut toimialoista eniten. Noin 10% kun koko teollisuuden uusien tilauksien kasvu vain 1%.
Ikävä kyllä paperiteollisuus laskenut, ei yllätä, mutta on myös käsittääkseni Kemiran asiakkaita.

4 tykkäystä

Sijoittaja-treidaaja Jarmo Frimanin pörssitärpit Traders’ Clubin tuoreimmassa jaksossa.

Vesi mainittu!

Jarmo haluaa pitää korkean raaka-ainekontekstin ja raaka-aineisiin linkittyvissä firmoissa.
Perustelut: “Velkatilanne etenkin USA:ssa, mutta myös puhtaasti siitä syystä, että kysynnän ja tarjonnan ruuvi kiristyy (kohdasta 27 min 50 sek eteenpäin)”.

3 tykkäystä

Poikkeus vahvistaa säännön: vaikka talousjohtaja keventää omistuksiaan niin siitä huolimatta saattaa tulla posari kolmen viikon sisällä.

Itse olen tätä salkkuni selkeästi suurinta keventänyt pari kertaa joista jälkimmäisen kerran tämän sisäpiirin myynnin jälkeen.

2 tykkäystä

Carnegie nostaa Kemiran tavoitehinnan 25 euroon (aik. 19,50 euroa) toistaa pidä-suosituksen

7 tykkäystä

Tässä on vielä Petrin kommentit posariin. :slight_smile:

Näkymien nosto ei ollut väkivahvan Q1-tuloksen, näkymien taustaoletuksien tai lyhyen tähtäimen uutisvirran pohjalta erityisen yllättävä. Päivitetyn tulosohjeistuksen keskikohta on hieman konsensuksen kuluvan vuoden ennusteen yläpuolella ja aiheuttanee ennusteisiin nousupainetta.

6 tykkäystä

Petri on tehnyt uuden yhtiöraportin Kemirasta. :slight_smile: :gem:

Kemira nosti alkuviikosta kuluvan vuoden näkymiään, kun tietyt lyhyen tähtäimen epävarmuustekijät ovat poistuneet ja yhtiön kysyntänäkymä on piristynyt hieman odotettua enemmän. Tämä heijastelee orastavaa talouskasvun toipumista, mutta etenkin alhaiselta tasolta jokseenkin odotuksia pirteämmin toipunutta metsäsektorin kysyntäkuvaa. Olemmekin kohottaneet kuluvan vuoden ja lähivuosien ennusteitamme selvästi. Ennustemuutoksia heijastellen nostamme tavoitehintamme 23,0 (aik. 21,0 euroa), mutta arvostuksen osalta tiettyjen varoitusvalojen vilkkuessa laskemme suosituksemme vähennä-tasolle (aik. lisää).

5 tykkäystä

Tuoreimmassa Arvopiparissa on juttu kuinka tylsä osinkokone on muuttunut kasvuyritykseksi. Kasvuyritykselle pitäisi suoda myös kasvuyrityksen ansaitsema P/E-luku sekä arvostus. Päivän polttava kysymys kuuluukin: Onko Kemiralla jo kasvuyrityksen arvostus vai vieläkö löytyy nousuvaraa, jotta täyttyy kasvuyrityksen arvostuskriteerit?

PS. Juuri pukkasi Danske Bankilta uutista :sunglasses:

6 tykkäystä

Tässä on asiaa Kemirasta ja yhtiön sisäpiirien myynneistä. :slight_smile:

Alaotsikot:

  1. Sisäpiiriläiset myyvät omistuksiaan
  2. Kannattaako sisäpiiriläisiä peesailla?
2 tykkäystä

Tietysti sitä voisi ajatella myös niin, että kun Kemiran osake pyörii vuosien “mörnimisen” jälkeen pitkästä aikaa ATH-lukemissa niin monella sijoittajalla ja sisäpiiriläisellä on herännyt kiusaus rahastaa pikainen nousu ATH-lukemien tuntumassa.

Mitä tämänkaltaisesta tilanteesta sanoo taas Seppo Saarion pörssiraamatun ikivihreät pörssivinkit:

40. Osta, kun kurssi kohoaa uuteen ennätykseen

Monet sijoittajat ovat herkkiä luopumaan osakkeistaan kurssin tavoittaessa uuden ennätyksen. Kuitenkin tässä vaiheessa kaikki osakkeenomistajat ovat voitolla ja vain hätäisimmät myyvät. Pian sen jälkeen myyjät loppuvat. Tosiasia on, että osakkeen kohottua ennätykseen tehdään varmimmin voitollinen sijoitus. Ennätysalueella kurssitason kohoamiselle ei ole pidäkkeitä. Osakkeen arvo voi kohota hurjasti. Sijoittajilla ei ole kiinnekohtia myyntipäätöksen tekemiseksi. Markkinavoimat ovat vahvat, jos osakkeen vaihto ennätystason syntyessä on suuri.

41. Jyrkkä nousu houkuttelee myymään

Mitä teet, jos havaitset osakkeesi ponnahtavan reippaasti? Kun osakkeen arvo kohoaa nopeasti, houkutus voittojen kotiuttamiseen kasvaa kiusallisesti. Tämä johtaa siihen, että äkillistä nousua seuraa pysähdys, jonka aikana hätäisimmät myyjät puhdistetaan markkinoilta. Pelkästään osakkeen kurssinousu ei ole oikea peruste myydä. Harkitse ennen kuin myyt. Kenties tätä osaketta pitäisi ostaa lisää?

Huom! Tämä ei ole sitten sijoitussuositus suuntaan taikka toiseen :sunglasses:

6 tykkäystä

Inderesin premium-jäsen saa sisäpiirin liikkeistä yrityksittäin haluamaltaan ajalta.

Tässä on esimerkiksi Kemiran osalta. :slight_smile:

2 tykkäystä

Paljonko noille osakkeita myynneille vielä jäi niitä?

Talousjohtaja Petri Castrén kevensi omistusta 10k osakkeella, joka on noin 13% koko omistuksesta. Muilla kahdella kevennys jotain kolmasosan luokkaa. Paljon osakkeita vielä jäi eli suurin osa koko positiosta edelleen salkuissa. Ja Paasikivethän (Oras Invest Oy / pääomistaja) eivät myy vaan ostavat. Bara köpa. Inte sälja :slight_smile:

Täältä ne sisäpiirin myynnit, ostot ja omistusosuudet näkee:

https://www.kemira.com/fi/konserni/sijoittajat/hallinto/sisapiiri/

4 tykkäystä

Tässä alla vielä viivotinanalyysi-havainnekuva Kemiran osakekurssista ja vuosien pomppuisesta, mutta nousujohteisesta “mörnimisestä” ja sitä mitä osakekurssille tapahtuu, kun yrityksestä on kehittymässä kannattavaa kasvua tekevä yritys tylsän osinkokoneen sijaan. Kemiran osake on “hypännyt” tuolta nousujohteisesta putkesta ulos.

PS. Aina on olemassa mahdollisuus konsolidaatiolle tai sille, että Kemira ostetaan pörssistä pois kuleksimasta. Mikäli Kemirasta on tulossa “vihamielinen” ostotarjous niin ainakaan Kemiran johto ei ole siitä vielä välttämättä tietoinen. Se on vasta jonkun ulkkarin korvien välissä ja tullut vahingossa sammakkona ulos sisäpiirin pöydässä :joy:

2 tykkäystä

Oma kymmenen senttiä tähän keskusteluun on seuraavat:

  1. Lyhyellä aikavälillä voi hyvinkin olla aika lailla täyteen hinnoiteltu. Tämä selittäisi johdon myyntejä. Niille johtajille jotka myi jäi vielä paljon. Lainaraha ei ole superhalpaa kenellekään ja tavallisia ihmisiä ne johtajatkin on talo/auto/remppahankintoineen.

Pitkällä aikavälillä voi hyvin olla erinomainen sijoitus tämän päivän hinnalla.

  1. Yritysjärjestelyn ei tarvii olla edes vihamielinen ja silti osa johdosta on pimennossa. Kemirassa etenkin koska luulen että yritysjärjestelypankkiireilla on kyllä paasikivien numero tallessa. Soittaisitko itse middle-mäneille vai kenties suoraan sellaiselle taholle joka voi asiasta päättää?
1 tykkäys

Piirsin sinisellä uuden trendikanavan, näyttää hyvältä

3 tykkäystä

“Männävuosina Helsingin pörssissä yhden asian varaan pystyi laskemaan epävarmuuden keskelläkin: Kemiran kurssi liikkuu pitkälti 10–12 euron haarukassa, ja yhtiö maksaa osinkoa 0,53 euroa vuodessa.”

“Yhtiö jakoi saman osinkomäärän hämmentävän tarkasti vuosina 2012–2019. Vuonna 2020 osinko lähti vihdoin kasvuun ja on jatkanut kasvussa siitä lähtien. Viime vuoden tuloksesta tänä vuonna jaettava osinko on jo 0,68 euroa osakkeelta, ja sen odotetaan jatkavan kasvussa lähivuosina.”

Artikkeli AP:ssa (maksumuurin takana):

5 tykkäystä

Kemira siis lisätty indeksiin tänään

Changes in composition of the STOXX Europe 600 Index | Press Releases | STOXX Linkki indeksin muutoksiin.

19 tykkäystä

Tervehdys foorumille. Hiljainen jakso alkaa maanantaina 1.7., ja olemme julkaisseet perinteisesti jaksoa edeltävän uutiskirjeen, johon voi tutustua täällä: Hiljaista jaksoa edeltävät uutiskirjeet - Kemira

Tammi-kesäkuun puolivuosikatsaus julkaistaan keskiviikkona 17.7. noin klo 8.30.

16 tykkäystä

Kemira yritysostoksilla Britanniassa

tänään klo 10.20 ∙ Arvopaperi

Kemira kertoo allekirjoittaneensa sopimuksen Noritin reaktivaatioliiketoiminnan ostamisesta Iso-Britanniassa Purton Carbons Limitediltä 28. kesäkuuta 2024. Tämä on Kemiran ensimmäinen askel aktiivihiilimarkkinoilla ja mikroepäpuhtauksien poistossa.

Aktiivihiili on yleisin vedenkäsittelysovelluksissa käytetty teknologia värin, hajun ja mikroepäpuhtauksien, mukaan lukien PFAS-yhdisteiden, poistossa. Mikroepäpuhtauksien poistaminen on tulossa entistä ajankohtaisemmaksi lähivuosina kuluttajien terveyshuolien ja ympäristönsuojelun tarpeen lisääntymisen johdosta. Lisäksi PFAS-yhdisteiden ja mikroepäpuhtauksien poistaminen jätevesistä on huomioitu EU:n päivitetyssä vedenkäsittelysääntelyssä.

Yrityskauppa kattaa uudelleenaktivointilaitoksen Purtonissa, Iso-Britanniassa. Uudelleenaktivointi on menetelmä, jolla regeneroidaan rakeisia tai pellettimuotoisia aktiivihiiliä, mikä mahdollistaa niiden uudelleenkäytön. Reaktivointilaitos tuottaa vihreää reaktivoitua hiiltä juomavesi- ja elintarvikesovelluksiin ja keltaista reaktivoitua hiiltä muihin kuin elintarvikesovelluksiin. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2024 kolmannen vuosineljänneksen aikana. Ostetun laitoksen liikevaihto vuonna 2023 oli joitakin miljoonia euroja. Yhdeksän työntekijää siirtyy Kemiralle osana kauppaa.

18 tykkäystä

Kemira julkaisee puolivuosikatsauksen tammi-kesäkuulta 2024 keskiviikkona 17.7. noin klo 8.30 Suomen aikaa.

Webcast-lähetys analyytikoille, sijoittajille ja lehdistölle pidetään keskiviikkona 17.7.2024 klo 10.30. Tuloksen esittelevät toimitusjohtaja Antti Salminen ja talousjohtaja Petri Castrén. Lähetys on englanninkielinen, ja sitä voi seurata yhtiön verkkosivuilla osoitteessa: Investors - Kemira

Koko kutsu on luettavissa täällä: Kutsu: Kemiran puolivuosikatsaus 2024 julkaistaan 17.7.2024 - Kemira

13 tykkäystä