Osakesijoittaminen

Koronan vuoksi konkurssiin menevät pörssiyritykset?

Ensimmäisenä tulee mieleen Digitalist Group, jolle ei ole foorumilla omaa ketjua. Aikanaan itse haksahdin Ixonoksen uuteen tulemiseen, mutta aika nopeasti myin pienellä tappiolla osuuteni yhtiöstä. Digitalist mennee konkurssin seuraavien vuosien aikana, elleivät Ehrnroothit jatka pääomittamista entiseen tapaansa.

Mitkä muut pörssiyritykset saattaisivat mennä nurin?

  • Valoe, Savo Solar, Componenta jne.
2 tykkäystä

Tähän ketjuun voisi tosiaan tällaisia näkemyksiä heittää. Pitäydyttäisiin mielellään kuitenkin yrityksissä, jotka menevät nimenomaan koronan vuoksi konkurssiin. Esimerkiksi Valoe jos menee nurin, koronalla ei voi sanoa olevan sen kanssa muuta tekemistä kuin ajallinen korrelaatio.

Kyseinen tapaus pysynee pystyssä pidemmän aikaa sillä, että korona pakottaa lopettamaan rahan polttamisen ja yritykselle heltiää jotain helppoja henkireikiä koronatukien muodossa. Sama Savo Solaria koskee kyllä myös.


Tunnusluvut Valoen

1 tykkäys

Loudspring, Srv… Heikkotaseisimmatkin ja heikkorahavirtaiset selviää jos pääomistaja takana. Esim. Glaston ja ac omistajana. Finnair ja valtio.

Näkeekö jostain helposti, että mitkä Helsingin yhtiöt ovat kaikkein velkaisimpia? Näinä aikoina ei ole kovin mukavaa jos velkataakka on jo valmiiksi raskas.

2 tykkäystä

Millä perusteella Glaston menisi nurin?

Lue uudelleen. :blush: Päinvastaisia esimerkkejä omistajan takia.

Tää on nyt vähän harmaalla alueella tämän ketjun otsikko, kun menee suoraan luvanvaraiseen toimintaan eli sijoitusneuvontaan ja -suosituksiin, hyi, hyi :slight_smile:

Sedän on kuitenkin pakko vetää Kummelin tapaan tässä kohtaa Ässä hihasta ja sanoa, että konkkaan menee nolla OMXH yritystä !!!

Miksi?? No kun valtio ja Katri K. pelastaa :woman_superhero: :woman_superhero: :woman_superhero:

Masse-setä, FA, vain näkemyksiä ja mielipiteitä tarjolla :male_detective:

En oikein osannut päättää mihin ketjuun tämän jutun linkittäisin… mutta jos tämä sopisi tänne. Eli firman pitäisi olla varovaine ettei osta omia osakkeitaan koko käteisvaroillaan. Hyvä pitää tämänkin mielessä tälläisten (toivottavasti väliaikaisten) tilanteiden varalta.

1 tykkäys

Boeing tulee saamaan jonkunlaisen tukipaketin, vai onko saanut jo. CNBC:llä oli viikko pari sitten, miten BA:n tase on miinuksella ja nyt siis valtion kukkarolla. Tavallaan lähellä konkurssia, mutta kuitenkin hyvin kaukana.

Bernie Sanders on kritisoinut omien osakkeiden ostoa, ehkä hän on oikeassa Boeing kohdalla. Linkki kannattaa tsekata, siis aivain hirvittävää, useita kvartaaleja, jolloin Buybacks olleet $2-3 Miljardia ja nyt ollaan aivan P.A.

https://ycharts.com/companies/BA/stock_buyback

1 tykkäys