Keskustelua välittäjistä

Ei kukaan voi vastara tuohon kun et kerro yhtään mitä haet välittäjältä ja millaisia kaupankäyntiä harrastat.

Käytä hakua.

MIelestäni tuo Mandatumin (Saxo Bank) käyttämä alusta on erittäin hyvä ja siitä löytyy kaikki mahdolliset ominaisuudet.

Suosittelen tutustumaan välittäjien hinnastoihin ja katsomaan, mihin hintaluokkaan omat toimeksiantosi asettuvat lopulta. OSKL tarjoaa jäsenetuja mm. Mandatum/Nordnet/Danske/OP hinnastoihin.

Suositukseni on, että valitsen sen tarjoajan, joka tarjoaa alimmat välityspalkkio sinun salkun koollasi/aktiivisuudellasi.

1 tykkäys

Mandatumista sellaista ikävyyttä itselleni että ainakin jo viime viikonloppuna S-pankin tunnistautuminen lakkasi toimimasta ja sitä ei nääköjään nyt maanantaina klo 16 mennessä ole saatu korjattua. Mandatumin palvelussa ei ole tunnistautumisvaihtoehtona mobiilivarmennetta, mikä toimisi vain yhden pankin tunnarit omaavalle backuppina ja on muutenkin kätevä. Vaikka häiriö on pankin tiedossa, siitä ei ole ilmoitusta esimerkiksi kirjautumissivulla.

1 tykkäys

Itsellä sama tilanne. Oli jo perjantaina iltapäivällä. Kännykän kautta pääsee onneksi TraderGo appilla.

Hidasta on kyllä toiminta ollut tässä keississä.

Sille löytyy helpommin ymmärrystä jos on tullut jokin mittava tekninen haaste, mutta heikolle tiedottamiselle ei niinkään.

On siellä ollut kirjautumissivulla ilmoitus S-pankin häiriöstä koko päivän. Näkyy siinä vaiheessa, kun on valinnut alustan johon haluaa kirjautua.

1 tykkäys

Jos oikein tarkkaan katsoo nii näkyy lukevan isolla :slight_smile:

1 tykkäys

Jos käytät sisäänkirjautumismenetelmänä yleensä käyttäjätunnusta ja salasanaa, saatamme ajoittain pyytää sinua tunnistautumaan sisäänkirjautumisen yhteydessä verkkopankkitunnuksilla tai Mobiilivarmenteella. Kyseessä on heinäkuussa 2020 käyttöönotettu toiminto, jonka tarkoituksena on vahvistaa tietoturvaasi Nordnetin asiakkaana. Lue lisää Nordnetin verkkoturvallisuudesta tästä linkistä.

Hyvä uudistus, vaikka ei tämä huomattavasti paranna Nordnetin naurettavan huonoa tietoturvaa. Aikaisemminhan Nordnet myös lupaili, että käyttäjätunnuksesta ja salasanasta luovutaan 2020 aikana: “Käyttäjätunnukseen ja salasanaan perustuva sisäänkirjautuminen tulee näillä näkymin poistumaan palvelustamme tämän vuoden aikana, ja se korvautuu modernimmalla sisäänkirjaumistavalla. Tiedotamme tästä erikseen lisää myöhemmin.”

Mobiilivarmenteella saa kaksivaiheisen tunnistautumisen, mutta en lähde tästä palvelusta kuitenkaan maksamaan. Mielestäni välittäjän kuuluu tarjota kyseinen ominaisuus, esim. vahvistamalla kirjautuminen sovelluksesta tai kirjautumalla verkkopankkitunnuksin.

4 tykkäystä

Avasin Basic-tilin Degirolle edukkaampien ulkomaisten osakkeiden kaupankäyntikulujen perässä. Pari kysymystä tietäjille:

  • Onko osakelainauksen kanssa ollut mitään hässäkkää, basic-tililtä Degiro saa lainata osakkeitasi

  • Miten tuo käyttämättömän pääoman sijoittaminen Degiron toimesta toimii? Jos tilillä makaa vaikka muutama tonni niin Degiroo saa sijoittaa nämä johonkin rahastoon? Milloin pääomat saa sieltä takaisin jos haluaa ne omaan käyttöön esim. sijoittaa osakkeisiin?

Mitä lippulappuja pitää täyttää, että OP:lla saa ostettua jenkkiosakkeita?

  1. En ole kuullut ongelmia osakelainauksesta
  2. Tällä hetkellä “pellin alla” tapahtuu sijoitus rahamarkkinarahastoon. Käytännössä tämä ei näy, rahat on sijoitettavissa. Tämä systeemi tulee myöhemmin muuttumaan, tilit muuttuvat pankkitileiksi.
1 tykkäys

No se näkyy sen verran että teoriassa käyttämätön raha voi sulaa hieman. Jonkin verran kai maksavat omasta pussista mutta isojen määrien arvo muuttuu rahamarkkinarahaston arvon mukaan.

Itselläni riitti kun varasin soiton sijoitusosastolta verkkopalvelussa ja puhelimessa kerroin, että haluan tehdä kauppaan USA:n pörssissä. En tosin ole vielä tehnyt. :smiley:

Kyllä, Degiro korvaa rahamarkkinarahaston negatiivisen tuoton vain ensimmäisestä 2500 eurosta. Mutta kysymys oli milloin voi sitä rahaa itse sijoittaa.

Kyllä se raha on jatkuvasti käytettävissä ja nostettavissa.

Onko kokemuksia miten Degiro perii ruotsin/norjan/tanskan yhtiöiden osingoista lähdeveroa? Tämän mukaan tarjolla olisi ainakin norjassa & tanskassa lisäpuuhaa välittäjästä riippumatta, jos haluaisi saada verosopimuksen mukaisen 15% ylimenevää takaisin: Tanskan ja Norjan osinkoverotus saa suomalaissijoittajat kiristelemään hampaitaan | Arvopaperi

“Tanska ja Norja eivät enää tee näin, vaan maiden veroviranomaiset perivät suomalaissijoittajilta kansallisen lainsäädännön mukaisen 27 ja 25 prosentin lähdeveron. Suomalaissijoittaja joutuu hakemaan maiden veroviranomaisilta erikseen palautettavaksi 15 prosentin ylittävää osuutta. Suomen verottaja hyvittää vain verosopimuksessa sovitun lähdeveron mukaisesti 15 prosentin osuuden.”

Meikän piti käydä konttorilla info tiskillä ajokorttia vilauttamassa, minkä lukaisivat lukijalla ja laittoivat etiäpäin sijoituspuolelle kaupankäynnin avauspyynnön kera.

Pyyntö USA kaupankäynnin avaamisesta verkkopalvelun kautta riittää.

Ei riittänyt itsellä. :slight_smile: piti skannata QI asiakirjaan ajokortti/passi

Degirolla ainoastaan USA-yhtiöiden osinko menee verosopimuksen mukaan tällä hetkellä, ja sekin kunhan muistaa napsauttaa W-8BEN kaavakkeen.

2 tykkäystä