Kempower - Liikkuminen sähköistyy latureilla

Euroopassa kyllä. Amerikkalaisia Reddit -keskusteluja kun luki niin Kempower oli aika tuntematon. Tesla rulettaa ja Kempower saa tehdä vähän vielä töitä brändinsä eteen

12 tykkäystä

Paulin ja Petrin kommentit mm. ohjeistusten nostosta.

Kempowerin Q2:n liikevaihto ylitti ennusteemme 15 %:lla ja operatiivinen EBIT oli yli kaksinkertainen ennustamaamme nähden. Ennusteissamme on julkistettujen Q2-lukujen sekä korotetun ohjeistuksen myötä nousuvaraa etenkin lyhyen, mutta mahdollisesti myös keskipitkän aikavälin osalta. Tarkastelemme ennusteitamme 25.7. julkistettavan Q2-tuloksen ennakkokommentissamme.

12 tykkäystä

OP nostaa Kempowerin tavoitehinnan 41,00 euroon (aik. 38,00), toistaa lisää-suosituksen

13 tykkäystä

Mitä mieltä olivat muilla asiantuntijaforumeilla? Katsoitko Ylilaudalta ja Suomi24.fi:stä samalla :smile:

3 tykkäystä

Voit vähätellä, mutta tuollaiset EV-keskustelut ovat ihan hyviä lähteitä kaivella tavallisten ihmisten näkemyksiä. Kempower on paljon isompi nimi Euroopassa kuin se on Jenkeissä.

11 tykkäystä

Johtuu varmasti siitä, että yhtiö on vasta lähtenyt valloittamaan USAn markkinaa.

9 tykkäystä

Ei sillä ole väliä, tietääkö tavallinen kuluttaja Kempowerin. Kempower ei ole operaattori, vaan laitevalmistaja. Kunhan latausverkostoa rakentavat, eli operaattorit sitten tietävät Kempowerin, kun katsotaan vaihtoehtoja. Kempowerin myyntihenkilöstöäkin tietysti tarvitaan.

Teslalta ei voi laturia ostaa. Teslan voi toki operaattoriksi ottaa esim. huoltoaseman pihalle, mutta silloin myös sähkön myy Tesla. Jotain vuokraa varmaan paikasta maksetaan. Eikä Teslan laturi välttämättä ole yhteensopiva kaikkien autojen kanssa.

7 tykkäystä

Hmm paitsi, että sillä on, koska noiden pömpelien valmistajien laatu heittelee rajusti. Jos osaat tunnistaa Kempowerin laturin, tiedät saavasi laatua.

Samaan tapaan on merkitystä kenen valmistajan SoC löytyy kännykästä.

Tesla on jo tehnyt latausasemia muillekin kuten tässäkin ketjussa on aiemmin linkkailtu.

Luonnollisesti.

1 tykkäys

Ei millään pahalla, mutta ehkä 0,1% ihmisistä kiinnostaa kenen SoC on kännykässä :innocent:. Hyvä jos normaali kuluttaja osaa kertoa kenen valmistama edes se kännykkä on. Käyttöjärjestelmä alkaa jo olemaan ylivoimainen kysymys.

13 tykkäystä

Kyllä, jos osaat tunnistaa. Ja tiedät reissatessa, että kohteessa on Kempower. Ei tätä oikein missään avata verkostoissa, jossa on eri valmistajien latureita. Suomessa vaikkapa nyt K-Lataus tai Recharge. K-Lataus käyttää mm. Siemensiä, jonka toimintavarmuus on niin ja näin. En kuitenkaan ala selvittämään, mitä kohteessa on → suosin muuta kuin K-Latausta.

Ota kadulta 100 ihmistä. Hyvä jos yksikin osaa nimetä kännykkänsä SoC:n. Moni varmaan osaa sanoa, että puhelin on hyvä/huono, mutta ei teknistä syytä sille.

Tesla ei valmista latureita muille. Laturit ovat Teslan, mutta osalla voi ladata muitakin autoja kuin Teslaa. Mutta vaikkapa Suomessa K-Lataus tai ABC ei voi ostaa verkostoonsa Teslan rautaa. Citymarketin pihalle voi kyllä tulla Teslan latausasema, mutta se on Teslan, ei K-Latauksen.

2 tykkäystä

Danskebankilla tänään aamukatsauksessa Kempower, Sijoittamisen aamukatsaus. Tavoitehinta 33 → 42 eur. Osta-suositus.

13 tykkäystä

Ei käyttäjän sitä tarvitse tunnistaa, vaan ostajan ja sen vakuuttua laadusta.
Tunnen firman ja OEM busineksessa mukana yli 30 vuotta mukana on joku käsitys asiasta.

”Kaikki” tunnettuus on toki eduksi.

Kas, Inderes onkin jo päivittänyt näkemyksensä Kempowerista, Lisää, 43e:

https://www.inderes.fi/fi/kannattavuus-skaalautuu-nopeasti

Huikea firma, ja mukana roikutaan! :nerd_face:

16 tykkäystä

Mitäs mieltä olette, milloin olisi ajankohtaista siirtyä päälistalle? Entä missä hinnoissa mahdollinen osakesplitti?

3 tykkäystä

Pitäisi olla jo, mutta ehkäpä 2024:n aikana…

Spliteistä niin tiedä, varsinkin kun tämän nyt käsinkosteltava tulos on lähinnä ns. “kausiluontoinen” herkku, lopulta…

Tavoitehinnan 43,00 ja tämän päivän (19.7.) päätöskurssin 41,68 välillä ei ole kuin noin 3 % ero. Voisiko @Pauli_Lohi perustella, miten näin vähäisellä tuotto-odotuksella perustellaan lisää suositusta?

10 tykkäystä

Tässä olisi ennakkokommentit tiistaina julkaistavaa Q2-raporttia varten. :slight_smile:

1 tykkäys

Kempower ja isotilaus Norjasta. Ei maksumuuria.

Tässä vielä tiedote:

Kempower on allekirjoittanut puitesopimuksen norjalaisen ASKOn kanssa pikalatausratkaisujen toimittamisesta tukkukaupan 13 logistiikkavarikolle.

  • Kempower on allekirjoittanut puitesopimuksen sähköajoneuvojen pikalatausratkaisujen toimittamisesta Norjan suurimmalle päivittäistavaroiden tukkukaupalle, ASKOlle.
  • ASKO aikoo sähköistää yhtiön noin 700 rekan kaluston vuoteen 2026 mennessä. Tavoitteen saavuttamiseksi yhtiö tarvitsee tulevaisuuden tarpeiden täyttäviä pikalatausratkaisuja yhtiön 13 logistiikkavarikolle.
  • ASKO valitsee kullekin varikolle sopivimmat latausratkaisut Kempowerin tuotevalikoimasta.
13 tykkäystä

Tämä on ihan validi kysymys ja normaalisti meidän suosituspolitiikan mukaan nousuvaraa vaadittaisiin enemmän lisää-suositukseen. Teimme tässä kohtaa poikkeuksen, koska Kempowerin Q2-raportti julkaistaan jo ensi tiistaina ja samalla meillä on mahdollisuus tarkastella ennusteita ja suositusta uudestaan. Halusimme tuoda ilmi varovaisen positiivisen näkemyksen, joka tarkentunee kun pääsemme keskustelemaan yhtiön kanssa tiistaina ja saamme lisää väriä loistavien lukujen takana oleviin ajureihin. Pyrimme välttämään tällaisia poikkeamia suosituspolitiikasta jatkossa.

23 tykkäystä

Miksi tavoitehintaa rullattiin kuitenkin etukenossa ylöspäin? Kohtahan se Q2 tulee milloin sitäkin olisi ehtinyt tarkastella :slight_smile:

Kasvuhan näyttää todella hyvältä, mutta kovia ovat kertoimetkin. Qt:ta kuitenkin esim. vähennettiin mallisalkusta osittain sen takia, että riski kertoimien korjaukselle kasvaa. Minusta se riski on tässäkin yhtiössä aikamoinen.

1 tykkäys