Kindred Group plc (Unibet)

Aivan samaa mietin. Vaikka arvostuskertoimet pysyisivät edelleen seuraavat vuodet alhaisina, niin kovat kasvuluvut EPS:ssä vetävät osakkeen hinnan pitkässä juoksussa samaan kasvuun. Jotain pelkoja täytyy olla ennusteissa.

Toisaalla arvioitiin, että voi olla jonkun suuren omistajan ESG-myyntejäkin. Ei ole erityisen vihreä tai moraalinen toimiala, joten jotkut rahastot haluavat ehkä siivota rivin pois vaikkapa sen takia. Itselläni ei ole siis mitään tietoa tästä, mutta tuollainen voisi selittää.

2 tykkäystä

Voiko joku avata aloittelijalle, minkä takia tämä laskee? Uutisissa oli mielestäni paljon hyvää ja ajattelin pilkkiä lisää Kindrediä.

1 tykkäys

Q4 2020 tuli tuollainen hyppy tälle nykyiselle GWR:lle. Veikkaisin, että Q3:lle tulee vielä reipasta kasvua ja sitten alkaa ehkä olemaan tiukemmassa 50% kasvut ellei jenkkilä sitten ala vetämään isosti… En tosin osaa tässä huomioida yritysostoja lainkaan, niitä on tehty ja varmasti lukuja kaunistavat osaltaan entisestään.

En kyllä sitten mitenkään ymmärrä tämän päivän reaktiota, minä liki mieleni pahoitin…

EDIT: näemmä tuli uusi kuva kirjoituksen aikana, korvasin sen tähänkin

11 tykkäystä

Oli kyllä hurja tulos:

Q3 jälkeen ylitetty viime vuoden tulos:

15 tykkäystä

Kurssimuutoksia voi kysellä yleensä täällä Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

En tunne Kindrediä lainkaan, mutta yleensä tulosta kannattaa verrata odotuksiin, katsoa arvostustasoa yms. jos miettii rajuja liikkeitä suuntaan tai toiseen tulospäivänä.

2 tykkäystä

Kindredissä kannattaa ottaa huomioon se, että yhtiö on treidannut kroonisesti aika matalilla tuloskertoimilla, varmaankin johtuen juuri tästä ESG negatiivisuudesta.

Estimaatit taidettiin biitata tukevasti, P/Ee on jotain 9 (jos H2 on samaa tasoa kuin H1, eli oikeastaan ilman kasvua) ja aikaisempi valuaatiotaso alitetaan melko tukevasti Morningstarin lukuja jos katsoo.
Näyttökuva 2021-7-23 kello 12.12.00

Johtopäätös omalta osalta: nämä rajut liikkeet meinaan toteuttaa nyt välittömästi kuntosalilla ja istua loppupäivän käsien päällä. Ehkä kitaraa rämpytellen.

9 tykkäystä

Lainaus naapuripalstalta (Sijoitustieto, nimim. THAIMING):

“Oletan markkinareaktion liittyvän tähän. q3/20 reve 280M, siihen 15% päädytään 320m, kun nyt anaalikonsensus q3/21 on 350m.”

Selittää reaktiota hyvinkin. Lisäsin vähän, tässä kohtaa ei ole ESG-ongelmaa omalla kohdalla, ainakaan vielä. :innocent::sweat_smile:

4 tykkäystä

Nordea on kyllä ihan sekaisin. TJ sanoi selvästi, että he odottavat trendin nimenomaan kiihtyvän vuoden loppua kohden, kun pääsesonki lähestyy ja erityisesti kun heillä on nyt paljon suurempi asiakaspohja kuin koskaan ennen, jota hyödyntää.

Tuo 2018-2019 kyykkäys liittyi regulaatioon Alankomaissa ja Ruotsissa. Usein kun säätelyä sorvataan markkinalle niin Kindred vetäytyy siitä soon-to-be laittomasta tarjonnastaan ja liikevaihto putoaa, kun laillista lisenssiä ja markkinan säänneltyä avautumista odotetaan. Q4 esityksessä oli tästä slidikin, joka havainnollistaa tätä aikajanaa. TJ on pitänyt esillä sitä, että tämä on tosin myös heidän strategiansa mukaista, koska usein he sitten lopulta saavat isomman osuuden markkinasta ja kasvu on kestävää sen jälkeen kun markkina on säädelty, marginaalit voivat tietenkin tippua, kun pitää sitten maksaa veroja ja kaikenlaisia maksuja sitten sääntelijätaholle. Tämä on se systemaattinen riski jota näihin peliyhtiöihin pitää hinnoitella.

Nordea sanoi ainakin 29.4.2021 raportissaan, että “2022E will be heavily impacted by regulations in Netherlands, likely marking lowpoint in earnings”.
Mutta yleisestikin analyytikot näyttävät laittaneen tälle sektorille post-korona tippuvat liikevaihdot ja tulokset ja tämä on ollut se vallitseva narratiivi, että koronaboosti olisi vain väliaikaista. Toimitusjohtaja tosin sanoi hän näkee kasvun kestänävä, eikä hän ei ole vielä nähdyt minkäänlaista opening-effektiä briteissäkään. Jos tämä kasvu jatkuu tasaisena eteenpäin niin analyytikot joutuvat kyllä nostamaan noita 2022 ennusteitaan.

14 tykkäystä

Omien osto lähtee käyntiin ensi viikolla 26.7.

” 1. The maximum number of shares/SDRs that can be repurchased is 6,000,000. The Company’s holdings of its own shares/SDRs may not at any time exceed 10 per cent of the total outstanding shares.
2. The total share repurchases under the program may not exceed SEK 600,000,000.
3. Share repurchases are to be made on Nasdaq Stockholm in accordance with the Nasdaq Nordic Main Market Rulebook for Issuers of Shares and MAR.
4. Share repurchases can be made from 26 July to 26 September 2021 and from 28 October to 17 December 2021
5. The programme does not permit share repurchases being executed during the closed period ahead of the third quarter 2021 interim report publication.
6. Share repurchases are to be made at a price per share within the recorded interval, i.e. the interval between the highest buying price and the lowest selling price.
7. Share repurchases shall be spread out during the course of the buy-back program as much as reasonably possible, without limitation for Nordea to make its trading decisions concerning the timing of the purchases of the shares independently of the Company.
8. Payments for the shares/SDRs are to be made in cash.”

15 tykkäystä

Minä näkisin, että nämä menneet heinäkuun päivät lienevät niitä kaikkein huonoimpia koko vuottakin kun ajattelee!

Kaikki isot sarjat tauolla ja ihana kesä meneillään. Siihen nähden 15% kasvu 2020 q3 keskiarvoon on ihan jees, ehkä…

7 tykkäystä

Kyllä tämä yhtiö myös omistajilleen palauttaa varoja, kun ottaa huomioon osingon ja nämä osakkeiden takaisinostot.

Osinkoa jaettiin 75m GBP:
In respect of the financial year 2020, the Board of Directors propose an ordinary dividend of GBP 0.330 per share, equal to a total dividend of about GBP 75 million, to be paid out in two equal tranches, in the second quarter and the fourth quarter of 2021.

ja osakkeita ostettiin takaisin Q1-Q2 aikana:
Duing the period from 1 March 2021 until and including 30 April 2021, Kindred has repurchased a total of 1,317,000 shares/SDRs, corresponding to ca 0.57 per cent of the company’s outstanding shares, at an average price of 144.26 SEK per share. Within the frame of the buy-back program that run between 1 March and 30 April, a maximum of 2,000,000 shares/SDRs were allowed to be repurchased with a total maximum value of up to SEK 190,000,000.

ja kun nyt huomioidaan tuo uusi alkava osto-ohjelma, niin kyllä tämä vielä voitoksi muuttuu :slight_smile:

11 tykkäystä


https://www.kindredgroup.com/media/press-releases/2021/bulletin-from-kindred-group-plcs-extraordinary-general-meeting/
Aika suuri muutos alkuperäiseen määrään

https://www.kindredgroup.com/media/press-releases/2021/kindred-group-utilises-authorisation-to-repurchase-own-shares2/
Tuolla 600Msek hinnalla jos ostaa saa nyt sen 4.2M osaketta, korjatkaa toki jos olen väärässä.
Muistelisin että alunperin ilmoitettiin että takaisinostoja olisi tuon ensimäisen kuvan mukaisesti about 30% ja maksimihinta olisi ollut up to 300sek per kappale, ehkäpä vain hourin jotain ja parempihan se niin on ettei liian kalliilla osteta ja mitätöidä. Mutta aika change of heart on ollut välissä vain parissa viikossa jos oikein muistan ja tämä näin radikaalisti muuttui.
Toivottavasti nyt jenkit toisi ostopainetta tuonne, tuntuu että vieläkin aika ilmaiseksi saisi, itse pilkin 139sek vielä pikkusen lisäpottia aamulla, kaikenkaikkiaan näyttäisi kyllä hyvin lupaavalle tämä kasvu.

2 tykkäystä

Niin eikö tuossa kesäkuun kymmenennen viestissä kerrota, että 31.71% osakekannasta oli edustettuna EGM:ssä?

Minä yritin kesäkuussa löytää infoa uusimman osto-ohjelman koosta, mutta en kyllä löytänyt mitään. 30% takaisinostoihin muuten tarvittaisiin miljardi euroa rahhaa, eikä Kinderillä nyt ihan sellaisia summia tilillä loju :smiley:

Minkäköhän lainen osinko% saadaan ensikevääksi tämän hetken hinnalla kun tulos :chart_with_upwards_trend: samalla kun hinta :chart_with_downwards_trend: :joy: ja päälle syksyn osingonpuolikas ja omien ostot :stuck_out_tongue:

2 tykkäystä

Ilmeisesti olin ymmärtänyt jotain väärin sitten. Aika radikaali temppu olisikin ollut jos max 300sek hinnalla noita olisi takaisin haalittu ja samalla tuhottu arvoa sen nostamisen sijaan, oli miten oli sellainen muistikuva jostain jäi päähän.

Nordealla taisi olla raportissa minus-merkki kannattavuudessa Jenkkiavausten ja muiden laajentumisten takia. Markkinoinnit yms kasvavat kulut uusilla alueilla. En tunne Kindrediä järin hyvin, mutta lukasin joitakin analyytikkoraportteja taannoin. Ja en tiedä onko Kindred itse ennustannut näin käyvän kannattavuudelle, mutta analyytikot näin ainakin olettavat esim. Nordea

Nordea raises target price for Kindred to SEK 188 (183), repeats purchase - BN (Finwire)
2021-07-26 07:25

8 tykkäystä

Podcast by Pierre Lindh #66 - Julian Buhagiar, Co-Founder, RB-Capital - YouTube

Kindredistä juttua alusta - n. 30min paikkeille asti.

1 tykkäys