Osakesijoittaminen

Kesko kaupan alan osaaja

kesko

Keskolta hyvä Q3-tulos. Liikevoitto oli kokonaisuutena linjassa ennusteisiimme. P&T 93,5 MEUR vs ennuste 86,9 MEUR oli jälleen korkeita odotuksiamme vielä selvästi parempi, vanha rautakauppa puolestaan jäi ennusteistamme. Onninen ja Autokauppa olivat linjassa odotuksiimme. Odotuksiamme pienemmät rahoituskulut sekä Senukain pienempi vähemmistöosuus selittivät selvää EPS ylitystä suhteessa ennusteeseemme.

1 tykkäys

Onninen oli aikanaan hyvä ostos, ja firmalla pyyhkii muutenkin hyvin… Osinko tullee varmasti myös kasvamaan.

1 tykkäys

Nyt vasta huomasin, että SEB nosti Keskon tavoitehinnan tänään 70 euroon ja antoi suosituksen ostohommiin.

1 tykkäys

Millä mielin porukka ensi viikon osariin? Analyytikoiden suosituksissa ainakin on eroja. Itsellä oli myyntiliipaisin hyvin herkällä kun 65 meni rikki, mutta laput pysyivät vielä salkussa.

image

Tässä meidän ja konsensuksen odotukset

2 tykkäystä

image

Keskolta kokonaisuutena erittäin hyvä suoritus ja vertailukelpoinen liikevoitto linjassa konsensus odotuksiin. Päivittäistavarakauppa, Autokauppa ylittivät ja Rautakauppa alitti ennusteet

3 tykkäystä

Mitkä on koronan vaikutukset Keskoon? Ainakin ruokakauppojen myynti on varmasti viime päivinä ollut paljon normaalia suurempaa.

Kurssi on laskenut 70€->50€ kuukaudessa.

Eiköhän se muihin toimintoihin kuin päivittäistavarakauppaan lyö lovea aika ankarastikin jos tämä pitkittyy, kaupassa taas voi vaikuttaa ihmisten ostokäyttäytymiseen ja mukaan tarttuu halvempaa elintarviketta kuin tavallisesti

1 tykkäys

Helmikuussa myynti oli vielä vahvaa. https://www.inderes.fi/fi/uutiset/keskon-myynti-oli-helmikuussa-jalleen-vahvaa

1 tykkäys

Varmasti vaikuttaa negatiivisesti auto- ja rautakaupaan.
Mielenkiintoista nähdä minkälaisia vaikutuksia koulujen sulkemisella, ja etätöihin siirtymisellä on päivittäistavarakauppaan. Keskon päivittäistavarakaupan johtaja on sanonut että myynnit on edelleen olleet tavanomaista korkeammalla tasolla, juuri näiden vuoksi.

1 tykkäys

Ja tulosvaroitusta pukkaa, ja johan ihmettelin, jotta missä viipyy - myynti romahtaa täysin.

No Keskon oman ennusteen mukaan myynti ei romahda täysin vaan:” Koronaviruksesta ja talouden maailmanlaajuisesta epävarmuudesta johtuen arvioimme jäävämme jonkin verran vuoden 2019 ennätyksellisestä liikevoitosta” eli noin 10%. Voi toki muuttua myöhemmin, mutta esim. ruoan kysyntä säilyy ennallaan, Keskon arvion mukaan

2 tykkäystä

Nojaa ohjeistus on 400-440milj€ vrtkelpoinen liikevoitto eli 60milj vähemmän eli 13% mitä viime vuonna. Pyöristän lukuja selventämään laskuja.

Pt n. 330milj
Rakentaminen 140milj
Autokauppa 25milj
Erikoiskauppa 10milj
Eliminoinnit -35milj

N460milj€.

Aika lievä negari mun silmään. Autokauppa ja erikoiskauppa tekee jo 20milj€ ja rakentamisen 40milj€ päälle. Hyvin pienellä Kesko selviäisi jos tämä ohjeistus pitäisi.

Edit. Niin juu ja tuo koski siis vain ohjeistuksen alalaitaa.

1 tykkäys

Huh, en nyt uskoisi heidän ennustuksiaan lainkaan, todellisuus jossain -30% paikkeilla ja sinne varmaan lopulta hinnoitellaan. Ei siinä mitään vaikka laskettelisi olettamaani enemmänkin, saattaa pukata ostopaikkaa järjestään liian kalliiksi hinnoitellulta yhtiöltä.

1 tykkäys

@Olli2 Voinee valaista/avata jos pystyy/saa miten ruokakauppaa arvioisi poikkeuksellisena aikana? Muiden pt hyödykkeiden osuus laskee mutta ruokakaupan kasvaa. Itselleni on vaikea hahmottaa tätä rakennetta (elektroniikka ym).

Toki jos pt kasvaa, lieventää se vaikutusta eli tarkoittaa taasen että em rakentamisen, autokaupan ja erikoiskaupan lukuja voi ja pitäisi alentaa edellåmainitsemistani.

Siinä edellä kirjoittaneen kanssa samaa mieltä; lukuni ovat kovasti em yläkanttiin.

Tämä loogista, koska pt osuus iso.

1 tykkäys

Tämän päivän aamukatsauksen makrossa oli hyvin kuvattu, mitä tällä hetkellä on tapahtumassa. “Etenkin palvelujen ja kestokulutushyödykkeiden kysyntä voi kokea kovan loven nykytilanteessa, ja ne muodostavat olennaisen osan kotitalouksien kulutusmenoista. Lyhytikäisten tavaroiden, kuten ruuan kaltaisten välttämättömyyshyödykkeiden, kysyntä sen sijaan on vakaampaa”. Päivitän meidän näkemyksen Keskosta pörssin sulkeuduttua.

4 tykkäystä

Millaisin fiiliksin palstalaiset Keskon suhteen? Kauppalehden ja Vilpon analyysit olivat edelleen suht luottavaisia. Se on selvää että auto- ja rautakauppa tulee kyykkäämään, mutta selviääköhän PT kuitenkaan niin kuivin jaloin tästä epidemiasta? Ruokaa ihmiset tarvitsevat aina, mutta silti myynti tulee laskemaan ja ostetaan ainoastaan välttämätön “ylimääräisten” ostosten jäädessä hyllyihin. Ajaako tiukat ajat kuluttajia enemissä määrin myös S-ryhmän ja Lidl “halvempiin” kauppoihin? Mitä nyt itse käynyt kaupoilla, niin aika hiljaista on ollut Cittarissa ja Prismassa.

Ajatuksia?

S-Ryhmä: “Kiihkeimpinä päivinä myynti kasvoi 60–70 prosenttia”.

Kyllä oma näkemykseni on, että rakennus ja auto bisnes on jo syöty pois lapun hinnasta. Jos katsoo 2019 vuoden tuloksen jakautumista, noin 70% tuli päivittäistavarakaupan kautta. Vaikka rakennus ja autobisnes kyykkäävät väliaikaisesti, ruokakauppa taas vetää paremmin kuin normaalisti karanteenien takia. Vaikka ihmiset säästäisivätkin ruokakaupassa tavallista enemmän, kyllä he silti syövät ihan yhtä paljon kuin ennenkin. Ja kunhan tämä kriisi on taputeltu, muut liiketoiminnot alkavat taas vetää ja lapun arvo kasvaa taas kohisten. Jos oikein hyvin käy, Kesko hyödyntää tilanteen ja toteuttaa pari kannattavaa yrityskauppaa jotta noususuhdanteessa taas voi kasvaa entistä paremmin🙂

1 tykkäys

https://www.kesko.fi/media/uutiset-ja-tiedotteet/lehdistotiedotteet/2020/keskon-myynti-kasvoi-maaliskuussa-poikkeustilanteesta-huolimatta/

Tasaista kasvua poikkeustilanteessakin. Kuten ehkä odotettuakin, päivittäistavaramyynti kasvoi selvästi ja rakennus -sekä talotekniikkakin tuotti mukavaa kasvua. Autokauppa ja ravintolabisnes taas laskivat. Tämän lapun kanssa voi olla rauhallisin mielin poikkeustilanteessakin🙂

1 tykkäys