Kreate - Suomalainen Infrarakentaja

Ne jotka ei usko yhtiön ohjeistusta siitä, että 20% vuotuisesta kasvusta siirrytään suoraan joko markkinan mukaiseen muutamien prosenttien kasvuun tai jopa liikevaihdon laskuun heti listautumisen jälkeen. Itellä ainakin on pieni kutina sen suhteen, että jotain peliliikkeitä on yhtiöltä tulossa. Yhtiöhän hakee rahoitusta, jotta voi vahvistaa omaa erikoisosaamistaan.

1 tykkäys

Harva taitaa mitään 12€ hintoja odottaa heti. Maltillinen nousu avauspäivänä, joka korjaa lievän aliarvostuksen on ainakin se mitä itse odotan. Jos saa veikata, niin 9-10€ välistä löytyy kyllä avauspäivänä ihan riittävästi kiinnostuneita ostajia. Ruokakaupparahat tästä taitaa olla pikavoittojen metsästäjille tarjolla ainakin jos parin ekan tunnin aikana myy pois.

Ensi viikolla nähdään miten tämän käy pörssissä. Minä veikkaan, ettei alle 12 euron tätä saa lainkaan pörssistä. Perusteluni:

  • DCF-arvo on yli 13€
  • kohtuullinen P/E valuaatio on n. 16€
  • Ihan koska vaan hype ja kysyntä vähän kaikkeen on kova. Paljon vapaata rahaa jahtaa pientä määrää ostokohteita.
  • Kun tämä voi hyvin mennä vuodessa tuonne 16 euroon, 12-13€ ostohinnallakin tuotto-odotus on hyvä.

Mutta eipä kristallipalloni taida olla sen kirkkaampi kuin kenelläkään muulla, joten täytyy odottaa ja katsoa mitä tapahtuu. Tässä voi tulla isoja yllätyksiä kumpaan suuntaan vaan.

9 tykkäystä

Eikö niin, että tänään tulee annin tulokset ja huomenna alkaa kaupat?

3 tykkäystä

Kyllä ja pörssin päälistalle ensi viikolla.

2 tykkäystä

Kreate Group Oyj:n listautumisanti on ylimerkitty ja listautuminen toteutetaan suunnitellusti | Kauppalehti

35 osaketta tulee yleisöantiin osallistuneille :sweat_smile:

63 tykkäystä

Noniin, tätähän oli odotettavissa.

Mielenkiintoinen avaus tulossa, veikkaan että lentää aikamonen “jämät´” laitaan huomenna

3 tykkäystä

Kannattaako tuota 35 kpl määrää lähteä edes myymään? Jätä salkkuun ja unohda :slight_smile:

7 tykkäystä

Tämähän oli myös vähän uutta: “Merkintöjen yhteydessä maksettu ylimääräinen määrä palautetaan sijoittajan pankkitilille arviolta viisi pankkipäivää toteuttamispäätöksen jälkeen eli arviolta 25.2.2021.”

Tuolta napattu: Kreate Group Oyj:n listautumisanti on ylimerkitty ja listautuminen toteutetaan suunnitellusti | Kauppalehti

1 tykkäys

Tästä tietenkin sellainen efekti, että kaikkien “Pistin kaikki rahat antiin” henkilöiden on hyvin vaikeaa ostaa mitään huomenna, jos ei ole likviditeettiä.

2 tykkäystä

Olisiko heittää lähdettä tälle väittämälle?

1 tykkäys

Onko näin? Korkoa ei tietysti makseta summalle, mutta mihin tämä negatiivinen korko perustuu?

KreateIPO1

4 tykkäystä

Ei ole lähdettä ja pahoittelut, jos joku menetti yöunensa tuon (kieli poskella tehdyn) lausahduksen ansiosta. Tämä perustuu omaan muistikuvaan (luokkaa Titanium-anti), jossa palautetusta summasta oli napsaistu pieni negatiivinen “talletuskorko”. Tuo Ekan linkkaama teksti (lopussa “Palautettaville varoille ei makseta korkoa”) tarkoittanee sitä, ettei tämä enää olisi mahdollista. Noh, ensi viikollahan se selviää itse kullekin :slight_smile:

2 tykkäystä

Hyvin sanottu kaveriltani: “Onnistunut anti”, siis en kyl oikeesti tajua mitä ne tuol Intera Partnersil miettii, sietäis saada kenkää kuka menny noin paskan diilin tekee. Tossaha jäi miljoonia ellei kymmeniä miljoonia saamatta."

2 tykkäystä

Odotin 50 osaketta, joten pettymys tuo määrä. Yleensä näistä on saanut ainakin 400€ edestä osakkeita, nyt sitten 287€ edestä. Tekee tiukkaa, jos haluaa pitää Nordnetissä 1% myyntikulukaton :smiley:

5 tykkäystä

Enpä huomioinut että rahat voivat jäädä lukkoon pitemmäksi kuin päiväksi-pariksi. :grimacing: - luonnollisesti ns. oma moka.

800 lappua tilasin, 35 jos tulee niin ketuttaa kyllä ihan oikeasti ja sen päälle käteispino on sitten lukossa kun alkaa kaupankäynti. Tässä joutunee höyläämään muualta vähän vapaaksi jos tuota meinaa kasvattaa järkevän kokoiseksi seurantasiivuksi. Olisi varmaan kannattanut vain pitää nippu valmiina kaupankäynnin avaukseen ja ostaa markkinalta… oh well.

Edit: “Hyväksytty kokonaan 35 osakkeeseen asti” - eiköhän sitten pitäisi jotain rippeitä tulla sen päälle myös merkinnän koon mukaan?

Nordnet on vastaillut, että rahat saisi takaisin jo tänään :+1:

20 tykkäystä

Huh no toivotaan.

Ajatteleppa jos smarket myy olutta 0,10€ / kpl.
Ostat tonnilla. Saat kaksi tölkkiä ja vaihtorahat viikon päästä :wink:

21 tykkäystä

Twitterissä Nordnet vastasi Osakekeisarin kyselyyn… Jaa, joku oli nopeampi.

Käsi ylös HEP jos olette saaneet tietää paljonko instikassa tuli? Alexanderin instikoista merkintävahvistus yleensä tullut samaan aikaan kuin yleisöstä.

Edit: Jarnis, do the math. 18 600 x 35 = 651 000 osaketta. Enempää ei ole.

1 tykkäys

Pah, näinpä siinä sitten käy. Inderesin osta-myy ketjun fomoryntäys pilasi kaiken :sweat_smile:

Kiinnostavasti instikoiden pinot tulevat heille vasta 23. päivä eli ensimmäisinä päivinä käytännössä tapellaan yksityissijoittajien jämien omistuksesta.

4 tykkäystä