KH Group - Sievi Capital muutosmatkalla

Laitetaan tähän uusi ketjun aloitus odottamaan lokakuussa julkaistavaa laajaa yhtiöraporttia (tämä on uusi yhtiö Inderes-seurantaan).

5 tykkäystä

iLOQin listautumissuunnitelmat siirtyy ILoq otti jatkoajan pörssipohdinnoissa: Selvitys mahdollisesta listautumisesta valmistuu vasta ensi vuonna | Kauppalehti

Tuo juttu julkaistu hetki sen jälkeen, kun Olli julkaisi laajan tutkimuksen Sievistä joka löytyy täältä Arvostus on karannut pahasti | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

7 tykkäystä

Herätelläänpä tätä ketjua, jos teillä sijoittajilla on kysymyksiä Sievi Capitaliin littyen niin antaa palaa. Oma puhelin on ainakin pirissyt tänä aamuna yksityissijoittajien suunnalta iloQ irtautumiseen liittyen eli kiinnostusta vaikuttaa olevan. Sievi Capital on nyt siirtymässä uuteen aikauteen, kun iLOQ omistus korvautuu käteisellä. Yhtiön tulevan suunnan määrittää se miten se onnistuu tulevissa sijoituksissaan.

4 tykkäystä

Portfolioon ei iLOQ:n myynnin jälkeen jää oikein mitään mielenkiintoista, eli kaikki kiteytynee tuohon: mitä seuraavaksi?

Aika haastavaa löytää tässä markkinatilanteessa sopiva kasvuyhtiö sopivalla valuaatiolla.

2 tykkäystä

iLOQ oli tosiaan portfolion ehdottomasti kiinnostavin yritys vahvoilla kilapailueduilla. Muiden omistusten liiketoiminta erityisesti (Suvanto ja KH) on enemmän linkittynyt ympäröivän talouden kehitykseen. Sievi ei tosiaan ole ostanut uusia yrityksiä toviin ja osittain varmasti johtuu kovasta kilpailusta sijoituskohteissa. Syklin laskun jatkuessa hyviä sijoituskohteita voi kuitenkin alkaa löytyä sopivalla valuaatiolla. Pidän sijoittajan kannalta hyvänä asiana, että nykyjohto on ollut selektiivinen sijoituksissaan ja huteja ei ainakaan vielä tullut.

6 tykkäystä

Sievi Capitalin aamun Q3-katsaus oli kokonaisuutena linjassa odotustemme kanssa. Indoor Groupin Q3 kehitys oli hieman odotuksiamme parempi, syklisen Suvanto Trucksin heikompi. KH-Koneista kerrottu oli pitkälti linjassa koko vuoden odotustemme kanssa ja se pärjäsi edelleen hyvin markkinatilanteen heikentymisestä huolimatta.

2 tykkäystä

Kutsu ylimääräiseen yhtiökokoukseen

Sieviltä 0,15€ lisäosinko
https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=917206&lang=fi

Sievi Capital ostaa Saurus Oy:n ja Vema Lift Oy:n

https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=917201&lang=fi

Mun mielestä ihan hyvä näköinen keissi tunnuslukujen perusteella. Hienoa nähdä, että edelleen löytyy hyviä firmoja ostettavaksi ja Sievi pystyy seuraamaan strategiaansa.

4 tykkäystä

Itseäni kiinnosti tuo lisäosinko, joten ostin. Aika muhkeahan se on kurssiin verrattuna ja siihen päälle vielä normiosinko.

2 tykkäystä

Jussi Capital näköjään myy isolla kädellä, toki suunnitelmansa mukaan, koska haluavat omistusosuuden alle 50% eli myytävää riittää. Saapa nähdä, tuleeko isompia blokkikauppoja myöhemmin, tällä hetkellä varainhoitajista vain Mandatum mukana.

Olen yrittänyt lueskella Inderesin raportteja ja tavoitehinnanmuodostuksesta jää hieman epäselvä kuva. Ennen uusimpia hankintoja ja lisäosingosta ilmoittamisesta Inden tavoitehinta oli 1,30. Nyt Inderes ilmoittaa, että markkinat hinnoittelivat heti uudet hankinnat ja siksi uusi tavoitehinta vähennä 1,40. Lähes samaan hengenvetoon analyytikko ilmoittaa videolla, että lisäosingon irrottua, myös tavoitehinta tippuu saman verran eli olisi 1,25. Myös mainitaan, että jäädään odottamaan parempia ostopaikkoja.Toki selvästi ilmoitetaan, että lisäosinko ei saa olla ainoa syy sijoittaa Sieviin nyt. Tuntuu, että jokin jää minulta ymmärtämättä tässä yhtälössä🙂

Itse saan lisäosingon verottomana osakesäästötilille ja uskon, että Sievi Capitalin arvonluonti onnistuu jatkossakin eli en ole huolissani ostoksestani, mutta Inderesin arvonmääritys jäi hiukan epäselväksi tai oikeastaan sen johdonmukaisuus @Olli2

2 tykkäystä

Ostin uutisen jälkeen minäkin. Ehkä lievä FOMO-osto. Tarkoitus oli ostaa viikolla Kamuxia ja/tai Sieviä. Sievin tiedote pamahti ennenkö ehdin päättää. Ostin sitten loppupäivästä 1,40 hintaan kun totesin ettei ihan koko osingon vertaa ollut nousua.

Tarkemmin kun miettii, niin ainoa uutinen tuossa oli se ettei Sievi kykene löytämään uusia sijoituskohteita riittävän nopeasti koko summalle. Positiiviset asiat oli jo tiedossa ennestään.

1 tykkäys

Hei Nukkekukuttaja

Arvonmäärityksemme perustuu Sievi Capitalin osien summaan. Meillä kääntyi suositus lisää-puolelle marraskuun lopussa, kun osakekurssi oli laskenut 1,2 euroon ja osien summa näytti 1,3 euroa. Nyt yritysoston jälkeen osien summa nousi 1,36 kun osa nettokassasta muuttui yritysoston kautta omistukseksi, mutta samalla osakekurssi nousi 1,4 euroon eli osien summaa korkeammaksi. Lisäosinko laskee yhtiön nettokassaa, jolloin se vaikuttaa osien summaan laskevasti.

3 tykkäystä

Kiitos vastauksesta, ehkä minua jäi hämäämään tuo " lupaava yritysosto hinnoiteltiin heti osakkeeseen". Minusta näytti siltä, että vain lisäosinko hinnoiteltiin. Kurssihan tosin nousi vuodenvaihteessa jo 1,28 ikään kuin ennakoiden 7.1 uutisoituja yrityskauppoja ja lisäosinkoa. Ymmärränkö siis oikein, että kun yhtiö jakaa ulos lisäosingon 0,15, niin osien summa on enää 1,21!? Kaikki pitää minulle näköjään vääntää rautalangasta🙂

Lisäys: En siis tietenkään tarkoita, että analyytikkojen pitäisi ottaa mitään kantaa osakkeen päiväkohtaisiin kurssimuutoksiin. Mutta tosiaan, kun riittävällä pieteetillä käy läpi Sievin aikaisempia yhtiöraportteja, niin asia alkaa selkiintymään jopa minulle. Näyttää kokonaisuutena siltä, että markkina on tällä hetkellä valmis hyväksymään pienen preemion osien summa laskelmaan.

Kyllä juuri näin osien summa laskee 1,21 euroon osingon irtoamisen jälkeen, jos kaikki muut osat pysyvät samoina.

1 tykkäys

Suvannon toimari lähtee. :face_with_monocle:

1 tykkäys

Onkos kukaan pitänyt kirjaa vai näkeekö jostakin, minkä verran Nordean kautta on myyty osakkeita viimeisen runsaan kahden viikon aikana!? Kiinnostaa lähinnä se, paljonko Jussi Capital(oletan, että kyseessä tämä) saa pienennetyä omistustaan, nyt kun kauppa käy ennen lisäosingon irtoamista. Toki tämän ehtii näkemään myös helmikuussa, kun julkinen omistajarekisteri päivitetään. @Olli2 !?

Näitä myyntejä tervehdin ilolla, koska omistajakunta laajenee, likviditeetti paranee ja Jussi Capitalhan on ilmoittanut tavoitteekseen alle 50% omistuksen.

Sen verran reipasta vaihtoa on nähty, että Jussi Capital todennäköinen myyjä suunnitelmansa mukaisesti. Kyllä, osakkeen likviditeetin kannalta erittäin hyvä asia, että omistajapohja laajenee.

1 tykkäys

Lisäosinko

Yhtiökokous päätti, että 31.12.2018 päättyneeltä tilikaudelta maksetaan lisäosinkona 0,15 euroa kutakin osaketta kohden. Osinko maksetaan osakkeenomistajalle, joka on osingonmaksun täsmäytyspäivänä merkitty Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Osingonmaksun täsmäytyspäivä on 31.1.2020 ja osingonmaksupäivä 12.2.2020.

Ymmärränkö nyt jotain väärin - Eikö lisäosinkoon ole oikeutettu vielä huomennakin?
Osakkeen hinta kuitenkin tippui jo tuon lisäosingon verran.

1 tykkäys

Eilen piti omistaa viimeistään, että on täsmäytyspäivänä huomenna oikeutettu osinkoon. Osingon irtoamispäivä tänään.

Lisäys:Tämän päivän ostoilla tai myynneillä ei ole merkitystä osinkoon mihinkään suuntaan.

Ihmettelin jo, että oliko tässä joku erikoistilanne, mutta Nordnettiin ei vain ole päivittynyt tuo irtoamispäivä. Sinänsä oli kyllä tiedossa, että yhtiökokouspäivänä osingon pitäisi irrota.

1 tykkäys

Eilen oli yhtiökokous,osingon irtoaminen siis tänään.