Kryptovaluutat ja -maailma

Täällä käytetään Koinlyä toimii. Voin suositella :slightly_smiling_face:

8 tykkäystä

Koinly käytetty vielä tänä vuonna ja hyvin on toiminu. Eikä tarvitse välttämätyä yhdistellä kun lataa ensin excelin ulos pörssistä ja sit lataa sen koinlyyn.

https://tax.crypto.com/ tää ilmainen aukesi tällä viikolla saksalaisille asiakkaille niin luulis et suomi tulisi kohta perässä.

6 tykkäystä

Erinomainen thread ja massiivisen pitkä mutta kannattaa lukea:

3 tykkäystä

Monet sijoittajista ovat siirtyneet joulukuussa pidentyneen syklin teoriaan. Tästä ovat puhuneet mm. Benjamin Cowen sekä Data Dash jo pidemmän aikaa. Löydät molemmat henkilöt Youtubesta sekä Twitteristä.
Teoria tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että Bitcoinin markkinasyklit pitenevät kestoltaan. Tämän teorian mukaan nykyinen bull-markkina päättyisi vasta noin vuoden päästä, kenties jopa 2023 puolella.

Juuri nyt ilmassa on enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Kun soppaan heitetään vielä makrotalouden muuttujat, niin tulevaisuus on mielestäni usvaisempi kuin moneen vuoteen. Bitcoinin kurssikehitykselle on yhtä monta teoriaa kuin on sijoittajaakin.

Mielestäni meemikolikot ovat tulleet jäädäkseen - kiitos hajautettujen pörssien. Myös Dogecoinin ja Shiba Inun holdaajat pitävät ihmeen tiukasti kiinni kolikoistaan. Kysymys on vain siitä, mikä kolikko (tai teema) tuodaan markkinoille seuraavan rallin aikana. Vuonna 2021 suosittuja teemoja olivat koirakolikot sekä Elon Muskin -nimeä hyödyntäneet meemikolikot.

DeFi-tokenit nousivat 2020 sekä 2021 muutaman kuukauden mittaisen bull-markkinan aikana. Nähdäänkö keväällä 2022 uusi DeFi-ralli? Mielestäni se on täysin mahdollista, jos kryptomarkkina palautuu yleisellä tasolla nousu-uralle. Suositut platformit ovat jo markkina-arvoltaan niin korkeita, että niiden nousupotentiaali on varsin rajallinen. Curve, Aave, Maker ja monet muut suositut DeFi-tokenit ovat markkina-arvoltaan vain murto-osia.

Instituutioiden tulo markkinoille on ollut kantava teema jo pari vuotta.
Kehitystä tapahtuu kyllä kulisseissa, mutta instituutioilla on kaksi isoa ongelmaa: regulaatio sekä ESG. Selkeän regulaation puute pitää monet instituutiot varpaillaan. Esimerkiksi kryptovaluuttojen kirjanpito voi olla pörssiyhtiöissä iso ongelma.

Ennustan, että vuosi 2022 tarjoaa useita suuren kokoluokan Bitcoin-ilmoituksia. Oman lukunsa ovat keskuspankit ja kokonaiset valtiot. El Salvador otti valtavan loikan vuonna 2021 tekemällä Bitcoinista virallisen maksuvälineen. Uskon tämän listan kasvavan 2–3 valtiolla vuoden 2022 aikana.

9 tykkäystä

Mitenkäs Elisa? Klarna kokeilussa, jospa sieltä löytyisi korttimaksu tai mobilepay.
Oletteko saaneet skannattua normilaskuja viivakoodilla mobilepayn qr lukijalla?

Tein nyt oman ketjun Crypto.comille, koska välillä keskustelu tässä ketjussa keskittyy turhan paljon tämän yhden palveluntarjoajan käyttämisen neuvontaan. Toki aiheesta ketjun määritelmän mukaan saa keskustella edelleen täälläkin.

16 tykkäystä

Nyt kun kryptojen verotus on ajankohtainen ja täälläkin siitä keskustelua niin voisin jakaa tännekin kutsun huomiseen Twitch- striimiin, jossa vieraana kryptoverotuksen asiantuntija Elmo Koivunen.

Striimi starttaa 4.1.2022 klo. 18.00 osoitteessa Twitch

Kysymyksiä voi jättää myös ennakkoon Discordiin: Discord

9 tykkäystä

temppeliherrat

Siirsin viestini tänne, kun menee aiheena alkuperäisen Crypto.comin ketjun ohi.

9 tykkäystä

Olen pohtinut Helium minerin ostamista. Vaikuttaa hyvältä passiiviselta tulolta, varsinkin kun pk-seudulla on aika sopivasti hotspotteja. Onko kokemuksia laitteista (Bobcat 300 tai joku muu?) ja minkälaisia tuloksia (kuinka paljon HNT:tä olette louhineet)? Thanks!

2 tykkäystä

Osaako joku louhimista harjoittanut sanoa, onko kryptomaailmassa yleisesti odotettavissa jotain isoja muutoksia, jotka vaikuttaisivat pienimuotoisen louhimisen kannattavuuteen lähitulevaisuudessa? Olen käyttänyt Nicehashiä ja hyödyntänyt satunnaisesti 2080:n tehoja. Kaapissa lojuu käyttämättömänä melkein yhtä tehokas 1080, jonka hyötykäyttöön valjastaminen vaatisi tehokkaamman virtalähteen. Joulukuisella tuotolla se maksaisi itsensä takaisin aika nopeasti. Jollain huonommalla tuotolla en jaksaisi nähdä asentamisen vaivaa.

Itse olen samaa harkinnut mutta vielä en ole enteria painanut. Ehkä eniten hidastanut laitteiden huono saatavuus.

Onko kellään suosituksia mikä Helium miner laite paras ja mistä kannattaisi tilata?

2 tykkäystä

Pääsyynä tälle kesälle lupailtu Ethereum 2.0, jossa siirrytään Proof-of-Work-algoritmista Proof-of-Stake, eli näytönohjaimet muuttuvat hyödyttömiksi Ethereumin louhintaan. Siirtymisen myötä transaktionopeus monikymmenkertaistuu ja energiankulutus tippuu ~99.95 %.

Muutamia pienempiä kolikoita louhitaan vielä tämänkin jälkeen PoW:lla näytönohjaimia käyttäen, mutta hyvin pienellä voluumilla ethreumiiin nähden. Jos edes murto-osa ethereumin louhijoista siirtyy näihin marginaalikolikoihin, ylitarjontaa louhijoista on odotettavissa jaettaviin tuottoihin nähden.

Tori fi-nettikaupasta näet kuinka pitkäaikaiset louhijat pyrkivät dumppaaman riginsä hyvään hintaan ennen ETH 2.0:aa.

E: itse aion siis louhia tuohon siirtymään asti, mutta sen jälkeen käytän suuret laskentatehot neuroverkkojen ja koneoppimismallien parissa näperrellessä.

2 tykkäystä

Tuottojen vaihteluväliä kannattaa lähteä haarukoimaan Heliumin karttatyökalulla: https://explorer.helium.com omalta paikkakunnalta, jotta saa siitä käsityksen. Helsingissä parhaimmillaan saat Kampissa talon katolta hyvällä antennilla reilusti yli 500e/kk suuren kuuluvuuden ja dataliikenteen myötä, mutta Arabianrannassa et pääse edes kymppiin kuussa.


Kuvassa 2vkon tuotto tällaiselta hyvältä spotilta, jonka joku onnekas on löytäny.

Omat viime kesän lopussa tilatut laitteet ovat jääneet tilausvyöryn alle, mutta niiden pitäisi saapua nyt alkuvuodesta, joten voin päivittää tilannetta sitten. Tilattiin useammat laitteet kaveriporukalla, jotka pääasiassa Bobcatia ja Linxdotia. Lisämastot myös tulossa, mutta näistä kuitti kaverin spostissa, joten en antennien dB-lukemia muista.

Riskejä, jotka hyvä pitää mielessä
-Laitteet ovat hyödyttömiä, jos Helium epäonnistuu (vrt ero näytönohjaimiin).
-Palkkiot Heliumina, jolloin arvonvaihtelu tuotoissa.
-Sijaintisi voi olla huono ja et saa läpiliikennettä, vaikka kuinka mittaisit radiokuuluuvuutta ja konsultoisit vanhaa sähköteekkarikaveriasi.
-Joku naapurisi pystyttää louhijan ja vie puolet palkkioistasi.
-Uusi syrjäyttävä laiteversio tulee markkinoille, etkä edes ehdi saada edellistä tilaustasi postista.

5 tykkäystä

Voitko selittää boomerille mitä tämä Helium oikein tekee?

1 tykkäys

Helium ratkaisee IoT-laitteisiin liittyvää dataliikenteen ongelmaa tarjoamalla halvan alustan tälle. Karkeasti kuuluvuudeltaan Wifin ja radiomaston välimaastoon, jossa mahdollisuus maksaa vain käytetystä liikenteestä. Lohkoketju myös tuo tietoturvan liikenteelle, jolloin kuka tahansa voi pysyttää näitä louhijoita.

Tämän hetkisiä yritysasiakkaita mm pahamaiset Lime-potkulaudat, plug-and-play ratkaisuja IoT- laitteisiin tarjoava MyDevices ja ilmansaasteita kaupunkiympäristössä mittaava Airly.

E. Kyseessä on siis Proof-of-Coverage, eli radioverkon kuuluvuuden “louhiminen”.

5 tykkäystä

Perustuu siis Lorawan -verkkoteknologiaan joka on kapean kaistan ja pitkän kantaman tiedonsiirtoverkko. Sitä voi käyttää kyllä ilman lohkoketjuakin, mutta Helium tuo juurikin mahdollisuuden joko perustaa oman Network-as-a-service palvelun tai sitten käyttää verkkoa maksaen vain käytetystä datasta. Täytynee tässä lähiaikoina kokeilla ihan käyttäjäpuolella kuinka tuo toimii kunhan saan omat IOT-kokeilut toimintaan. The Things Network tarjoaa mahdollisuuden tosiaan käyttää verkkoa ilmaiseksi kun siirretään vähäisiä määriä tietoa. Sillä ajattelin aloittaa mutta näin käyttäjän näkökulmasta Helium kuulostaa mielenkiintoiselta kun siirrytään hieman isompiin laitemääriin mutta ei vielä yrityksen kokoluokkaan.

5 tykkäystä

Kiitos, hyviä vinkkejä :+1:

Heliumilla on uskottava porukka taustalla, maailman ehkä tunnetuin ja yksi menestyneimmistä pääomasijoittajista Andersen-Horowitch sijoitti reilut 100miljoonaa taalaa Helium projektiin. Mukana tässä voi olla myös pelkästään coinia ostamalla, löytyy isoista kryptopörsseistä Coinbasesta lähtien. Mutta riskit hyvä tiedostaa:

2 tykkäystä

$TONIC
Tulipas Tectonic token nopeasti cryptocomin pörssiin vaihdettavaksi. Nyt vain ensimmäisten vaihtopäivien arbitraasimahdollisuuksia kyttäämään…

1 tykkäys

Aikamoista! Aviomies tietääkseni ei ole ollut yhtä innokas

1 tykkäys

Kiitos vastauksesta! Enpä tiedä onko kuitenkaan Helsingin keskusta (jatkossa aina) parasta aluetta, jos hotspotteja alkaa olla alle 300 metrin sisällä, mikä laskee louhintatuottoja. Tämä ongelma on jenkeissä isoimmissa kaupungeissa hotspottien osalta tänä päivänä.

Entä olisiko ajatusta noista lisämastoista, minkälaisia kannattaisi hankkia sellaiseen semikaupunki/lähiöympäristöön (Hgin kantakaupungin ulkopuolella)?

Ilmeisesti minerit ovat tällä hetkellä kiven alla ja omaa saa odotella kauan, eli mallien suhteen ei kannata olla ronkeli. Onkohan tietoa onko kauppoja Euroopassa vai pitääkö maksaa myös alvit (Kiina/Jenkit)?

1 tykkäys