Kemira - Globaali kemianyhtiö

Inderesin premium-jäsen saa sisäpiirin liikkeistä yrityksittäin haluamaltaan ajalta.

Tässä on esimerkiksi Kemiran osalta. :slight_smile:

2 tykkäystä

Paljonko noille osakkeita myynneille vielä jäi niitä?

Talousjohtaja Petri Castrén kevensi omistusta 10k osakkeella, joka on noin 13% koko omistuksesta. Muilla kahdella kevennys jotain kolmasosan luokkaa. Paljon osakkeita vielä jäi eli suurin osa koko positiosta edelleen salkuissa. Ja Paasikivethän (Oras Invest Oy / pääomistaja) eivät myy vaan ostavat. Bara köpa. Inte sälja :slight_smile:

Täältä ne sisäpiirin myynnit, ostot ja omistusosuudet näkee:

https://www.kemira.com/fi/konserni/sijoittajat/hallinto/sisapiiri/

4 tykkäystä

Tässä alla vielä viivotinanalyysi-havainnekuva Kemiran osakekurssista ja vuosien pomppuisesta, mutta nousujohteisesta “mörnimisestä” ja sitä mitä osakekurssille tapahtuu, kun yrityksestä on kehittymässä kannattavaa kasvua tekevä yritys tylsän osinkokoneen sijaan. Kemiran osake on “hypännyt” tuolta nousujohteisesta putkesta ulos.

PS. Aina on olemassa mahdollisuus konsolidaatiolle tai sille, että Kemira ostetaan pörssistä pois kuleksimasta. Mikäli Kemirasta on tulossa “vihamielinen” ostotarjous niin ainakaan Kemiran johto ei ole siitä vielä välttämättä tietoinen. Se on vasta jonkun ulkkarin korvien välissä ja tullut vahingossa sammakkona ulos sisäpiirin pöydässä :joy:

2 tykkäystä

Oma kymmenen senttiä tähän keskusteluun on seuraavat:

  1. Lyhyellä aikavälillä voi hyvinkin olla aika lailla täyteen hinnoiteltu. Tämä selittäisi johdon myyntejä. Niille johtajille jotka myi jäi vielä paljon. Lainaraha ei ole superhalpaa kenellekään ja tavallisia ihmisiä ne johtajatkin on talo/auto/remppahankintoineen.

Pitkällä aikavälillä voi hyvin olla erinomainen sijoitus tämän päivän hinnalla.

  1. Yritysjärjestelyn ei tarvii olla edes vihamielinen ja silti osa johdosta on pimennossa. Kemirassa etenkin koska luulen että yritysjärjestelypankkiireilla on kyllä paasikivien numero tallessa. Soittaisitko itse middle-mäneille vai kenties suoraan sellaiselle taholle joka voi asiasta päättää?
1 tykkäys

Piirsin sinisellä uuden trendikanavan, näyttää hyvältä

3 tykkäystä

“Männävuosina Helsingin pörssissä yhden asian varaan pystyi laskemaan epävarmuuden keskelläkin: Kemiran kurssi liikkuu pitkälti 10–12 euron haarukassa, ja yhtiö maksaa osinkoa 0,53 euroa vuodessa.”

“Yhtiö jakoi saman osinkomäärän hämmentävän tarkasti vuosina 2012–2019. Vuonna 2020 osinko lähti vihdoin kasvuun ja on jatkanut kasvussa siitä lähtien. Viime vuoden tuloksesta tänä vuonna jaettava osinko on jo 0,68 euroa osakkeelta, ja sen odotetaan jatkavan kasvussa lähivuosina.”

Artikkeli AP:ssa (maksumuurin takana):

5 tykkäystä

Kemira siis lisätty indeksiin tänään

Changes in composition of the STOXX Europe 600 Index | Press Releases | STOXX Linkki indeksin muutoksiin.

19 tykkäystä

Tervehdys foorumille. Hiljainen jakso alkaa maanantaina 1.7., ja olemme julkaisseet perinteisesti jaksoa edeltävän uutiskirjeen, johon voi tutustua täällä: Hiljaista jaksoa edeltävät uutiskirjeet - Kemira

Tammi-kesäkuun puolivuosikatsaus julkaistaan keskiviikkona 17.7. noin klo 8.30.

16 tykkäystä

Kemira yritysostoksilla Britanniassa

tänään klo 10.20 ∙ Arvopaperi

Kemira kertoo allekirjoittaneensa sopimuksen Noritin reaktivaatioliiketoiminnan ostamisesta Iso-Britanniassa Purton Carbons Limitediltä 28. kesäkuuta 2024. Tämä on Kemiran ensimmäinen askel aktiivihiilimarkkinoilla ja mikroepäpuhtauksien poistossa.

Aktiivihiili on yleisin vedenkäsittelysovelluksissa käytetty teknologia värin, hajun ja mikroepäpuhtauksien, mukaan lukien PFAS-yhdisteiden, poistossa. Mikroepäpuhtauksien poistaminen on tulossa entistä ajankohtaisemmaksi lähivuosina kuluttajien terveyshuolien ja ympäristönsuojelun tarpeen lisääntymisen johdosta. Lisäksi PFAS-yhdisteiden ja mikroepäpuhtauksien poistaminen jätevesistä on huomioitu EU:n päivitetyssä vedenkäsittelysääntelyssä.

Yrityskauppa kattaa uudelleenaktivointilaitoksen Purtonissa, Iso-Britanniassa. Uudelleenaktivointi on menetelmä, jolla regeneroidaan rakeisia tai pellettimuotoisia aktiivihiiliä, mikä mahdollistaa niiden uudelleenkäytön. Reaktivointilaitos tuottaa vihreää reaktivoitua hiiltä juomavesi- ja elintarvikesovelluksiin ja keltaista reaktivoitua hiiltä muihin kuin elintarvikesovelluksiin. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2024 kolmannen vuosineljänneksen aikana. Ostetun laitoksen liikevaihto vuonna 2023 oli joitakin miljoonia euroja. Yhdeksän työntekijää siirtyy Kemiralle osana kauppaa.

18 tykkäystä

Kemira julkaisee puolivuosikatsauksen tammi-kesäkuulta 2024 keskiviikkona 17.7. noin klo 8.30 Suomen aikaa.

Webcast-lähetys analyytikoille, sijoittajille ja lehdistölle pidetään keskiviikkona 17.7.2024 klo 10.30. Tuloksen esittelevät toimitusjohtaja Antti Salminen ja talousjohtaja Petri Castrén. Lähetys on englanninkielinen, ja sitä voi seurata yhtiön verkkosivuilla osoitteessa: Investors - Kemira

Koko kutsu on luettavissa täällä: Kutsu: Kemiran puolivuosikatsaus 2024 julkaistaan 17.7.2024 - Kemira

13 tykkäystä

Kemianyhtiö Kemira investoi tuotantokapasiteetin laajennukseen Espanjassa valmistaakseen biokaasun valmistukseen tarkoitettuja tuotteita.

Tänään 09:07 ∙ Arvopaperi

Kokonaisinvestoinnin arvo on alle 10 miljoonaa euroa ja uuden kapasiteetin suunnitellaan olevan käytössä vuoden 2026 aikana.

Investoinnin avulla yhtiö kertoo vastaavansa biokaasutuotteiden kasvavaan kysyntään Euroopassa.

9 tykkäystä

Tässä on Petrin ennakkokommentit, kun Kemira julkistaa Q2-rapsansa keskiviikkona. :slight_smile:

Kemira julkistaa Q2-raporttinsa keskiviikkona noin klo 8.30. Toisen neljänneksen tuloksen odotetaan laskeneen vertailukaudesta vain vähän, huolimatta siitä, että yhtiö divestoi alkuvuodesta Oil & gas -liiketoimintansa. Ennustetun erinomaisen tuloskunnon taustalla onkin varsin korkea kannattavuustaso. Konsensuksen ennusteet ovat annetun tulosohjeistuksen keskikohdan tuntumassa ja siten reilu kuukausi sitten päivitetyn kuluvan vuoden ohjeistuksen toisto on odotuksissa.

7 tykkäystä
3 tykkäystä

Eilistä kurssikehitystä(+3.6%) katsellessa ei voinut välttyä ajatukselta että veret seisauttavaa dataa sieltä tulee ja jollakin oli asiasta tietoa vuorokausi etukäteen.

2 tykkäystä

Ei nyt ehkä veretseisauttavaa dataa kun liikevaihto ja tulos jäivät ennusteista.

Ylioptimistisuus vaivannut ennustajia viimeiset pari vuotta, harvan yhtiön kohdalla niihin päästään saati ylitetään.

1 tykkäys

Taisi liikevaihto ylittää konsensuksen. Hyvä vuosi tulossa ja eittämättä tulevaisuuden ala.

1 tykkäys

Petriltä tuli todella nopeasti kommentit. :slight_smile:

Kemira julkisti aamulla Q2-raporttinsa, joka oli operatiivisen tuloksen osalta pitkälti linjassa odotuksien kanssa. Yhtiön liikevaihdon lasku oli hieman odotuksiamme maltillisempaa, kun taas varsin hyvä kannattavuus jäi kuitenkin hieman ennusteistamme. Kemira toisti vuodelle 2024 annetun ohjeistuksen, joka oli odotettua yhtiön päivitettyä näkymiään reilu kuukausi sitten. Kemiran Q2’24-tuloskatsausta voi seurata inderesTV:stä tästä linkistä klo 10.30 alkaen.

6 tykkäystä

Järjestämme jälleen webcastin Q2-tuloksesta tänään 17.7. Suomen aikaa klo 10.30. Tervetuloa linjoille suoraan lähetykseen tai katsomaan tallenne: Half-Year Financial Report January-June 2024. Julkaisimme myös uuden IR-videon, jossa sijoittajasuhdejohtaja Mikko Pohjala kertoo toisen neljänneksen pääkohdista. Videon voi katsoa täällä: https://www.youtube.com/watch?v=MKfMX54DawM&t=133s

5 tykkäystä