Osakesijoittaminen

Kojamon anti ylimerkattiin

KOJAMON ANTI YLIMERKATTIIN – kerää 150 miljoonan euron bruttovarat:blush:
Listautumisannissa tarjottavien osakkeiden lopulliseksi hinnaksi tuli 8,50 euroa, mikä on yhtiön ennakoiman hintahaarukan alapäässä. Alustava hintaväli oli 8,50–10,00 euroa osakkeelta
Taloussanomat 14.6.2018

What´s Up? Comment`s?

1 tykkäys

Ylimerkattiin, mutta ei mikään yleisösryntäys https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kojamon-ylimerkinta-ei-ollut-mikaan-ryntays--yleisoannin-osuus-listautumisessa-oli-erittain-pieni/GKh75W32

Ipo-markkina alkanut jäähtymään?

Voi olla että pientä väsymystä Ipo-markkinoilla, mutta kannattaa silti olla hereillä, vai mitä?

IPO-markkinat, ollaan nyt tarkkoja:-)

1 tykkäys

Milloin saadaan Kojamo Inderesin seurantaan? En mennyt IPO merkintään mukaan koska pelkäsin tän olevan seuraava Rovio. Inderesin analyysin jälkeen vois tulla kelkkaan mukaan jos analyysi vakuuttaa…

1 tykkäys

Moikka
Mikäs vika Roviossa? Kunhan vain ehti myydä osakkeet ajoissa pois:wink:

Ei tarvinnut @Verneri_Pulkkinen montaa kertaa painella F5:sta. Sinnehän tuo nousi.

1 tykkäys

Nyt seurataan =)

2 tykkäystä

Mitä ajatuksia herättää? Kärsiikö Lumo-brändi Lehdon viimeaikaisesta mainehaitasta? Toivottavasti tilatut asunnot eivät ole hirrestä…

Kojamo teki hyvää tulosta alkuvuonna :slightly_smiling_face:


2 tykkäystä

Löytyykö salkustasi tällä hetkellä Kojamoa?

  • Kyllä
  • Ei

0 äänestäjää

Minkälaisia ajatuksia muilla on Kojamosta? Q1-raportti oli hyvä ja meno on vaikuttanut varmalta. Onko kukaan seurannut yhtiötä tarkemmin tai jollain omistuksessa tällä hetkellä olevalla jotain kommentteja yhtiöön liittyen? Saataisiin tähänkin ketjuun vähän elämää ja kommentteja, kun kyseessä kuitenkin mielenkiintoinen yhtiö :slightly_smiling_face:


Tässä Q1:n raportista video ja diat

2 tykkäystä

En sinänsä oikein osaa sanoa Kojamosta mitään ihmeellistä. Mielestäni tämä on niin sanottu no-brainer. Tämä yhtiö korvaa minulla sijoitusasunnot - riskit suhteessa sijoitusasuntoihin ovat mitättömät. On hajautus, sijainti, huoltofirma, isännöinti jne. Jostain syystä ei ole sijoittajien suosiossa. Liekö syy sitten omistuspohjan (ammattijärjestöt), mene ja tiedä.
Sen huomasin kyllä, että Akia aikanaan ostamattomuus harmitti ja voi harmittaa vieläkin. Itseäkin harmitti saamattomuus listautumisen jälkeen. Sittemmin korjasin asian, mutta valitettavan vähäisellä ostolla. Kivasti kuitenkin plussalla.


Oksanharju oli ilmeisesti tarkistellut OMXH25 firmojen ulkomaalaisomistuksia hiljattain. Kojamo oli ollut yksi neljästä yhtiöstä, jonka ulkolaisomistus oli kasvanut. Tähän lienee vaikuttanut myös se, että se hiljattain nousi vasta indeksiin, mutta onneksi nousi.

Kiitos mietteistä! Itsekin mietin, että tämähän hoitaa asuntosijoitushommat puolesta ja ainakin tähän asti toiminut hyvällä menestyksellä. Q1 oli myös hyvä ja koronan aiheuttamasta dipistä melkein palauduttu jo kokonaan.

Oksaharju oli tosiaan tehnyt pienen tilaston ja Kojamon ulkomaalaisomistus oli noussut n. puolen %-yksikön verran. Oli neljän parhaimman yhtiön joukossa, mitkä ottivat koronasta vähiten osumaa.

Tässä miettinyt mukaan lähtemistä. Kuitenkin vaikuttaisi bisnes olevan tukevalla pohjalla. Tästä omistuksesta oli tosiaan Hjalliskin tehnyt videon ja kritisoi kovaan ääneen, miksi eivät ole verovastuullisia. Tiedä sitten, miten vaikuttaisi yhtiöön, jos tähän jotain muutoksia tehtäisiin :man_shrugging:t2:

Sekin nyt sitten, että miten tässä on nousuvaraa :thinking: Kuitenkin tulokset vaikuttavat hyvältä. Muilla mietteitä tai tuoda eri perspektiiviä asiaan?

1 tykkäys

Arvelisin, että piensijoittajien vähäinen kiinnostus johtuu monestakin syystä. Yksi on tietysti yrityksen maine mediassa, ei siitä sen enempää. Toinen merkittävä juttu, on pieni EPS, 4x17s tekee 68s eli P/E huitelee noin kolmessakympissä, siksi osingotkin ovat pienet, koska ei tuosta paljon jää jaettavaa, kun pitää investoidakin. Piensijoittajat tykkäävät isoista osingoista kiinteistösektorilla, joten esimerkiksi Titanium ja Citycon ovat houkuttelevampia.

1 tykkäys