Kraken Robotics - merten Tesla

kraken-robotics-bbags-ocean-infinity-order

Nimi: seksikkäältä kalskahtava Kraken Robotics
Perustamisvuosi: 2012
Pörssi: TSX Venture
Ticker: PNG
IPO: 2015
Markkina-arvo: 96 milj. CAD
Sisäpiiriomistukset: 20,1%
Instikkaomistukset: 0,3%
p/e: neg.
p/b: 9.2

Kraken Robotics on meriteknologiayritys, joka suunnittelee, kehittää ja markkinoi edistyneitä luotain- ja laserantureita sekä järjestelmiä ja merenalaisia ​​tehoratkaisuja miehittämättömille vedenalaisille ajoneuvoille sotilaskäyttöön ja kaupallisiin tarkoituksiin. Kraken on tunnettu Synthetic Aperture Sonar (SAS) -teknologian innovoijana - SAS on vallankumouksellinen vedenalainen kuvantamistekniikka, joka tarjoaa erittäin korkean resoluution kuvia ylivoimaisella peittoasteella, mikä parantaa dramaattisesti merenpohjan tutkimuksia.

Krakenin SAS-tuotesarjan AquaPix® hyödyntää Naton merenalaisen tutkimuskeskuksen tekemää lähes kahden vuosikymmenen tutkimus- ja kehitystyötä Naton sponsoreiden tukemana. AquaPix® tarjoaa vertailukelpoisen suorituskyvyn nykyisiin huippuluokan sotilaallisiin järjestelmiin murto-osalla kustannuksista. Tämän ansiosta Kraken pystyy tarjoamaan korkeimman laadun ja markkinoiden alhaisimmat pikselihinnat.

Kraken on kasvanut jatkuvasti alusta alkaen, ja se tarjoaa nyt täysin integroidun tuotepaketin, johon kuuluvat potkurit, akut, anturit, ajoneuvot sekä laukaisu- ja palautusjärjestelmät. Tämän kasvun ansiosta Kraken voi laajentaa Robotics as a Service (RaaS) -liiketoimintaansa, joka tarjoaa asiakkaille end-to-end-palvelua. Krakenin tiimi johtaa projektin suunnittelua, merenalaisia ​​tutkimuksia ja toimittaa täydellisen tietopaketin sopimuksen lopussa.

No mistä tuo otsikon Tesla tulee? Krakenilla on sisäinen mantra: innovate or die. Kraken pyrkii ajattelemaan laatikon ulkopuolelta ja kehittelemään tuotteita, jotka muokkaavat maailmaa. Ja tarvittiin jotain raflaavaa, jolla kiinnitän huomionne. Taisin onnistua, vai mitä?

Tuotteet:

3D laserkuvantaminen - Seavision
Autonomiset vedenalaiset ajoneuvot - ThunderFish
“Laukaisu ja palautus” - SeaScout
Vedenalaiset akut - SeaPower
Synthetic Aperture Sonar - AquaPix
Potkurit - SeaThrust
Hinattavat SAS-ajoneuvot

Historiaa:

Analyytikkojen mukaan tulevaisuus näyttää kirkkaalta. Liikevaihto kasvaa kovaa vauhtia ja tulos kääntyy ensi vuoden puolella voitolliseksi.

Yhtiön talous on hyvässä jamassa.

Sitten vähän tarpeellisia linkkejä:

Management discussion and analysis Q3/20

Financial statements Q3/20

Diilit Tanskan ja Puolan armeijan kanssa

28 tykkäystä

Lisätään linkkeihin vielä Krakenin CFO:n tuore haastattelu.

5 tykkäystä

Mielenkiintoinen avaus!

2 tykkäystä

Nyt on kyllä sellainen logo/nimi/brändi, että tekisi mieli ostaa seurantapositio jo ihan noiden perusteella :smiley: Ihan kuin jostain Bond-leffasta otettu salaperäinen teknologiafirma jonka pääkonttori on koverrettu tulivuoren juureen ja toimarilla on silmälappu.

Vakavammin, kiitos avauksesta! Vaikuttaa kiinnostavalta ja pitää tutustua tarkemmin.

21 tykkäystä

Mielenkiintoinen avaus tosiaan. Osakehan ei ole tänä vuonna mikään kurssiraketti ollut. Mikä on syynä sille, että ensi vuonna kasvua ennustetaan liikevaihtoon yli 100 % ja negatiivinen ebit-% hyppää yhtäkkiä 25 %? Onko jotain mullistavaa tapahtumassa?

2 tykkäystä

On, Tanskan ja Puolan laivastojen tilaukset joista ensimmäiset ennakkomaksut ovat Q4:lla tänä vuonna noin 8,8 miljoona CAD.

Viime vuoden liikevaihto oli reilu 15 miljoonaa CAD ja Q3 raportissa kerrotuilla luvuilla päästään jo noin 20 miljoonaan tänä vuonna. Siihen päälle vielä Q4:n normaali liikevaihto.

:point_down: Alla tilauksen vaikutus tuleville vuosille.

Lisäksi Ocean Infinity, joka omistaa vajaat 15% Krakenista, on rakennuttamassa miehittämätöntä merentutkimuslaivastoa, joista ensimmäiset alukset toimitetaan 2021. Näihin aluksiin on mahdollisesti tulossa Krakenin hinattavia Katfishejä laukaisualustoineen.

5 tykkäystä

https://www.cantechletter.com/2020/10/kraken-robotics-has-an-upside-of-114-per-cent-says-beacon-securities/

Ihkaoikean analyytikon mietteitä, lokakuun lopulta kylläkin, mutta tarina ei ole juurikaan muuttunut niistä ajoista.

3 tykkäystä

Omistin tätä joskus ennen koronaa vielä. Näyttää olevan hinta sama nyt kuin myydessä (tai hieman alempi, en muista tarkkaan). Mielenkiintoinen firma ja hyvät tuotteet. Siis alansa parhaat. Pitäisköhän “nostalgian” vuoksi ostaa takaisin :thinking:

Raportin lukeminen vaatii joko oma-aloitteisuutta tai käsien ujuttamista syvemmälle kukkaroon.

https://fresnobserver.com/global-underwater-monitoring-system-for-oil-gas-market-2020-size-share-key-drivers-and-top-manufacturers-forecast-till-2027/22891/

Tässä taas ympäripyöreää huttua, mutta sieltä löytää ns. pääpointit bulletteina ja sen pohjalta voi miettiä, haluaako nähdä vaivaa Business Insightsin raporttia varten.

1 tykkäys
2 tykkäystä

Youtubessa tuli vastaan kaveri, joka on bullina Krakenin kilpailijasta: MIND Technology, Inc. $MIND
En tiedä yhtään kumpi on parempi, molemmat vaikuttavat melkein liian hyvältä. Videolla mies vertailee näiden kahden firman teknologiaa keskenään ja luo samalla mielikuvan, että Mindin tapa on käyttökelpoisempi. Selvästi ei kuitenkaan ole asiantuntija, mutta mitä olette mieltä? Kraken vai Mind Technology?

1 tykkäys

Täytyy tutustua tuohon MINDiin paremmin. Pikavilaisulla tuo pääoman hupeneminen on yhtiötasolla hieman huolestuttavaa ja kun liikevaihtokin jurnuttanut paikoillaan muutaman vuoden, eikä varsinaista rakettikäännettä ole tiedossakaan, niin en oikein osaa sanoa, mitä näiden tulevaisuus tuo tullessaan. En suorilta käsin dumaa, koska en ole perehtynyt vartin tutkimista enempää, mutta…

Mitähän MINDillä on eilen käynyt, kun kurssi dipannut -28%, mutta afterissa kuitenkin +16%?

1 tykkäys

Itse vuoden seuranneena, eilen ei mitään uutista eikä muutakaan, kurssi ensin +30% ja sitten sulki -28%, joku rahasti shorteilla? Mind ja Krakenhan ovat kilpailijoita, mutta alalla molemmat ovat pieniä toimijoita, joten sinällään kilpailevat osittain samoista asiakkaista ja kohderyhmästä eli pienemmistä kaupallisista ja puolustusdiileistä, mihin isot pojat eivät viitsi lähteä kilpailemaan ja laskemaan hintojaan. Uskon, että molemmat mahtuvat hyvin alalle ja konsolidaatiota alalla on tapahtunut ja tulee tapahtumaan.

2 tykkäystä

Ehkä tämä oli sellainen kuuluisa pump and dump. Penniosakkeiden volatiliteettia, vaihtoa oli noin 35 x keskiarvo. After marketsissa taas reilussa nousussa.

Mindin Q3-osarissa sanottiin, että pandemialla on ollut hidastava vaikutus merenkulkualaan, mutta Kraken nappasi kuitenkin nuo Tanskan ja Puolan kaupat syyskuussa, tai ainakin tiedotti niistä syyskuussa. Kraken vaikuttaa suoraan sanottuna paremmalta yritykseltä, mutta se on myös hinnoiteltu yli neljä kertaa arvokkaammaksi.

Jossakin mainittiin markkinan kooksi noin 5 miljardia dollaria (saatoin ymmärtää väärin) joka kuulostaa kyllä pieneltä, mutta jos firmojen vuosittainen liikevaihto pyörii muutamissa kymmenissä miljoonissa niin onhan tuossa kasvun varaa.

Yahoon mukaan insider ownership MIND:ssa on noin 6% mikä on suhteellisen korkea mutta Krakenissa peräti 30%. Voikohan tämä pitää paikkansa?

kraken_insiders

1 tykkäys

Krakenissa toimari omistaa 25%, loput omistavat sitten ihan hassuttelumääriä.

1 tykkäys

Kraken voitti Tanskan merivoimien sopimuksen lokakuussa 2019. Yksi tarjouskilpailun hävinneistä osapuolista riitautti asian. Oikeuskäsittely ja korona viivästyttivät asian ratkaisua tämän vuoden syksylle.

Kilpailutuksessa oli mukana neljä yhtiötä:

“Kraken, Northrop Grumman International Trading, Thales DMS France, and Klein Marine Systems were the four companies who were evaluated.”

https://www.google.com/amp/s/themarketherald.ca/kraken-robotics-gets-sets-sail-on-royal-danish-navy-contract-2020-07-03/amp/

2 tykkäystä

Näköjään Klein Marine Systems, joka on Mind Technologiesin tytäryhtiö, kärsi tappion. Tämä on kiinnostavaa, koska ilmeisesti hype Mindin ympärillä rakentuu paljon sen varaan, että luvassa olisi kauppoja jenkkilaivaston kanssa. Tämä tosin vaikuttaa ainakin hieman epätodennäköisemmältä jos Kraken nappaa pienempiä diilejä naaman edestä. Tanska ja Puola kuitenkin myös NATO-maita. Luulisi myös, että jenkkilaivaston rahakkaista diileistä olisivat kiinnostuneet isommatkin firmat.

1 tykkäys

Ranskalainen ECA Group on myös kilpailija, teki ison sopimuksen Belgian ja Alankomaiden laivastojen kanssa syksyllä.

https://www.belgium-naval-and-robotics.be/eca-group-reaches-another-milestone-with-regard-to-the-unmanned-vehicles-that-will-be-manufactured-in-belgium-for-the-mine-warfare-programme-of-the-belgian-navy-and-the-royal-netherlands-navy/

2 tykkäystä

Canada’s Ocean Supercluster kannattaa myös ottaa somessa seurantaan mikäli Kraken kiinnostaa.

https://sensortechcanada.com/miniaturizedsonartransducers/

Meriteollisuuden yhteistyöprojekteja pukkaa tasaiseen tahtiin, Kraken on mm. :point_up_2: tuossa mukana.

4 tykkäystä

Ilmeisen toimiva tuo SAS:

"Teledyne Gavia, manufacturer of Gavia, SeaRaptor and Osprey AUVs, has integrated the Kraken Robotics MINSAS Interferometric Synthetic Aperture Sonar (SAS) into its vehcles.

The MINSAS is an off the shelf configurable Interferometric Synthetic Aperture Sonar (SAS) which replaces high end sidescan systems at an affordable price, while delivering significantly higher resolution, range, and area coverage rates (ACR).

The increased range and resolution and associated higher ACR of SAS over traditional systems can significantly expand the capabilities of Teledyne Gavia AUV systems for a variety of tasks for naval, scientific and commercial applications. During the initial integration of the Kraken MINSAS at Teledyne Gavia facilities in Kopavogur Iceland a Gavia class vehicle was utilized.

Due to the modular design of the Gavia AUV it was possible to use a Kraken MINSAS demonstration payload that was designed for a third party AUV along with a Gavia module adaptor to conduct sea trials.

The ability of Gavia AUVs to carry payloads from other commercially available AUV systems further highlights the benefits of a truly plug and play modular system for unmatched versatility.

The Integration and testing of the MINSAS culminated in operations with the Icelandic Coast Guard to examine targets of interest including what is believed to be the remnant of a B-24 bomber operated by the RAF for ASW patrols during WW2 and shipwrecks from the same period found in Icelandic waters.

Equipping the Gavia AUV with Synthetic Aperture Sonar enables the Gavia AUV to provide both bathymetry and high resolution / high area coverage sonar coverage which is ideally suited for a variety of applications including mine countermeasures, SAR and other operations where speed of response and actionable data are paramount.

The low logistics Gavia class vehicles will utilize the MINSAS 60 system while the larger Osprey and SeaRaptor AUVs are capable of carrying the larger MINSAS 120 configuration."

5 tykkäystä